Surinaamse Nederlander die al 34 jaar in VS vastzit komt mogelijk vrij

8
Surinaamse Nederlander die al 34 jaar in VS vastzit komt mogelijk vrij

DEN HAAG, 13 jun – De Surinaamse Nederlander Jaitsen Jainandun Singh, die in de Verenigde Staten in 1986 werd veroordeeld voor huurmoorden op zijn vrouw en dochter, wordt mogelijk vrijgesproken. De 72-jarige Singh zit al 34 jaar gevangen in de San Quentin State Prison, op grond van een discutabel proces schrijft de NOS. Volgens de omroep rammelde het proces en was het verloop van zijn proces omstreden.

Zo hebben de broer en de weduwe van een van de vermoedelijke daders een verklaring ondertekend, waarin staat dat Singh niets met de moorden te maken had. Verder is de getuigenverklaring waarop het vonnis rust, door een corrupte aanklager gekocht en een ontlastende getuigenis van de destijds 14-jarige zoon van Singh heeft nooit een rol in het proces gespeeld, schreef de Volkskrant.

In de tweede helft van dit jaar besluit een commissie in Californiƫ over een vervroegde vrijlating van Jaitsen Jainandun Singh, schrijft minister Blok van Buitenlandse Zaken aan de Tweede Kamer.

Lees hier in De Volkskrant meer over de achtergrond van deze zaak.


8 REACTIES

 1. In Amerika heb je het gedaan of niet,je moeten zeggen dat je het gedaan hebt anders krijg je de dood straf!!
  Je moet dus voor je zelf liegen om niet de dood straf te krijgen.
  Amerika is een land van beesten.


  Maak melding

 2. Deze man had strafvermindering kunnen krijgen als hij maar bekende dat hij schuldig is.
  Hij heeft altijd ontkent schuldig te zijn en dat hij nooit zou bekennen schuldig te zijn. Desnoods ging hij dood in de gevangenis dan te bekennen.
  Hij moet maar een flinke schadevergoeding vragen.

  Amerika verwijt o.a. Noord-Korea mensenrechten te schenden, maar kijkt niet naar de mensenrechten schendingen in het land zelf.
  Veel Amerikanen zitten onschuldig vast in gevangenissen of in dodencellen zonder schuldig te zijn voor het geen waarvoor ze zijn aangeklaagd.


  Maak melding

 3. Een leugenaar is een moordenaar en een moordenaar is een lafaard.

  Als deze zo zeker is van zijn zaak, waarom heeft hij dan zolang gewacht? de verhalen wat hij allemaal intussen heeft verteld maakt juist dat hij ongeloofwaardig overkomt. De eerste vijf en twintig jaar heeft hij overleeft. Van de tweede vijf en twintig jaar heeft hij pas acht jaar achter de rug en begint nu pas in te zien dat hij het niet lang meer zal kunnen volhouden. Dan komt er plotseling serieuze hulp uit een bepaalde hoek van een zeer jonge advocaat. Verder staat er niks bijzonder vermeld over Moeder en Dochter, Grace en Daphne Singh,

  Dit lijkt meer en meer op een opgezette ding. De naam van Jaitsen Jainandun Singh is onbekend in Suriname.

  Een rein geweten vreest geen aanklacht. Als blijkt dat hij onschuldig is hoeft hij zich echt geen zorgen te maken, want hij wordt gecompenseerd/schadevergoeding.
  Geld laat mensen hun zelfbeheersing verliezen en gaan over tot baldadigheid.


  Maak melding

 4. Ik kan me er wel wat bij voorstellen dat deze man weigerde schuld te bekennen.
  Als je echt onschuldig bent en men weet dit en desalniettemin wordt je genaaid, dan weiger je.
  Ik denk dat er weinig mensen zijn die zo krachtig kunnen zijn.
  Hopelijk kan hij toch wat van de verloren tijd goed maken.


  Maak melding

 5. Volgens mij gaat het er in Amerika alleen maar om iemand veroordeeld te krijgen. Linksom dan wel rechtsom. Hoe vaak komt het niet voor dat mensen jarenlang onschuldig vast blijken te zitten omdat de rechtsgang c.q. de bewijsvoering niet deugde.
  Ze kunnen er kennelijk niet tegen als een misdaad niet wordt opgelost wegens gebrek aan bewijs. Er zal altijd iemand moeten boeten. Schandelijk!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.