vrijdag, december 8, 2023
HomeNieuws uit SurinameProminenten Nationale Partij Suriname weigeren ministerschap

Prominenten Nationale Partij Suriname weigeren ministerschap

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 16 mrt – Twee prominente leden van de Nationale Partij Suriname, NPS, hebben bedankt voor het ministerschap. De voormalige ministers Marie Levens (Onderwijs) en Ronald Assen (Planning & Ontwikkelingssamenwerking) zijn niet ingegaan op het aanbod van president Desiré Bouterse. Assen is te rade gegaan bij voormalig president Ronald Venetiaan en Levens bij NPS-voorzitter Gregory Rusland. Beiden hebben daarna hun besluit genomen.

Bouterse is te kennen gegeven dat niet ingegaan zal worden op zijn aanbod. De NPS is beretrots. “Ik denk dat de NPS hiermee andermaal bewijst dat binnen de partij de mensen over het algemeen wel in staat zijn om het volk en de achterban te bewijzen dat jij je niet op goedkope manier moet overgeven aan allerlei zaken die worden aangeboden”, zegt Rusland tegenover de Times of Suriname.

Assen en Levens hebben karakter getoond. Voor beiden is sowieso een rol weggelegd als de partij weer regeermacht verwerft. “De idealen die bij de NPS gewaarborgd zijn, staan rrecht overeind. Er zijn NPS’ers die bereid zijn alles te laten gaan om te blijven staan achter hun idealen. Wij wachten op de volgende gelegenheid die het volk geeft om weer een bijdrage te leveren”, aldus Rusland.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

63 REACTIES
 1. Terecht.
  Niet alleen Dodson maar ook andere gevallen tonen aan dat een Minister er slechts als marionet zit en de opdrachten van Baas moet uitvoeren ook als dit tegen elke logical en moraal in gaat.
  .
  Wie denkt dat hij als minister iets goeds voor het land kan doen komt bedrogen uit. Dus hou de eer aan je zelf en trap er niet in. Alleen gewetenloze criminele kiezen er voor.


  Maak melding

 2. Ach, mede door de Redi Musu’s van NPS,over gelopen naar NDP, heeft V7 de verkiezing in 2015 verloren !!!
  A No Mie tak-so, maar de geograaf Ramadhin heeft dit bewezen met zijn diverse analyse in de krant.


  Maak melding

 3. Als je als een marionet minister wil dienen en alleen voor het geld gaat moet je vooral doen.
  Meer eer is niet te behalen bij de Nationale Drugs Partij.


  Maak melding

 4. Seriemoordenaar DDB geeft hiermee aan dat er geen kader is binnen de NDP. Slechts fossiele kadavers resten deze criminele organisatie nog. Deze NPSers zijn een voorbeeld voor schaamteloze, gewetenloze, geldgeile overlopers als een Sapoen. Nu rest de drugsbaron DDB nog slechts een 3e, 4e of 5e keus om “the best man for the job” te zoeken. Misschien iets voor eveneens karakterloze minkukels als RobG en Parbo


  Maak melding

 5. Een duidelijk voorbeeld van hoe de NDP denkt dit land te kunnen regeren Pluk ze overal vandaan en het komt goed. In het verleden was elke gek bereid om aan de gruwelijkheden van DDB toe te geven, maar gelukkig de mensen zijn Wijzer geworden. Desi en consorten ruim lekker je eigen rotzooi op


  Maak melding

 6. Wederom een poging van verdeel en heers die is gelukt om de ABOP te splijten zoals BEP DOE en PL.
  Maar er zijn dus toch wel integere mensen die zich niet lenen om voor het karretje te worden geplaatst.
  Mooie poging van Bouterse maar goed mislukt.
  Kijken wie hij nu zal benaderen.
  VHP? Alweer PL en de ABOP


  Maak melding

 7. een tip voor ddb en ndp

  kalimaai ghaarphatel de politieke mevrouw v zeer zeer lichte zeden is nog ter beschikking
  deze zeidzame juweel weet hoe ze haar rokje moet optillen
  op het politieke podium


  Maak melding

 8. Wat zou levens of assen kunnen doen, wat Miranda of hoefdraad niet? Maak dan andreetje en melvin of abdoel minister; Er rest ons nauwelijks 2 jaar!!
  Tenminste houd je de poen op de berm.
  Wie op deze post ook goede sier konden maken zijn, coutino of sylvana (niet die tan hoor)


  Maak melding

 9. Iedereen heeft het recht om het land te dienen zoals hij of zij dat wilt. De NPS mag dan beretrots zijn, maar dat neemt niet weg dat zij in 1987 20 zetels hadden en nu zitten op 2 zetels. Daar zou ik me voor schamen.


  Maak melding

 10. Ik snap niet dat deze van moordverdachte Drugscrimineel het in zijn hoofd haalt om NPS exponenten te vragen om minister te worden in zijn K-administratie.

  Zijn AbBoel en Misi-kakba niet goed bevonden voor deze functie.

  Suriname is reddeloos verloren met deze man aan het roer.

  Sranang: Stree dé fu Stree: Jaag deze man en zijn Daltons weg.


  Maak melding

 11. Wim,
  daar moet het volk zich voor schamen, door tot 2x maal toe te kiezen voor een criminele organisatie o.l.v. een drugsveroordeelde meervoudig moordenaar. Die nu voor de 3e maal het land financieel / economsich / moreel naar de kloten heeft geholpen


  Maak melding

 12. de dagen van bullshit bouta zijn geteld. Geen enkel verstandig persoon wilt zich laten besmetten met krabita anoe. Em waarom moet je als competente minister gaan functioneren OLV die macro vakkenvuller miss piggy.


  Maak melding

 13. Paarse strategie is ZOGENAAMD andere partijen erbij te willen betrekken, om te helpen uit het door Paars veroorzaakte STAATS-FAILLISSEMENT te komen !

  De VOORWAARDEN die Desi aan de kandidaat-ministers stelt, hoor je niet !

  ALLE BEVELEN van OPA D dien je strikt uit te voeren !

  DWZ de Grondwet verraden, de Rechterlijke Macht verraden, de Bevolking van Sranan verraden, voor het enige Paarse doel, HOU DESI UIT DE GEVANGENIS !!!!!

  NIEMAND die IETS geeft om Land en Volk, moet met deze failliete Paarse bende in ze gaan !

  PS : Kijk wat er van DODSON over is, de scalians gaan rustig door met hun VERNIETIGENDE werk !
  Sranan loopt een fikse schadevergoeding van Suralco mis door Paars wanbeleid !


  Maak melding

 14. Het omkoperij seizoen bij de ndp is begonnen.
  Geven en nemen politiek.
  Mensen,wees waakzaam en intelligent en val niet voor de ndp en zijn geschenken!!Verraad alleen maar verraad!!


  Maak melding

 15. Tijd voor de nieuwe generatie NEUS voor president. Zijn jullie niet moe van de oude politiek NDP NPS VHP en al die andere moeten weg want ze zijn stuk voor stuk een obstakel voor de toekomst van ons mooie Suriname.


  Maak melding

 16. Verwoede pogingen om het vege lijf nog proberen te redden. Het ”verdeel en heers principe” schijnt nog steeds een hardnekkige kwaal bij deze verdoemde idioot te zijn.
  Gelukkig zijn er nog integere Surinamers die zich niet lenen voor list en bedrog. Ze laten zich ook niet verleiden met een hoog salaris, dat ten koste gaat van het berooide volk. Een lovende attitude waarmee Suriname uit het slop zal moeten komen. DDB weet dat zijn macht nu tanende is. Maar hoe makkelijk zou het er anders niet zijn om dan vervroegde verkiezingen uit te schrijven.


  Maak melding

 17. Waarom wordt Sharmila niet benaderd voor het ministerschap? Heeft zij daar de capaciteiten niet voor?
  Maar net goed voor haar, het overlopen zal haar echt niet die status geven die ze van de VHP eiste. Bij de NDP is zij maar een ongeschikte.

  Het valt mij op dat Bouterse het weer zoekt bij alleen mensen die op hem lijken.
  Dus hoezo is de NDP een multiculturele partij?


  Maak melding

 18. Assen en Levens hebben karakter getoond. Alleen mensen die het niet menen met land en volk, die lak hebben aan ethiek en moraal zouden dit paars bod aannemen.


  Maak melding

 19. “Assen en Levens hebben karakter getoond. Voor beiden is sowieso een rol weggelegd als de partij weer regeermacht verwerft. “De idealen die bij de NPS gewaarborgd zijn, staan recht overeind. Er zijn NPS’ers die bereid zijn alles te laten gaan om te blijven staan achter hun idealen. Wij wachten op de volgende gelegenheid die het volk geeft om weer een bijdrage te leveren”, aldus Rusland.” Ziedaar het bekrompen a-nationale, bita-ati denken van de huidige NPSleiders. Teleurstellend is, dat nog Marie Levens, nog Ronald Assen instaat zijn het landsbelang boven partijbelang te stellen. Ze gaan wachten op hun beloning op het verraad aan land en volk tot de NPS weer aan de macht is???? Wel, dan kunnen ze zich nu al voorbereiden op een plaatsje in Asihana, want daar eindigen al deze a-nationalisten en de NPS is een partij in vergaande staat van ontbinding en zal over enkele jaren niet meer bestaan, puur door het gedrag van haar leiders. Geen wonder dat de een na de ander prominent grun-djari de rug toe keert.


  Maak melding

 20. lucien

  mijn moeder is al bejaard dus zullen ze haar zeker niet vragen

  als ze jouw moeder vragen zou dat zeker helpen om haar v d watermolen krabbesteeg halen en jij hoeft je kont ook niet aan de toeristen [de blanken] aan te bieden


  Maak melding

 21. Wat een eer om voor deze moordenaar zonder visie in een uitzichtloos kabinet te zitten.
  Een weldenkend mens met hersencellen, houd de eer aan zich zelf, is het lijstje van paarse analfabeten afgewerkt? Om nu op zoek te gaan naar integere mensen met hersenen uit andere partijen.


  Maak melding

 22. De grootste a nationalisten zijn de huidige revo kolonialisten, dididbri Bawta en maffia paarse rovers drugsbende criminelen die debiele dwaze idiote ndper’ s verdienen om hen te laten lijden.


  Maak melding

 23. Respect voor die twee, die bedankten voor de twijfelachtige eer ztting te nemen in dit rovershol wat voor kabinet doorgaat, en mogelijk wanneer het straks helemaal misgaat met dit incapabele zooitje ongeregeld, straks de Zwarte Piet toebedeeld krijgen want aan de NDPérs kan het natuurlijk niet liggen, gelukkig zijn er nog wel politici die eergevoel in zich hebben en er normen en waarden op nahouden die ik bij die paarse ratten mis


  Maak melding

 24. Een Paarse Yo-KOE babbelt hier over landsbelang en partijbelang mbt Weigering van mw Levens en dhr Assen !

  Het is in het Landsbelang dat Opa D en de rest van de FAILLIETMAKERS van Sranan, OPHOEPELEN !

  Landsbelang is gediend door NIET mee of samen te werken met drugs/veroordeelden en verdachte mede-plegers van Massamoorden !

  Landsbelang is de Rechtsstaat van Sranan in stand te houden en het Pinaren van het Volk stop te zetten !

  Landsbelang is het BESTRAFFEN van ALLE Drugsbazen, Corrupte boeven en Massa-moordenaars !

  Landsbelang is aanpakken zware criminaliteit en corruptie !

  De Paarse drukkers van MiIjarden aan Ongedekte Bankbiljetten, moeten in Lands belang wegwezen !

  CAPABELE Srananmans moeten het bestuur overnemen en Sranan uit het FAILLISSEMENT halen !

  PS : Paars heeft in 8 JAREN totaal niets kunnen presteren, productie staat stil, dagelijks zware Criminaliteit, kwikvervuiling is gigantisch, coke-smokkel rijst de pan uit, leenzieke Paarse verdampers van al Ons geld hebben gezorgd voor moeilijk af te lossen, torenhoge hoge schulden aan het buitenland !
  Sranan en bevolking worden gewoon verwaarloosd door de Paarse machthebbers !

  Paarse faillietmakers zijn de laatsten die het woord Landsbelang in de mond moeten nemen !

  In Landsbelang krijgt Opa D binnenkort zijn strafvonnis !


  Maak melding

 25. Breaking news!
  Eigenaar drugsduikboot en vliegtuig met drugs onderschept in su blijkt grote sponsor te zijn van moordenaar bouta!
  Me bar joe!
  Daarom geeft desi de parlementariërs koffers met geld om hun om te kopen!
  Desi desi, je klaar mie boi!


  Maak melding

 26. lucien

  nee hoor ik heb het over de jouwe
  trouwens weet je wel wie je vader is
  gezien het aantal klanten die ze per dag bediende zal het moeilijk zijn te weten wie je vader is
  voor welk bedrag ben jij verwekt sf 15 of minder
  i rest my case


  Maak melding

 27. Laat mij me haasten voor te zeggen; Het is de Nps, die altijd kenbaar maakt, Kom maar bij mij, kom maar bij papa als je het niet kunt; Vraagt het maar aan mij!!
  En als het hun gevraagd wordt, geven ze niet thuis; Houden ze de boot af!
  Ironisch genoeg, had de Nps, aan het lijntje van Holland, de beschikking decennia, over de dodehulp; En was de waterkant, het gezicht van Paramaribo, aan het wegkalven, en zag eruit, als een dot iepi!
  Sranang bradas, werden met een rode stempel aan hun broek, hun moederland uitgepoetst, weggemietert;
  Het bos, ons bos, zag er wit van de amerikaanse en hollandsche echte jongens, militairs.

  Dus wat eigenlijk moet je Nps vragen? Hoe je jouw familie bevoordeeld, of hoe je vistie prodo, schone schijn speelt? Laat het laatste dan maar aan een cotino en afonsoewa! Komt voor idp, hankers en polak (nog 1).


  Maak melding

 28. lees op starnieuws hoe mevr kalimaai zich weer als een politieke hoer laat gaan deze ‘dame’ is principeloos
  alles wat ze altijd met vuur en vlam [zelfs door rokje optillen]heeft bestreden praat ze vandaag goed
  en dit alleen om politieke macht
  is dit niet schaamteloos?is dit wijf werkelijk oprecht?
  neen een opportunist met dit soort afvallige figuren moet nu afgerekend worden


  Maak melding

 29. Van de heer Ronald Assen kan ik wel begrijpen maar van een vrouw is dit echt verrassend overgekomen. Vrouwen zien de dingen anders dan mannen. Weet je wat het betekend voor een vrouw om al de luxe en een geweldige salaris voorbij haar neus ziet wegglippen. Dan weet ze op de koop toe niet wanneer ze komt te ontvallen.

  Weet je dat dit stoere houding haar stress kan opleveren? Is echt geen eenvoudige beslissing geweest voor een vrouw. Ze verdiend een compliment.
  Bouterse met zijn geweldige adviseurs naki wan blakabal, is dit zo?
  Nu pas begint men in te zien dat Bouterse niet goed wijs is? Maar wat achter de schermen plaats vind is geheim.

  Die man zijn werkwijze zou je kunnen vergelijken met een sluipmoordenaar. Wil je me zeggen dat er geen personen te vinden zijn binnen zijn eigen partij? Niet zomaar heeft hij Ronald Assen en Marie Levens van de NPS gevraagd. Nog de VHP en nog minder de NPS hebben Bouterse nog niet door, gelet op de uitspraak van de NPS voorzitter Rusland.

  Bouterse heeft zijn doel al bereikt met de VHP rest nog de NPS met Coblijn.


  Maak melding

 30. Dus als NPS mocht winnen in de volgende verkiezing en in de regering komen, dan mogen we Assen afschrijven als minister, want het geldtekort zal alleen maar erger geworden zijn.
  Want een flutreden om af te haken. Hij had de moed niet om te zeggen dat hij niet wil samenwerken met de NDP.


  Maak melding

 31. GEEN ENKELE rechtgeaarde Srananman wil samenwerken met een onherroepelijk DRUGS-veroordeelde NDP-leider !

  Tegen deze leider is door het Openbaar Ministerie bij de Krijgsraad bovendien een Gevangenisstraf geeist van TWINTIG JAAR wegens het mede-Plegen van MASSAMOORD !

  Ook moeten ministers werken ZONDER BEGROTING, ZONDER GELD, waarbij het zogenaamde beleid wordt gedicteerd door ondeskundige Opa Desi en zijn ondeskundige adviseurs op het kabinet van de president !

  De Hoofd-Adviseur en Drukker van Miljarden Ongedekte SRD-bankbiljetten, Gilmore Hoeffie, krijg je er als Minister van Niet-Bestaande-Financien, GRATIS bij !

  Al Ons Geld en Al Ons Goud is volgens deze PAARSE kwast, VERDAMPT !

  WELKE GEK WORDT DAN MINISTER IN DEZE PAARSE CHAOS, DIT PAARSE FAILLISSEMENT ???????????


  Maak melding

 32. Een ieder die deze ndper’ s uitmaakt voor a- nationalisten, zijn oerdomme dwaze debiele idiote ndper’ s, want de grootste a- nationalisten zijn ddb, zijn drugsmaffia bende, de corrupt rijk geworden elite ndp parasieten en poepvliegen en de paarse overheid waar marionetten als pionnen worden geplaatst of verwijderd. Zij zijn de werkelijke a- nationalisten die land en volk dagelijks beroven.


  Maak melding

 33. @ Parbo,

  Je bent Sharmila Kalidien – Mansaram aan het napraten.
  Vanmorgen las ik het ingezonden stuk van haar in Starnieuws.

  Ben benieuwd wanneer zij met haar rokje zal zwaaien.
  Het zijn zulke mensen die kiezen voor de NDP. Mensen zonder moraal en zonder enig besef van ethiek.


  Maak melding

 34. Sharmila is afval geworden! Wat heeft zij gehad van de nationale dieven partij?
  Niet eens een ministerspost!
  Misschien beft ze die opa desi want naaien kan opa niet meer!
  Soso lafu!
  Desi zet j eigen mensen op die min.posten toch, waarom bedel j zo?
  Zet foermang ramon toch! Hahaha…..
  Wie wil nu minister zijn in zo een bankroet land door bouta?


  Maak melding

 35. Sharmila is afval geworden! Wat heeft zij gehad van de nationale dieven partij?
  Niet eens een ministerspost!
  Misschien beft ze die opa desi want naaien kan opa niet meer!
  Soso lafu!
  Desi zet j eigen mensen op die min.posten toch, waarom bedel j zo?
  Zet foermang ramon toch! Hahaha…..
  Wie wil nu minister zijn in zo een bankroet land door bouta?


  Maak melding

 36. deze overgelopen’ allias verbleekt juweel kalimaai’ is gewoon uitschot

  de tijd komt nog dat ze uit schaamte haar gezicht nergens meer zal laten zien

  of misschien kan ze nog carriere maken aan de watermolenstr/krabbesteeg


  Maak melding

 37. Sharmila moes teki wang bigi blakka didibri bana, want once koeli women get black , they don’t get back, oma taki. Opa ????? dang soma na a kill sa e dribie ing bigi blacka pie ini a sma……Oma taki, maakt niets meer uit, de hele ndp maffia blakkamang gangbang.


  Maak melding

 38. “Parbosingh, TJEK a Landsbelang fu Opa Desi nanga NDP Djaso :

  Ik mag niet de bajes in, aub vernietig PG en Rechters ! In Landsbelang !

  Alle Gelden en Goud van Sranan is door Paars VERDAMPT, Kondre FAILLIET ! In Landsbelang !

  In Landsbelang begroting NO DE , MONNIE NO DE !

  In Landsbelang wordt ik gesponsord door oa Saramaccaanse landgenoten, beschikkend over Kanalen, Duikboten , Vliegvelden en Vliegtuigjes !
  NEKS NO FOUT ! In Landsbelang !


  Maak melding

 39. In geen enkele NORMALE democratie komt het voor dat een lid van de oppositie zitting gaat nemen, als minister, in de regering.
  De regerende coalitie levert zelf de ministers die het beloofde beleid, de verkiezingsbeloften, van die partijen waar moet maken. Dat zijn hun beloftes, en zij moeten het waarmaken.
  .
  De oppositie is met geheel andere verkiezingsbeloftes gekomen. Verwacht Bouterse nu dat iemand van de NPS afstand neemt van zijn partij standpunten en het programma van Bouterse gaat uitvoeren??
  Ook zal geen enkele manager, in zeker zin is een minister dat, een baan aanvaarden waarin hij verantwoordelijk is, geen enkele middelen heeft, de opdrachten van een ander moet uitvoeren en dan ook nog eens opdrachten waar hij niet achter staat.
  Wie denkt dat er mensen met een gezond verstand zijn die dat wel accepteren moet snel professionele hulp zoeken want hij is ver heen.


  Maak melding

 40. Bouta denkt dat iedereen in Suriname, net als somohardjo, Brunswijk, breeveld,sapoen, hira, chitan en hoe die andere mpp overlopers ook mogen heten, omkoopbaar is. Bouta mag van mij en blijkbaar ook van Assen en levens, doodvallen met al zijn bloed- en drugsgeld. Ik zou nog liever schaafijs verkopen dan minister worden in het kabinet van de hoofdverdachte in de decembermoorden.


  Maak melding

 41. sharmila kalimaai het juweeltje van diediebrie heeft een heel bijzondere functie bij de ndp nl.

  de pampers v desi verwisselen en de schijt van zijn reet aflikken in de hoop daarmee een ministers post te verdienen


  Maak melding

 42. Dat de president deze 2 capabele Suriname heeft gevraagd om minister te worden heeft niets te maken met het belang van Suriname en de Suriname. Het gaat gewoon om een politieke move, waaruit de president en zijn partij munt willen slaan. M.b.t de post onderwijs zou het geloofwaardiger overkomen als de president de toenmalige minister zelf had bedankt toen die een hoogleraar op een manier beledigde die een minister onwaardig is. Toen had hij mevrouw Levens, een bruggebouwer, moeten benaderen. Haar trackrecord op onderwijs gebied is in Su bekend. De president heeft alles in de soep laten lopen en bakt nu zoete politieke broodjes:”Ik wil in ’s landsbelang met een ieder samen werken, maar zie, de anderen zijn a-nationaal”. Een groot deel van de Surinamers doorziet deze heilloze move. Bij de fans gaat het echter, zoals te doen gebruikelijk, erin als zoete koek (zoet broodje mag ook). Het was de bedoeling van de president om de bal op het bord van de NPS te leggen. We kunnen concluderen dat zijn opzet niet is gelukt.


  Maak melding

 43. Assen ging te rade bij Venetiaan. Levens bij Rusland.
  Dat geeft aan dat ze er wel zin in hadden, maar eenmaal de overstap gemaakt, niet meer lid konden blijven van de NPS.
  Zie daar hun motivatie.


  Maak melding

 44. Het probleem van Suriname is Bouterse want hij heeft geen verstand van zaken om het land goed te besturen.Hij heeft het land failliet gemaakt en nu wilt hij mensen van andere partijen gebruiken want zijn eigen mensen kunnen het niet.Volk van Suriname ik hoop dat jullie ogen open zullen gaat om voor andere leiders te kiezen om het land te besturen.Bouterse heeft het land leeggeroofd.Alle reserves zijn verdwenen in zijn eigen zak.Ze moeten al zijn bezittingen verbeurt verklaren want hij heeft ze op een onrechtmatige manier gekregen.Dat is mijn advies.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES