vrijdag, mei 24, 2024
HomeFoto'Aanval op vissersboten Suriname was gerichte wraak actie'

‘Aanval op vissersboten Suriname was gerichte wraak actie’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 3 mei – De aanval op vissersboten in Suriname zou een gerichte wraakactie zijn geweest, namelijk om de dood van de Guyanese kapitein van de roversbende te wreken. Deze kapitein genaamd ‘Paddy’ werd doodgeschoten tijdens een aanval op vissersboten en de piraten houden de vissers hiervoor verantwoordelijk. Dat bracht de Guyanese krant Kaieteur News zojuist naar buiten.

Ondertussen zijn er weer lijken aangespoeld. Eerder op de dag werd een lijk ontdekt door Gumair op de Wia Wiabank. Woensdagmiddag zijn er twee lijken aangespoeld te Weg naar Zee, aldus Kolonel Jerry Slijngaard van het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) en de Kustwacht. Sectie moet uitwijzen als het om lijken van twee van de 16 vissers gaat die het afgelopen weekend door piraten op zee zijn aangevallen en overboord zijn gegooid.

In Suriname is er nog steeds woede en ongeloof over de trage zoektocht na de zeerovers-tragedie. De NOS sprak met enkele familieleden hierover.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

12 REACTIES
 1. Trage gang van zaken. Wanneer het om BOUTA zou gaan, dan wordt alles uit de kast getrokken. Onschuldige slachtoffers.
  Dit is vreselijk voor de families. Hopelijk worden de zoektochten opgevoerd door mensen die hier verstand van hebben.met goed getrainde politie honden. Want deze honden kunnen ook lijken opsporen.


  Maak melding
 2. Suriname is een mooi land maar de regering en de ministers vullen hun eigen zakken hebben geen oog voor de daadwerkelijke sutuatie armoede onveiligheid berovingen politie die meer op bureau zit dan op straat zwervers verslaafden en Surinamers houden het land ook niet schoon portiebakken flessen blikken alles word gewoon op straat gegooid heel jammer want ik hou van dit land,.


  Maak melding
 3. Gisteren een reportage op de Nederlandse tv gezien. Dan schrik je toch wel
  van knulligheid van de hulporganisatie. Twee keer een boot laten uitvaren die
  twee keer onverrichte zaken terug moesten, een keer met materiaalpech en de
  tweede keer omdat er geen politiemensen aan boord waren, pas zondagavond
  werd er pas serieus gezocht. Een helikopter werd niet ingezet omdat er geen brandstof was,
  eerst moest de vissers 1000 usd betalen want de regering had geen geld. Ook was er
  verbazing dat de Bouterse of verantwoordelijke ministers niet naar het gebied gingen om hun
  steun te betuigen maar doodleuk naar het Buitenland vertrokken.


  Maak melding
 4. Dan vind ik het stom van onze vissers, die hadden t goed kunnen anticiperen op een vergelding, neem een voorbeeld van Israël. 1 bom tegen Israël , eens gelijk 20 tegen hamas!!!!


  Maak melding
 5. lieve mensen,mijn hart bloed.moest zo overgeven alleen om zo iets demonisch.dit is heel erg.moet aan mijn broer denken,wij hebben allemaal ook onze mensen.om zo wreed te doen met een ander ismet geen pen te beschrijven.ben heel verdrietig.alleen maar denken naar al de familie leden .erg erg wat heb ik een verdriet .om de mensen zo in zee te gooien met dingen aan hun voeten oh oh vreselijk.vaders van kinderen en echtgenote,s.wat verschrikkelig.


  Maak melding
 6. ben heel verdrietig en boos,moet steeds aan denken erg erg.kan het niet uit mijn hoofd halen.zie die beelden gewoon voor mij.wat triest.


  Maak melding
 7. dingen zijn vaak anders dan men kan vermoeden Niemand hweft aan een wraak actie gedacht omdat de surinaamse autoriteiten hebben opgetreden tegen de zeerovers en daarbij de leider onschadelijk hebben gemaakt Neen dw idioten hier gaan mwteen van leer tegen bouterse .Wordt er niks gedaan is het niet goed doet men iets is het niet goed doet men niks is dat weer niet goed Maar jullie willen als gekken zonder onderzoek vooraf tekeer gaan sommigen kennen hetland en de kuststrook niet eens en denken dat je eventjea piraten vangt iets dat zelf rojke westerse landen moeilijk afgaat ik zou schakel je hoofd in alvorens je mond te openen jullie reacties maakt da deze regering weer zal winnen


  Maak melding
 8. De vissers mentaliteit roven onderling ,moorden onderling en daarna de overheid de schuld geven,ze weten precies wie de moordenaars zijn,nu duik ineens de naam van ene paddy naar boven,een beroepsmoordenaar die zich uitgaf als visser,hij en zijn broer die nog in Guyana leeft waren de leiders van de zeerover bende die vele moorden op hun naam hebben staan,van de Nederlanders weten wij de ze deskundigen zijn op dit gebied decennia,s lang hebben zij de wereldzeeën onveilig gemaakt,piet Hein kreeg zelf koninklijke onderscheidingen voor zijn misdaden


  Maak melding
 9. Nu moeten de veiligheid diensten op treden ,en niet wanneer men een demonstratie heeft .

  Waarom zet men geen uit kijk post in de Dorp Calibi 24 uur per dag .

  Jongeren hebben geen werk in de Calibi ,de Minister van RGB was laats daar gegaan met haar twee blote handen is ze daar gegaan .

  Minister RGB je moet de jongeren van Calibi ook werk geven of middelen om te werken ,en geen waarschuwing komen geven dat jongeren moeten gaan werken .

  Men heeft Calibi verovert van Paramaribo niet eens 60 km van dan


  Maak melding
 10. Dit had voorkomen kunnen worden als er met regelmaat patrouilles uitgevoerd worden. Er zijn boten hiervoor maar die staan aan wal .
  Zonde van deze boten en verspilling van geld.

  Er is zoveel wat in dit land opgepakt en uitgevoerd moet worden. Alleen over praten helpt niet er moet met daadkracht
  Gehandeld worden.
  En de corruptie onder de ambtenaren moet ook aangepakt worden.
  Suriname is geen euro of US land maar alles wordt berekend naar euro en us
  De bevolking krijgt uitbetaald in surinaamse dollars en de hoge ambtenaren in US is toch belachelijk.
  Een ticket naar het buitenland moet in US/Euro betaald worden.
  Deze zaken moet men ook aanpakken.


  Maak melding
 11. dienstplicht moet terug komen daarom schijten wij en het zal erger worden want ons land wordt overgenomen door buitenlanders die de baas hier komen spelen want we zijn zwak op alle fronten maar als je hoort hoe mensen hun bekken open trekken hoe ze alles beter weten dan zie je dat het alleen bij woorden blijft, ik vind dit jammer, hoe men om gaat hiermee want men beseft nog steeds niet ,dat je aangeeft hoe slap je bent ,als het veiligheid gaat ,om welke burger dan ook te beschermen want men neemt nu het recht in eigen handen ,dus in feite kunnen ze stoppen met het uitbetalen van lonen aan alle gewapende korpsen want er wordt niet gewerkt wel geappt ,als je op post gaat .daarom zeg ik dit als er wat hier gebeurt dat we bedreigt worden door onze buurlanden weet ik nu al dat wij de lul zijn want op fb zie je hoe geweldig hun coments zijn maar alleen maar drollen en lul praatjes die geen gaatjes vullen waarom wordt er niets hierover gezegd maar Mako dat hebben ze zoveel aandacht aan besteed deng stupids lai jha in a kondre vreselijk mang ik ga echt wat hieraan gaan doen a no kang go so doro en mensen mogen kwaad straks gaan worden maar ik heb schijt eraan er moet orde komen in dit land punt uit


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES