Beveiliging op school aangescherpt na terreur dreiging Suriname

32
Beveiliging op school aangescherpt na terreur dreiging Suriname
Archieffoto: politie bij Lyceum 1 na dreiging.

PARAMARIBO, 25 mei – Politie agenten vanmorgen bij het Miranda Lyceum in Suriname. De beveiliging op deze VWO school is aangescherpt en de school is vandaag gesloten, na een dreigement op Facebook over aanslagen. In een bericht wordt vrijlating geëist van twee Nederlandse terreurverdachten die sinds juli vorig jaar in Suriname vastzitten.

In het Facebookbericht wordt gedreigd dat vijftig mensen worden gedood op de Anton de Kom Universiteit in Paramaribo, de Santo Boma-gevangenis en het Miranda Lyceum te Zorg & Hoop (Lyco 1). De politie is zichtbaar aanwezig bij deze school.

In een verklaring zegt de Surinaamse regering dat de situatie onder controle is en dat de veiligheid op de onderwijsinstellingen is gegarandeerd. Toch is besloten een aantal scholen dicht te houden.

32 REACTIES

 1. Ik heb me rot gelachen.
  Wat een nep bericht.
  Sinds wanneer geven terroristische organisatie plaats, datum en tijdstip aan van een aanslag?
  Ook het noemen van het aantal slachtoffers heb ik terroristische organisatie nooit eerder bekend horen maken.

  Het spijt me zeer voor de angst waarin de Su burgers hun dag hebben doorgebracht maar het kost me zeer, zeer veel moeite om dit te geloven.
  Heel bijzonder dat juist dit bericht is onderschept en dat van de moorden van vissers en drugstransporten niet.


  Maak melding

 2. Niet isis maar meriba gooit met granaten.En de surinamers die houden niet van realistisch denken.Welke voordelen heeft Suriname voor isis?!
  Geen 1,en ze hebben gelijk ook.
  Niemand zou graag met de surinamers en bouta in hun maag willen zitten.Liever publiceren ze in Suriname…mofo koranti..1 roddelpraatje,1fake nieuws gelanceerd en zie maar,de bijna dode surinamers word nieuw leven ingeblazen en zijn in rep en roer.Ze zijn als de dood bang voor onzichtbare vijanden en vijand bouta leeft gelukkig in hun midden en heeft geen last van ze.


  Maak melding

 3. Geachte moslims,

  Veroordeel deze dreigement uitdrukkelijk en laat daarmee zien dat geweld enkel hersenlozen toepassen en dat jullie als een blok de scholen en overige instanties persoonlijk willen gaan beveiligen.

  Laat jullie goeie kant zien.

  Zet ‘m op…!!!


  Maak melding

 4. Weer zo een afleidingsmanoeuvre van de regering om de echte problemen van het land te verdoezelen.
  Kom op zeg dit bericht ga je toch niet serieus nemen.
  Is er überhaupt aangetoond wat de twee terreur verdachten van plan waren.
  Allemaal vaagheden zoals wij dat gewend zijn van de autoriteiten in Suriname.
  Gewoon door blijven ademhalen er is niks aan de hand .


  Maak melding

 5. Surinamers zijn echt niet achterlijk, bijna een ieder had reeds vanaf het begin door dat dit fake is. NDP probeert onrust te zaaien in de gemeenschap en angst te zaaien. Nu gaan ze de beschermer van volk en vaderland spelen. Het land is reeds vernietigd, er valt niks meer te beschermen. Opdonderen.


  Maak melding

 6. Goeiedag Kelly,
  Namaste etc.

  moslims -moeten- niet reageren.

  ze -mogen- publiekelijk afstand nemen van geweld en daarmee laten zien dat ze niet achter hersenlozen staan.

  Gewoon verstand gebruiken.


  Maak melding

 7. @Django
  Het is grote onzin dat moslims openlijk hiervan afstand moeten nemen. Wanneer in Amerika jongelui meestal van het christelijke geloof hun mede leerlingen als beesten neerschieten roept niemand de christenen op om daarvan afstand te nemen. Is het wel bekend dat de meeste mensen die te lijden hebben van moslimterrorisme moslims zijn? Afgezien hiervan weten we niet eens of het dreigement echt een dreigement is uit moslim hoek of dat het simpelweg een hoax is van een of andere grappenmakenr.


  Maak melding

 8. Mi Gado: “wat vreselijk wat scheidsrechter Riedewald” is overkomen !! Die erger moro lek ISIS !!
  Deze gasten uit het binnenland gedragen zich op sommige momenten als dieren uit het bos.Zelfde fenomeen zien we ook als Brunsie zijn team voetbalt!! Het gedrag is gewoon “dierlijk” ! Dang “Tigri Barba” e bezoek scholen om zoete broodjes te bakken bij de “tabula rasa kinderen” !! wanneer gaat de minister van Onderwijs ingrijpen in deze;de ouders willen niet dat hun kinderen door een lid van een partij waarvan de leider een bankrover en drugsveroordeelde is, moeten worden toegesproken en zgn gemotiveerd !!
  In Paramaribo kunnen we dit gedragen ook de roofovervallen van de achterban van Lonnie en Tigri Barba niet dulden !!


  Maak melding

 9. Wat een dorpsklucht!
  Dit is de zoveelste staatsgreep in Suriname. Wanneer wordt de avondklok ingevoerd en de noodtoestand afgekondigd?


  Maak melding

 10. Van Zijsburg,

  Ontspan. Alleen kalmte kan je redden.

  Ik zoek geen ruzie; ik deed een voorstel.

  De Imams van de moslims mogen afstand nemen, want de wandaden worden -steeds- gepleegd uit naam van de Islam.

  Zie je nu het verschil?
  Gewoon nadenken en dus verstand gebruiken. Ti’s moeilijk, ook voor mij.


  Maak melding

 11. Weer zo een afleidingsmanoeuvre van de regering om de echte problemen van het land te verdoezelen.
  Kom op zeg dit bericht ga je toch niet serieus nemen.
  Bouta heeft de situaties onder controle.Bouta is confuse door die 19 miljoen euro dat Nederland in beslag genomen heeft en die 60 kilo drugs dat ze onderschept hebben. Bouta is Karma ik hoop dat ze jou snel komen oppakken


  Maak melding

 12. Wie de binnenlandse oorlog hebben overleefd weten dat onberechte twee bij verstekveroordeelde drugs terroristen zich in deze paarse roverheid bevinden.


  Maak melding

 13. Off topic
  Wat betekent ook alweer de uitdrukking

  ” Ma mofo na bana watra.”
  Ik denk dat ik het wel weet, maar twijfel
  Betekent het ook: dat wat je (van en over anderen) zegt zal jou ook overkomen


  Maak melding

 14. @ van zijsburg
  ha ha een moslim die er wat van zegt moet nog geboren worden
  het is nl verboden om andere moslims af te vallen volgens de sharia
  trouwens die achterlijke amerikaanse shooters zijn eenlingen terwijl isis het in naam van allah doen om de wereld te veroveren en betaald wordt door de arabieren
  moslims die hun mond houden doen dat omdat ze bang zijn of omdat ze stiekem hopen dat de wereld straks islamitisch wordt


  Maak melding

 15. De hele ophef rondom een vermeende terroristische aanslag van Isis op scholen/ 50 personen is gewoon een geodkope afleidingsmanouvre van deze boevenregering. Enkele zaken die het volk wakkeer houdt en die verdoezeld moet worden: vangst van 19 miljoen euro door Hollandse oprecht rijskambtenaren. De heer Persie, duikt en wringt zich i n allerlei bochten om te zeggen dat het niet waar is. Ten tweede; drugspakketten waarbij een broer van een hooggeplaatste officier, een lid van het drugsbestrijdingsteam, een hoog geplaatste medewerker van SLM, en nog enkele anderen, die verdacht worden van medeplichthied bij het gereedmaken en verzending van de pakketten moet in de doofpot. Als laatste de moord op een jonge man die verdacht werd van een roof uit een politiebureau . Deze jongeman is aan de Groenhartstraat van dichtbij en moedwillig door de politie doodgeschoten. Toen freelance fotograaf enkele fotos wilde maken van het voorval werd hij door insoectuer Gentle hardhandig aangepakt, in een pro-wagen opgesloten. Dhr Derby kwam in ademnood en heeft de aandacht van de omstanders weten te trekken en uiteindelijk uit deze benaderde sitautie bevrijdt. Hierna is hij als een crimineel afgevoerd naar het politiebureau waar hij op laste van de inpecteur van politie Gentle tot 21:30 uur vast is gehouden. ALs klap op de vuurpijl heeft dezelfde inspecteur de geschoten foto’s vernietigd. Een van de boeven van deze boevenregering mIni-ster “Boefdraad” is in opspraak geraakt inzake het verdwijnen van 3,4 miljoen euro uit het bestemde 70 mil voor de bouw van een ziekenhusi complex. Boeren in Nickerie kunnen hun inzaai niet oogsten omdat de infracstructuur in de afgelopen 8 jaar zodanig verwaasloods is, dat ze niet eens bij hun percelen kunnen komen. En als je met hun cvombines aldaar zijn kunnen ze niet uitrrijden om de zandwegen intussen een modderpoel is geworden. De nabestaanden van de vremoorde vissers in de territoriale wateren van Suriname hebben om rekenschap gevraagd bij de boevenbend van NDP. En dan nog de blunder om Maduro te feliciteren…hahahaha…OM heeft de tjoekoe nemer al van Ballast Nedam al veroordeeld. Deze meneer heeft volmondig verklaar hoe de 34 miljoen verdeeld is en welke mensen dat ontvangen hebben: Bouterse, Wijdenbosch en Sardjoe. Ondwrijs lifgt op zijn gat avanweg wateroverlast, kinderen gaan dood door verwaarlozing van de gezondheidszorg, ambtenaren worden niet uitbetaald, criminaliteit, moord en doodslag is aan de orde van de dag….jajaja en dan komt meneer de kip zonder kop z’n hachje redden door de aandacht te verplaatsen naar een vermeende aanslag door IS in Suriname. Laat mij niet lachen, dit de zoveelste goedekope smoes om zand in de ogen van het volk te stooien, wanneer zou de president van India Suriname bezoeken…hahahah, wanneer gaan de chinezen een snletrein traject aanlegeen en de buurlanden met elkaar verbinden, wanneer hadden gehoorde over Dubai, universiteitenn in het zuiden van het land, ziekenhuizen, 18000 woningen, en blablablabal. Eind resultaat; 10 families hebben gedurende de periodes dat de NDP en of de moordenaar en drugsveroordeelde crimineel alleen herser van Suriname was meer dan 2 miljard euro van het volk gestolen…wanneer komen deze zaken aan de orde, wanneer komt het 8 decemberproces weer opgang, tja…..ik kan een jaar lang blijven typen, maar heeft het nog zin? Ja het heeft zin, omdat deze boevenbende regering gestopt moet worden, het volk moet beweust worden genmaakt en gemobiliseerd om alert te zijn en mondiger te worden. Intussen is Suriname aangemerkt als een Kleptocratie, een narcostaat, een een wanbetaler, een doorvoer land van cocaine ( intussen meer 15000KG onderschept. Snapt u het nog, waarom NDP voor nog 5 gaat, ik wel. Maar dat gaat niet gebeuren, toch?


  Maak melding

 16. Was te verwachten zo’n fakebericht na de fake berichten op facebook van die noersalim , hoefdraad en van een of andere javaan. Dit alles om het volk op de stang te jagen,zodaf ze niet behoeven na te denken over die 19 milj zwartgeld,omkoopschandaal van ballast nedam waarbij ze die 34 milj nf hebb en verdeeld onder hun drieën bouterrse, bosje en die dilip.
  Er komt nog meer van deze soort akkefietjes van de deze regering.
  Let maar op komt nog meer fakenieuws. En ze zijn oh zo dom denkende dast het volk hierin zal trappen alleen die leeghoofden en imbicieleen die achtet de ndp en bouterse aan hollen geloven in dit sprookje van aanslagen van isis. Als er nu een aanslag zal plaatsvinden dan is het, het werk van die leeghoofden die aan het bewind zijn.


  Maak melding

 17. Ik hoop dat het volk gaat nadenken. Ook al is het nadenken soms heel moeilijk.
  Bepaalde zaken zijn zo logisch bv de isis idioten maken zich nu zorgen over hun mensen in Irak , daar worden ze aan de lopende band opgehangen dus is is heeft geen tijd voor een land als Suriname… wat wel hier aan de hand is , zijn 2 bekende fenomenen in Su 1 het Dodsoneren (kei hard liegen) en het Limboliseren (feiten verdraaien) dit zijn de 2 peilers waar de NPS (Na bouta Porie Sranang) op gebouwd is. Vele masochisten in Su. zullen weer op bouta stemmen want die zijn zelfs te dom om voor de Duvel te dansen. Aan de ene kant is het logisch want ze krijgen Ndp pakketten plus dozen uit Holland. Ik hoop dat het volk nu echt wakker wordt. Economisch gezien was venen veel en veel beter


  Maak melding

 18. Volgens sommige naïvelingen is het ook een sprookje dat 2 moslimsbroeders gevangen zitten in Suriname wegens het willen uitvoeren van terroristische daden.
  Wie een moslim onderschat, loopt z’n ellende tegemoet. Dus je kunt de genoemde berichten beter serieus nemen, want Suriname is ontdekt door de Wahabisten!!


  Maak melding

 19. Wel spannend om te zien hoe Suriname in een paniekstemming verkeert door een nep-bericht, die DDB zelf heeft gelanceerd. En wat zal er gebeuren als dit bericht echt blijkt te zijn. Al deze beschermers gaan dokken behalve Bouterse. Heeft hij niet gezegd dat ook al staat heel Paramaribo in vuur en vlam: hij slaapt gewoon door en dat hij ons slapeloze nachten toewenst.


  Maak melding

 20. Als het fake nieuws is dan heeft de regering In SWITI Sranan goed opgelet hoe de westerse landen hun wil aan een heel land opleggen.Denk maar aan de sleepwet in Tata kondre,kijk naar DIK Trump,zie daar Macron enz enz.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.