Beroving toeristen Suriname ook uitgebreid in NL media

71
Blanke toeristen hardhandig aangepakt bij beroving in Suriname
Screenshots uit filmpje

PARAMARIBO, 19 apr – Het nieuws over de hardhandige beroving van Nederlandse toeristen vorige week, is gisteren ook ruim aan bod geweest bij Nederlandse media. Grote kranten als het Algemeen Dagblad en De Telegraaf besteedde aandacht aan het voorval, waarbij de blanke toeristen hardhandig door de Surinaamse rovers werden aangepakt omdat ze ‘nakomelingen zijn van slavendrijvers’.

Het Algemeen Dagblad kopte met ‘Nederlandse toeristen hardhandig beroofd in Suriname‘. De Telegraaf ging een stapje verder met de kop “Blanken in Suriname gemolesteerd – Racistische aanval om ’koloniaal verleden’“. Ook Powned trok de racisme kaarten en kwam met de titel ‘Racisme in Suriname: ‘blanken beroofd om koloniale verleden‘. Zelfs in België werd aandacht hieraan besteedt in Nieuwsblad.be.

De kranten baseren hun berichtgeving allemaal op het ooggetuige verslag van de eveneens beroofde chauffeur John Tojo die zijn verhaal deed in De Ware Tijd. Veel Surinamers balen van het voorval omdat het Suriname geen goede naam bezorgd onder Nederlanders, die de grootste groep toeristen naar Suriname vormen. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Suriname niet aangepast omdat er al werd gewaarschuwd voor de gevaren: “Er zijn veiligheidsrisico’s voor reizen naar Suriname. Dit heeft te maken met criminaliteit”.

Bekijk ook:


71 REACTIES

 1. Ik wacht nog steeds op reactie van Sylvana Simons…

  Maar volgens haar is deze mishandeling van ‘nazaten van slavenhandelaars’ door ‘nazaten van tot slaaf gemaakten’ ongetwijfeld volkomen logisch en gerechtvaardigd en onderdeel van ‘white privileges’.

  Die arme zwarte jongens hebben ongetwijfeld nog steeds last van een slavernij-syndroom.
  Altijd handig zo’s nooit bewezen en erkend syndroom dat je kan gebruiken als excuus en troefkaart,


  Maak melding

 2. Hebben de Hollanders ook niet ( nog steeds) het 2e Wereldoorlog Syndroom Henk Molenaar. Elk jaar lullen over die slechte Duitsers en doen alsof jullie het MONOPOLIE OP LIJDEN HEBBEN. Fuck off…….
  Jullie voorouders hebben gemoord en uitgebuit: de bezetting door de NAZIS van Nederland is KARMA:
  WAT JE ZAAIT ZUL JE OOGSTEN!!!! EN DE OOGST IS NOG STEEDS GAANDE, WANT DE NEDERLANDS EPOLITIEK BEMOEIT ZICH MET ALLES IN DEZE WERELD. ZELF KUNNEN JULLIE DE PROBLEMEN VAN DE MAROKKAANSE JONGENS NIET OPLOSSEN IN NEDERLAND. MAAR JULLIE STUREN NEDERLANDS SOLDATEN OM VER VAN HUIS TE VECHTEN ; TEGEN WIE. HEEFT HET WESTEN NIET ZELF DE PROBLEMEN VEROORZAAKT IN MET NAME AFRIKAANSE LANDEN DOOR DESPOTEN MET WAPENS TE STEUNEN???? JIJ LEEST TE VEEL SUSKE EN WISKE BOEKEN. PRATEN OVER GEO-POLITIEKE VRAAGSTUKKEN IS BIJ JOU LAS-TENG. ZO OOK HET GROS VAN DE NEDERLANDSE BEVOLKING.
  DE BEROVING VAN DE TOERISTEN KEUR IK TEN STELLIGSTE AF: MAAR JOUW REDENERING IS INDICATIEF VOOR HET NIVEAU.
  MINDER HEINEKEN DRINKEN HENK…….


  Maak melding

 3. En terecht toch, het zijn deze blanke toeristen die massaal het binnenland van Su bezoeken en veel geld uitgeven daar…dus een waarschuwing zou op zn plaats zijn!! Het zijn weer de zwartjes die hun eigen glazen kapot gooien en de ontwikkeling van het binnenland frustreren!!


  Maak melding

 4. Het is SPIJKERS op LAAGWATER zoeken hetgeen deze “RECHTSE” kranten schrijven. Sowieso moet Suriname ofwel de Justitie in Suriname dit euvel aanpakken, hetgeen inmiddels ook heeft plaatsgehad. De Telegraaf en AD moet worden verwezen naar het televisie-programma “Opsporing verzocht’, zodat zij GELIJK weer met BEIDE BENEN op de grond belanden.

  How can you STOP, the sun from SHINING?

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 5. Was het er een jaar of 23, 24 terug ook al zoiets niet aan de hand en moest je in konvooi begeleid door politie auto of legervoertuigen van Paramaribo naar Albina alleen rijden was toen een hachelijke onderneming, helemaal als Nederlander, je had toen guldens bij je toch, ook busjes vanuit Fr. Guyana werden niet ongemoeid gelaten, niets nieuws onder de zon toch, och en dat er weer figuren met een diepgeworteld minderwaardigheids complex en slavernijsyndroom (snap dat laatste niet helemaal, tenzij zoiets in de genen opgeslagen kan worden, wat mij onwaarschijnlijk lijkt, eerder een onvermogen tot relativeren en gebrek aan ontwikkeling en dan zeg ik het nog vriendelijk) hier weer overtrokken op reageren, moet je maar weer afdoen met het , God geef hun wijsheid, want het is zo nodig


  Maak melding

 6. Sheraz Pinas, jouw overontwikkeld generaliserend vermogen moet waarschijnlijk je gebrek aan relativerend vermogen compenseren, hoezoo 2e W.O. syndroom, lijkt me vrij normaal dat de 4e en 5e mei even bij de bevrijding van de duitse overheersing stil gestaan word, en voor de meeste generatie’s is de 5 mei viering eens in de 5 jaar niet meer dan een vrije dag, en staan er niet eens meer bij stil waarom eigenlijk, op de T.V. ja daar wordt er wat aandacht aanbesteed, deze moeten wel om hun zendtijd te vullen en bang voor wat publieke opinie als ze er geen aandacht aan besteden. Mijn Grootvader die ik dus nooit bewust heb meegemaakt, is gestorven aan de gevolgen van zijn verblijf in een Duits concentratiekamp, moet ik daar de huidige en vorige generatie duitsers die part nog deel aan de oorlog meer dan zestig jaar geleden hebben g gehad verantwoordelijk voor stellen, dacht het niet, en zo denkt de overgrote meerderheid van de nuchtere Nederlanders er over in Ieder geval wel in mijn woonplaats Arnhem, een plaats die tijdens de oorlog zo zwaar getroffen is dat er nog een beroemde film overgemaakt is nl.”A Bridge to Far”. Dus praat waar je echt verstand van hebt. > net als die uitzending van Nl. Militairen naar het Buitenland, is niets anders dan een Navo verplichting waar je je als aangesloten lidstaat niet aan kunt onttrekken. Maar waarom stuurt Suriname zijn militairen niet naar de Tigri driehoek om daar orde op zaken te stellen


  Maak melding

 7. Afrikaanse afstammelingen beroven hun eigen mensen. Wat een land, wat een dwaasheid begaan deze mensen die steeds meer gaan lijken op Dino. Meriba en de dwaas Bouta. moorden, ro9ven, stelen en drugshandel zijn nu schering en inslag en zijn nu de paarse cultuur om te overleven. Toeristen zullen zich duizendmaal bedenken om een bezoek te brengen in misdaad/narco staat Surbabwe.


  Maak melding

 8. @Sheraz Pinas
  Wij leven in de 21ste eeuw en jij nog. in de stenentijdperk.Wat wil je ons uitleggen hier?Dat het oke is voor je soortgenoten om het woord karma te misbruiken om hun roof en moordtochten te rechtvaardigen? Weet je hoe de wereld vandag eruit zo zien als een ieder heden. eruit zou zijn om zogenaamd wraak te nemen na 1000000 jaren geleden?De wereld zou niet eens bestaan want wij hebben. intussen elkaar uitgemoord. Gewoon uit nieuwsgierigheid..jou soort verkracht,roof en moord behalve toeristen ,ook hun landgenoten..doen ze dit om wraak ,karma..hoe noem je dit of hoe rechtvaardig je deze brutaliteit van je soortgenoten!


  Maak melding

 9. Voor zo ver mij bekend,roven en plunderen de Nederlanders hun Duitse buren niet als zij Nederland bezoeken.
  In Afrika vinden er regelmatig zuiveringen[genocide] plaats.En na een zuivering blijkt altijd dat er honger heerst.Want bij de zuivering zijn juist de mensen vermoord,die voor het voedsel zorgden.


  Maak melding

 10. Beste mensen toeristen zijn meer waard dan investeringen in de mijnbouw, mijnbouw raakt op den duur Op, maar toeristen niet. In sommige landen is toerisme de belangrijkste inkomens bron . De roversbende en de gemeenschap is domste volk, en de regering ook. Men denkt niet verder dan hun neus lang is


  Maak melding

 11. Het Suriname van nu steekt schril af bij het Suriname waar ik in 1974 dienstplichtig militair was.
  Toen kon je overal gaan en staan zonder ergens voor te vrezen. Het land had de beste zorg van het hele Caraïbisch gebied. Wat is er nog van over? Ik kom er weliswaar nog met enige regelmaat op familiebezoek, maar in mijn achterhoofd maak ik iedere keer weer de afweging “is onze veiligheid nog wel gewaarborgd?”.
  Het is eeuwig zonde dat het zover gekomen is. Een ieder heeft recht op vrijheid en zelfbeschikking en Suriname moest en zou onafhankelijk worden. Nederland en Suriname zijn daar beiden debet aan, maar ik blijf het eeuwig zonde vinden dat het land zover achteruit is gegaan.


  Maak melding

 12. In Afrika is het een normale zaak roven, roofmoorden en verkrachtingen is inherent aan de cultuur.
  Dat zie je ook in Suriname. In de vliegtuigen richting Afrika wordt je ook gewaarschuwd !!!!


  Maak melding

 13. Blanke hollanders zijn niet welkom in Suriname. De nederlandse overheid moet eerst formele excuses bied voor hun misdaden die zij gepleegd hebben in Suriname. Tot die tijd is het “open season” wat mij betreft. (Net als nederlandse politieagenten die jacht maken op kleurlingen)


  Maak melding

 14. In eens moeten we medelijden hebben met de blanke toerist. Ach man sodemieter op met die lui. Als kleurling in Nederland sta je met 3-0 achterstand als het gaat om kansen op de arbeidsmarkt, stageplaatsen, huurwoningen, lidmaatschappen bij sportverenigingen, toegang tot horeca gelegenheden enz enz….


  Maak melding

 15. men moet nou niet gaan generaliseren alsof heel het binenland misdadig is,een paar rotte appels zul je tussens hebben maar het is niet zo dat je door de bomen het bos niet meer ziet


  Maak melding

 16. Nederland probeert op een smerige manier hun schuldgevoel af te kopen. In eens worden duizenden asielzoekers toegelaten. Deze mensen krijgen allemaal voorrrang op een woning terwijl mijn kinderen gerust nog 10 jaar kunnen wachten op een woning. Nederland heeft toch geen schuld bij die vluchtelingen of wel soms ? De nederland overheid slaat de plank volledig mis. Wij hoeven geen herstelbetaling zoals Zunder of Herrenberg dat wil. Enige wat ik vraag is erkenning en berouw.


  Maak melding

 17. wijze mensen allemaal hier zo wijs dat je zou denken dat alles in balans is het denkvermogen het uiten communicatie oplossingen vrede moraal besef gedrag en welk nivo worden zaken opgelost//denken wij enige bijdrage te leveren hiermee die positief is


  Maak melding

 18. @Parbo
  Laat je baasje eerst erkennen voor wat hij is.een moordenaar,couppleger,drugs en wapenhandelaar en amnestie geiler van deze 21ste eeuw.Laat hem ophouden voor vergiffenis te smeken.Deze zondaar kunnen wij altijg nog berechten .Hij leeft in ons midden.Jij met je stenen tijdperk mentaliteit.


  Maak melding

 19. Parbp, waar hebben we het over hier in dit topic, over toeristen die overvallen worden door een stel primitievelingen in Suriname, of over gefrustreerde van oorsprong Surinamers zoals jou die in Nederland niet aan de bak komen, domweg om dat ze in veel gevallen een ontiegelijk grote bek hebben, met name een bepaald soort, ik heb er genoeg meegemaakt om dat te durven stellen, wie zie je hangen op hoeken van de straat, net als op een willekeurige hoek op Latour, steek je hand eens in eigen boezem, voordat je hier weer loopt te bleren, dat kun je in ieder geval wel goed, schoenmaker houdt je bij je leest,


  Maak melding

 20. Surinamers met name de zwarte gemeenschap waar onder deze criminelen zich bevinden schandalig ze geven suriname een slechte reputatie
  Ka mensen willen niet werken voor hun geld maar roven altijd zelfde liedje en geven bouta altijd de schuld
  Nooit hoor je dat andere etnische afkomsten dit doen zit namelijk niet in hun normen om te gaan roven en moorden
  En dan blanken mensen roven die moeite nemen om naar suriname te gaan en geld uitgeven aan suriname om economie te stimuleren van mij part moet niemand meer gaan om suriname te boycotten
  Dan gaan ze pas voelen
  Je hoord wel bepaalde rassen niet over een kam scheren maar ja altijd zelfde liedje zijn weer de zwarte die het doen
  En daadwerkelijk ook…
  Mijn zoon was 7 jaar geleden beroofd 10 jarige jongen beroofd in de stad van zijn geld…
  Kan zoveel mensen noemen die door creolen zijn beroofd.
  Mensen mogen denke ben racistische
  Ka met jullie zeg gewoon de waarheid
  Heb zelf kinderen met een creoolse vrouw
  Maar ja deze problemen zullen altijd aanhouden in su
  Ka criminelen net als bouta krijgen jullie je straf wel ooit…
  Leer wat van de andere rassen in su
  En niet leven als dieren jullie hebbe zware tijden gehad maar bewijs nu tegendeel
  Werk leer en geef om andere mensen
  Dan gaan jullie zien dat je respect krijgt
  Op deze manier niet dus….


  Maak melding

 21. Hindoestanen reageren met namen die Hollands of van creoolse afkomst gerelateerd zijn om zichzelf zo te verschuilen. vuile lafaards wat een laf volk! geen ruggengraat. Wat hebben creolen jullie blank voelende/denkende zo misdaan? hebben ze jullie vrouw geneu…t?


  Maak melding

 22. Zowel de Nederlandse als Surinaamse burger heeft geen of weinig invloed op wat politieke leiders doen of gedaan hebben. Daarom laten we doen waar Suriname bekent om is. Gewoon in harmonie samen leven en geen verschillen maken in geloof ras of wat dan ook. Iedereen is gelijk en degene die zich daar niet aan houd moet gestraft worden. Ik zie dit als criminele daad , omdat ik als ik in Suriname ben weinig merk van racisme. Als je maar respect voor elkaar heeft.


  Maak melding

 23. We zouden binnenkort op vakantie naar Suriname, nu lees ik dat
  Nederlanders helemaal niet welkom zijn. En dat het erg gevaarlijk is. Ik
  wil mijn vrouw en mijn jongens (7,9) niet in gevaar brengen. Ze zullen erg
  teleurgesteld zijn, maar veiligheid gaat boven alles. Ik dacht dat de mensen
  in Suriname erg vriendelijk waren. Dit is een grote teleurstelling.


  Maak melding

 24. @Parbo
  Parbo 19 april 2018 at 15:07
  “Tot die tijd is het “open season” wat mij betreft. (Net als nederlandse politieagenten die jacht maken op kleurlingen)”

  Held ben je hoor achter je toetsenbord. Ga met je grote muil dit lopen verkondigen in de eerste de beste kroeg. Kijken voor wie het opeens open season is. Ongelofelijk laffe scheitzak dat je er bent.


  Maak melding

 25. Beste Henkmolenaar, ik heb geen woorden voor zulke bloedzuigers als jij.
  Heb jij niks beters te doen dan je tanden in sylvana,s nek te zetten en net zolang doorgaat tot je bloeddoorlopende ogen krijgt en maar hopen dat ze bezwijkt.wel henkie gekke henkie
  Ik heb nieuws voor jou ,:
  ze zal niet bezwijken jammer voor je.hihhihha
  Zie andere media bladen waar jij steeds maar je silvana plaat afdraait wordt wel erg eentonig hoor.
  Heel vervelend voor die gasten daar in de rimboe , die hebben ws een makeover gekregen je moet je ook niet zo warm kleden een beetje luchtig is beter voor het klokkespel.

  Zw piet is zw verdriet.
  Raadpleeg een spiegeloog als je er maar niet overheen komt.
  Want malen is het ergste vorm van zelfkastijding
  Groeten


  Maak melding

 26. Bezorgde Nederlandse Vader, je eens weten hoe bezorgd wij surinaamse ouders zijn over onze kinderen in Nederland. Komen ze wel aan een stage plaats, een woning, een baan. Worden ze niet lastig gevallen door de politie. Zijn wij Surinamers uberhaupt welkom in Nederland ?

  Hartelijke groet,

  Parbo


  Maak melding

 27. @Parbo

  Waarom komen de kinderen dan niet terug naar Suriname als het
  zo slecht bevalt in Nederland. Dan is de familie ook weer herenigt.


  Maak melding

 28. @Blackpanther
  Niks mensen doodschieten, Suriname moet een rechtstaat worden.
  In een beschaafd land land schiet de politie niet zomaar mensen dood, de politie hoort criminelen te arresteren en de rechter bepaalt de strafmaat.

  In buurland Brazilie worden criminelen pas en onpas in de sloppenwijken neergemaaid en de criminaliteit lijkt daar met 0% af te nemen.


  Maak melding

 29. Dit soort risico’s loop je overal terwereld als toerist als er heel grote verschillen zijn in rijkdom en armoede.

  Ongeruste Nederlandse vader bent u niet naief als u nu pas over veiligheid nadenkt.

  Het trieste is dat de slavernij en andere sentimenten bij deze situatie gesleept worden.


  Maak melding

 30. Om de slavernij de schuld te geven van het stijgende criminaliteit is erg naïef, voor de jaren tachtig was de criminaliteit niet zo schrikbarend als nu. Tegenwoordig is men gevangene in eigen huis.


  Maak melding

 31. @Jojo

  Ja misschien heb je gelijk. We zijn hiervoor 2 keer naar Kaapstad geweest. Dat hoorde
  vroeger ook bij Nederland/Engeland. Daar heb ik nog nooit iemand over slaven en
  voormalige koloniën gehoord. Wel over apartheid. Volgens mij kijkt Suriname teveel naar
  verleden. Erg jammer want toeristen brengen veel geld op. We hebben net besloten om ook
  dit jaar maar weer naar Kaapstad te gaan, haha de vliegreis is in ieder geval goedkoper.


  Maak melding

 32. @Parbo
  Je baasje bouta heeft alle ellende veroorzaakt in Suriname.Hij verwent jou soort verschrikkelijk,daarom denken jij en jou soort dat jullie de boel mogen naaien in Suriname zonder consequenties.


  Maak melding

 33. Zodra er iets crimineels gebeurt, slaat de paranoa bij menigeen toe.
  Het is mij bekend, dat in het verleden in het betreffende gebied ook overvallen zijn gepleegd op toeristen. Kennissen van mij hebben dat zo’n 10 jaar geleden ook aan den lijve ondervonden. Leuk is anders.
  Aan de andere kant hebben hier in Nederland ook diverse moorden plaats gevonden. Je zou haast niet meer in Amsterdam of sommige steden durven lopen, uitgaande van de mediaberichten. Toch komen er nog steeds duizenden toeristen naar Amsterdam.
  Je kunt jezelf dus gek laten maken door paniekerig op dit soort gebeurtenissen te reageren.
  Zo’n 15 jaar geleden waarschuwde mijn moeder mij telkens weer als ik in Suriname was. Het leek, als ik haar moest geloven, alsof er op iedere hoek van de straat een potentiële rover stond te wachten. Ik was ook vaak ’s avonds op straat.
  Misschien veel geluk gehad – wie zal het zeggen – maar mij is nooit wat overkomen.


  Maak melding

 34. Beste Parbo…jou soort vermoordt in Zuid Afrika duizenden blanke boeren en nemen dan hun boerderijen over die direct verwaarloosd worden en geen productie meer hebben. Gevolg armoede en honger.

  Jou soort houdt daar ook ‘open sesson’ op blanken.


  Maak melding

 35. @Parbo
  Als jij beweerd dat je op deze site komt om je mening te uiten dan moet je ook bereid zijn om meningen die anderen hebben en verschillen met die van jou,te.
  leren te respecteren.,jij ndp idioot.


  Maak melding

 36. Op sommige mensen reageren, is uilen naar Athene brengen.
  Je weet bij voorbaat dat het geen enkele zin heeft. Desondanks zie ik toch weer verwoede pogingen om iemand tot rede te brengen; een kansloze missie en daarom zo opmerkelijk.


  Maak melding

 37. Dit doet de toeristensector geen goed. Dit gaat geld koste. Het
  is te hopen dat Nederland en België geen negatief reisadvies geven.


  Maak melding

 38. er is sinds kort een nieuwe minister benoemd door de lijder van het land..
  waar blijven zijn aspiraties, heeft hij al een belijdt uitgestippeld..

  je hebt nou eenmaal een paar lieden in s me die in een ,, opengevangenis”” wonen/c.q. leven kunnen niet naar buiten..

  deze frustratie leeft zich uit onder zijn soort genoten, dus er zit opzet in het spel..

  de gevangenis pijlt uit van deze leden.. het wordt steeds meer en meer.


  Maak melding

 39. Jeetje Pinas wat een frustratie allemaal. Iedereen in ons kleine Surinamer mag moorden en doden, want ze doen het in de rest van de wereld ook, en de Hollanders moeten hun mond maar houden. Waar kletsen jullie in hemelsnaam over. Geen fatsoenlijk weldenkend mens heeft het recht een ander te beroven ,mishandelen of onjuist te behandelen. Behandel je naaste zoals jezelf behandeld wens te worden. Hoe willen jullie Suriname toeristisch aantrekkelijk maken als er zulke misstanden plaatsvinden die de wereldpers halen, waardoor ook het toerisme zal afnemen, wat weer een strop voor de Surinaamse economie zal betekenen dus ook voor je eigen portemonnee..
  Stelletje koffiebonen denk na als je daar het vermogen voor hebt, de slaventijd was 200jaar geleden, ga je nu de nazaten mishandelen? waar wij stadscreolen bijna allemaal van afstammen, je hebt echt koffiebonen in je hoofd. Als je echt voor je land wil opkomen ga dan terug naar West Afrika waar we allemaal vandaan geïmporteerd zijn en laat de Indianen lekker in hun eigen Suriname leven zoals tweehonderdjaar geleden. Hebben ze ook eindelijk rust.


  Maak melding

 40. @Parbo, je bent zeker een NDP-er die hebben allemaal last van koffiebonen in hun bovenkamer. Ik zie dagelijks veel commentaar langskomen maar jij bent koploper in stommiteiten verkondigen.
  .1 Zwarten zijn import uit West Afrika. tenzij je een Marron bent die de bossen ingevlucht zijn, ben je een stadscreool en zeer waarschijnlijk zelf ook een kruisbestuiving van een blanke met een zwarte.
  .2 als die blanke je voorouders op een ander eiland te werk hadden , was je leven daar verder gegaan. bijv. op de eilanden.
  Suriname behoort aan de Indianen, ieder ander bevolkingsgroep is hier door de blanke heengebracht.
  Ga je geschiedenis leren voordat je zulke achterlijke uitspraken neerschrijft.


  Maak melding

 41. Parbo…..

  Als ik jou racistish dom geleuter hoor moet ik altijd denken aan die scene uit do the right thing van spike lee.

  5 zwarte amerikanen zitten met biertje op een stoel en kijken naar hardwerkende vietnamezen die pas een winkel hebben geopend in hun straat.

  1 van de zwarte amerikanen zegt ‘ hoe kan dat nou. Die aziaten zijn paar maanden geleden van de boot gestapt en runnen nu al een goedlopende winkel en rijden in mooie auto…wij zwarte anerikanen leven al 400 jaar in dit land en we zitten allemaal zonder werk en rijden een oude fiets. Zou het dan toch aan ons liggen’……


  Maak melding

 42. Triest te zien hoe hindustaanse en witte racisten zich botvieren op een artikel waarbij 2 witte toeristen zijn beroofd, die racisten voelen zich als een vis in het water. Een vraagje aan de zwakbegaafde en minderwaardige racisten; hoeveel witte toeristen gaan per jaar naar Suriname en hoeveel worden jaarlijks beroofd? Omdat jullie niet gaan kunnen rekenen, die potentie beschikken jullie niet, ik wel en daarom kan ik deze roof omschrijven als een incident. Ik las net dat een uil niet meer naar Suriname gaat maar naar Kaapstad, Kaapstad zou dus veiliger zijn dan Suriname, de persoon zou al zijn geweest in kaapstad. Ik wil alles op wedden dat deze uil nergens is geweest en ook nergens heen gaat, alleen een idioot kan Kaapstad veiliger vinden dan Suriname.


  Maak melding

 43. Blackpanter moeten ze alleen de rovers vermoorden of ook de grote drugsdealers en de witwassers, deze laatste groep is veel erger voor elke maatschappij, wedden dat een ezel als jouw anders over denkt.

  We weten hoe jullie vhp’ers denken, vermoord de rovers want die zijn zwart maar laat de hindustaanse grote drugsdealers en witwassers met rust.


  Maak melding

 44. Terug naar de tijd van de slavernij. De toen geldende straffen herinvoeren. Toen ging de ommegaande rechter per koloniaal vaartuig naar de plantages om recht te spreken (tegenwoordig is dat de rijdende rechter).
  En de slaven, deserteurs etc. kregen vaak als straf 2 jaar OW. Dat wil zeggen twee jaar lang straten, wegen en trensen schoonwieden en onderhouden . (Hat Leba).
  Dit is geen recisme maar pure luiheid om te werken. Die luie donders beroven onder het mom van koloniaal verleden Nederlandse toeristen. Stuur ze om desnoods onder dwang te gaan werken. Dwangarbeid vind ik in deze de juiste straf. Dat zal ze leren.


  Maak melding

 45. @Realiteit,

  Ik ben ook wel in Kaapstad geweest, als je je gezonde verstand gebruikt is
  dat op zich veilig. Oppassen voor zakkenrollers en townships buurten vermijden.
  Naar elke plaats waar je naar toe gaat op vakantie zijn risico’s. Ik denk dat deze
  meneer geschrokken is omdat het specifiek tegen Nederlanders was en dat saven en
  de koloniale tijd de reden is van de beroving.


  Maak melding

 46. Overal waar je je gezond verstand gebruikt kan veilig zijn.

  Over gezond verstand gesproken, als je die heb wil jet het aub gebruiken?

  De roof was niet specifiek tegen Nederlanders, maar tegen mensen waar ze wat van konden overhouden, in dit geval waren het toevallig witte Nederlanders, als er zwarte Nederlanders bij waren, waren die ook gewoon beroofd hoor.

  De reden van beroving kan nooit slavernij en koloniale tijd geweest zijn, elke rover rooft voor geld of goederen, dat ze slavernij en koloniale tijd erbij hebben gehaald is een bijkomstigheid maar niet de reden.


  Maak melding

 47. @Realiteit

  Twee blanke toeristen zijn in Suriname hardhandig beroofd ’omdat ze nakomelingen zijn van slavendrijvers’. Een toeristenbusje werd aangevallen door gemaskerde boeven. Vooral de blanke inzittenden werden mishandeld en beroofd. De identiteit van de slachtoffers is voorlopig niet bekend maar het zou niet om Belgen gaan.


  Maak melding

 48. He pineut ook jij mag je gezond verstand gebruiken.

  Was dit een roofoverval of een wraakactie, weet je wel wat het verschil tussen die 2 is?


  Maak melding

 49. die djoekas gooien hun eigen glazen stuk . er gaat geen enkele blanke toerist en wellicht ook surneds
  naar de binnenlanden meer . weg belangerijke bron van inkomsten .


  Maak melding

 50. @ Parbo … je Ware Identiteit is bekend … ik zal het geheim houden … believe me … ik ben geen DMMDDB … die A verkondigt … en … B doet!

  @ Parbo … je woont … NU … in Suriname … welnu … vertel het Surinaams volk HOELANG je in Nederland gewoond hebt … en … WAAROM je uit Nederland GEDEPORTEERD werd … niet LIEGEN … OPLICHTER !!!

  Ik hoop van harte dat gestopt bent met die smerige praktijken. Je kent toch dat gezegde: boontje komt om zijn loontje … dus … PAS OP !!!!!!


  Maak melding

 51. @ Realitiet … de realiteit is ook dat de Nationale Dieven Partij … waar jij een prominent lid van bent … een Basin is van … DIEVEN … MOORDENAARS en DRUGSDEALERS … OPLICHTERS !!! DE grote Hind. Drugsd. zijn allemaal lid van de Nationale Dieven Partij … wil je dat ook ontkennen.


  Maak melding

 52. Malle henkie/Dagoebal niet boos worden hoor is gewoon de waarheid, gaat jou geen moer aan waar ik last van heb.
  Ik kijk wel uit om mijn tanden ergens in te zetten en niet meer los laten bhleeehhh
  Laat ik aan vampiers over.


  Maak melding

 53. @ Bezorgde Nederlander.

  In Kaapstad weten ze allicht dat je als toerist recht hebt op gastvrijheid. Aan de andere kant komt veiligheid daar wel tegen kostprijs, muren, prikkeldraad, schildjes van ADT met Armed Response. Indien het aangehaalde incident in ZuidAfrika plaats gevonden had met toeristen onder de hoede van een toeristische ondernemer ben ik er van overtuigd dat de overvallers nu aan loodvergiftiging zouden lijden.
  Vergeet niet In Torarica heb ik door de jaren heen 2 dikke Pistolen gezien. In het Commodore in Kaapstad een bezemkast vol met Heckler & Koch speelgoed.

  Ik ben er van overtuigd dat als je op een goede manier het binnenland in gaat niets te vrezen hebt (bijvoorbeeld naar DanPaati of Kabelebo).

  Mijn echtgenote stelde, met heel veel weemoed, na een dagje wandelen, in wat delen van Kaapstad, zo had Suriname ook kunnen zijn.


  Maak melding

 54. In India verkrachten zij vrouwen in bussen om die vervolgens te wurgen. India staat nu wereldwijd bekend als ” verkrachtersland”. En niet van volwassen voruwen, maar kleine meisjes van 6,7 jaar. Walgelijk.
  Naar India gaan met mijn dochters? Never……


  Maak melding

 55. Marina meunbelman van de haagse wijk duindorp die haar ruiten zijn ingegooid en auto in het niets tatal los geslagen daar hoor je niets.een hindustaanse vrouw dat is lekker dat je in angst moet gaan slapen en er is een.incident gebeurd door een paar randdebielen gelijk over de 63 reactie,s zelf een blanke man die bij fb nu teraphie zit die zegt dat Nederland een land van.haat is silvana simons k zwarte aap sterf daar hoor je niets en toch blijf ik hopen op dat god dit of deze ziekte racisme uit de weg ruimt .


  Maak melding

 56. Parbo,
  Je moet berouw gaan zoeken in Ghana bij de mensen die de slaven verhandelen. ze hebben daar hun eigen mensen verhandeld. Daar moet je beginnen.


  Maak melding

 57. Hoi Bob,

  Ik ga er vanuit dat je met de zwarten de creolen en hindostanen bedoelt. .

  Want onder die bevolkingsgroep heb je zwarte mensen


  Maak melding

 58. Nou Sheraz Pinas hier word heel weinig gesproken over slechte duitsers. Wij hebben genoeg verstand om te weten dat de huidige duitser niks met woII te doen hebben gehad. Ook snappen er veel nederlanders dat we waneer Adolf gewonnen had wij nu een veter land hadden gehad. Maar als een niet blanke op zijn respectloze gedrag aangesproken word begint hij meteen te janken dat hij gediscrimmineerd word omdat dat het toverwoord is om als uitkeringstrekkende lamjoekel je zin te krijgen. Als er een zwarte junk kapot geschoten word in amerika is het discriminatie als een blanke door zwarte vermoord word heeft het nooit met kleur te maken. Wij kunnen er niks aan doen dat de gekleurde mens (waar dan ook ter wereld) niet in staat is een normaal beschaafd leven te leiden of een ordelijk land te handhaven.


  Maak melding

 59. Stelletje hypocrieten! Niemand heeft het recht om de andere mens te beroven. Ga je zelf eerst in de spiegel kijken voordat je een hoop stront hier schrijft. Misschien was je vroeger wel zelf een klote blakka crimineel.


  Maak melding

 60. Beste Surinaams Nederlanders
  Suriname is een heerlijk land om te wonen als eerste, de zon, de wind, de natuur etc.etc,
  Ik woon er ook. tot ziens


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.