Vakcentrale hekelt druk op Surinaamse publieke bedrijven

5
48-jarig bestaan vakcentrale C-47 in Suriname

PARAMARIBO, 26 mrt – Vakcentrale C-47 maakt zich grote zorgen over ontwikkelingen binnen publieke bedrijven. De regering is aangeschreven over ‘de enorme politisering en het wanbeleid’ binnen de bedrijven. De vakbeweging krijgt nog nauwelijks ruimte om haar werk te doen. Maar ook de bedrijfsvoering loopt gevaar. Dit kan ernstige gevolgen hebben voor de positie van werknemers.

Zowel verlieslatende als winstgevende bedrijven vallen er aan ten prooi. Bij de verlieslatende bedrijven moet lang gewacht worden op subsidie. Dat leidt tot late betaling van lonen. “Bedrijven waar wel geld wordt verdiend, daar stopt de overheid haar hand in, dus enorme politie beïnvloeding. Mensen worden niet eens op basis van deskundigheid in dienst genomen”, zegt C47-voorzitter Robby Berenstein tegenover de Times of Suriname.

Het personeel dat al in dienst is, wordt beperkt in doorgroeimogelijkheden. “De bedrijven worden ook openlijk ingezet om politiek te bedrijven. We merken identieke problemen binnen de bedrijven als gevolg van het slechte beleid. We willen dat uiteindelijk een gezond beleid gevoerd wordt, zodat de bedrijven kunnen groeien en het personeel en de samenleving er profijt van kunnen hebben”, aldus Robby Berenstein.


5 REACTIES

 1. Suriname moet bedrijven gaan privatiseren. De meeste
  bedrijven hangen van subsidies aan elkaar. Dit kost de staat
  veel te veel geld en aangezien de hoge staatsschuld is dit niet wenselijk.
  Bedrijven die geprivatiseerd zijn werken over het algemeen veel efficiënter omdat
  zelf de broek moeten ophouden en niet geprivatiseerde bedrijven denken ach de
  staat springt wel weer bij. Ik begrijp dat het in het begin pijn zal doen omdat er
  flink gesaneerd moet worden en dat kost banen maar geloof mij op de lange termijn
  hou je veel gezondere bedrijven over en is het voor iedereen beter.


  Maak melding

 2. Bedrijven waar wel geld wordt verdiend, daar stopt de overheid haar hand in, dus enorme politiek beïnvloeding. Mensen worden niet eens op basis van deskundigheid in dienst genomen”, zegt C47-voorzitter Robby Berenstein tegenover de Times of Suriname.

  Laat mij dit voorop stellen mensen moeten niet gaan denken dat ik iets hebt tegen de heer Robby Berenstein. Helemaal niet. Maar wel tegen de uitspraak van deze man. Hij vergeet of mist de nodige ervaringen wat hij nu bezig is te oordelen hetzelfde hebben wij ook met de verschillende vakcentrales mee gemaakt. de feiten liggen daar C-47 was koploper bij het in dienst regelen/nemen van vrienden en families, benoemingen, hoge salarissen en geweldige functies.

  Mensen worden niet eens op basis van deskundigheid in dienst genomen. Ngangman no lobi Ngangman.
  Ik wil de slechte dingen niet goed praten, wat wij nu vandaag de dag mee maakt zijn de naweeën van de vakcentrales. De heer Robby Berenstein zal lering moeten trekken uit de vele gevallen dat nu plaats vind.
  Jammer dat wijlen Derby niet meer leeft anders zou hij het kunnen bevestigen. De meesten zijn nog in dienst of zijn gepensioneerd. Laten wij ophouden om de schuld bij anderen te zoeken. Terwijl de echte schuldigen zitten bij de vakcentrales.


  Maak melding

 3. Hoeveel verkeerde vriendjes/vriendinnetjes heeft de Berenstein bij de overheid en bedrijven ‘geregeld?’
  HRM Surinaams: het juiste vriendje met het minste verstand op op de verkeerde plek op het slechtste tijdstip.


  Maak melding

 4. Robby Berenstein is meester in het verdraaien van feiten, ook vakbonden die zijn aangesloten bij de vakcentrale C-47 hadden toen moeite met Fred Derby.
  C-47 had toen een zo danige macht opgebouwd binnen de bedrijven en leek een soort aandeelhouder te zijn. Directeuren waren als ’t ware machteloos tegen de vernietigende houding van vakbondsleider tevens voorzitter C-47. en de overkoepelende Ravaksur.

  Bedrijven zijn zelf over de kop gegaan door de houding van Fred. Ook toen was de bedrijfsvoering in gevaar vooral het regelen van vrienden en families was een grote andy cap zij kregen toen de beste functies en hoge salarissen toebedeeld. De feiten liggen daar. Toen zag Derby de negatieve gevolgen niet in. En was goed, werknemers liepen langs mekaar heen en hadden geen moer te doen. Het verongelukte vliegtuig van de SLM wiens schuld is het?

  Ik zag nog hoe Eddy Hoost derby moest trainen namens Eddy Bruma wat heeft hij Derby met deze gedaan? Zelfs de moord op Eddy Hoost roept vragen op. Derby was echt geen eenvoudige mens die man was enig in z’n soort. Was onbeleefd,ruw en geen sociaalvoelend mens maar een keiharde werkschuw persoon dat alleen op uit was op macht. Derby heeft toen misbruikt gemaakt van de werknemers en leidinggevenden om zijn doel te bereiken. Derby had van de aangesloten vakbonden bij C-47 een livings gemaakt.

  De bestuursleden van C-47 plus dat bij SPA lijken allemaal (geheel en al een Para beweging) letterlijk en figuurlijk op Fred Derby.

  Het geval dat nu plaats vindt bij de SLM zijn de naweeën van Fred Derby en Consorten handeling. Dat men Robby Lachmising tot directeur heeft gemaakt bij de SLM was een ondoordachte zaak of stommiteit. Die man bezit de capaciteit niet.
  Politiek maakt de bedrijven in dit land gewoon kapot, echt waar.
  Niet te vergeten de geldwolf met zijn regering. Is ook zo een mislukking!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.