maandag, november 27, 2023
HomeFotoRegering gaat afrekenen met beeld piepjonge fruitverkopers in Surinaamse straten

Regering gaat afrekenen met beeld piepjonge fruitverkopers in Surinaamse straten

-

- Advertisement -

PARAMARIBO, 2 jul – De regering wil afrekenen met het jarenlange beeld van jonge fruitverkopers op straat. Dit zegt minister Soewarto Moestadja van Arbeid. De onlangs in het parlement aangenomen wet Arbeid Kinderen en Jeugdige Personen biedt de mogelijkheid tot een gerichte aanpak. De soms wel zeven jaar jonge kinderen vormen niet alleen een beschamend zicht op de onderkant van de samenleving. “Het verkopen door kinderen op straat is op zich een gevaarlijke bezigheid”, zei Moestadja in het parlement.

De kinderen springen soms onverhoeds de straat op of lopen kriskras door het verkeer heen. “Ook inhaleren deze kinderen meer dan normaal uitlaatgassen in vergelijking met andere kinderen. Ook is er kans dat voorbijgangers op een manier communiceren met deze kinderen die niet bevordelijk is voor hun geestelijke ontwikkeling. Ze kunnen racistische opmerkeingen tegen zich gericht krijgen”, zei Moestadja.

Verbale botsingen en af en toe rake klappen hebben vaker geleid tot politieoptreden. Het bleef bij het in beslag nemen van de koopwaar. Soms zijn de kinderen de volgende dag al terug. Menige burger ergert zich mateloos aan het uitblijven van maatregelen. Het lijkt nu te veranderen. “Voor kinderen die puur uit armoede worden ingezet, zullen opvangmogelijkheden en zorg geregeld moeten worden via sociale programma’s”, aldus Moestadja.

- Advertisement -


opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

- Advertisement -
Does Travel & Cadushi Tours
51 REACTIES
 1. Gaan ze de kinderen arresteren? Want de naschoolse opvang was zo een succes. Deze mpp’s kunnen niet eens de criminelen pakken. Ik heb ook eens gehosseld met zelf geteelde groenten in Paramaribo. Met dank aan de mensen die iets van mij kochten zodat wij thuis konden eten toen mijn ouders ziek thuis waren, ondanks een paar berovingen moest ik doorgaan. Help de kinderen je weet nooit hoe het bij hun thuis is.


  Maak melding

 2. De kinderen verkopen niet voor de lol op straat.Het is bittere noodzaak om wat geld voor thuis bij elkaar te schrapen.Laat de regering zich maar eens goed over dit euvel buigen.Steun de ouders financieel.Door de chaos in dit land moet men zich in alle bochten wringen om het hoofd boven water te houden.Het beleid in dit land is voor jong en oud stressmakend.


  Maak melding

 3. Oorzaak en gevolg, wanneer de economische omstandigheden veroorzaakt door het wanbeleid van de huidige NDP regering zodanig zijn dat ouders de kinderen de straat op moeten sturen om rond te kunnen komen, is natuurlijk diep triest, en nu deze kindere door de politie van straat laten halen is niets anders dan Symptoom bestrijding van een falend beleid van incapabele en zelfverrijkende corrupte politici en ambtenaren


  Maak melding

 4. Ouders, over het algemeen de alleengaande moeder, willen niets liever dan hun kroost in een veilige en beschermde omgeving opvoeden waar er geen tekort is aan de eerste levenbehoefte.
  Heel vaak kan dit niet omdat moeder te druk is met andere zaken en de kinderen, vaak broertjes en zusjes, worden de straat opgestuurd om als kleine sales men op te treden.

  Inderdaad iets om te janken.
  Maar weet je ik denk dat de overheid en de mensen zelf hiervoor de schuld drage.
  Overheid die lak heeft aan gezinsmoraal en discipline.
  Let wel moeder de vrouw heeft kinderen, niet allemaal maar wel het overgroot deel. met verschillende mannen en deze mannen geven over het algemeen niet thuis.
  Ze hebben in die boroe gehapt en gezeten dus nu weg naar een andere boroe.
  De vrouwen kunnen niets anders dan hun kleine bakkerij beschikbaar stellen zodat a mang kan warang ing worst.

  Wat de overheid moet doen is de heren verplichten om een financiële bijdrage te leveren
  De vrouwen (inclusief de opkemende jeugd) scholen op het gevnbied van geboortebeperking en anticonceptie.
  Pas dan, denk ik, dat na 3 generaties later dit zijn vruchten zal afwerpen.

  Het zal niet helpen de kinderarbeid te verbieden want waar moeten de ouder en kinderen naartoe voor voeding etc.
  Of zoals een DNA lid zei “ze worden de prostitutie ingejaagd” en dan is het hek van de dam.
  Want sranang mang lobie warang boroe


  Maak melding

 5. Dit zijn de gevolgen van armoe ingezet door de ndp’rs…..

  De wolf en zijn puppies hebben het geld gewoon verbrast/toegeeigend…ipv het te investeren in oa goed onderwijs..

  De gevolgen (armoe mede door corruptie op zeeeeeer grote schaal) zullen lang zichtbaar zijn en zal zeker niet op korte termijn worden opgelost….

  Onvoorstelbaar dat men het gewoon niet wilt inzien dat de huidige rovers een vernietigingsproces hebben ingezet op alle fronten en dat men passief blijft toekijken en accepteren..muv de mensen die hun stem laten horen…


  Maak melding

 6. In plaats van echte boeven aan te pakken, pakkken ze dus maar kinderen aan. Deze ondernemertjes in dop zouden juist een beschermde status moeten krijgen. Niet het feit dat kinderen op deze manier iets bijverdienen is beschamend maar het feit dat dit in een land blijkbaar noodzakelijk is.


  Maak melding

 7. Overigens beschikken sommige van deze kinderen vaak over een uitstekend zakelijk inzicht. De prijs van heerlijke verse rijpe knippa’s gaat in een keer 5x omhoog als ze merken dat je uit het buitenland komt. En ach, zo lekker en vers geplukt als in Suriname krijg je ze nergens en als je ziet wat die dingen op de markt in Den Haag kosten en dan zijn ze vaak al oud en melig…


  Maak melding

 8. “Als de cultuur er is, zijn wij in staat de vrijheid te waarborgen”
  Dat zei vicepresident Ashwin Adhin zondag bij het Kwakuplein te Ondro Bon

  Welke vrijheid?
  Hebben de kinderen die kinderarbeid verrichten vrijheid?
  Hebben de inwoners van Suriname vrijheid?
  Ja schijn vrijheid hebben ze allemaal.


  Maak melding

 9. Het probleem is niet van deze tijd. Het is vele malen triester dan voorheen. Uiteraard moet er gezocht worden naar oplossingen. Een mens en kindonterende tekst bij de foto die het kind reduceert tot nieuwe awaries is zout in de wond strooien.


  Maak melding

 10. Als je mensen in de stad auto’s ziet rijden die meer dan 100.000,- USD hebben gekost, dan moet je je afvragen of dat wel komt door “hard” werken…
  Mensen die hard werken hebben 3 of 4 banen en komen nog niet uit.
  Er zijn in Suriname mensen die NIETS doen en elke maand duizenden USD’s, EURO’s ontvangen van het verhuren van huizen en panden, uitgegeven goudconcessies of andere “duistere” praktijken.

  Al die social media en Amerikaanse rommel hebben niet altijd een postieve invloed op de jongeren. Er is te veel nadruk op het materialisme en geld. We leven in de tijd van sensatie, eenmalig gebruik en wegwerp. Wat gister is gebeurd zijn we alweer vergeten. De kapitalistische molen moet immers door blijven draaien. Het welzijn van de mensen is allang niet meer belangrijk

  Deze kinderen hebben goed onderwijs, goede voeding, fatsoenlijke kleren, een goed onderkomen en VOORAL goede voorbeelden nodig.

  Aan de goede voorbeelden is er een GROOT gebrek…


  Maak melding

 11. Als we als land niet in staat zijn dit probleem waarover jaren reeds word gesproken niet kunnen aanpakken wat kunnen we dan wel.Mark my words volgend jaar is dit probleem groter geworden.We praten veel maar doen niets.


  Maak melding

 12. Robles
  Vroeger zaten de kinderen op school, weet je nog ,de eerste generatie surineds waren ,op enkele uitzonderingen daar gelaten, goed geschoold ,daar hebben jullie nu last van .
  De kennis van de surineds wordt erg gemist .
  De huidige staand van zaken vind men nu terug van wat er gebeurt in Suriname, en zal enkele generaties duren voor het zich hersteld.


  Maak melding

 13. De tekst behorend bij het foto v.h. kind “Jongen die Maripa verkoopt op de hoek van de straat (Foto: De Nieuwe Awaries]” is heel erg schadelijk en mensonterend voor het kind. Dit mag niet normaal gevonden worden. Kennelijk nog niemand opgevallen?


  Maak melding

 14. was het niet de afgedankte rabien parmessar die campange voerde voor de ndp met spotjes van kinderen die fruit verkochten
  de ndp met rabien zou dat na verkiezingst winst direkt en voor altijd opruimen
  wat heeft de ndp in 8 acht jaar dan gedaan regering

  nul komma nul


  Maak melding

 15. Het zijn geen NIEUWE AWARIES. Het zijn slachtoffers van de economische crisis die vooral de laagste inkomens in het hart treffen. Het zijn kinderen die proberen te overleven door ook bij te dragen aan een paar centjes. Niet iedereen heeft last van de crisis maar die is er wel. Ik zou graag willeen zien dat de vele rijken in Su die in het geld zwemmen hier aan iets gingen doen. Het is een eeuw wachten op de regering…dus ACTIE.


  Maak melding

 16. Ik zag vanochtend een prachtige reportage van Willem Alexander en Maxima
  die Curaçao bezochten, prachtige beelden en een hartelijke ontvangst. De diepere
  achtergrond is natuurlijk om Nederlandse investeerders warm te maken. Als ik
  dat zie vind ik het zo jammer dat ons Suriname en Nederland zo vervreemd van
  elkaar geworden zijn.


  Maak melding

 17. by de wet verboden. moet alleen gehandhaaft worden,en waar nodig geholpen worden.
  de kinderen begeleiden en de ouders de wetten duidelyk maken waar men in overtreding is
  en wat de gevaren de boetes en straffen voor zyn.men moet dit in elk geval ontmoedigen(ook de kranten verkoop )


  Maak melding

 18. @Robles

  Die kinderen staan er al zolang als Suriname bestaat…

  Niet op deze manier/formaat…….

  De NDP (bouterse) heeft niets dan alleen ELLENDE met zich meegebracht binnen SU…

  nog 5….


  Maak melding

 19. Forza
  Wat was daar de aanleiding toe, het laat zich raden ,een paar heet hoofden die zonodig onafhankelijk wilde worden.
  Al Dat GE O H IS HIERVAN HET GEVOLG VAN, DI E BAKRAS MOESTEN HET LAND UIT HEET HOOFDEN.
  Het zij zo ,neem het zoals het komt ,nog 5 ,jammer.
  Neem RODESIE als voorbeeld


  Maak melding

 20. Opa taki, ach laat ons niet lachen, want dankzij jullie wanbeleid moeten vele jongeren van Abra Broki en omgeving na school en in het weekend, vruchten verkopen. Ma of pa die doelbewust oerdom tweemaal hebben gestemd op de meest meedogenloze politieke criminele religieuze sekte, het misdadig vervloekte ndp lichaam met als hoofd ddb, zijn weer arm geworden na 2010. Een scene was het onder vele paarse dwaze ndper’ s toen ndp in 2010 won. Ook bij de aanname van de paarse amnestiewet juichten ze no mpp. Toen DIno in 2015 werd aangehouden zeiden vele dong no mpp ndper’ s, ie niet waar, hij is onschuldig als zijn pa. Moedwillig stemden weer oerdom paars bezeten in 2015, krijsend, we gaa wee voo vijf. Anno 2018 deng ka moro moismoisie nanga allata. Kinderen gaan zonder brood naar school of zonder eten naar bed en toch blijven deze steeds bedelende ndp paria’ s zwijgen, eeh Ieja oom Ludje eeh da op wie we moet wee gaa stemmen in 2020, want eeh we hebt al en we weet al wat eeh gaa gebere als we wee gaa stemme in 2020. Ooh, dang wat gaat gebeure? Eeh oom Ludje eeh baas gaat zijn belofte echt waa gaa maakt, noh, hij gaat et doen noh oom Ludje. Wel ndp dommies, wie zich driemaal aan de paarse criminele ddb steen wil stoten moeten dat maar doen, maar mi dati warskow oenoe dong ndper’ s wo ka zevenmalen erger. Dus efoe joe no lobi joe srefi moro, joe pikien, gran pikien, famirie en het land, doen jullie maar waar jullie voor verdoemd in zijn, stem didibri bouta bakka meki a poeroe oeng boeba en jeje uit oenoe skin. Deng go tjierie heri volk nanga soso paimang.


  Maak melding

 21. Laat de Regering werkgelengheid bergen onder de jongeren 30 tot 40 duizend jongeren met diploma kunnen ook geen werk vinden .

  Onder NDP Regering kunnen jongeren en ouderen het vergeten wat werk betref , deze gasten hebben geen kaas van gegeten ,om werkgelegenheid te bevorderen .

  De Cassave fabriek gaat 2020 open gaan ,en men is bezig Suralco Raffinaderij te slopen .

  NDP is een Regering die meer aan slopen denk dan opbouwen .

  Jongeren moeten zicht melden bij Ocer om Cocos bomen te leren klemen .

  Laat de jongeren rustig hun fruit verkopen ,ze zijn niet gestolen .

  Die jongeren kunnen zo nog een brood kopen in de avond uren ,het zijn ook jongeren die na school dat doen .

  Voor mij krijgen zij het dubbelen wat zij vragen voor hun fruit .

  Laat de Regering zicht bezig houden met de zwervers en Alcoholisten en Hard rijders in het verkeer en cocaïne .


  Maak melding

 22. De kinderen gaan niet om plezier op de hoeken staan en fruit verkopen.Ze doen dit uit armoede.Het zijn hun ouders die steeds blijven stemmen op de ndp die deze situatie schept.Bouta noeten ze opruimen.Hij is de schuld van alle ellende in Suriname.Voor kovind heeft hij 1 miljoen dollars te vermorsen en de bevolking van Suriname lijdt armoede.


  Maak melding

 23. Robles, ik lul dus wel over de NDP, want zijn die niet gekozen in 2010 omdat ze het beter zouden doen dan de voorgaande regeringen, toch?, er zou toch een goeden kerst komen en Suriname zou toch een 2e Dubai worden en meer van dat soort loze beloftes, en wat is er van terecht gekomen, een sterk gedevalueerde SRD, torenhoge schulden en gegantische leningen, sterk met kwik vervuilde rivieren en een vervuild stuwmeer door skalians, Brownsberg/weg gedeeltelijkverampoeneerd net als hele stukken bos leeggekapt en het eind is nog niet in zicht met India op de loer met zijn palmolieplantages waardoor er nog meer bos opgeofferd moet worden, een gigantische uitvoer van cocaine, brandstofprijzen die de pan uitrijzen en ga zo maar door, als er 1 niet moet lullen , ben je het zelf wel


  Maak melding

 24. Het opmerkelijke is dat het geen kinderen zijn van afstammelingen van Hindoestanen, Javanen, Chinezen, Indianen, Brazilianen of een ander gemend ras, maar van Afrika. Zeven van de tien ndp paria’ s zijn afstammelingen van Afrika. Ook zo in Santo Boma, daar zijn meer zeventig procent gevangen, afstammelingen van Afrika.

  Laatst nog hadden we een kort gesprek met zo een jongetje van een jaar of elf zo, die maripa’ s verkocht. Wie laat je maripa’ s verkopen? Eeh niemand, meneer. En wat zegt je vader? Eeh meneer me vader heeft drie vrouwe, eeh alleen in het weekend komt hij bij mama. Hij weet van niets. Ohhh. Enne hoeveel kinderen heeft je moeder? Eeh waarom wil meneer dat weten? Dus kopen we een tros maripa’s en dan zegt hij me moeder heeft ook twee ooms. En we zijn met ons vijfen. Ooh. Waar werkt je moeder? Eeh me moeder werkt niet, soms gaat ze met oom Ben mee in de auto, dan komt ze heel laat en moe thuis. Ooh en wat zegt die andere oom? Eeh die doet ook als oom Ben, is oom Riedewald, ma hij is toch een beetje lief voo ons, hij koopt elke week ook een portie tjauwmin en een nassi voor ma en ons. Ooh en waar werkt die oom? Hij werkt eeh bij de ndp, eeh hij is volgens mij een ndp man. Elke week hij brengt ons lekkers, rijst, bruine bonen en ook suiker en olie. Ohh. Maar wat zegt hij dan als maripa’ s gaat te verkopen. Eeh hij weet het niet en ook me ma niet meneer. Ooh en van waar heb je die maripa’ s? Eeh gewoon geplukt met me vrienden. Oja, waar dan? Achter op het erf bij et lege perceel waar ze vuil weggooie? ?????? Boi, geef ons nog een paar maripa’ s. Eeh meneer, wil meneer ook bij me ma kome en eeh ook ete brengen. Nee mi boi, vraag het maar aan oom Riedewald. Politie Nw. Haven is op een steenworp afstand en ook skowtoe ben wakka kong bai maripa’ s, dus zijn we maar weggereden.
  Met nog eens vijf voor ddb en geboefte in 2020, gaan nog meer kind fruitverkopers stilletjes de straten op gaan. Ook zijn er moeders die hun jonge meisjes vanaf viertien tot zestien jaar laten hoereren, om zo brood op de planken te brengen en echt waar, ze stemden op de na dagu partij.


  Maak melding

 25. Ik zag nog niet zo lang geleden een lijst waarop de namen van tientallen surinamers prijkten die een goud consessies hebben.De namen heb ik niet allemaal onthouden maar de bekende wel oa.dhr Brunswijk van de ABOP en als ik mij niet vergis stond dhr.Bouterse ook op de lijst.En het filmpje van dhr Brunswijk ga daar maar naar kijken.Jezelf schatten toeeigenen die aan het volk behoren.Wel meneer brunswijk laat het duidelijk zijn geen haar van mijn hoofd denkt eraan u mijn stem te geven nog die compagnon van jou.Jullie hebben het land knollen voor citroenen verkocht en belazeren het volk bij het leven.Geef terug aan het volk de rijkdommen dan zullen jullie zien dat het volk en Suriname zal herleven. Stelletje vampieren en bloedzuigers..


  Maak melding

 26. GOEDE ZAAK.

  WAT IS DAN HET ALTERNATIEF VOOR DEZE KINDEREN DAN?

  WAT OOK HOGE PRIORITEIT DIENT TE KRIJGEN ZIJN DE VERKEERSCRIMINELEN.

  DEZE VERKEERSMISDADADIGERS/ ELLENDELINGEN VEROORZAKEN AL JARENLANG ZOVEEL PIJN EN VERDRIET EN GAAN ER VRIJUIT.

  IK KENDE EEN GEVAL WAAR IEMAND IN DRONKEN STAAT ZONDER RIJBEWIJS EEN KOSTWINNER DOODREED EN ER EEN BOETE VAN OMGEREKEND 50 EURO KREEG.

  DE FAMILIE MOEST ZELF DE BEGRAFENIS BETALEN EN DE NABESTAANDEN WERDEN ERGER DAN EEN STRAATHONDEN BEHANDELD.

  BÈTA LOOPT VRIJ ROND EN KWAKOE LIGT ONDER DE GOENE ZODEN.

  AVIBA EN DE KINDEREN DIE BEKIJKEN HET MAAR.

  OJA: RECHT ARMOEDE EN VERDRIET MAKEN NOOIT VRIJ!!!!!!!!


  Maak melding

 27. het is schandalig om deze jonge kinderen te zien staan op zorg en hoop.moeders zitten te praten en kinderen mogen de spullen verkopen.ben vaak in sur en woon op zorg en hoop,kom iedere dad daar langs heel erg is dat.ook een hidostaanse dame die laats nog zwanger was.loopt mank en is dit beeld niet triest voor woorden. erg erg schaamte overrompeld mij om dit aan te zien.de kinderen horen op school te zitten.shame


  Maak melding

 28. “een beschamend zicht op de onderkant van de samenleving” Deze man zou zich moeten schamen voor dit soort uitspraken. De werkelijkheid is hard meneer Moestadja.

  Er zijn veel kinderen in Suriname die geen maripa op straat verkopen, maar met honger naar school of bed gaan. Laat ze dan maar maripa op straat verkopen.

  Onder alle groepen in Suriname heerst grote armoede. Bij de ene groep is het alleen zichtbaarder. Dit was vroeger ook al zo.


  Maak melding

 29. De ouders van deze kinderen zijn kennelijk zelf te lui om te werken!! Liever dit soort figuren verplicht laten steriliseren aangezien ze de kinderen toch geen toekomst kunnen geven!!


  Maak melding

 30. “Verbale botsingen en af en toe rake klappen hebben vaker geleid tot politieoptreden. Het bleef bij het in beslag nemen van de koopwaar.”

  Zo gaat Suriname dus om met zijn kinderen. Suriname schaam je !


  Maak melding

 31. Ik denk dat het misschien een breder maatschappelijk probleem is. Als je
  als alleenstaande moeder met 3 of 4 kinderen moet rond komen valt dit niet
  mee. n van Surinaamse vaders heb ik geen hoge pet van op, nieuwe vrouw en
  naar de kinderen wordt niet meer omgekeken en alimentatie wordt er vaak ook
  niet betaald en ondertussen is de nieuwe vrouw ook alweer zwanger.


  Maak melding

 32. Het is inderdaad een triest verhaal en de regering zal wel met iets moeten komen om zulke ouders te stimuleren,maar de verantwoordelijkheid ligt grotendeels zelf bij de ouders ( met name de moeder). Het is geen nieuws dat de meeste mannen in Suriname niet naar hun kinderen kijken en juist daarom moet een vrouw weten dat ze niet met elke man een kind moet krijgen. Ik vind dat als je geen kind kan verzorgen moet je ook niet maken , want uiteindelijk wordt het kind er de dupe van. Mannen zijn er meer om te genieten en als je als vrouw geen kind alleen kan verzorgen moet je ervoor zorgen dat je op een veilige manier je dingen doet, zodat je geen kind op de wereld zet die dingen moet gaan verkopen over straat om uiteindelijk zijn zelf te verzorgen. Er is wel altijd geld voor de materialistische zaken. Mensen moeten beter hun prioriteiten gaan stellen. Je kan geen kind maken en verwachten dat de regering voor het kind gaat zorgen. Doen jullie beter je best om te voorkomen dat kinderen in deze situatie terecht komen. Sta je financieel niet sterk, neuk met een condoom of gebruik de pil, vooral als je weet dat je geen moer aan die man gaat hebben


  Maak melding

 33. Wat een verschrikkelijk toestanden welke achterlijke straat bende laat die kinderen met fruit leuren?
  Waar is jullie verstand denk na en laat die kinderen coke verkopen dit is veel lucratiever en wees ook wat creatiever stuur moeders met baby’s de straat op enz enz.
  Suriname sta op en denk aan u toekomst.


  Maak melding

 34. Ik denk dat er veel verdriet is bij de jongeren die fruit verkopen, ze weten dat als ze naar huis er geen eten is.
  ‘Ze moeten wel, eigenlijk voelen ze zich verplicht om dit te doen, er is anders geen eten.
  Het is eigenlijk heel zielig, ze horen nog te spelen.


  Maak melding

 35. Ik hoor van bronnen in December krijg je 1 op 15 dus voor 100€ krijg je dan 1500 SRD
  Dus kan je begrijpen het de economie stort verder in elkaar snapen jullie nie dat moeten jullie aan paken geen honerege kinderen gijzelen want dat is het gewoon en het volk moet zijn bek open treken dat de minister het uit zijn kop moet halen als hij ze niet voed punt laat je stem horen punt uit want nu zijn het de kinderen maar minister en zijn kornuiten en kinderen roven de staat kas leeg daarmoeten we wat aan doe dat is het.


  Maak melding

 36. Wel is goed dat ze zo aan een broodje kune komen inplaats dat ze overgaan tot diefstal enz.ik heb in me jonge jaren ook huis aan huis groente verkocht.dus ik zie niks ergs eraan.ze komen daar met hun eigen wil.en trouwens k hoor alleen over kindren maar daar komt heel de fam hoor.moeder kindre tante oom zus ieder komt.zomaar we lul alles s goed slaverny stop in 1863.niemand zet ze gedwonge daar.na deng wanie.en sorry om zo te zeggn dit volk s koppig.je gaat vandaag 5 weghalen vandaar morge komt er 10.tranga esie tog.


  Maak melding

 37. Dat is van een de dingen die ze gaan oppakken de kids,maar plannen worden uit gerold ,tigri nog weer eens nader bekeken ,Braziliaanse goud delers worden uit het land gedreven , ze gaan de corruptie aan pakken ze gaan de Nederlandse ambassadeur weer terug nemen ,herziening van land uitgifte ,land wat je weg geeft ben je kwijt en er gebeurd niets mee ,o ja op hun wensen lijstje staat nog een 2e Dubai ,herziening financiële klerezooi moet ook aan gepakt worden ,voedsel pakketten voor strategische stemmen onmiddellijk verbieden ,in ieder geval niet voor politieke doel einde ,het is pure volks verlakkerij.
  Ik hoop dat mensen die gestemd hebben voor rijst met zoute vis nu eindelijk eens door gaan krijgen dat hij het alleen maar doet om uit het gevang te blijven


  Maak melding

 38. Sommige dingen zullen nooit veranderen in Suriname. Net als de onder water gelopen straten in Paramaribo (zie de oude foto’s van de Domineestraat uit 1905 door de gezusters Curiel gemaakt), zullen de ventende kinderen op staat, mij bekend vanaf de jaren 50 van de vorige eeuw, het straatbeeld blijven bepalen, wat je ook doet. Het lijkt op het beroemde oude Piauwspel. Je maakt een gat dicht en er ontstaat een ander gat.
  de enige oplossing is financiele compensatie van de behoeftige ouders.


  Maak melding

 39. Het blijft een wonderbaarlijk land , een jager/visser , die ik persoonlijk op straat in de stoet heb zien lopen en gilde dat de toenmalige regering naar huis moest, die zelfde jager/visser bezit nu een hele helikopter vloot , plus belangrijke plekken in het binnenland , en niet te vergeten een goud bedrijf . dit is maar het topje van de ijsberg…
  De corrupte regering bedekt dat met de mantel der liefde , geld verdampt !! zand er over aldus Bauta .
  De criminelen hebben vrij spel de ene beroving met geweld na de andere , de Politie kan vaak niet uitrukken ; dus als je crimineel bent zit je goed.
  maar !!!!!!!!!! dat kinderen op straat hosselen om aan een bordje eten te komen ? die worden keihard aangepakt , was het niet de belofte van de naschoolse opvang die plechtig beloofd was door deze criminele regering??
  Conclusie als je Crimineel bent wordt je beloond , en als je op een eerlijke manier aan je dagelijks brood wilt komen wordt je door de corrupte regering hard aangepakt .
  en toch blijven de achterlijke domme mensen op deze criminelen stemmen …
  hoe dom kan je zijn in dit wonderbaarlijk land waar een moordenaar President is


  Maak melding

 40. Eis aan de volgende regering: Een paar blikken accountants opentrekken die de gehele overheidsadministratie van Suriname vanaf 2010 controleren en alle gestolen gelden niet alleen terugeisen, maar ook alle fraudeurs voor de rechter slepen. Misdaad mag niet lonen. Laten we eindelijk een daad stellen en bewijzen dat men niet men ons mag sollen. mensen: als er pakketten verdeeld worden ga halen, want het is jouw belastinggeld en in 2020 da massaal stemmen. Niet stemmen werkt in het voordeel van Bouterse.


  Maak melding

 41. @ John Groenberg. Goed gezien brada. Moestadja en cs doen aan afleidingsmanoeuvre. Dit soort gasten hebben niets verder te doen dan zich bezig te houden met futiliteiten. Jouw voorbeelden over de vele (onschuldige) verkeersslachtoffers die worden doodgereden door alcoholverslaafden zonder een rijbewijs) en door een of ander klojo rechter bijkans wordt vrijgesproken is een duidelijk voorbeeld van anarchie. Ik zou zo’n rechter thuis opzoeken (..). als het mijn kind zou zijn. Het hele justitie apparaat is verrot( VHP bende van drugscriminelen).
  Moestadja: man: ontwikkel een werkgelegendheidsbeleid voor de jongeren in SU: deze trekken massaal weg uit ons land naar de omliggende landen; heb je het niet door? Of is jouw bovenkamer ook verziekt met alcohol en tabak?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES