Kapitein en stamhoofd bevestigen: Rampsituatie zuiden Suriname overtrokken

6
Noodhulp voor zuiden van Suriname komt op gang
Archieffoto: hoog water in het binnenland van Suriname

PARAMARIBO, 13 jun – Zowel de hoofdkapitein van Kwamalasamutu als het stamhoofd van Tepu hebben onafhankelijk van elkaar tegenover dagblad De Ware Tijd (dWT) verklaart dat er geen kostgronden onder water liggen in het zuiden van Suriname. De twee reageren hiermee op berichten van het Nationaal Informatie Instituut, dat stelde dat de regering in spoedvergadering bijeen is gekomen om te praten over de ‘alarmerende situatie‘ in het zuiden van het land.

De hoofdkapitein zegt tegen dWT dat hij niets heeft gemerkt van de situatie zoals vermeld in een persbericht van het NII, waarin ook staat dat de vliegvelden blank staan en niet geschikt zijn voor gebruik. Ook president Bouterse verspreidde deze informatie. “Het vliegveld van Kwamalasamutu is goed om te landen en dat was de voorgaande dagen ook het geval” stelt de hoofdkapitein. Eerder verklaarde een anonieme functionaris tegenover de Times of Suriname dat er geen vliegvelden in het zuiden van Suriname onder water zijn.

Het stamhoofd van Tepu moet lachen om de inhoud van de persverklaring van de regering waarin Palumeu en Apetina worden genoemd als dorpen die te maken hebben gehad met de overstroming. “Ik weet dat het droog is in die dorpen” aldus het stamhoofd tegen de krant.


6 REACTIES

  1. Door deze fake nieuws denken ddb en roversbende alweer over de ruggen en het leed van mensen een bigi njang te kunnen maken, zogenaamd medelevens tonend. Bij elke daad of dienst willen ze zeker een 50% bigi njang van de daadwerkelijke hulp aan kosten in eigen zak steken, zgn voor lobbywerk, administratie, logistiek, advies etc. Net zoals het volk paars blauw middels belastingen de inkomens met alles erop en eraan van ddb en roverheid betalen om land en volk, inclusief de ma pima domme ndp paria’ s verder te leiden in hun paarse hel. Ndper’s betalen een zware paarse last, die ze verdienen om baas en zijn roverheid te onderhouden sa e mek heri kondre ka. Stem bakka in 2020, oe mpp dong ndper’ s.


    Maak melding

  2. Allemaal gedoe om geld vrij te maken voor niet te leveren hulp en pakketten te kopen bij bevriende leveranciers. Pakketten die hun doel nooit zullen bereiken maar gaan verdwijnen onder een hoop zand van Bouterse.


    Maak melding

  3. Weer een leugen, zet alle leugens van deze moordenaar en veroordeelde crimineel op een rij en je zult niet aan de conclusie kunnen ontkomen dat deze misbaksel een pathologsiche leugenaar is.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.