Blanke toeristen hardhandig aangepakt bij beroving in Suriname

93
Blanke toeristen hardhandig aangepakt bij beroving in Suriname
Screenshots uit filmpje

PARAMARIBO, 18 apr – Op de weg tussen Moengo en Langatabiki heeft vorige week een ernstige beroving plaats gevonden, waarbij met name blanke toeristen hardhandig werden aangepakt. Dat blijkt uit verklaringen die een van de slachtoffers heeft afgelegd aan de Surinaamse krant De Ware Tijd(dWT). De beroving vond plaats in de buurt van de Toematoe-brug, door vier gemaskerde en gewapende rovers uit de omgeving.

Het slachtoffer dat dWT sprak, was de chauffeur van locals en blanke toeristen die op vakantie waren in Suriname. Aan de krant vertelde hij dat vooral de blanke toeristen die hij vervoerde werden mishandeld. De man benadrukt dat de rovers erg kwaad waren op de blanken. Omdat zij volgens de rovers gezien werden als nakomelingen van slavendrijvers moesten ze hardhandig aangepakt worden. Zijn auto werd door de rovers vernield achtergelaten.

Het geval staat niet op zich, maar is één van de vele berovingen op de weg naar Langatabiki. Districtscommissaris Margretha Malonti bevestigt dat de criminaliteit de afgelopen periode is gestegen in haar gebied. Ze vermoedt ook dat het om jongens van de omgeving gaat omdat ze aucaans en paramacaans praten. Volgens de Surinaamse minister van Justitie en Politie zijn de patrouilles in het gebied opgevoerd, maar ontbreekt nog elk spoor van de rovers.

Op Facebook is een filmpje te zien welk gemaakt is kort na de beroving:

Bekijk ook:


93 REACTIES

 1. Welcome to the african jungle! De minister voor toerisme, zogenaamde Ir Mandarijn Tsang is zo muisstil zou deze en zijn collega van juspol Getrouw niet moeten aftreden? Dit is geen Suriname meer maar onder plee-si-dent bouta verandert in hell on earth. Samen met de plee-si-dent komen ze over als dumb, dumber and dumberest.


  Maak melding

 2. Vermijd het kaulo land, het land is een afrikaans land geworden waar er geen wet en regels zijn. Het is een wild west zooitje geworden. Lang leve de kolere onafhankelijkheid. Waarom is dit gespuis gevlucht in het oerwoud? Als ze bij hun slavenhouder waren gebleven hadden ze vandaag de dag beschaving geleerd.
  Ze bevolken gevangenissen wereldwijd !!!!!!


  Maak melding

 3. Als ik zo naar dat filmpje kijk en daarbij de verschillende reacties erbij opel, dan komen er bij mij heelveel vragen op.

  Echt een zaak voor inspecteur Colombo.

  Gelukkig waren er geen verkrachtingen zoals die in India onlangs hebben plaatsgevonden.

  Roy is mijn echte naam


  Maak melding

 4. @ Roy,

  Verkrachters in India worden opgehangen in het bijzijn van publiek. De verkrachters van enkel een bepaalde ras die in het oerwoud zijn gevlucht, worden ze ook opgehangen in het oerwoud? Of worden ze in de watten gelegd.


  Maak melding

 5. Welkom in toeristisch Suriname.
  Worden deze activiteiten ook tijdens de toeristische beurzen verteld? Schandalig, schandalig, schandalig.

  Deze apen horen niet thuis in Suriname. Transporteer ze terug naar Afrika.
  9 van de 10 keer zijn het de Afrikanen.


  Maak melding

 6. niet naar sur gaan met vakantie,ben zelf Surinaamse geboren woon 53 jaar in nederland maar dit heb ik voor het eerst in mijn leven meegemaakt.ik ben zelf bang om naar suriname te gaan.schandalig en het gaat maar door.GOD ZEGEN


  Maak melding

 7. Dit is te gek voor woorden. Suriname promoten op toeristenbeurzen om valuta in het land te brengen? Voordat de blanken goed en wel zijn gearriveerd zijn ze al beroofd en aan de schandpaal genageld.Trouwens het gaat niet alleen om de blanken, maar alle toeristen die een voet op Surinaamse bodem zetten zijn hun leven niet zeker. Dit filmpje is al wereldwijd viraal gegaan.Kreeg het via Amerika gepost. Stop a.u.b. om Suriname te promoten in Europa want dit is puur om dit land verder belachelijk te maken. Suriname staat op de kaart in verband met grote drugstransporten en nu ook op de kaart dat toeristen hun leven niet zeker zijn. De ongeschoolde zwarte apen, die geen opvoeding hebben gehad en alleen maar rijk denken te worden door mensen te beroven en af te slachten. Suriname is echt geen fijn vakantie land. Toeristen worden met mooie verhalen gelokt om beroofd te worden. Hr Getrouw van Justitie en politie, deze gasten moeten met harde hand worden aangepakt. Schiet ze kapot, dan kunnen ze voor de rest van hun leven in een houten rolstoel plaats nemen. Velen met mij schamen wij ons diep voor deze wantoestanden. Zo mooi is Suriname dus niet. het lijkt mij beter om de grote misdaad in Suriname te promoten zodat toeristen weg blijven. Ze slaan je hier dood voor 5 euro cent of een mobieltje of een paar schoenen. Hang ze aan de hoogste boom. Dat is pas promoten. Verwilderde achterlijke apen.


  Maak melding

 8. Dit is dus waar al die hetze van de NDP toe leid. Het wordt tijd dat het onderwijs programma drastisch wordt aangepast om het niveau van de mensen in het land op dit gebied aan te passen. Mogelijk dat het volk dan instaat is de onzin en bagger die de NDp ze voor houdt te door zien en ze niet langer gevoelig zijn voor de gestoorde demagogen van de NDP.


  Maak melding

 9. In de telegraaf gaat het al een racistische daad. De persveroordeling heeft al plaatsgevonden alvorens de rechter zijn uitspraak kan doen. Dit is een verklaring van de mogelijke slachtoffers. Nu moeten de daders nog verweer voeren en dan de uitspraak van de rechtbank. Dan pas kunnen wij een oordeel geven of er daadwerkelijk racisme in het spel zit niet waar Henk Molenaar?


  Maak melding

 10. Het wordt tijd dat China een peloton militairen naar SU toestuurt. Niet alleen blanken maar ook Chinezen zijn slachtoffers van die kaulo boslanders. Laat de Chinese soldaten maar oefenen in de Surinaamse jungle :-0


  Maak melding

 11. De onmenselijke behandeling die de slaven in ons land hebben gehad ,zal men nooit kunnen recht praten.Deze trauma’s hebben gemaakt dat een deel van de bevolking bijna niet meer aan landbouw wil doen,maar de wijze waarop deze idioten te werk willen gaan is totaal af te keuren!


  Maak melding

 12. Ik kom er net vandaan. Wegens familie omstandigheden ben ik er geweest.
  Suriname is niet meer zoals vroeger. Hou van het land maar de mensen uit het binnenland verzoieken het voor de stadsmensen. Ja echt verzieken. Het verkeer heeft onder hen te lijden. De sociale contacten hebben onder hen te lijden. Ja zelfs het gedrag op straat is veranderd en heeft onder hen te lijden.
  Ga dan maar liever naar Indonesië of Maleisië of Vietnam om te kunnen genieten van het natuur van het eten en de mensen.
  Vele malen goedkoper en beter dan Suiriname. Suriname heeft in Paramaribo alleen maar casino”s waar al het geld word witgewassen.
  Misiekaba, een nakomeling van de slaven, weet er zelfs geen raad mee. Hij gedraagt zich als stadscreool en veracht zelfs zijn voorouders. Luister naar hem tijdens DNA vergaderingen


  Maak melding

 13. Breaking news:

  De srd dollar krijgt een enorme klap – 5% op 9,62 tegen 1euro.
  De financieele markt verliest het vertouwen na annuleren van de btw.
  Voor elke srd dollar is ongeveer 0,44 niet meer gedekt.


  Maak melding

 14. Die gasten waren altijd al minder ontwikkeld. Het is alleen maar erger geworden. Kijk maar in de gevangenissen hoeveel procent van die lui er zitten. Hoe dom kun je zijn. Ze zijn ook meedogenloos, net zoals hongerige wilde dieren weleens kunnen zijn. Maar die hebben nog het fatsoen alleen als het strikt nodig is om te overleven andere dieren aan te vallen.


  Maak melding

 15. Jammer dat er niet wordt ingegrepen als het om rovers gaat, dit vooral in deze districten van Suriname.
  De zwarten die het over de koloniale verleden hebben geven duidelijk aan hoe zij nu in deze moderne tijd zijn opgevoed. Door stelen bereik je niets en als je steeds achteruit moet kijken zul je geestelijk en lichamelijk arm blijven en nooit voorruit komen.

  Ze vergeten een ding::::een slechte naam en status verwijderd je niet zomaar. Door deze situatie komt er ook geen inkomsten binnen en toeristen blijven dan ver weg.

  Zoals meneer With het al zei:::velen schelden de witteman uit, maar ze blijven kleding dragen die de witteman ontworpen heeft. Ook studeren en wonen zij in het land van de witteman. Blijven kijken in de achteruitspiegel geef je de neiging om te gaan roven.


  Maak melding

 16. De surinaamse toeristen hebben weer toegeslagen en niemand ,zelfs niet de politie die durft ze te arresteren.Suriname is echt onveilig voor toeristen.


  Maak melding

 17. Aller eerst praat een DC niet zo liefkozend van jongens terwijl het bandieten betreft.En deze zachte aanpak heeft gemaakt dat de bandieten steeds driester optreden.
  En hun voorouders zijn niet het bos ingevlucht omdat ze bang waren verkracht te worden.De mannelijke slaven hadden juist geen probleem dat hun ‘vrouw’een nachtje met de eigenaar mocht doorbrengen.Dat zorgde voor dat zo een ‘gezin’makkelijk werk op de plantage kregen.Hierdoor is de term’DANKie MASRA’ontstaan.En dat werd niet gezegd als vrouw terug was van de baas.[er wordt beweerd dat als de man zijn vrouw ’s ochtends bij de baas ging halen “Dankie Masra”zei.
  Ze zijn vooral het bos ingevlucht omdat ze niet wilden werken.Vanuit de bossen de plantages plunderen vonden ze minder lichamelijk inspannend.


  Maak melding

 18. @popo
  de Haitianen hebben een nog slechtere behandeling gehad.Een hele oorlog is tegen hun gevoerd met bezettingen tot in de vorige eeuw.Maar de Haitianen doen nog steeds graag aan landbouw.


  Maak melding

 19. Choco! Verder gaat het goed? Door deze blanken kan jij lezen en schrijven doe er wat mee. Verder een erg domme reactie maar daar kan je als aap niks aan doen.


  Maak melding

 20. 2henkmolenaar2016: Sylvana Simmons is druk bezig het balkje van de VVDèr los te halen, je weet wel, die ene die zocht naar naaktfoto’s op computers van vrouwen en zo. dus zoek nu even een andere hulp. ok?


  Maak melding

 21. Waarom staat dit bericht niet op starnieuws, terwijl dit bericht wereldkundig is gemaakt zie telegraaf online.
  Is starnieuws gelieerd aan de NDP?


  Maak melding

 22. wanneer het zo uitkomt dan zijn ze nog slaven? geen enkele van deze moederpoeders heeft enige slavernij, nou misschien de zelfverkozen slavernij van desiebel, maar dat telt niet want dat is eigen vrije keuze.


  Maak melding

 23. Er moet een grote inzameling komen voor het kopen van een groot schip om deze hersenloze en luiebeesten naar Afrika te deporteren waar ze lekker onder een boom kunnen hangen


  Maak melding

 24. @dre

  ze[de marrons] waren tegen de afschaffing van de slavernij.Nog jaren gingen ze door met plunderen na 1863 tot ze bij Kaaiman Zwampoe beslissend werden verslagen.Iwan Wijngaarde kent nog de namen van de marron leiders die verslagen werden.


  Maak melding

 25. STOP RACISTISCHE BABBELS !

  Het gaat om een ernstig misdrijf, DADERS hard straffen !

  Het toch al geringe Toerisme naar Sranan wordt op deze manier naar de bliksem geholpen !

  SRANAN KIEZERS OPEN UW OGEN !

  WANNEER U CRIMINELE/CORRUPTE LEIDERS KIEST, KRIJGT U EEN SRANAN MET

  ZWARE CRIMINALITEIT, PLUS MEGA-CORRUPTIE !

  VERJAAG DE CORRUPTE PAARSE REGERINGSCLAN ! VRIJ SRANAN NU !!!!!

  SRANAN IS FAILLIET GEMAAKT DOOR PAARS WANBELEID, met de daarbij
  behorende ZWARE CRIMINALITEIT !!!!! NEKS NO FOUT, TOCHHHHH !!!!

  DUSSSSS WEG MET DE PAARSE BENDE !!


  Maak melding

 26. Pineut de rest van de bevolking van Suriname zou het er graag voor over hebben om deze parasieten te zien verwijderen. Suriname geeft geen geld al het geld gaat naar de beesten die voorzien worden in hun onderhoud in de gevangenissen.laat ze lekker in Afrika gaan uitzoeken waarom ze vroeger zijn verkocht door eigen mensen deze mensen hadden wel de juiste genen helaas is het afgestorven en de ‘rest” is dom gebleven


  Maak melding

 27. Srafu het is zwarte criminaliteit en corruptie waarheid is pijnlijk om te horen mensen in het land hebben het al moeilijk en deze beesten maken het nog erger


  Maak melding

 28. Verdeel de wereld tussen blank en zwart dan zullen wij zien wat er gaat gebeuren. Misschien dat men zal inzien dat wij samen moeten leven en werken voor een beter wereld.


  Maak melding

 29. heel jammer en erg dat dit heeft plaatsgevonden deze mensen komen niet thuis met mooie verhalen over hoe mooi ons land suriname is echt triest dit om te lezen


  Maak melding

 30. Allen,

  Waar is onze mooie en gastvrije Suriname gebleven ?
  Schandalig wat er allemaal in Su gebeurd, hoe is het zover mogen komen ?
  Wordt tijd dat er keihadr opgetreden wordt in Suriname.
  SUCCES


  Maak melding

 31. Na djoeka roof djoeka. Net zo gaat het toe in Afrika. Gedaan zal het zijn met het toerisme. Elk vlak en elke sector krijgt te lijden onder het paars duivels ddb bewind. Efoe Lon trong president dan verworden grote delen van het land binnen 24 uur als Zimbabwe.


  Maak melding

 32. Ik hoop dat de Surinamers die een paar weken geleden het hardst schreeuwden
  hoe racistisch Nederlanders waren ,toen die hangjongeren die Surinaamse vrouw aan
  het treiteren waren. Nu eens goed nadenken. In elk land wonen gekken, boeven,
  hangjongeren, Racisten etc. In plaats van naar elkaar wijzen, moeten blanke en zwarte mensen
  de handen in een slaan en dit soort gedrag gezamenlijk afkeuren.


  Maak melding

 33. Cho do koe leuke naam heb je uitgekozen het pas bij jou je hebt een verstand van een koe. Wat een domme opmerking om mensen zomaar racisten te noemen terwijl je ze niet kent.en ook nog voor die andere koe wat heeft sylvana simons hiermee te maken. Het is heel erg wat gebeurt is dit.mag niet toerisme brengt geld in het laadtje.en voor die andere koeien terug sturen naar afrika heeft gees zin,zelfs daar moest een zwarte in een doodskist gaan liggen omdat hij op het land liep van de blanke en werd neergeknald.,ik leef niet met wrok maar dit mag nooit meer gebeuren,en ik hoor niemand wat zeggen over die zwarte die ook beroofd zijn ook.zei brengen geld in het laadje en nog een koe schreef ze trekken wel de kleren aan van de blanken weet je hoeveel kinderen uit india opgesloten worden zeoeten kleren maken voor de hele wereld,vooral Nederland dus laten.wij niet.met kleur of ras gaan smijten maar samen naar.een oplossing zoeken,dit mag niet ook al waren ze paars en wat hebben zei.mee te maken dat hun voorvaderen honden waren dankzei hun.ben ik ontwikkeld en als laatst iedereen discrimineerd maar dit ,hier zak mijn broek vanaf.


  Maak melding

 34. @ John

  Je hebt gelijk dat zijn de aan en verkoop koersen.
  Het moet zijn. Slot
  (vorige handelsdag) 9,2180 Open 9,6283
  Verschil 0,4103
  Verschil % 4,45%


  Maak melding

 35. Nina criminaliteit wordt veroorzaakt door deze beesten en door niemand anders dan deze beesten.Als een tomaat rood is dan is het rood en dus niet blauw. Zoals ze in Suriname zeggen….je hebt een blik bruine bonen voor je kop


  Maak melding

 36. Beste mensen men moet niet zo vernederend envoorzichtig zyn met vooroordelen.kritiek is goedt en moet ook maar u moet oppassen niet erger teworden dan het geen u een oordeel felt,vaak kan men contateren dat het kritiek een wreedheidt gevoedt door wrok en dat het doel mist. dan ben je zelf al erger dan rovers want je hebt de zelfde voedingbodem (WROK}


  Maak melding

 37. Cho do to koe zo zie je maar weer dat jij je onderaan de maatschappij bevindt en je hele leven gefrustreerd verder zal leven. voor de duidelijkheid racisten blijven altijd in eigen land en gaan nooit naar andere landen om aapjes te bekijken.Blijkt maar weer eens dat je uit de verkeerde gat bent geboren


  Maak melding

 38. Er is genoeg uitgescholden en met recht. Racisme zal niet uitgeroeid kunnen worden, want de inborst van de mens wordt met de dag slechter.
  De daders moeten gepakt worden en gestraft worden.
  Mij part een ieder die schade brengt aan de Republiek Suriname keihard aangepakt moet worden.
  Heel veel sterkte aan deze vakantiegangers en hopende dat ze er geen trauma van overhouden.


  Maak melding

 39. er bestaat in de Rep SURINAME wel zeker een rassen probleem en allemaal ontkennen het? en die bestaat al by de slaveny door machthebbers van toen ingevoerd. ik ben bang dat wy nog door de zelfde machthebbers onderdrukt worden want er is niks veranderd,dit zal dus nog meer revolutie,s voort brengen daar hoef je toch geen universitair study voor te doen.kyk naar de history van alle Z Americaanse landen,dan zyn wy net begonen een volk teontwikkelen (vorm tegeven) en dat gaat generatie,s lang door.myn vraag is de POSITIE van wat jullie nu INHEEMSEN noemen blanken noemde ze INDIANEN, beste mensende eerste misvatting in ons SURINAME vertaling van inheemsen is ONDERDRUKTEN en dat van indianen is tevergelyken met COMUNSTEN of most wanted dead or alive .het zyn de eigenaars van dit land in REPUBLIEK SURINAME gezien als INHEEMSE ? mensen die nooit behoorlyk zyn meegenomen in geen enkel landelyke politieke overweging besiutvorming enz terwyl ingevoerde volkeren al by aankomst al bevoorrecht werden en anderen inmindere mate werdt al het baaker mat gelegd van het onrecht en wordt hun landt constant 24\7 uitgebuit ondertoeziend oog van het establiment toch het geen men noemt INHEEMSEN dat zyn de ORIGINELE AMERICA,S we zyn verguisd sinds de blanke overheersing omdat ze niet mee deden aan wat men noemt blanke overheersing. suriname something to think about and change it while we can yes you CAN


  Maak melding

 40. Wereld wijd beroofd men elkaar, of word er zelf buitenlanders vermoord. In suriname weet ik nog wanneer wij een blanke man zagen dat er nog een vrees van binnen was. loekoe wang bakra of loekoe wang witman dat hoorde je vaak. In het binnenland gingen kinderen zelf schuilen en huilen als er een blanke man of vrouw naar het dorp kwam, loekoe doisie mang. Tot vijftien jaren geleden. De agressie de woede ding pina die onze voorouders hebben moeten meemaken. Het zit nog in onze generatie. laten wij niet ontkennen en er een domme manier hiermee omgaan. Maar leren en met elkaar praten hoe wij met andere kleurlingen moeten omgaan. In nederland worden we ook als stuk schijt gezien wanneer je donker ben soms word er ook geen rekening met jou als donkere man of vrouw gehouden. Of worden donkere mensen als zwarte piet gezien toch , hoeveel donkere mensen zijn in nl of eu vermoord of beroofd omdat ze donker zijn. Holleeder heeft toch ook donkere jongens vermoord. Word er daarover gesproken in nederland. nee toch, oeng no soet faya in a torie dies mijne Surinamers laten wij hopen dat deze jongens kunnen worden opgepakt en kunnen boeten hiervoor. Dit was mijn bijdrage.


  Maak melding

 41. @Black boy, ga op Apintie TV wat deze zwakzinnige mpp zwakzinnige mongolen met een aantal krabben verkopers hebben gedaan terwijl die gewoon hardwerkende Suris zijn!! Bijna een hele week hebben een stuk of 20 van deze mapimas de krabbenverkopers beroofd en het leven zuur gemaakt…..wat heb je daarop te zeggen!! Deze gasten hebben zo’n laag IQ dat niets ze kan schelen!! Op dit soort gasten moet men een gifgas aanval inzetten simpelweg omdat je aan land geen moer aan deze “dieren” hebt!!!


  Maak melding

 42. @ Wazig,

  Inderdaad ik heb het filmpje gezien, het zijn barbaren, onmens, bloedzuigers, gespuis, onkruid.
  En als je de politie belt dan word je ook nog uitgescholden. Wat is er toch van het land terecht gekomen?
  Beste oplossing zou zijn om voor de onafhankelijkheid het land te verdelen waren we af van dit gespuis af !!!!
  West Suriname een 2e Dubai en Oost Suriname een 2e Haïti !!!!


  Maak melding

 43. Toen Nederland nog de baas was, was er orde en discipline. Sinds de
  onafhankelijkheid is alles achteruit gegaan . De 3.2 miljard die Nederland
  heeft gegeven is verbrast. En als dank worden toeristen beroofd en vernedert.
  Helaas Nederland moet een negatief reisadvies geven Suriname.


  Maak melding

 44. Orde en discipline bedoel ik betalingsdiscipline ( niet de baas spelen)
  Er was een flink begrotingsoverschot, de economie ging goed, rijstsector, hout, etc.
  Er was goede scholing. Nederland heeft 3.2 miljard beschikbaar gesteld om nieuwe
  projecten op te starten. Veel Surinamers konden naar Nederland te studeren. Alles
  is stap voor stap afgebroken. En Nederland en de toeristen kunnen ook nog een trap na krijgen.


  Maak melding

 45. Parbo je bent een mongool man. Ik als blanke Hollander wilde graag eens met mijn surinaamse vrienden su bezoeken. Dat vragen ze mij al jaren. Of ik alsjeblieft eens mee wilde gaan naar het mooie su waar zij geboren waren. Daar ga ik nu nog maar eens een tweede keer over nadenken.

  Jammer dat jouw bekrompen en beperkte hersencapaciteit niet verder kan redeneren dan rassenhaat. Je zet jezelf voor je schut. Je bent een fool.


  Maak melding

 46. Jan, jij als blanke hollander bent niet welkom in Suriname. Lees goed “de BLANKE HOLLANDER “…. ja Duitse, Belgische, Fransen etc zijn allemaal welkom…graag zelfs.

  Simpelweg omdat jouw voorouders ons land leeggeroofd hebben en met de puinzooi achtergelaten hebben. Dit alles onder de noemer onafhankelijkheid.

  Tot op de dag van vandaag hebben jullie Hollanders nooit berouw getoond voor jullie misdaden. En nee het is geen centen kwestie. Puur principe .


  Maak melding

 47. Parbo, je bent een grotere fool dan ik dacht. Met mensen als jij valt niet te redeneren. Als ik jouw redenatie zou volgen, zou ik nu de Spanjaarden moeten haten voor wat zij mijn voorvaderen hebben aangedaan. Jouw redenatie -wat feitelijk gewoon blinde haat is- is wat deze wereld zo een kutplek maakt. Zelfs ondanks deze blinde woede, zou ik je nog helpen wanneer je in nood was. Ongeacht je kleur, afkomst of religie. Niet omdat ik gelovig ben. Maar omdat ik zo opgevoed ben. En mijn ouders hebben mij een goed mens gemaakt, dat respect toont voor alles dat leeft. Ik ben alles wat jij niet bent, en daarom kan ik alleen maar medelijden hebben met jouw gedachtegang. Jij voed datgene wat je zelf veracht. En je hebt het zelf niet eens door. Hoe triest is dat. Hoe verloren moet je ziel dan zijn.


  Maak melding

 48. OOh ooh mensen;
  Wat een overtrokken reacties allemaal. ” Blanke toeristen beroofd in SME…” Wereldnieuws. En als het Surinaamse inwoners zouden zijn? Ik lees op dit forum allerlei onzin : misdaad is van alle tijden en komt in alle landen voor…. Sommige hindoe-idioten romantiseren India. Als jonge vrouw in een bus met geile baijwas ben je ook niet veilig toch: niet dat je alleen verkracht wordt, maar die klojo’s vermoorden je op de koop toe en gooien je als vrouw uit de bus….”(..). Hoe zo civilisatie? Waarom gaan deze baiwas niet naar India dan?
  Nederland is pedo-land nummer 1 in de Wereld: kleine kinderen zijn in Nederland ook niet meer veilig( onderwijzers maken deel uit van een pedo-netwerk en misbruiken hun leerlingen. Van hoog -tot laag in Nederland kom je de zieke pedo’s tegen. Die gasten bij de Telegraaf? De helft is homo en of pedo. In Amsterdam en Rotterdam worden bijkans elke dag mensen beroofd en of vermoord: men moet het nieuws gewoon volgen. En criminaliteit toeschrijven aan de afro-Surinamer getuigt van achterlijkheid . Mensen die dit soort ideeën op na houden hebben de ‘ Lombroso-virus’ opgelopen. ( gewoon Googlen). Wie zijn de grote drugsdealers in Suriname? Uit welke etnische groep kun je die aanwijzen? En Nederland? Ach: drugsland nummer 1 in Europa. Dus mensen: ik ben Surinamer; houdt van mijn land en ga er graag naar toe. Heb nooit een beroving of wat dies meer zij meegemaakt. De Europeaan houdt van het avontuur en niet elke avontuur is raadzaam. Suriname heeft jungle; Nederland heeft beplante ‘ bossen’. Wij zien het ook in landen als Turkije waar jonge blanke meisjes het avontuur opzoeken en van een koude kermis thuiskomen. Ik keur deze daad niet goed wat deze mensen overkomen is: maar laten wij de zaak niet overtrekken. Elk land heeft haar criminaliteit. Kijk maar naar de VS-India-Rusland- Belgie- Frankrijk: zgn ” geciviliseerde’ landen.


  Maak melding

 49. @Parbo, hoe bedoel je dat de blanken Su hebben leeggeroofd??? Alle Goud wordt nu pas uit de grond gehaald!! Misschien weet je het niet maar Goud heeft een grote waarde!! Het zijn die mpp Suris zelf die Su naar de knoppen hebben geholpen en leeggeroofd!!


  Maak melding

 50. Wacht even stelletje hypocrieten!en alle andere toeristen? Ik zeg niet dat het goed is,maar het gebeurt overal en zelf ook in Nederland.dit is gewoon een incident. misbruik maken van het slaven verleden.die gasten moeten zwaar gestraft worden.
  Het is geen Afrikaanse jungle zo als sommige zeggen.die jungle ligt tussen je moeders benen. Stomme jungle aap!!
  Laten we ook praten over iedereen die hier in Nederland in hun huizen worden beroofd verkracht en soms vermoord.dit is een incident en hopelijk wordt hij zo snel mogelijk opgepakt. No blaas a ka dan op


  Maak melding

 51. Trieste ontwikkeling. Beetje dom en ook racistisch om Hollandse toeristen in SU racisten te noemen, zoals hierboven.
  Maar ja, met de huidige regering wordt een vijandbeeld gecreëerd en indirect deze overvallen gelegitimeerd.
  SU kan zich dit niet permiteren. Het enige wat straks nog overblijft is drugshandel, prostitutie en gokken. Je moet het maar willen. Hoe gaat de jeugd ooit nog een toekomst krijgen in Suriname ?
  Een beetje struikroven en afgeven op (blanke en zwarte) toeristen en verder niets presteren.
  Jammer om het eens zo mooie Suriname zo naar de bliksem zien te gaan.
  En dan de Hollander de schuld geven. Laat me niet lachen.
  Ik wens het prachtige Suriname met zn prachtige inwoners van alle stammen en rassen en culturen veel sterkte toe in deze zeer donkere dagen.
  Ik hou mijn hart vast als ik aan de toekomst denk. Zoveel haat en vergif.
  Erg verdrietig.


  Maak melding

 52. @Parbo

  Voor jouw informatie lelijke drol met de intelligentie van een open pak vla naast de koelkast. Deze blanke Nederlander woont al jaren in Suriname en heeft het reuze naar z’n zin. Dat jij een mislukt leven hebt moet je dan maar voor jezelf weten. Maar val andere mensen daar niet mee lastig.


  Maak melding

 53. Beste mensen
  Ga eens gezellig naar Suriname.
  Om te beginnen mag u een toeristenkaart kopen voor 35 euro. En een ticket voor een prijs waar u voor u na de VS gaat maar dan inclusief huurauto en hotel !!!
  Vervolgens komt u aan op zanderijen waar u heerlijk lang mag wachten om de paspoort controle door te mogen en vooral zeer onvriendelijk wordt welkom geheten.
  Daarna mag u na u teveel te dure hotel of gehuurd huis. Vervolgens boekt u een toer bijvoorbeeld naar cola kreek voor slechts 50 euro per persoon. Een water waar je in Nederland in elke gemeente gratis tegen komt. Daarna gaat u de te vieze stad Paramaribo in om te shoppen bij winkels die spullen hebben die de action niet durft te verkopen om kwaliteit. Ook breekt u bijna u nek over de slechte bestrating en wordt lastig gevallen door Jan en alleman.
  En daarna nog een excursie inclusief gewelddadig beroving. Terugreis heb geld omwisselen geen zij want het heeft waarde toiletpapier daarna nog een grote vertraging en u bent weer in nl waar u tot u onderbroek wordt gecontroleerd.
  Echt Suriname voor een onvergetelijke vakantie. Tip spaar flink want dit is een dure vakantie


  Maak melding

 54. Nogmaals, blanke hollanders blijf aub weg uit Suriname. Jullie zijn niet welkom. Jullie nazaten van de slavendrijven zijn indirect schuldig aan de misdrijven die voorouders hebben gepleegd. Waarom weigeren jullie leiders weigeren verantwoording af te leggen. In tussen willen jullie wel invloed uit oefenen op Suriname. Mijn boodschap aan jullie is Go F… your self fools !


  Maak melding

 55. Ik generaliseer niet ik woon met een blanke maar als wij zo gaan denken over slavernij verleden komen wij niet verdee.rasicten gaan niet naar een land waar merendeels zwart is en zie dat zodra er iets met een blanke.gebeurt het wereldnieuws is lezen volgensmij bevrijpend is moeilijk ik zeg het nogmaals ik vind dit.niet kunnen klaar maar om.als wereldnieuws mekaar zo aan te vallen wil ik weer in mijn boeken gaan neuzen.het was op een verkeerd moment denk ikniet leuk maar.niet gelijk beginnen met terugsturen naar Afrika geen zin. Een donkere werd verneder door in een doodskist te moeten gaan liggen en doodgeschoten, een hooggeschoolde jongen had gesolliciteed voor werk werd zijn reactie per abuis in zijn.eigen mail box gestuurd van het is een neger ,terwijl het voor de baas bestemd was daar hoor je niets.die Amerikanen die iedere dag als vogels worden neergeknald hoor je niets,laats een in een rolstoel en.labiel hij zeg ik heb niets zag hem bloedend liggen op straat bij onderzoek ging het om een aansteker daar hoor je niets van. En toch heb ik geen haat want je hebt goede blanken ,maar nogmaals dit keur ik niet goed.ze mogen geen blanken klaar,ik ga ook niet zomaar in een wijk lopen in polen waar nazi,es zijn is zoeken om problemen.hier ook in nl dus nogmaals verkeerde plaats ,en had niet mogen gebeuren.en die blanken die naar het Midden-Oosten gingen militairen om vrede te bewaren dwongen mannen om met elkaaar sex te hebben ,jonge meisjes verkracht, vernedert ze hebben maar drie jaar gehad toch leef ik niet met haat anders heb ik geen leven gaan jullie beter lezen nieuws bijhouden en dan een sammenvatting maken en bidden dat god een einde aan racisme brengt. Fijne dag


  Maak melding

 56. Alas ik het zo lees denk ik dat de heren (rovers) meer op wraak uit zijn , aangezien Surinamers hardhandig door de politie in Nederland aangepakt worden.
  Mocht het zo zijn dan sta ik 100% achter hun.


  Maak melding

 57. Parbo,
  Hypocriete klootzak ,geef aan wat die bakras uit jou land hebben weg berooft, dat kan je niet ,daar je het lef niet voor ,je bent er dom voor ,je kan niks ,je doet niks, je geniet aan de Noordzee van stevige uit kering ,en dan ,als je opsomt wat die Hollanders hebben geroofd ,dan snap ik misschien waarom holland zo rijk is
  Wel in je achterhoofd houden , dat er in de 60 tiger jaren 2 nl guldens betaald moest worden om 1 suri gulden kopen ,er werd toen nog geen olie olie gevonden er niet grote schaal goud gevonden , parbo ze hebben jou leren lezen schrijven ,ze lieten een goede gezondheid zorg achter, de scholing was goed ,men kon studeren in Nederland, goh wat waren die bakras slecht, de miljarden die ze in Suriname hebben geïnvesteerd vooral de periode 1975 tot 1992 verdween het geld als sneeuw voor de zon ,lampie
  Kruip terug onder je tegel ,en ga na denken


  Maak melding

 58. Parbo
  Wat ben jij rustig zeggen ga terug naar school en laat de kinderen je bij spijkeren ,in kind er taal snap je misschien wat er in Suriname aan de hand is dromer


  Maak melding

 59. Parbo,
  Hypocriete klootzak ,geef aan wat die bakras uit jou land hebben weg berooft, dat kan je niet ,daar je het lef niet voor ,je bent er dom voor ,je kan niks ,je doet niks, je geniet aan de Noordzee van stevige uit kering ,en dan ,als je opsomt wat die Hollanders hebben geroofd ,dan snap ik misschien waarom holland zo rijk is
  Wel in je achterhoofd houden , dat er in de 60 tiger jaren 2 nl guldens betaald moest worden om 1 suri gulden kopen ,er werd toen nog geen olie olie gevonden er niet grote schaal goud gevonden , parbo ze hebben jou leren lezen schrijven ,ze lieten een goede gezondheid zorg achter, de scholing was goed ,men kon studeren in Nederland, goh wat waren die bakras slecht, de miljarden die ze in Suriname hebben geïnvesteerd vooral de periode 1975 tot 1992 verdween het geld als sneeuw voor de zon ,lampie
  Kruip terug onder je tegel ,en ga na denken

  ——————————————————————————————————-

  Wie naar boven kijkt, ontwaart op tal van gevels in Amsterdam, gevelstenen met een verwijzing naar slavenhandel of producten van slavenarbeid: koffie, tabak, cacao en bovenal suiker. De wereldhandel in suiker, cacao, koffie en tabak is sinds de Gouden Eeuw één van de pijlers van de welvaart van Amsterdam en dus ook Nederland. ABN Amro maakte begin 2000 bekend dat voorlopers van de Algemene Bank Nederland (ABN) betrokken waren bij het transport en de exploitatie van slaven tussen het midden van de achttiende en midden negentiende eeuw. Maar niet alleen de ABN Amro, veel meer Nederlandse bedrijven oa ING Bank, Shell etc hebben in het verleden geld verdiend aan de slavernij. Bij ieder internationaal handelsbedrijf met wortels in de achttiende eeuw is er gerede kans dat er slaven bij betrokken waren.

  Haco begin eerst je oogkleppen af te doen. Stop met bagatelliseren van de slavernij. Nu weet je waarom Nederland zo rijk geworden is. Het gaat mij niet eens om herstelbetaling maar om erkenning. Formele excuses zou impliceren dat de staat erkent dat er iets onrechtmatigs is gedaan en dat er dus een schadevergoeding geëist kan worden. Dus wie is er nu fout bezig.


  Maak melding

 60. Parbo,

  Nederland heeft 3,2 miljard bij de onafhankelijk betaalt, dat was voor die tijd
  waanzinnig veel geld en dan alle ander donaties en ontwikkelingsprojecten. Kennisoverdracht
  op militair en defensie gebied. Hoe een democratie werkt etc. De waarheid is dat Suriname zelf
  alles verknalt heeft door verkeerde investeringen, corrupte politiek, vriendjespolitiek etc
  STOP EENS EEN KEER NEDERLAND OVERAL DE SCHULD VAN TE GEVEN. KIJK IN DE SPIEGEL.


  Maak melding

 61. @ Parbo,

  Nederland is ook mede door de Oostzeehandel rijk geworden, dankzij o.a. de specerijenhandel uit het Oosten.
  Deze handel heeft ook bijgedragen aan de Gouden Eeuw.
  Ook dit mag en moet verteld worden.


  Maak melding

 62. Suriname begint steeds meer op Brazilië te lijken!!!!
  En doe die mensen die nu opeens slecht praten over Suriname, in bijna heel zuid Amerika worden er berovingen gepleegd! Het is gewoon zielig dat het nu zo met Suriname moet gaan, het is een hartstikke mooie land, alleen economisch gaat het slecht in Suriname!
  Ik praat het niet goed wat ze aan het doen zijn.. Maar in Colombia etc gebeurd het ook helaas.


  Maak melding

 63. Denken jullie echt dat de hoog geplaatste heren zich hier druk om maken? Nee echt niet want ze hebben bodyguards. Dus weten ze niet wat angst is. Laten de hoge heren zich tussen de bevolking plaatsen en niet achter hun zgn bureaus. Suriname is helaas een erg corrupte land geworden. Wilde onafhankelijkheid maar hebben zich niet kunnen bewijzen in al die jaren. Het is een machtsstrijd geworden. Ze vullen hun zakken zorgen goed voor hun gezin niets mis mee als ze ook voor de bevolking en het land zouden laten zege vieren. Suriname zal niet veranderen het beste is faillissement aan te vragen en onze mooie Suriname aan wie dan ook over te dragen zie de regering dat nog doen ook. De ministers daar en hun kornuiten denken alleen maar… Ikke ikke de rest mag echt stikken. Een land kunnen ze niet besturen alleen leegplukken.


  Maak melding

 64. @Jiyani, je bedoelt specerijen stelen , geen specerijen’handel’. Nederl. had ook kolonies in het verre Oosten, vandaar de VOC . Voor Suriname gold de WIC, de west Indische compagnie. Ja Nederland is rijk geworden door ‘handel’ zonder inkoopprijs(lees; slavernij, stelen) en teert daar nog steeds op. Natuurlijk noemen ze dat de Gouden eeuw, want alleen zij tellen, toch? Voor de gedupeerden was dat de Grauwe Eeuw. Met recht staan er groeperingen op die daarop attenderen, tegen deze verheerlijking van de VOC mentaliteit. Laten jullie je niks wijs maken. @Parbo heeft gelijk, ’t gaat niet om geld, maar om erkenning. Die 3,2 miljard is trouwens linea recta terug gesluisd naar Nederl., want Nederl. is niet gek, die heeft voorwaarden gesteld het geld alleen maar uit te keren als het besteed werd aan Nederl. bedrijven, bv Ballast Nedam. Btw dit gaat niet over die berovingen. Die gasten zoeken een excuus.


  Maak melding

 65. @Parbo Belgie, Engeland, Duitsland, Frankrijk, die voor jou wel welkom zijn hadden ook slavenkolonies. De onderlinge machtsstrijd tussen al deze landen, incluis Nederl;, om wereldheerschappij heeft gemaakt dat t vandaag de dag zo’n puinhoop in de wereld is. Oorzaak en gevolg. Die machtsstrijd die werd uitgevochten over de hoofden van vredelievende volkeren. Het zijn altijd dezelfde hagoe dagoes geweest. Kijk maar, ze hebben de hele wereld bezet, waar ze niet horen. De Amerika’s, Australie, Canada, Nw Zeeland. Sinds wanneer waren dat Europese landen/werelddelen? En nu komen ze bléren als een paar vluchtelingen richting Europa komen.


  Maak melding

 66. Dag Gloria,
  Het kan aan mij liggen, maar is dit je eerste posting op Waterkant?
  Waarom hanteer je het “@” teken in een zin,
  Bijvoorbeeld je zin: “@Parbo heeft gelijk, ’t gaat niet om geld, maar om erkenning.”
  Ik heb dit eerder gezien bij een enkeling en verbaasde me daarover.
  Als je je in je posting richt tot bijv Parbo, dan had het mij niet verbaasd. Nu wel


  Maak melding

 67. Woede en protesten in India na groepsverkrachting en dood 8-jarig meisje
  13-04-2018, 10:47 Aangepast 13-04-2018, 14:20Buitenland
  In India is heeft de groepsverkrachting van een 8-jarig meisje geleid tot woedende reacties en protesten. Dat komt niet alleen door de verkrachting zelf, maar door het religieuze conflict dat er mee gepaard gaat. De hindoes die het in de noordelijke regio voor het zeggen hebben, nemen het op voor verdachten.


  Maak melding

 68. In India wordt sinds vorige maand fel geprotesteerd tegen verkrachtingen AFP

  Een 16-jarig meisje in India is levend verbrand nadat haar ouders zich bij de dorpsouderen hadden beklaagd omdat ze was verkracht. De politie heeft 14 mensen aangehouden voor betrokkenheid bij de verkrachting en dood van het meisje.
  Het incident vond plaats in de deelstaat Jharkhand, in het oosten van India. Volgens de politie werd het meisje op een bruiloft meegenomen door twee mannen, die haar in een bos zouden hebben verkracht. Nadat ze hadden ontdekt wat er was gebeurd, gingen haar ouders naar de dorpsoudsten die bepaalden dat de verdachten 100 sit-ups moesten doen en een boete van zo’n 625 euro moesten betalen.
  De verdachten en enkele medestanders vielen daarna familieleden van het slachtoffer aan. De ouders sloegen op de vlucht en vonden hun dochter een half uur later dood en verbrand in hun huis, vertelde de vader aan Indiase media. Volgens de politie had de verdachte haar met brandstof overgoten.
  Barbaars
  Een van de hoofdverdachten is nog voortvluchtig. Onder de aangehouden verdachten zijn ook enkele dorpsoudsten. Volgens de politie had de raad niet op eigen houtje een boete mogen opleggen. Dorpsraden hebben geen juridische status maar zijn wel invloedrijk op het Indiase platteland.
  Een minister van de Indiase deelstaat noemt de gebeurtenissen barbaars.
  In India woedt al langere tijd een hevige discussie over de verkrachtingen in het land. De groepsverkrachting van een 8-jarig meisje en drie andere meisjes in het noorden van India leidden afgelopen maand tot woedende reacties en protesten. Dagelijks worden in India vijftig verkrachtingen van kinderen onder de twaalf jaar geregistreerd.
  De Indiase regering wil met een wetswijziging de doodstraf mogelijk maken voor het verkrachten van kinderen onder de twaalf jaar. In 2012 was de straf voor verkrachting al verdubbeld tot 20 jaar cel, na massale protesten. Die ontstonden nadat een vrouw in New Delhi in een bus door een groep medepassagiers meerdere malen was verkracht.


  Maak melding

 69. Derde tienermeisje verkracht en verbrand in India in een week tijd
  In India is voor de derde keer in een week tijd een tienermeisje verkracht en daarna in brand gestoken. Het meest recente slachtoffer was 16 jaar oud. Ze overleed aan haar verwondingen nadat een 26-jarige man haar in brand stak.
  Buitenlandredactie 12-05-18, 04:23

  59

  M

  Hij deed dit omdat het meisje had gezegd dat ze haar familie zou vertellen over de verkrachting. Volgens de politie was de tiener uit de deelstaat Madhya Pradesh alleen thuis toen ze werd aangevallen. Twee mannen zijn gearresteerd. ‘Een van hen is de neef van het meisje, die hoofdverdachte vertelde dat ze alleen thuis was. De hoofdverdachte is getrouwd en heeft een kind’, aldus een woordvoerder van de politie in het district waar het meisje woonde.
  Eerder deze week werden twee andere tieners in de deelstaat Jharkhand op een soortgelijke manier aangevallen. Eén van hen overleed, het tweede meisje ligt nog in het ziekenhuis.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.