Particuliere bussen in Suriname stoppen met actievoeren

8
Landelijke staking van particuliere bussen in Suriname

PARAMARIBO, 13 jun – De particuliere lijnbussen rijden weer. Na ongeveer een halve dag van actie voeren, is besloten weer aan de slag te gaan. De buseigenaren hebben water bij de wijn gedaan. Hoewel de overheid slechts de helft van haar subsidieschuld heeft afgelost, worden de routes in en buiten Paramaribo weer onderhouden. De Particuliere Lijnbushouders Organisatie, PLO, had aanvankelijk volledige betaling geëist.

De regering heeft een achterstand van een half jaar opgelopen. Net zo lang zijn de buseigenaren niet betaald. De PLO had er de buik vol van en besloot het openbaar vervoer lam te leggen. “De bushouders zijn niet tevreden en rijden onder protest, want ze wilden betaling van zes maanden”, zegt PLO-coördinator Robby Boedhoe tegenover de Ware Tijd. Er wordt wel verwacht dat de rest zo snel mogelijk betaald wordt.

De ruim dertienhonderd leden van de PLO krijgen deze week nog hun subsidie. De subsidie wordt al jaren betaald om de vervoerstarieven zo laag mogelijk te houden. Busigenaren hebben vaker geroepen om de subsidies op te heffen. De tarieven zouden gewoon marktconform moeten worden bepaald. De regering heeft er geen oren naar, maar faalt keer op keer bij het tijdig storten van de subsidie.


8 REACTIES

 1. Complimenten dat zij ondanks de onvolledige uitbetaling toch weer rijden.
  Ga er van uit dat de passagiers dit ook vinden want zij zijn het meest gedupeerd als er geen openbaar vervoer is.
  Het is een schande dat men zo lang op uitbetaling moet wachten.


  Maak melding

 2. Stelletje slappelingen, volgende maand mogen jullie weer je bus in de garage houden, om een paar achterstallige centen betaald te krijgen.


  Maak melding

 3. Tis een kettingreactie maar dat begrypt de regering blykbaar niet.
  Hoe kan je de regering voorschieten en dat 6 maanden lang.
  Ze hebben water by de wyn gedaan.
  Die bushouders hebben geen keus want als ze door staken hebben ze ook niets.
  Aai boi sranan.
  A KONDRE WANIE SABIE PE JE GO.
  SARI TORI JERE


  Maak melding

 4. Met die betaling door de regering is ook aangetoond dat die woordvoerder van de andere bus organisatie vals beschuldigingen zat te verspreiden en hoogst waarschijnlijk een paarse troll is. Hopelijk start de PLO een proces wegens smaad en laster tegen deze man die fake nieuws en laster zat te verspreiden.


  Maak melding

 5. nou ik vind eigelijk dat de plo een andere boekhouder moet zoeken aan de papieren bij de overheid is duidelijk te zien dat er betaalt is ook zijn er betaalbewijzen bij overheid binnen gekomen er zijn ook bushouders die hun rekening nummer niet hebben opgegeven als bushouders vinden dat ze geen geld hebben gehad ga eens kijken of plo geen valse betaalbewijzen heeft gestuurt het is niet de 1e keer dat er iets mis is met boekhouding van plo en daar zijn de bushouders de dupe van


  Maak melding

 6. @de jong.
  Wat zit je te bazalen?? Het simpele feit dat de overheid nu een betaling heeft gedaan betekent dat al jouw verhalen naar de prullenbak kunnen.
  Ik wordt moe en erger mij aan al die onzin van paarse likker die de meest doorzichtige leugens blijven verkondigen.


  Maak melding

 7. Stelletje klootzakken. over 3 maanden moeten jullie weer acties gaan voeren. Zo blijven jullie aan de gang. Staak in één keer goed. Staak totdat de regering opdondert


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.