Student aangehouden in Suriname voor ‘terreurbedreigingen’ op Facebook

11
Foto: politie in Suriname

PARAMARIBO, 2 jul – Een twee en twintig jarige student van de Anton de Kom Universiteit van Suriname aangehouden. Waarnemend politiechef Roberto Prade bevestigt dit tegenover de Ware Tijd. De man wordt beschuldigd van betrokkenheid bij het lanceren van ‘terreurbedreigingen’ via een valse Facebookaccount. Onder meer was gedreigd met het doodschieten van tientallen burgers. Dit als twee aangehouden terreurverdachten niet vrijgelaten zouden worden.

De bedreigingen zijn onlangs herhaald. De zender van de bedreigingen noemde zich Mohammed Ahmed Al-Mehdi. De terreurverdachten Raoul A. en Nasser N. Moesten onmiddellijk worden vrijgelaten. Er zouden anders vijftig mensen op de universiteit, de gevangenis te Santo Boma en het J.C. de Miranda Lyceum worden doodgeschoten. De twee verdachten hebben elke betrokkenheid bij de bedreigingen ontkend.

Voorlopig is slechts één persoon aangehouden. Volgens Prade heeft de politie enkele personen op het oog. Na de bedreigingen enkele weken terug waren strenge beveiligingsmaatregelen getroffen. Al de genoemde openbare plaatsen werden extra bewaakt. Achteraf bleek het loos alarm. Veel ouders hadden hun kinderen thuis gehouden uit veiligheidsoverwegingen. Onlangs werd weer gedreigd vanuit Facebook. Of de student er van af weet, moet nog blijken.


11 REACTIES

 1. Karoewirie faja !!! Geef hem 100-zweepslagen, zoals in Arabie en basta !!
  En re-socialisatie door Tigri Barba !!! uit te voeren traject !


  Maak melding

 2. Een gewaarschuwd mens geldt voor twee. Er zijn mensen die er een gewoonte van maken om personen waaronder de Surinaamse president en regeringsfunctionarissen, beledigen en bewust onjuiste informatie verspreiden op internet. Dit levert een strafbaar feit op. Dankzij het gegeven “eenmaal op internet, altijd op internet” kunnen deze gasten alsnog achterhaald en vervolgd worden. Het zal een verademing zijn als deze personen achter slot en grendel zitten.


  Maak melding

 3. Politie ,ga echte werk doen en arresteer de enige terrorist van Suriname en je weet wie het is ,ja hij is de enige in Suriname die zich gesterkt voelt dank zij zelf opgeplakte amnestie.


  Maak melding

 4. @Flordelyn
  Jij mag in alle ziel en zaligheid de achterste van de moordenaar bouta gaan kussen,verwacht niet hetzelfde van mensen met intelligentie,mensen die kunnen denken en de tragische geschiedenis van je baasje kunnen beoordelen.


  Maak melding

 5. Flordelyn Pejana 2 juli 2018 at 11:38
  Een gewaarschuwd mens geldt voor twee. Er zijn mensen die er een gewoonte van maken om personen waaronder de Surinaamse president en regeringsfunctionarissen, beledigen en bewust onjuiste informatie verspreiden op internet. Dit levert een strafbaar feit op. Dankzij het gegeven “eenmaal op internet, altijd op internet” kunnen deze gasten alsnog achterhaald en vervolgd worden. Het zal een verademing zijn als deze personen achter slot en grendel zitten.

  Is het een belediging om de persoon ddb en enkele van zijn marionetten te beledigen en de juiste informatie te verspreiden? Denk van niet, want het internet staat bomvol van de vele strafbare feiten die ze op hun naam hebben, maar vanwege hun macht en gestolen geld steeds weten te verdoezelen. Feit is bewezen of niet, dat jouw geliefde president en zijn trawanten, gewetenloze beestmensen zijn, die koste wat kost land en volk verarmen en onderdrukken. Alleen mensen zonder geweten of oerdomme debiele dwaze idioten als jij vereren de allergrootse moordenaars, bij verstek veroordeelde drugscrimineel en staatskasrover. Daarom zijn allen, ndper of niet die deze duivel de hand boven het hoofd houden, medeverantwoordelijk voor het geestelijk en moreel verval. Opa en oma taki, ndper’ s moeten verantwoordelijk worden gehouden, nu en in de toekomst voor de heersende of komende paarse hel.


  Maak melding

 6. je moet ware rerrorist aanhouden, die de oorzaak is van alle ellende in het, waardoor het land naar de bliksem is gegaan, failliet is, mensen niet meer kunnen leven van hun tegoeden, gezinnen kapot gaan, anderen moord zelf moord plegen.

  het wordt tijd, dat deze meneer en zijn bende kliek wordt opgehaald opgesloten zolang hij leeft..

  zijn zoon is al het bewijs dus de vader nog..

  pas dan kan je spreken van bevrijding natie binding vooruitgang ontwikkeling..

  zolang deze moordenaar in het zit, zal het volk pinaren erger nog..


  Maak melding

 7. Praserie 2 juli 2018 at 20:52
  De frustratie onder het gros der ma pima debiele dwaze idiote ndp paria’ s slaat toe gelukkig nog 5 en 5 zal het ratten en muizen vol onze schijt en pis zijn.


  Maak melding

 8. @Ray
  @Oom ludwig van abrabroki
  fijn dat je mijn reactie hebt gelezen. lees het nog een keer zonder vooroordelen en probeer de diepgang en de strekking te begrijpen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.