Politie Suriname voert controle op zwaar beladen houttrucks op

10
Politie Suriname voert controle op zwaar beladen houttrucks op
Archief foto: houttruck in Suriname | Raoul Abisoina

PARAMARIBO, 17 mei – De politie in Suriname gaat strenger optreden tegen houttrucks op de openbare weg. Bij controle is gebleken dat de meeste houttrucks te zwaar beladen zijn en ladingen vervoeren die uitsteken. Ook zijn ladingen vaak niet voorzien van een veiligheidsketting. Dit is niet alleen gevaarlijk voor de chauffeurs en overige weggebruikers maar zorgt ook voor vernieling van het wegdek.

Volgens Starnieuws heeft de politie van Para begin deze week houttrucks staande gehouden en gecontroleerd op rijbevoegdheid van de chauffeurs, geldige documenten van het voertuig en de geldende voorschriften voor zwaar transport. Transporteurs zijn daarbij gewezen op de voorschriften voor het transporteren van het hout.

Veel kan de politie niet doen omdat de uitvoeringsbevoegdheid van sancties op overtreding van voorschriften van zwaar transport nog niet geregeld zijn bij wet, aldus Starnieuws.

Vorige maand ging het mis met een houttruck, waarbij een man om het leven kwam:

10 REACTIES

 1. Wanneer wordt deze wet van kracht?Wanneer er nog meer doden zijn gevallen? De chauffeurs spelen niet alleen met hun eigen leven, maar inderdaad ook met die van hun mede weggebruikers. Deze trucks zijn duidelijk niet geschikt voor het transporteren van zulke grote boomstammen.Bovendien hoeveel natuur blijft er nog over voor onze nakomelingen? Deze gasten hebben de kolder in hun kop. Ook al is er nog geen wet, de politie hoort boetes uit te schrijven door het in gevaar brengen van medeweggebruikers. Ze zijn een gevaar op de weg. De boomstammen die zij vervoeren zijn ook niet op een veilige manier bevestigd. Ik vraag mij dan ook stellig af wie deze bestuurders zijn. Hebben zij niet geleerd van hetgeen hun voorganger is overkomen? Zij denken zeker het overkomt mij niet. Stelletje ezels.


  Maak melding

 2. Het is toch triest, om aan geld te komen kap je het Oerwoud maar leeg.
  Het gebrek aan betere dingen om aan geld te komen ontbreekt
  Als ik de baas was in Suriname, en ik merk dat mijn land ten ondergaat,
  en ik wordt al oud en kan het niet meer, dan kap ik.
  Het is moeilijk, een land besturen. maar als het echt niet meer gaat stop dan.
  Ze zullen wel pogingen wagen,maar het gaat niet echt.
  En nog belangrijker is vind maar is iemand.


  Maak melding

 3. Surinaamse hout worden vervoerd naar Bali.
  Daarvan worden er houten Lullen / Penis van gemaakt.
  Deze worden weer gebruikt door de mooie dames in SU.
  Dus op zich is goed. Handel brengt geld in la


  Maak melding

 4. Merkwaardig dat de politie wel mag controleren maar verder niets mag doen als blijkt dat e.e.a. niet in orde is omdat wetgeving ontbreekt. Suriname heeft een parlement toch, wat doen die mensen de hele dag?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.