maandag, juni 17, 2024
HomeFotoPencak Silat Jeugdkampioenschappen in Suriname

Pencak Silat Jeugdkampioenschappen in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 23 jul – Jonge pupillen van een Pencak Silat school in vol ornaat. Jeugdige beoefenaars van de Pencak Silat gevechtskunst bekampten elkaar gisteren tijdens de Pencak Silat Jeugdkampioenschappen in de Chinese Hal van Paramaribo. De wedstrijden werden georganiseerd door Perguruan Pencak Silat PPS Pamor Badai Suriname en staan onder auspiciën van de Pencak Silat Federatie Suriname. Pencak Silat is de verzamelnaam voor traditionele Indonesische krijgskunsten.

Voor niet-ingewijden hangt er vaak een waas van geheimzinnigheid rond deze gevechtskunst. Vooral de beoefening van ‘ilmu kebatinan’ (koppelingen tussen de fysieke beoefening met bovennatuurlijke krachten) is onderwerp van uitgebreide discussies. Naar verluidt zou die in zeldzame gevallen, hoewel tegen de regels, zijn toegepast tijdens wedstrijden.

Voorstanders noemen pencak silat een mooie en sierlijke, doch effectieve zelfverdedigingskunst, die bij goed gebruik onschuldig is. Tegenstanders spreken hun afkeuring uit over wat vaak wordt aangeduid als geheimzinnigheid en vinden dat een sport niet omkleed mag zijn met het spirituele.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

7 REACTIES
 1. Tenminste doen de Javanen moeite de jeugdigen onder hen allerlei vormen van sport bij te brengen. Bij het gros der ndp paria’s is dat het tegenovergestelde, pa en ma die fervente dwaze oerdomme debiele idiote ndp paria’s zijn, hebben geen tijd en geld hun kinderen iets nuttigs bij te brengen. Knippa, maripa, awara’s moeten hun kinderen verkopen om ook in hun levensonderhoud te voorzien. Pa slenterend hosselt van de ene plaats naar de andere of rijdt zijn vijfde hands taxi her en der, schijn pikien meid. Ma hosselt zich ook kapot als schoonmaakster of straatverkoper. Ai Bouta ’s wanbeleid vol corruptie heeft behoorlijk veel armoede en onvrede onder zijn eigen dwaze domme ndp paria’s gebracht. Opa taki, maar hoor je ze klagen op enkele paars ontnuchterende ndp paria’s na, zoals Tjallie en Kobus? Oma taki, nee, ze zwijgen goedkeurend over hun soso lobi didibri baas, zijn wanbeleid.
  Al bij al moeten we zoals altijd extra waakzaam zijn met het steeds groter wordende paarse bouta’s misdaad vloek, die men te danken heeft aan de dwaze debiele idiote imbeciele oerdomme ndp paria’s hun tweemaal oerdomme stemkeuze. Ai deng ka.


  Maak melding
 2. Alleen al hoe deze man praat over andere bevolkings groepen zegt meer over hem als de groep waar hy het over heeft .oom Ludwig iemand die andere ziet als een varken omdat hy er zelf een is


  Maak melding
 3. Christian 23 juli 2018 at 13:16
  Alleen al hoe deze man praat over andere bevolkings groepen zegt meer over hem als de groep waar hy het over heeft .oom Ludwig iemand die andere ziet als een varken omdat hy er zelf een is

  Ieder zijn perceptie, a die foe joe na duidelijk wang Afrikan fasi, kortzichtig en dom.


  Maak melding
 4. Ik heb heel geboeid geluisterd naar mijn grootvader’ s pentjak silat verhalen. Ruwe gasten van het kontraktanten volk uit Java bevochten elkaar op zaterdsg avond om een vrouw of gewoon voor het vechten zelf.
  Half dronken springen ze over slapende kinderen en hun moeders om bij hun tegenstanders te komen.
  Ze beoefenen pressie. De uiterlijke bewegingen zijn de kembangan.De echte pressie was in hun ziel. Soms kan geen mes hun verwonden.
  Mijn vriend Noko was een goeiie. Hij trad op in shows en zette een ieder in vuur. en vlam.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES