Ministers willen crisisaanpak van wateroverlast in Suriname

13
Ministers willen crisisaanpak van wateroverlast in Suriname

PARAMARIBO, 14 apr – De ministers Edgar Dikan (Regionale Ontwikkeling), Patrick Pengel (Openbare Werken, Communicatie en Transport) en Lekhram Soerdjan (Landbouw, Veeteelt en Visserij) hebben deze week een ontmoeting gehad met districtscommissarissen. De inzet is het snel oplossen van de wateroverlast in gebieden die getroffen zijn door de zware regens van de afgelopen dagen of die met wateroverlast worden bedreigd.

De crisisaanpak varieert van het ophalen van waterwegen, en optimaliseren van de werking van de pompen en gemalen. Het overtollig water vormt niet alleen een gevaar voor het openbaar leven, maar ook voor de volksgezondheid en de landbouw.

Bekijk ook:


13 REACTIES

 1. Toneelshow van een paar nieuwelingen die niet eens geld genoeg hebben om de brandstoftanks van een graafmachine voor een dag te vullen. Vraag ze hoeveel diesel een poclain per uur kost gaan ze lullen over govement take op brandstof. Ja mini sterren die dingen kosten geld iets wat jullie toch niet hebben. Paramaribo heeft niet eens afvoercapaciteit voor al dat water dus jullie kunnen lullen als gemaalwachters bij vloed. O eerst even de sommelsdijk riool grondig schoon maken en capaciteit vertienvoudigen zou wel kunnen helpen voor 10 tot 20%.


  Maak melding

 2. Een jaarlijks terugkerend ritueel in de regentijd. De volgende bijeenkomst is gepland in april 2019 want dan is het water weer tot grote hoogte gestegen.


  Maak melding

 3. Wie gaat nu de grootste ‘njang’ maken?
  Wat is de lange termijn oplossing, heren ministers?
  Dit moet goed gecoördineerd worden door de Vieze President of andes
  van de San.


  Maak melding

 4. Jullie kunnen niks en het zal nooit wat worden met Suriname. Jullie grote bek en domme trots dat is de vloek van de Surinamer. Ben zo trots op mijn ouders dat ze dit al in 73 hadden voorzien mensen met een visie voor een beter toekomst voor hun kinderen. Wie achter is gebleven is dom geweest en nu spijt. Lekker op de blaren zitten tot jullie dood want zo lang gaat het duren voor jullie. Suriname land van hopeloze mensen en schijtluizen in op straat te protesteren. Jullie stikken ernaar in.


  Maak melding

 5. Oplossing hiervoor heb ik al jaren geleden vaker aangegeven. Ik zie dat deze mini ster ook enkele van die zaken die ik had aangegeven als oplossing heeft voor dit vraagstuk. Alleen zal je betrouwbare technische ondernemingen hiervoor moeten hebben. Die zie ik niet in Suriname zitten om dit groot vraagstuk op te lossen. Din Sranan ondernemers na zweef tikie, hosselman en het probleem zal met hen blijven bestaan.

  De kennis en ervaring zit in Nederland om dit hele vraagstuk voor eens en voorgoed op te lossen in het kustgebied waar mensen wonen, economische activiteiten plaats vinden. Ook voor de dorpen in het oerwoud wil men niet die oplossingen toepassen die daarvoor het beste rendement hebben. Ze komen met oplossingen waarvan mijn broek van afzakt.

  De oplossingen zijn heel eenvoudig, maar men is koppig en dom.

  Sari (hi(s) torie

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 6. Men kan manpower gebruiken om de kanalen op te schonen en nieuwe te graven. Manpower tegen minimum loon. Geld voor benzine en draglines kan je dan in jouw zakken stoppen.
  Manpower voor werk en als stemvee. Het volk goed uitbuiten.


  Maak melding

 7. wateroverlast is ieder jaar op de agenda, er is nog geen regering opgestaan die hier werkelijk iets aan doet, ook niet toen de Hollanders het voor het zeggen hadden. Het komt jaarlijks terug tijdens de regentijd maar zodra die weer voorbij is gaat het gewone leven voor iedereen weer zijn gangetje. Men neemt geen voorzorg de bevolking, de regering niemand niet,het schijnt dat niemand zich verantwoordelijk voelt hier iets aan te doen. het is alleen maar roepen als er weer een overstroming plaatsvind. als iedereen bij zichzelf begint scheelt het al een heel erg klein beetje. Gooi geen rommel op straat en in de goten, geen petflessen en plastiek zakjes vervuiling, zelf de goot en de riolering bij je woning schoonhouden dat zou al een stuk schelen.Als iedereen maar een klein beetje verantwoording neemt scheelt het al.


  Maak melding

 8. Dikan en Pengel, wie gaat dit betalen? Van iedere beschikbare Srd verdwijnt er 70% in zakken van de corruptie. Jullie zijn de nieuwe, gaan jullie eerst ook je eigen zakken flink spekken voordat er daadwerkelijk iets gaat gebeuren.Het is een terugkerend item,iets roepen geld krijgen en vervolgens nog meer geld krijgen omdat het toch te krap begroot was, dan een putje graven een beetje zand storten, hup weer een paar miljoen verdwenen aan Consultans. Een makkelijk weg te schrijven kostenpost. We zullen het zien.


  Maak melding

 9. Te veel gekapt misschien, niets houd het water nog tegen.
  Eigenlijk, moeten zulke berichten, hier op Waterkant naar de regering, niet dat er wat wordt gedaan .
  De ene kant is, er moet geld komen de andere kant overstromingen enz .waar kies je voor.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.