Bestuurder ongeluk Highway had geen geldig Surinaams rijbewijs

16
Ernstige aanrijding tussen vrachtwagen en personenauto op Highway Suriname

PARAMARIBO, 20 jul – De 29-jarige bestuurder die woensdag betrokken was bij een aanrijding waarbij zijn 53-jarige bijrijdster om het leven kwam, blijkt niet in het bezit te zijn van een geldig Surinaams rijbewijs. Dat meldt het Korps Politie Suriname. Het ongeluk ontstond doordat de man, Diego M., een inhaalmanoeuvre startte.

Hij wilde zijn voorrijder inhalen, die links af zou slaan. Diego kwam met zijn personenauto op de andere rijhelft om in te halen. Op dat moment kwam er een Daf truck uit tegengestelde richting. Om een botsing te voorkomen, week de Daf Truck bestuurder uit naar links richting de berm en op hetzelfde moment week Diego ook uit naar rechts met als gevolg de aanrijding.

Na de aanrijding werd de vrouw bekneld in de personenauto aangetroffen. Zij vertoonde geen teken van leven. Door de ingeschakelde Brandweer werd zij uit het voertuig gehaald. Een ingeschakelde arts stelde de dood vast.


16 REACTIES

 1. Dit is pijnlijk zeg. Je vraagt om een lift, je krijgt een lift en je gaat dood. Als ik het bericht goed heb gelezen is dit ongeluk te wijten aan een ongelukkige samenloop van omstandigheden die op tweebaans wegen kunnen gebeuren. We noemen dat ding ten onrechte een Highway. Een highway bestaat uit minstens 4 banen . 2 banen heen en 2 banen terug met een gescheiden tussenberm. Dit is geen highway maar een doodnormale tweebaansweg met een geweldige naam. Waarom Suriname niet is overgegaan tot driebaanswegen: de middelste wordt gebruikt als inhaalsbaan , is mij onduidelijk. Mijn mening: zolang wij tweebaanswegen hebben is de kans op een ongeluk door een verkeerde inhaalmanoeuvre levensgroot. En wij zullen nog heel lang moeten wachten op die geweldige snelwegen die Bouterse ons heeft beloofd.


  Maak melding

 2. Naar mijn beleving zou een 2 baans highway (dat is een geweldige term van een narco staat) goed moeten functioneren , als ik heel Europa in vergelijking mag nemen. Het gaat bij deze om on-tolererende attitude van een gemiddeld Surinaams mentaliteit . Lees goed John.


  Maak melding

 3. äs usual geen rijbewijs.
  Ze denken “ach mi sab rij keba mi no abi wang rijbewijs va nodoe”
  Iedereen in Suriname denkt en handelt door te denken “if skotoe no de mi e doe sa mi wani”
  Ja zelfs éénvoudige zaken als afval verbranden of samenscholen voor een winkel en alcohol nuttigen kunnen ze niet bestrijden.
  De straat oversteken via het zebrapad is er niet bij niemand die wat zegt.
  Voetgangers op het zebrapad worden niet gezien want het verkeer raast maar door. Niemand die wat doet.

  Dus wat doet de president “niemand ziet wat ik doe dus mi no e spang ik doe me ding gezien vanuit ee groter doel namelijk Suriname de afgrond in duwen”


  Maak melding

 4. Wat erg voor de familie RIP meisje .
  Zomaar ben jij je leven kwijt sari tori.
  ALs je ziet hoe hard en roekeloos ze rijden op een tweebaansweg zonder goede markering .
  Grootte terrein wagen dan heb je geen rijbewijs.
  PS
  ALs je uit nederland kom ga niet op de weg zonder rijlessen het verkeer is anders.


  Maak melding

 5. In Suriname heb ik zelf nooit auto gereden. Ik ga niet stoer doen terwijl ik geen vertrouwen heb in andere weggebruikers c.q. autobestuurders.
  Tijdens mijn laatste vakantie had ik een busje gehuurd om met een gezelschap bestaande uit 8 personen een dagje naar Nickerie te gaan.
  Toen we eenmaal op de Oost-West verbinding waren, gaf mijn neef flink gas en zoef gingen we over de weg. Mijn neef heb ik gevraagd om niet zo hard te rijden, omdat ik me verantwoordelijk voel voor een ieder die in de auto zit. No span, ik kan goed rijden, zei hij. Je neemt gas terug en bij de volgende inrit sla je af en dan heb ik een hartig woordje met je te voeren.
  Zo gezegd en ook gedaan. Ik heb hem in ferme woorden kenbaar gemaakt wat ik van zijn rijstijl vind en dat hij zich hoort te gedragen in het verkeer en dus dient te houden aan de maximale snelheid.
  Hij vond mij een zeur, maar zijn moeder gaf mij groot gelijk. Je hoort het nu van je nicht die hier met vakantie is.
  Ik heb daarna geen gebruik meer gemaakt van mijn neef om ons ergens naar toe te rijden. Een oom van mij heeft toen die taak op zich genomen. Bij hem in de auto voelde ik me op mijn gemak.
  Na bijna 10 jaar is het rijgedrag van de Surinamers nog steeds zeer slecht. Surinamers zijn tranga yesi!


  Maak melding

 6. De straffen bij dit soort verkeerscriminaliteit moeten drastisch omhoog. De DNA heeft hierin een zeer verantwoordelijke taak. Zolang wij blijven sjoemelen met dit soort gedrag blijft het een repeterende breuk.
  Dit kunnen wij kwalificeren onder ‘ dood-door-schuld…’ 12 Jaar Santo met dit soort figuren.


  Maak melding

 7. @ analyse34
  Het is niet zo dat ik het met je oneens ben. Zeker niet, maar het is onvoldoende. Ook een financiële straf.
  EN opvoeding van de jeugd. Anders blijft het bij straffen en duurt het veel te lang voor je resultaat ziet.


  Maak melding

 8. @ Pico: Terecht, maar sinds wanneer lees je dat een rechter een flinke financiële straf heeft geeist bij dit soort gevallen? Of het is een bedrag waarvan je 2 maanden huur kunt betalen(..). Weg ledematen etc.
  Ons rechtssysteem is aan revisie onderhevig.


  Maak melding

 9. Deze meneer moet smartengeld betalen aan de nabestaanden, hij heeft
  bewust het risico genomen zonder rijbewijs te rijden. Direct loonbeslag
  ingang zetten.


  Maak melding

 10. In Suriname rijden ze echt als malloten: Er wordt bij het leven ingehaald, links rechts,rechts links, je ziet ze voorbij zoeven. De PL buschauffeurs met name de kroesharigen, misdragen zich totaal. Ik ben zelf een kroesharige dus. Het verkeer is een Real Wild West. Men heeft geen eerbied voor een mensenleven.

  Ze voelen zich koning, keizer, admiraal als ze eenmaal plaats hebben genomen achter het stuur. Ik vind het echt triest hoe men zich gedraagt in het verkeer.

  Het is een en al een JUNGLE


  Maak melding

 11. Henry,
  dit gevoel had ik ook in SU toen ik op vakantie was.
  In Bankok stak ik alleen over als het stoplicht voor de voetganger op rood stond en voor de automobilist groen. Ja je leest het goed. Dan weet je dat je moet oppassen en de automobilist trekt rustig op
  Is het echter groen voor de voetganger en rood voor de automobilist dan is het oppassen.
  Ze rijden door rood en trekken op als beesten.
  je verwacht dta je rustig kan oversteken> Haha niet dus.

  Vliegende Hollander
  Er staat niet dat hij geen rijbewijs had. Het is nog veel erger. Hij heeft er misschien een gehad, maar deze werd ongeldig verklaard. Misschien had hij ergere dingen geflikt waardoor het is afgenomen en het dus ook niet meer geldig was.

  Analyse,
  Als ik de verhalen hier mag geloven speelt het geen rol of men een rijbewijs heeft of niet in SU.
  Belachelijk


  Maak melding

 12. @Pico,

  Wat mij ook verbaast dat er niet echt wordt gehandhaafd door de politie: Zo nu en dan is er een roadblock. De politie kan heel veel geld binnen halen als ze in de binnenstad bekeuringen zouden uitschrijven, wat helaas niet gebeurd.

  Het is jammer dat er zo weinig wordt gecontroleerd.


  Maak melding

 13. @John.
  Nee heeft er niets mee te maken.
  Zelfs degene die n rybewys heeft kan niet naar behoren ryden en lapt alle regels aan zn laars,laatstaan iemand zonder.
  Waarvan akte.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.