VP Adhin: wij garanderen de komende uren totale rust in Suriname

22

PARAMARIBO, 25 mei – “Wij garanderen de komende uren totale rust.” Dit zegt vicepresident Ashwin Adhin in reactie op de zogenaamde bedreiging van terreurorganisatie IS. De eis dat terreurverdachten worden vrijgelaten, zal niet worden ingewilligd. Of de bedreiging nu werkelijk van IS komt of niet, maakt weinig uit. Waar de autoriteiten zich wel druk om maken is de veiligheid. Die is opgevoerd op vooral scholen. De regering garandeert de veiligheid van alle burgers op Surinaams grondgebied.

De oproep via Facebook wordt hoe dan ook serieus genomen. ” Er komen ochtendsurveillances rondom scholen. Vandaar de oproep dat studenten en leerlingen de school normaal bezoeken. Wij doen ons werk tot in de ochtenduren, zodat onnodige paniek kan worden weggenomen. Wij kunnen ons geen miscontinuïteit in het onderwijs permitteren”, zei Adhin tegenover journalisten.

De veiligheidsdiensten zijn op scherp. Desondanks heeft menige ouder besloten de kinderen thuis te houden. De schrik zit er stevig in en er wordt het zekere voor het onzekere genomen. In een verklaring via het Nationaal Informatie Instituut meldt de regering dat niet te zullen ‘voortzetting van soortgelijk gedrag op social media, waarbij ontregeling van de samenleving wordt bewerkstelligd’ niet zal worden getolereerd.

Bekijk ook:

22 REACTIES

 1. Deze dreigement is een afleidingsmanoeuvre CIVD hoef niet ver te zoeken. Deze afleidingsmanoeuvre verwijst naar de familie en vrienden kring van die twee terreurverdachten. Daar moet justitie het onderzoek opstarten.


  Maak melding

 2. Een ieder die ervan uitgang dat deze ma pima kloters geen lid waren van IS, weten nu beter. Maar feit is dat ook de ma pima ndper’ s hebben gekozen voor paars terroristen, de moordenaar ddb en co.


  Maak melding

 3. ISIS geeft NOOIT van te voren aan op welke doelen ze een aanslag gaan plegen. Dit is niks anders dan paarse hysterie. Nu is het ISIS en morgen vallen de blanken Suriname binnen. De paarse ratten gebruiken hun angst formule weer eens. Op deze manier kan Bouterse weer schitteren. Wake up


  Maak melding

 4. Isis in Suriname = bouta.
  Bouta is isis.
  In geval je het nog niet gemerk hebt. Idioot Adhin,je oom werd vermoord door bouta de isis van Suriname! Isis elders hanteert ook deze brutale wijze.Je baasje is even walgelijk als de rest van isis!Hij zieke isis aanbidder!


  Maak melding

 5. Bovendien hebben wij jou troost niet nodig,wij hebben juist medelijden met jou,adhin de isis aanbidder.Schaam je adhin,je dient iemand die je heel makkelijk kan vergelijken met isis.Shame on you adhin.


  Maak melding

 6. Beste Ray, als of isis je vertelt waar ze een aanslag gaan plegen.

  Hoor Adhin: ” Er komen ochtend-surveillances rondom scholen”

  Dus ’s middags en in avond is men vogelvrij om een aanslag te plegen. Geen 1 overheid (behalve Suriname) geeft informatie rondom veiligheids issues vrij.

  Het is 1 grote grap !


  Maak melding

 7. Mooi door het politburo van de farao bedacht; alleen maar on weer leningen te krijgen.
  Waar is Slijngaard en onze brigadegeneraal Benschop?? Stuur het leger de straat op!


  Maak melding

 8. De Surinamers wachten al jaren op Hezbollah. En nu is het ISIS. Paarse ziekelijke bangmakerij. Hoe kan je 2 verdachten een jaar lang vasthouden zonder een formele aanklacht. Ze hebben 2 zondebokken gevonden die opdraaien voor het paarse project. Breng deze mensen voor het gerecht of laat ze vrij.


  Maak melding

 9. De werkelijke terroristen die land en volk sinds 2010 financieel hebben gedood zijn de dwaas bout en co. De mede terroristen zijn alle ma pima ndper’s die in 2015 wederom en straks in 2020 voor de derde maal hun zielen gaan verkopen voor een borden bb met rijst. Bouta en co, vertrappen deze oerdomme zielen dagelijks, zodat ze paars schijten en pissen van kommer en kwel.


  Maak melding

 10. Deze “boevenclub” is heel goed om van een mug een olifant te maken. Zo kunnen ze laten zien dat ze daadwerkelijk iets voor het volk doen, elloooo waar waren ze toen de vissers in onze territoriale wateren afgeslacht werden. Waar waren ze, toen een narco-duikboot ontdekt werd. Waar zijn met hun grote bek met de onderschppeing van 19 mil euro. Waar is hun smoel inzake Ballast Nedam; en dan Maduro feliciteren. Allen die voor hen gekozen hebben, zullen nog jaren lijden. Ze hebben hun Yang gemaakt om eeuwig in weelde te leven, vergeet dat niet. Dat was het hoofddoel van NDP en dat hebben ze met vlag en wimpel nu bereikt; Basta! Het volk mag creperen en in de rij staan voor een voedeslepakket. Zie de exodus in Venezuela, dat staat SU ook te wachten.


  Maak melding

 11. @Koos
  Adhin denkt als een crimineel.Hij werkt met de grootste meest walgelijke crimineel dag en nacht.Hij heeft een criminal mind .Hij kent geen schaamte.Zijn oom werd vermoord op een heel koelbloedige wijze en hij heeft liefde voor de moordenaar.Die gek adhin moet zijn zogenaamde bezorgdheid in zijn kont stoppen en stoppen met het doen alsof.


  Maak melding

 12. Adhin hoort ervoor te zorgen dat er elke dag de klok rond rust wordt gegarandeerd voor de Surinaamse bevolking en niet alleen wanneer er op sociale media een bericht wordt geplaatst met bomaanslagen indien er niet aan bepaalde eisen wordt voldaan.

  Waarom moeten mensen altijd met groffe woorden hun mening geven?
  Het wordt met de dag erger.


  Maak melding

 13. Gewaardeerde moslims,

  Veroordeel deze dreigementen afkomstig van wie dan ook uitdrukkelijk.

  Laat daarmee zien dat geweld enkel hersenlozen toepassen en dat jullie als een blok de scholen, overige instanties en jullie medemensen persoonlijk willen gaan beveiligen.

  Nu is de kans om jullie goeie kant te laten zien.

  Zet ‘m op…!!!

  Vrede zij met U.


  Maak melding

 14. Het valt me op dat Adhin het heeft over het garanderen van totale rust en het garanderen van veiligheid.
  De overheid kan geen totale rust garanderen. Als het rustig blijft dan is het omdat het volk kennelijk die terreurdreiging niet gelooft, dus geen reden on ongerust te zijn.
  Het garanderen van veiligheid is andere koek. Als IS echt hierachter zou zitten kunnen ze ons treffen waar ze dat willen. Bovendien zouden ze het niet vooraf bekend maken. Zoals IS tot nu toe te werk gaat kunnen we zeggen dat ze vaak of gebruik maken van locals (Parijs, Brussel, Madrid, Barcelona etc,etc). Het concept is dan eerst doen dan opeisen. In het geval van Suriname kan het om een hoax gaan. Op dit forum en in een bel-programma van Apintie radio geven velen aan te denken dat het om een afleidingsmanoeuvre van de regering zou gaan. Het gebeurt weleens dat regeringen soms redenen hebben om de publieke opinie op te schudden. Of dat hier ook het geval is? Who knows. Sommige zeggen dat hiermee bewezen is dat de opgepakte verdachten wel degelijk iets mat IS te maken hebben. Zou kunnen. Maar het tegendeel kan ook het geval zijn. Stel dat iemand ze graag nog heel lang achter de tralies wil zien dan is dit natuurlijk ook een optie door de verdenking van het IS-lidmaatschap op hen te laden. Als het een hoax is kunnen we in ieder geval niet zeggen dat de regering niet alert heeft gereageerd. Dit is tot nu toe gelukkig een dreiging gebleven. De familieleden van de vermoorde vissers en de bevolking zouden het bijzonder hebben gewaardeerd als de regering in dat geval ook zo alert had gereageerd. Immers dat was geen dreiging, dat was “echte echte”.


  Maak melding

 15. Van Zijsburg,

  Het wordt tijd dat je leert nadenken. Het is moeilijk (ook voor mij).

  Lees je bericht opnieuw. Wal wil je eigenlijk zeggen? Je springt van de hak op de tak. Rustig jongen, kalm.

  On topic: Adhin is een marionet, neem hem niet kwalijk. Zolang hij z’n salaris krijgt speelt hij het toneel mee.


  Maak melding

 16. Hoe kan je de aandacht van het volk afleiden als de regering weer eens aan de schandpaal genageld wordt? Juist, door de zeggen dat de nationale veiligheid is gevaar is. Deze boevenregering weet van geen wanten hoe er geregeerd moet worden, maar wel hoe yang gemaakt moet worden, hoe het volk misleid moet worden en temeer hoe zij hun eigen hachje moeten redden.


  Maak melding

 17. “De regering garandeert de veiligheid van alle burgers op Surinaams grondgebied. ”

  De vele berovingen en andere misdadige gedrag vinden plaats op Surinaams grondgebied tegen haar burgers. De veiligheid KAN DAARVOOR NIET EENS worden gegarandeerd. En nu er een dreiging in de lucht hangt kan plots wel. Wie houdt wie voor de gek !!!

  Hojot

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 18. @Koos,

  Misschien ISIS niet, maar Pakistaanse terroristen kondigen regelmatig aan waar en wanneer ze aanslage in India gaan plegen en ze voeren het ook uit!!!

  Aangezien de Surinaams-Hindoestaaanse moslims banden hebben met Pakistan en de kans groot is dat deze verdachten hun terrorisme-opleiding in Pakistan hebben gevolgd, moet men wel degelijk de aangekondigde aanslagen serieus nemen.

  De binnenkort Suriname bezoekende Indiase President Kovind zal misschien ook de Indiase Black Cat commando’s meenemen ter beveiliging tegen de Pakistaanse terroristen.


  Maak melding

 19. Helemaal eens met Django. waar zijn jullie nu goede moslims.Waarom laten jullie het Isis probleem alleen door niet moslims aanpakken of zijn jullie stiekem eens met de Isis.Komen jullie in het openbaar en laat jullie positieve stem horen.Ga de straat op en bekritisee Isis openlijk. Verbrand alle schriften over isis.


  Maak melding

 20. Tot dat die aanslag is gepleegd dan wil ik iedereen die hier zoveel commentaar heeft horen. Ik weet al wat jullie gaan zeggen het is de schuld van de regering die zijn eigen bevolking niet kan beschermen. Ik hoop niet dan die aanslag komt want jullie weten echt niet wat bv voor impact dat heeft en ik wel want ik ben mijn schoonbroertje verloren bij een aanslag van IS


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.