Nederlander in Suriname veroordeeld voor smokkel 390 kilo cocaïne

16
De partij coke werd in 2015 door de politie in Suriname verbrand

PARAMARIBO, 8 mei – In Suriname is de Nederlander Antonius S. veroordeeld tot een celstraf van zeven jaar voor drugshandel en het voorbereiden van smokkel van 390 kilo cocaïne in een graafmachine. De man had de drugs verborgen in het contragewicht van een graafmachine die naar Nederland vervoerd zou worden. Het compartiment van het contragewicht was daarna weer dicht gelast.

De autoriteiten kregen argwaan omdat het zeer ongebruikelijk is dat graafmachines van Suriname naar Nederland worden vervoerd. In die zaak werden in 2015 drie mannen aangehouden: een Surinamer, een Nederlander en een Duitser.

De zaak kwam uitvoerig in de media toentertijd. Er werd zelfs een persconferentie gehouden op het Bureau Nieuwe Haven door waarnemend procureur-generaal Roy Baijnath Panday en politiechef Humprhrey Tjin Liep Shie. Ook de vernietiging van de partij drugs werd ruim in beeld gebracht(FOTO). Lees verder bij de NOS.


16 REACTIES

 1. A bakra diesie dong no ka. Maar die 390 kg verdween in de pleesidentiele kluis en 390 kg cassavemeel was verbrand. Soso fatoe.


  Maak melding

 2. Deze mannen stuurden niet zomaar een graafmachine naar Nederland.
  Zogenaamd was er iets mee aan de hand toen het afgeleverd is en werd dus in de garantie teruggestuurd zodat t gerepareerd werd en was al vaker gedaan .


  Maak melding

 3. Suriname heeft een slechte naam in het buitenland en men probeert het zo te beantwoorden.DE leider van het land is ook de grootste dealer die het land heeft gehad en heeft thans president.Hij is ook in Nederland veroordeelt voor drugs smokkel.


  Maak melding

 4. Die truc is zo oud als de weg naar Rome. Je koopt iets in Nederland. In Suri vul je het met drugs en stuurt het retour naar Nederland met de mededeling dat het defect geleverd is. Het maakt daarbij niet uit of het nu een graafmachine, een partij plavuizen of een stewardess is.


  Maak melding

 5. Ik heb domme Surinamers vaker gezien, maar dit slaat echt alles. pff. wie volgt, misschien proberen melk uit su naar nl te exporteren=


  Maak melding

 6. Er is ook een Surinamer in Nederland, tot 11 jaar veroordeeld voor drugssmokkel, Die is inmiddels in narco-staat Suriname beloond met het presidentschap.


  Maak melding

 7. GrietjeBie 9 mei 2018 at 10:18
  Die truc is zo oud als de weg naar Rome. Je koopt iets in Nederland. In Suri vul je het met drugs en stuurt het retour naar Nederland met de mededeling dat het defect geleverd is. Het maakt daarbij niet uit of het nu een graafmachine, een partij plavuizen of een stewardess is.

  Da zeker ala deng olo foe a stewardess deng mang foeroe nanga coka en dang deng mang naai a sma tapoe
  Boi na wang boeng job djie pres himself want loekoe fa a mang e dansi nanga wang kleine meid


  Maak melding

 8. Het is zo makkelijk voor justitie in Suriname om drugscriminelen die toevallig geen bouterse heten,te straffen.
  Zodra het aankomt om een vonnis tegen de drugscrimineel bouta van Suriname uit te spreken zijn de rechters allemaal plotseling ziek of ze moeten zogenaamd wat toesten.War een smoes.


  Maak melding

 9. @ Redskin ik weet precies hoe je aan je die 1000% komt, van je 10 vaders waren 9=900% hindoestaan en de laatste 100% een indiaan. Nu begrijp ik precies waarom jij als een hoerenzoon lult.


  Maak melding

 10. Hindoestanen zijn top drugsbaronnen zogenaamd groenten im/exporteren en daar alle drugs in doen (pompoen) bijvoorbeeld ja dachten slim te zijn maar vallen toch door de mand. Dus please hodee!!!


  Maak melding

 11. De blakamangs doen het kleine werk (bolletjes slikken) en de Hindostanen doen het grote werk (in containers stoppen). Dat is het verschil.
  Maar er zijn veel meer slikkers dan containermisbruikers.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.