Advocaat Gerard Spong te zien in eigen theatervoorstelling

11
Advocaat Gerard Spong te zien in eigen theatervoorstelling

AMSTERDAM, 19 aug – Advocaat Gerard Spong gaat vanaf volgende maand door heel Nederland touren met zijn voorstelling ‘In Vertrouwen’. De in Suriname geboren strafpleiter wil met de voorstelling ‘informeren en vermaken’ en vertelt over zaken uit zijn eigen leven en ervaringen als strafrechtenadvocaat.

Gerard Spong is een Surinaams-Nederlandse advocaat geboren in Paramaribo. Hij is gespecialiseerd in het strafrecht en is verbonden aan het kantoor Spong Advocaten, gevestigd aan de Keizersgracht in Amsterdam. Spong is al veertig jaar advocaat en is zeven keer uitgeroepen tot beste advocaat van Nederland.

Met ‘In vertrouwen’ biedt hij een intrigerende kijk op het functioneren van een advocaat in strafzaken. Zo komen de taakopvatting, dilemmaā€™s en bewijsperikelen van de beroepsgroep op toegankelijke wijze aan bod. Spong bespreekt deze punten aan de hand van interessante en geruchtmakende moord-, fraude- en zedenzaken, waar nog lang over valt na te praten.

- Advertentie -

11 REACTIES

 1. Waarom worden DE van SURI die een steentje hebben bij gedragen aan de NL maatschappij niet beter belicht onder de Suries?
  Zijn hun geen voorbeelden waar de suries naar toe kunnen werken of beter kunnen worden dan eerder genoemde, uitdaging om een betere toekomst te bewerkstellingen?

 2. @ Denko

  Door haat en nijd, men gunt een ander niets !!!
  Succes komt niet aanwaaien, maar dat begrijpt een
  gros mensen niet, of ze willen het niet begrijpen.
  sari tori

  Jacko.

 3. Spong is een geboren Srananman om trots op te zijn. He is niet niks om 7x te worden uitgeroepen tot beste strafpleiter in Nederland.

 4. Het lijkt me niet dat Gerard Spong van de roddel en achterklap is.
  Tis alweer een paar jaren geleden dat ik door Amsterdam liep te genieten van mensen in alle soorten en maten. Moet wel zeggen dat de diversiteit in de grote steden heel groot is.
  Spong kwam aangelopen met zijn hondje aan de lijn en groette als eerste. Heb hem natuurlijk met een vriendelijke lach terug gegroet. Ken hem alleen van tv en wat ik over hem gelezen wat zijn werk als advocaat betreft. Zo vertelde hij een keer op tv dat zijn oorsprong in Engeland ligt en als ik het goed heb onthouden dat hij van adel afstamt.

 5. los van het feit dat ik bewondering en respect voor G. Spong heb, wat is eigenlijk naast een raar soort chauvisme de verdienste van Suriname en de Surinamers voor het succes van G. Spong

 6. Spong is een kundige advocaat en heeft een vlotte babbel. Voor de rest ken ik hem niet anders dan dat hij achter de schermen bezig is Bouterse te berechten. Met de beste wil van de wereld kan ik hem geen Surinamer noemen. Hij is te vernederlandst.

 7. Ik heb respect voor de heer Spong en vind hem wel sympathiek. Valt me op dat hij de laatste jaren veel gemoedelijker is geworden en dat vind ik mooi aan hem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.