Surinaamse luchtvaartautoriteiten: veilig luchtruim gegarandeerd

6

PARAMARIBO, 19 apr – Na beerichten over de onveiligheid van het luchtruim, is de Luchtvaartdienst uitgekomen met een tegenbericht. Toegegeven wordt dat het systeem voor communicatie tussen de luchthaven en overvliegende toestellen ‘buiten werking’ is. Luchtverkeersleidersvereniging Satca heeft alarm geslagen. Maar volgens de autoriteiten is er geen vuiltje aan de lucht.

Er is een back-upplan in werking gesteld. Dat is ook al doorgegeven aan de buurlanden en andere gebruikers van het luchtruim. Volgens de luchtverkeersleiders is er wel degelijk wat aan de hand. Het communicatiesysteem valt vaker uit. Het wordt iedere keer weer gemeld, maar een echt oplossing komt er maar niet. Volgens de Luchtvaartdienst is het hebben van back-uplannen een internationale vereiste.

Dat moet om de operatie normaal en zo veilig mogelijk voortgang te laten vinden als systemen uitvallen. “Dit is een normaal feitelijk gegeven binnen de burgerluchtvaart sector”, meldt de Luchtvaartdienst. Volgens de luchtverkeersleiders gaat er zoveel fout dat het haast niet bij te houden is. Apparatuur is verouderd en de verkeerstoren op de luchthaven vertoont mankementen. Ook het loon laat veel te wensen over.

Bekijk ook:

6 REACTIES

 1. Wie kan een (r)overheid geloven die alles verstopt. Kijk op Flightradar24.com en men kan zien dat alle internationale vluchten om Suriname heen vliegen. Logisch als men weet dat de aangekochte radarsystemen niet ingebruik genomen zijn, de verkeerstoren een zooitje is, Limbo publiceert dat er niets aan de hand is terwijl de communicatie tools met de internationale verkeersleiding buiten werking is.

  Deze regering steekt de koop in het zand en gooit over fraude baken zand.
  Zie heden in de telegraaf. www voorvoegen telegraaf.nl/financieel/1935600/om-mag-accountants-kpmg-niet-vervolgen

  In dit artikel staat klip en klaar:
  “Omgekocht
  De rechtbank Midden-Nederland verklaart het OM daarom niet-ontvankelijk in de zaak tegen de drie accountants. Dat betekent dat zij niet strafrechtelijk vervolgd mogen worden. Volgens het OM heeft Ballast Nedam in het verleden buitenlandse ambtenaren in Saoedi-Arabië en Suriname omgekocht om zo grote projecten binnen te slepen. De betalingen zouden door Ballast Nedam zijn verhuld in de administratie en de KPMG-accountants zouden daarbij hebben geholpen.”
  Ballast Nedam & KPMG hebben de vonnissen aanvaard ofwel voor hun was het bewijs hard.

  Een geloofwaardige overheid komt met bewijs om iets te weerleggen Suriname komt met praatjes van Limbo.

  Oppositie wanneer gaan jullie de bewijzen van de Bosje brug steekpenningen een de ellende van de vluchtleiding boven Suriname presenteren.


  Maak melding

 2. PARAMARIBO, 19 apr – Na beerichten over de onveiligheid van het luchtruim, is de Luchtvaartdienst uitgekomen met een tegenbericht. Toegegeven wordt dat het systeem voor communicatie tussen de luchthaven en overvliegende toestellen ‘buiten werking’ is. Luchtverkeersleidersvereniging Satca heeft alarm geslagen. Maar volgens de autoriteiten is er geen vuiltje aan de lucht.

  Is de plicht van de bevoegde autoriteiten om het luchthaven Zanderij met onmiddellijke ingaan voor alle activiteiten stop te zetten. Bij de luchtvaart zijn alles belangrijk, het komt ervan als men onervaren personen en jaknikkers op fatale plaatsen plaats om te kunnen manipuleren. Als de regeringsleider (Bouterse) niets doet aan de situatie dan mag men gewoon aannemen dat hij een lustmoordenaar is.

  Het mag niemand verwonderen als de KLM alle vluchten naar PBM annuleert.
  Bouterse is net geschikt om een krielkip bedrijf te runnen en verder geen moer meer. Die man heeft een kop als een bacteriën.


  Maak melding

 3. JOJO, kpmg heeft meer macht dan aommige regeringen. Ook in Nederland is het moeilijk want ze hebben meer verstand van zaken dan de overheids ambtenaren. Kpmg is top Mafia.


  Maak melding

 4. Redskin
  Leg het eens uit ,ik snap wat je bedoeld ,Redskin het zijn geen surinamer die de hele dag ja knikken en alles voor zoete koek aan neemt,
  Geen loze kreten en populitisch gedoe ,meestal komt het uit als er in nederland gefraudeerd word,en deze figuren worden aan gepakt ,in Suriname lopen deze vrijbuiters ongestort vrij rond .
  KPMG bedenkt zich wel 2maal om de zaak te besodemieteren, dan word namelijk hun vergunning ingenomen ,daarr gebben ze in suriname geen last van ,omdat de regering corrupt is,en alles broekzak vestzak geregeld worden, redskin niet de popijopi uit hangen ,er gebeurd aan de noord zee genoeg rare dingen ,alleen wo er het aan gepakt
  Beweer het tegen deel maar


  Maak melding

 5. Alweer een paarse flater. Vandaag waren vele familieleden bij elkaar, ook uit NL. bij opa die 90 jaren oud is geworden. Gelukkig is hij zowel geestelijk als lichamelijk gezond en deed zijn zegje aan vele familieleden. Behalve die familie die dieharde onbekeerde ndper’ s zijn, die waren niet welkom. Opa vertelde hoe het vroeger was te Abra Broki, vele tori en gebeurtenissen kwamen ter sprake, ook het geestelijk en moreel verval, voornamelijk onder de ndper’ s die er wonen. Het was maar kort want er werd flink gegeten, gedronken, gedanst en gelachen, ook hoe oerdom sommige familieleden blijven vasthouden in het paarse geloof….de dwaas bouta, verlosser van Suriname. Plotseling klonk er een trompet, na wang ndp familielid met vrouw, kinderen en al stonden bij de grote poort te zingen, lang leve opa, enne wij wille ook feesten, eten en drinken op opa’s gezondheid. Opa zugtoe, en taki meki Luti opo a bigi poort. Met verlegen, maar hongerige blikken liepen ze voetje voor voetje naar opa met bloemen in de hand. Ndp nefoe Jerry stotter eeh mi breti foe joe mi lobo opa eeh mi kong fisteri joe eeh vrouw, pikien kong toe eeh heeft opa nog wat te ete en te drinke vo ons eeh want eeh we hebt eeh honger. Opa lokoe a nefoe en zugtoe, omdat joe habi lef leki ndper foe kong, joe de welkom. Efe bing sjie deng fesie fa deng mang beng straal om a njang sa e wagtie deng………….kijk zei opa wat ddb onze familieleden heeft aangedaan, net als zijn zoon Din en Meriba, ze zijn ddb betoverd en weten niet meer hoe schandelijk het is om te bedelen. Dat was wel een domper op het feest om zo die hongerige kinderen en nefoe en vrouw te zien eten, zo gulzig. Dit is wat de ndp leiding hun aanhangers aandoet, honger laten lijden, alles is zo duur etc. Oma taki ndp is des duivels. Opa zugtoe wat een paarse ellende en dat nog op mijn ouwe dag.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.