Prijzen van verse vis in Suriname zijn flink gestegen

8
verse vis in Suriname

PARAMARIBO, 8 mei – Vissers in Suriname durven sinds de brute moordpartij niet meer de zee op te gaan, waardoor er nauwelijks nog vis wordt aangevoerd en de visprijzen op de markt van Paramaribo flink zijn gestegen. Dat meldt de NOS.

Minister van Defensie Ronni Benschop zegt dat de vissers volgende week de zee weer op kunnen gaan. Hij zou na overleg met de directie van het ministerie en de leiding van het Nationaal Leger instructies hebben gegeven, die ervoor moeten zorgen dat de vissersgemeenschap te Commewijne binnen een week weer op zee is.

Op de vraag hoe Suriname hun veiligheid garandeert, zei hij tegen de NOS: “Wij weten hoe”. Hij wilde daar niet nader op ingaan.

8 REACTIES

 1. Hij heeft de tijd van een week afgesproken met de Guyanese vissers om met een oplossing te komen, anders…….!!! Ik ben benieuwd. Die Lekhram was er bij. Wie er ook aan tafel zat, is Sardjoe… Ik vraag mij alleen af in welk hoedanigheid????


  Maak melding

 2. @ Raas baai,
  Was dat Shanti Baba Sardjoe ???
  Het zou goed zijn als een paar “awarie domri’s” zoals Carl de Judas erbij zouden
  zitten om te bidden voor de ziele rust van de vermoorde vissers !!!


  Maak melding

 3. Hahaha We weten Hoe !!!!! hou toch op man . Geef gewoon duidelijkheid en openheid van zaken.
  Maar wellicht heeft hij totaal geen plan hoe dit probleem aan te pakken.
  Er zijn mensen vermoord en blijkbaar snapt deze man de ernst van de zaak niet.


  Maak melding

 4. Triest dat hard werkende mensen op deze onmenselijke wijze vermoord en verminkt zijn. De patrouilleboten die de 12 zeemijl van Suriname moet beschermen tegen piraterij en andersoortig ongewenste activiteiten kunnen niet worden ingezet omdat de 18 koppige getrainde manschappen nu in de cassavefabriek van Benschop en Algoe werkzaam zijn. De tussenpersoon heeft zijn nyang bij de aanschaf van de boten al gemaakt en dus missie volbracht. Zo werken Surinamers onder de paarse vlag.


  Maak melding

 5. Kunnen deze vissers bootjes voorlopig ook geen Cargo containers op zee bevoorraden. De prijs van coke in Europa zal ook stijgen.


  Maak melding

 6. Wie zegt dat vis gezond is? De meeste vissen lijden aan ziektes veroorzaakt door al het gedumpte gif in de zeeën en rivieren en meren.
  Tegenwoordig is niets meer gezond. Groenten ook niet, de lucht die we inademen ook niet.
  De rijken laten luchtfilteringsinstallaties thuis aanleggen, hun water filteren, speciale moestuinen aanleggen, speciale kwekerijen voor vis en vlees, allemaal zonder gif, bespuiting en gedoe. Zij kunnen het betalen en zij bereiden zo gezonde sterke kinderen voor die straks hun rol als leiders moeten overnemen. De leiders blijven dus in dezelfde families.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.