Minister geeft instructies om vissers weer op zee te krijgen

10
Minister geeft instructies om vissers weer op zee te krijgen
De minister van Defensie in Suriname: Ronnie Benschop.

PARAMARIBO, 8 mei – De minister van Defensie in Suriname, Ronni Benschop, heeft na spoedoverleg met de directie van het ministerie en de leiding van het Nationaal Leger instructies gegeven, die ervoor moeten zorgen dat de vissersgemeenschap te Commewijne binnen een week weer op zee is.

De vissers voelen zich absoluut niet meer veilig op zee vanwege de brute roofovervallen door zeepiraten. Naar aanleiding hiervan heeft de vissersgemeenschap besloten de werkzaamheden op zee voorlopig te staken. De Defensieminister heeft in dit kader al een gesprek gehad met de vissers waarbij de wensen en grieven op tafel zijn gelegd.

Tijdens deze ontmoeting heeft Benschop meteen aangegeven dat hij samen met zijn collegaministers alle middelen zal inzetten om het veiligheidsgevoel bij de vissers binnenkort te herstellen. Een verhoogde surveillance en een duidelijke aanwezigheid van het nationaal leger, te land, water en in de lucht behoren tot enkele van de maatregelen die getroffen zullen worden om het veiligheidsgevoel enigszins weer op te roepen.

10 REACTIES

 1. Heeft hij het over nationale veiligheid die elke dag gerealiseerd gaat worden of is dit een moment opname, zodat het in de toekomst weer gebeurd om onze jongens in het land en op zee af te slachten. Je land en inwoners moet je altijd beschermen tegen onfrisse figuren. Er moet altijd paraatheid zijn. Investeren in goed opgeleide mankracht die hun werk ook daadwerkelijk serieus nemen. Investeer in politiehonden, die slaan ook alarm bij onraad. Er moet nu hard opgetreden worden tegen al die terreur.


  Maak melding

 2. Too little too late. Hele leger is amateur een gewapende padvindersclub. Grensbeveiliging mie mars zou ik zeggen, Bij Boskamp zitten de militairen te kaarten en via backtrack en clarasluis gaan de smokkelaars ongestoord verder. Maar dat moet zo want de pleesident wilt dat zijn cocaine vrij in en uitgaan.


  Maak melding

 3. Allemaal mooie woorden van de Mini- ster, eerst zien dan geloven.
  Hij kan een heleboel beloven maar daad werkelijk de garantie geven, dat
  de vissers veilig hun werk kunnen doen is vraag 2.
  Laten we maar hopen dat de jongens heel gauw zullen uitvaren
  want, nu is de aanvoer van verse vis door deze calamiteit heel
  schaars geworden !!! Voor sommige mensen is het niet meer betaalbaar,
  dus het vis wordt nu echt duur betaald.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 4. Of Ze gaan de Patrouilleboten al roeiend gebruiken als vissersbooe;
  Of ze worden door de patrouilleboten gesleept naar de visgronden;
  Of ze krijgen een ‘aanbieding’ die ze niet mogen weigeren (met mitrailleur gedwongen)

  dit is een vreemde zaak; kan ook een afrekening in de dope wereld zijn


  Maak melding

 5. Tigri-gebied durven deze laffe paarse honden niet aan te pakken, dus ook hier is sprake van ….veel geschreeuw, weinig wol. Als die piraten 1x hard BOE roepen slaan ze op de vlucht. Paars theater van de lach…episode 389.


  Maak melding

 6. De visserij oplossing is relatief simpel. De visgronden patrouieren en de illegalen verwijderen.
  Het probleem is de doorvoerhandel van cocaine. De boten moeten langs. Hoe doe je dat?


  Maak melding

 7. Er is meer aan de hand.

  Het is toch logisch wat er aan de hand is.

  Suriname is een doorvoer land van drugs. Een bende die vond dat de hoofd van de bende in zijn gebied veel te machtig was en moest worden uitgeschakeld en toen was het hek echt van de dam.

  Sluiten jullie je ogen en zie niet in wat er zich daar in het grijze grensgebied van Guyana en Suriname afspeelt.

  Waar denkt u dat het over gaat? drugshandel of vissen in het gebied van anderen.

  Wie houdt wie voor de gek?

  Triest voor de slachtoffers. Suriname is gewoon een land waaruit Guyana drugs gesmokkeld wordt naar Suriname.

  Er is meer aan de hand weet wat er speelt en zegt zaken zoals ze zijn. A lai foe a kil no dorro.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 8. De rest van de kustwacht boten om bouwen tot luxe jachten kan je kust ook mee verdedigen,dat hebben we 1977 ook gedaan,en dan daar na bij een France botenbouwer 3 nieuwe kustwacht boten bestellen voor dik 17000000 euro’s hoe ga je met je geld om.
  ALS verkwistingen te gelden word gemaakt had je een 2e dubai gehad


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.