Pechthold in discussie met student na uitspraak over Surinamers

53
Pechthold in discussie met student na uitspraak over Surinamers

Er is een filmpje opgedoken waarin D66 leider Alexander Pechtold in discussie gaat met een ROC student, na diens uitspraak over Surinamers. Tijdens het debat gaf de student aan dat de uitspraken van Yernaz Ramautarsing over bepaalde rassen en een laag IQ, ook voor Yernaz zelf denigrerend waren, omdat hij Surinamer is. De student vervolgde met de uitspraak: ‘Want zoals we weten, Surinamers zijn niet het meest actieve volk, toch?’.

“Surinamers zijn een rustig volk, maar doen hun werk op een bepaald tempo” vervolgde hij, terwijl de aanwezigen dit vol ongeloof aanhoorden. Pechtold stond op en bracht een betoog naar voren waarmee hij de ROC-student helemaal stil kreeg:

53 REACTIES

 1. Beste Waterkant,
  Ik zou het journalistiek goed vinden als jullie de zaak met Yernaz Ramautarsing, zelf ook zouden onderzoeken en zien wat daar politiek aan de hand is. Ik ben in geen enkel opzicht aanhanger van FvD en de heer Ramautarsing zou mijn stem ook nooit krijgen. Maar er is een ware linkse hetze rondom zijn uitspraken ontstaan. Waarbij links een half woord gehoord heeft en er totaal iets anders van heeft gemaakt. In het originele interview heeft Yernaz ging het niet over rassen en IQ specifiek, enl niet over het zwarte ras specifiek. (hij maakt wat mij treft absoluut een aantal zeer kwalijke denkfouten), Maar er is door links een extremistische uitspraak van gemaakt. Ik moet zeggen dat ik altijd dacht dat ik een D66-er was, maar daar ben ik ernstig aan gaan twijfelen door de opportunistische wijze waarop ze met deze informatie zijn omgegaan en de manier waarop er zelf (wat mij betreft) fake news is gemaakt door D66. Wat zegt het eigenlijk over de linkse partijen zelf als zij de woorden van Ramautarsing zo interpreteren dat rassen een lagere intelligentie hebben, het eerste wat bij mij opkomt is……’zoals de waard is…..’. A no a ala pier tifie na lafoe.
  https://brandpuntplus.kro-ncrv.nl/brandpuntplus/racisme-yernaz-ramautarsing/


  Maak melding

 2. Na het bekijken van deze beeld met de studenten van de ROC, moet ik helaas concluderen dat deze blanke jongeman
  keihard aan het stigmatiseren is. Maar A. Pechtold heeft hem op een subtiele manier zijn broodmolen dicht gesnoerd ! IK zou hem voor zijn bek rammen, Surinaamse
  aanpak ; maar dat is juist de verkeerde aanpak !
  Letten jullie op die jonge met rode blouse (hemd) hij was een beetje teleur gesteld op de opmerking van die bakra booi. ( de meeste blanke Nederlanders denken dat wij Sranan man, alle maal lui en traag zijn )
  Saka saka gedachten zijn dat,de goeie daar gelaten.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 3. Deze jongeman heeft niets onwaar gezegd. Met een enkele uitzondering op de regel, zijn Surinamers traag, ze spreken ook heel traag bijna slaapverwekkend, hebben een grote bek, een typisch Surinaams arbeidsethos (denk maar aan 7 even) en hebben (wederom op een enkele uitzondering na) een super laag IQ.
  Wetenschappelijk onderzoek onlangs afgerond in die regio, heeft aangetoond dat het IQ van de gemiddelde Surinamer vergeleken met het gehele Caraibische gebied, het allerlaagste is! Zelfs inwoners van Haiti en Guyana scoren een hoger IQ.

  Meegenomen dat Pechtold die uiteraard op kiezersjacht is, het één keer voor Surinamers opneemt. Maar feitelijk weet ook hij beter.
  Nog volhouden dat deze jongeman het verkeerd heeft?
  Dream on…..


  Maak melding

 4. Overal heb je luie en niet luie mensen, dat heeft niets met het Ras te maken.
  Vergeet het, dat alleen Sranan mensen lui zijn er zijn er genoeg die hard werken, je moet niet 1 Ras noemen en die een Complex aanpraten.


  Maak melding

 5. De student vervolgde met de uitspraak: ‘Want zoals we weten, Surinamers zijn niet het meest actieve volk, toch?’.
  “Surinamers zijn een rustig volk, maar doen hun werk op een bepaald tempo”

  Deze student heeft helemaal gelijk. De overheid behandeld sommige zaken wat 1 uur vergt , soms een week. En soms kan je beter je kampeergerei meenemen om zaken voor elkaar te krijgen.


  Maak melding

 6. JZwartmans,
  Herinner jij je me nog?
  Hier alweer het zoveelste bewijs dat je een toe-mofo-gong pursang bent.
  Onze discussie van een poosje geleden waarin je probeerde hard te maken waarom je een trouwe aanhanger bent van Wilders en jouw nietszeggende uitleg waarom jij altijd PVV zal blijven stemmen.
  Welnu; de jongeman in kwestie en die volgens jou ‘saka saka gedachten opna houdt, doet in het debat niets anders dan het gedachtegoed van jouw Geert en Baudet verkondigen.
  Zwartmans, en je gaat nu reageren als door een wesp gestoken.
  En zo zijn er nog meer hier op deze forum die al te graag zoete broodjes willen bakken. Achteraf zijn ze dan helemaal vergeten wat ze in het verleden gepost hebben.
  Dus Zwartmans goed onthouden wat je in het verleden hebt gezegd voordat je met zulke reacties als nu komt.
  Allemaal zijn ze voor mij 1 pot nat; en dat heeft A. Pechthold goed verwoord.


  Maak melding

 7. Ik raad elke Surinamer aan in Nederland om op D66 te stemmen. Want bij de CDA en VVD hoor soms geluiden die hetzelfde klinken als van PVV en forum van (anti) democratie


  Maak melding

 8. @ I.P. Secrete.

  Daar heb je gelijk in, maar ik ben geen aanhanger meer van G. Wilders, mensen kunnen veranderen en daarmee
  ben ik nu bezig. Jou opmerking is bij deze volkomen terecht,
  en ik ben je zeer dankbaar voor deze terecht wijzing.

  bun tori

  Jacko


  Maak melding

 9. Dit “verkeerd” beeld hebben Suris aan zichzelf te danken…..kijk maar wat de mentaliteit was van veel Suris afgelopen jaren in o.a. de Bijlmer…!! Suris zijn allang voorbijgestreefd door de Turken en Marokkanen in Nederland!!


  Maak melding

 10. Wazig volgens mij denk jij dat alle Surinamers in Nederland in de Bijlmer wonen, maar ik ga je een geheim vertellen dat is niet zo. Want van mijn familie in Nederland woont er niemand in de Bijlmer.


  Maak melding

 11. JZwartmans,
  Zo zouden nog veel meer mensen in Suriname moeten zijn als jij.
  Toegeven dat in het verleden fouten zijn gemaakt en er aan werken om deze te voorkomen in het nu en in de toekomst.
  Heer (want dat bent u) Zwartmans, heeeel veeel politici zouden aan u een voorbeeld kunnen nemen.
  And please no hard feelings ok?


  Maak melding

 12. En het zijn hardwerkende mensen die een eigen zaak hebben of professional voetbal spelen of een hoge functie in het bedrijfsleven hebben. Hetzelfde is voor rest van mijn familie die hier in Suriname wonen.


  Maak melding

 13. Heb je ooit een nederlander zijn eigen volk, zijn soort horen bekritiseren, laatstaan laatdunkend, minachtend? Never nooit niet.
  Als was het een piraat, dan nog was het een zee-held!
  Is gewoon je eigen beter voor doen, en anderen uit de mark prijzen. Anderen de wind uit de zeilen halen.


  Maak melding

 14. “Hij is zelf Surinamer”????, zegt de autochtoon, klopt als een bus.

  Yep, deze witdonkere surined bedoelt blakamangs met Surinamers.
  Dit is wat de gemiddelde Nederlander bedoeld met ‘de Surinamer’.
  De vraag is heel goed gesteld.

  Helemaal uit de context gehaald pechthold, pffff, extremisme?
  Hoe zit het met het cadeautje van de Canadezen.


  Maak melding

 15. @ I.P. Secrete

  Nee hoor geen hard feelings, ik wil je zelfs bedanken voor de terecht wijzing. Want tenslotte maakt een ieder fouten, maar toegeven is voor sommigen heel moeilijk !
  Daar heb ik geen moeite mee, want door je fouten moet je leren, en daar is geen leeftijd aan gebonden.

  bun tori

  Jacko


  Maak melding

 16. Jong Suriname

  Deze Shit schut ik van me af.. een ider zijn mening

  Duitsers kijken ook neer op blanke Nederlanders…Duitsers vinden nederlanders ook lui

  Verder kijken Nederlanders ook neer op die belgen.. die vinden die belgen ook traag denkend


  Maak melding

 17. Jong Suriname.

  Wij Surinamers Zijn Niet Lui.. We Zijn Eerder Moe.. Heeft met de slavernij te maken… we zijn 400 jaar slaven geweest.. en die vermoeidheid word van generatie naar generatie over gedragen.. dus het kan nog een tijd duren voordat we over onze vermoeidheid heen zijn gestapt


  Maak melding

 18. Het grappige van een Hollander is dat deze snel van houding verandert. Pechthold in de kamer of slaapkamer daar heb je een andere soort Pechthold. Neemt de houding van de omgeving en dit is iets dat een Surinamer niet graag doet.

  De klimatologische omstandigheid heeft een geweldige invloed op de mensen. Dat Surinamers minder snel/actief zijn ten opzichte van de zwarte en witte Nederlanders is een feit. Maar heb je je afgevraagd hoe dit komt? In Nederland leidt men een gejacht leven! Komt door het weer. Dit heeft niks te maken met lui of zwart zijn. Dit komt doodseenvoudig door het klimaat.

  In de zomermanden kan je dit alleen bij de witte mensen duidelijk merken dat ze niet opgewassen zijn tegen de hitte. Weer in een andere stemming anderen verschijnen zelfs niet op het werkt en zijn minder agressief en de tempo wordt ook veel lager. Alles heeft te maken met de omgeving en het klimaat.


  Maak melding

 19. @Ivanof Limbo,, jullie zijn niet alleen lui en moe van al dat gefokt ( konijnen gedrag ) links-rechts met de loslopende oema’s, maar erger nog! Jullie laten de oema’s links liggen met de zoveelste kindje . Jullie kunnen je niet vergelijken met de Afrikanen, want die hadden tenmiste hun oem’as in de gaten terwijl ze met het kindje op hun rug aan het ploeteren waren , terwijl di mang be kraboe din tollie undro wang bong.Hahahah,,


  Maak melding

 20. De Nederlandse Mij is niet het zelfde als de Surinaamse Mij.
  Vele Surinamers die naar Nederland kwamen en komen zijn in Suriname ook kansloos als je kijkt naar hun opleidingen, mentaliteit, attitude, gedrag enz. Ze verschillen van een groot gedeelte van die met de Nederlanders.

  Op grond van die verschillen hebben ze niet dezelfde kansen op de arbeidsmarkt, voelen zich niet thuis daardoor, de kou vinden ze lastig, ondergeschikte functies, voelen zich slaaf of niet verslaafd, gediscrimineerd, enz. Ze hebben dus een behoorlijke achterstand ten opzichte van de Nederlanders die al eeuwen in Europa wonen en dus al anders zijn. Daar is niets mis mee. Deze Nederlanders hebben een speciale manier hoe ze in het leven staan en vinden alles wat anders is, niet correct en geven er namen aan.

  De weinige goede Surinamers die naar Nederland gekomen zijn en al bezig waren met hun studie die gingen dus mee met de Nederlanders en andere Surinamers die hierin Nederland geboren waren, waarvan een heel groot gedeelte het goed doet.

  Zowel Surinamers van creoolse afkomst als Hindoestaanse als Chinese afkomst, Marrons, Javaanse die hier geboren zijn in Nederland doen het goed. Zowel als het gaat om academici, hbo-opleidingen, ondernemingen, bepaalde sporten, op de teevee, enz. Er zijn erbij die niet naar het thuisland Suriname van hun ouders kijken, maar meer Nederlands gericht zijn, maar er zijn erbij die wel vanuit hun beroep ook Surinaams gericht zijn.

  Als het gaat over de intelligentie onderzoek zijn deze meestal gemaakt voor de witte mensen, hun cultuur, zeden en gewoonten, cultuur, enz. Mensen die dus deze zaken niet goed begrijpen zullen hoe slim ze ook zijn bij zo’n onderzoek altijd laag scoren. Het is daarom goed dat Surinamers dit heel goed inzien en zich daarom niet alleen verdiepen in alles van Nederland, maar ook de boeken over intelligentie onderzoeken, enz. Als men dat soort boeken ook goed bestudeerd en meedoet aan intelligentie onderzoek zal men goed scoren. De inzichten en vaardigheden van de zaken, problemen, inktveldplaatsen enz zien.

  Surinamers moeten hun doelen, schooldoelen heel duidelijk voor ogen hebben en weten wat men wil bereiken. Alleen als men dat weet, assertief is zal dat goed tot zijn recht komen. Ondanks dat je een goede opleiding hebt wil dat nog niet zeggen dat het een garantie is voor succes. Ook al zou je nog schatrijk zijn is dat ook geen garantie tussen al die old boys. Zij bepalen de regels en dat is niet eenvoudig om ook die positie te krijgen die je wilt in een organisatie, maar je kan een hele eind komen.

  Als je je eigen toko gaat runnen in de advocatuur, arts, specialisatie, makelaar, bouwondernemer enz geeft dat veel meer rust in Nederland, dan voor een baas te werken.

  Surinaamse leerlingen moeten hun doelen heel goed voor ogen hebben en de ouders ook. Intelligentie is erfelijk, maar d.m.v. trainingen kan je een heel eind komen.

  Hindoestanen, Chinezen ea hebben bewezen dat ze nog veel slimmer zijn dan de witte man, want dat is als het om IQ -onderzoek gaat ook bewezen. Bruinogen zijn slimmer dan blauw ogen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 21. Je moet nooit gaan stemmen als je dat doet zet jij je zelf in de nesten.
  Morgen als jij iets zegt waarmee je niet mee eens bent,dan zeggen ze, ook gij brutes!
  Jij mag dus niets zeggen in dit land,want je bent een buitenlander.
  Wie dat niet ziet en hoort,mag voor mij de pot op.


  Maak melding

 22. @Passant, dat laatste over de IQ, dat was al lang geleden bekend dat Aziaten de hoogste IQ hebben ( wetenschappelijk ) bewezen en daarna komt de rest. Je hoort de witte mensen niet zo hard over praten maar ze weten het wel.

  een voorbeeld : het cijfertje ( 0 ) hebben de indiers ingevoerd, komt niet van de Witte,,,


  Maak melding

 23. @@JZwartmans, waarom zou je die man willen rammen????

  Als een Surinamer deze uitspraak had gedaan zou ik mij afvragen hoe de Surinamers zelfs ermee zouden omgaan. Uitschelden natuurlijk.

  Men moet gaan leren dat als “sommige uitspraken” gedaan worden het vaak ook in het algemeen gedaan wordt, omdat je niet een ieder onder een kamp kan plaatsen.
  De waarheid is ook soms hard om aan te horen en mensen reageren vaak met emoties.

  =Ik heb ook naar het filmpje van Yernaz Ramautarsing gekeken en aan hem zou ik zeggen:::pak je biezen dan donder je terug naar je land, dit omdat hij schade brengt aan vele Surinamers die hiermee niets te maken hebben.


  Maak melding

 24. Inderdaad dat chinezen slim waren klopt, zij hebben het buskruit uitgevonden toch, en dat ze nog steeds slim zijn klopt ook, ze hebben zowat heel Suriname overgenomen van de ook bruinogen die er de laatste 43 in Suriname economisch gezien er een zooitje van hebben gemaakt en hebben laten maken, in tegenstelling tot de veel lichtere ogen in de noord europese landen waar het economisch gezien over het algemeen gezien aardig voor de wind gaat, dus om je nu op de borst te kloppen omdat je slim bent alleen om het feit dat je bruine ogen hebt is natuurlijk wel een beetje dom om maar eens een mooie bruinogige te citeren, want ik vind bruine ogen wel mooi


  Maak melding

 25. Jammer dat de witte student de kans niet kreeg om zijn verhaal verder af te maken met dat de slome of langzame werkhouding van de suries als gevolgd was van het ( nog steeds) slavenketting aan hun benen. Die witte student wilde juist ook aangeven dat het tijd rijp was dat politici daaraan aandacht moesten besteden gezien de omstreden slavenverleden kwesties bv zwarte piet, reparatie met miljaarden vergoeding slavenverleden, discriminatie enz enz
  Hierbij de dicussie is respect met elkaars mening ver te zoeken in de zaal. Zonder naar elkaar goed te luisteren werden de meningen direct gesnoerd. Vooral de oude witte man die juist een voorbeeldrol moest geven deelde direct klappen aan de wiite student ipv naar de de witte student goed te luisteren en hem laten uitspeken, Met deze styl van discussie is de oude man totaal verkeerd bezig . Hij veroorzaakt alleen maar tweedeling in de maatschappij. Hij is geen diplomaat politicus, hij had daar voor verbinding moest zijn en niet voor tegen elkaar zijn. Dom dom van die oude witte man.


  Maak melding

 26. Mini Min, die oude man zoals jij hem betiteld is een van de grootste gladjanussen in de nederlandse politiek, die er een gewoonte van maakt andersdenkende met woorden onderuit te halen of in een kwaad daglicht te stellen, zelfs een van de groten uit de begin van de partij Dhr Terlouw heeft zijn verontwaardiging uitgesproken over waar deze slijmbal mee bezig is, alleen om zich zelf te profileren en mogelijk een leuke job in Europa te krijgen, net als die andere gluiperd Rutte


  Maak melding

 27. Mensen, wees eerlijk naar jezelf en erken dat mensen die geen enkele uitdaging schuwen Ego’s zijn die met God noch gebod rekening houden. Ze zijn daarom de vormgevers en trendzetters van de Wereld.
  Wie dus zijn kracht en scheppingsvermogen niet kent en gebruikt, zal altijd ondergeschikt blijven. Zie in deze woorden de uitdaging en strijd niet tegen de uitdager.


  Maak melding

 28. Ik ben niet alleen slim omdat ik bruine ogen hebt, ik ben slim omdat ik op de beste opleidingen heb gezeten, hoogste opleidingen met succes hebt afgerond.Waar ik gewerkt hebt en werk top prestaties hebt geleverd, waar ik ze muis stil kreeg en alleen maar bewondering van kreeg.

  Ik ben mijn hele leven en nu nog steeds alleen tussen slimme mensen en de uitdagingen die ik doe heb ik met succes afgerond en dat doe ik nog steeds.

  Ik bevind mij mijn hele leven al tussen slimme mensen. Uitdagingen daar ga ik/we niet uit de weg en lossen dat op just like that. Nemen een hapje een drankje, proosten en wat is de volgende uitdaging.

  Ik kom uit een nest van alleen van slimme mensen, uit Europa, Azië en Suriname dat is mijn DNA, daar komen mijn wortels vandaan.

  Ik zal het er maar hierbij laten, het draait niet om mij.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 29. @passant,

  Dan heb je ook de potentie om een slimme crimineel te zijn.
  Je bent zo slim dat Bouterse je te slim af is en jij geen poot krijgt in Suriname voor wat dan ook.


  Maak melding

 30. Voor Suriname zou ik mij diensten gratis aanbieden, maar niet onder ddb, want dat zou geen zoden aan de dijk zetten.

  De uitdagingen die Suriname heeft financieel, sociaal, economisch, technisch enz houden pas op als ddb en zijn team verdwenen zijn.

  Er zijn genoeg Surinamers in Suriname en buiten Suriname die de uitdagingen kunnen oplossen. Suriname is een land van 120.000 gezinnen en van ongeveer 2 miljard euro.

  Er zijn krachten in Suriname, zoals de oppositie, New Generation, enz die er werk van maken dat ze ophoepelen. Als het Surinaamse Volk dat wilt, dan moeten ze laten zien dat als ze het land één dag lam leggen dat wel duidelijk voor ddb en gangsters moeten zijn om de handdoek in de ring te werpen.

  De gewapende machten moeten wel weten dat ze ook tot het volk behoren en dat de daarom moeten weten aan welke kant ze moeten staan. Ook zij zien en ondervinden al dat armoede, leed enz. dat met geen pen te beschrijven valt en moeten inzien dat er een andere juiste koers voor welvaart en welzijn moet komen.

  Waar anderen ophouden, kunnen dan die genen die het met de republiek Suriname en het Surinaamse volk goed nemen de draad oppakken. Het gaat niet om individuele belangen, maar om (inter)nationale belangen van de Surinamers en het land Suriname. Er zijn genoeg oprechte Surinamers die hun schouders onder die uitdaging willen zetten en het niet voor eer of geld willen doen, maar voor de Surinamers, met de Surinamers ea en de rechtsstaat Suriname.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 31. Eigenlijk is het probleem in Suriname veroorzaakt door de christenen en moet de kerk inspringem met grote sommen geld.
  Het is de kerk geweest die onbekwame zwarten heeft gechristianiseerd en in leidende posities gezet. Hiermee hebben zij alle anderen gediscrimineerd en tweespalt veroorzaakt in de Surinaamse samenleving.
  Laten Choennie, meije, Breeveld en al die dispropotioneel oververtegenwoordigde christenen in de machtsstructuur maar voor de oplossingen zorgen.


  Maak melding

 32. Onze super slimme @Passant is wel consequent met:
  “Omdat ik bruine ogen hebt”
  “ ik hoogste opleidingen met succes hebt afgerond”
  “Waar ik gewerkt hebt”
  “En waar ik top prestaties hebt geleverd”
  @ Passant, wat “hebt” zucht.


  Maak melding

 33. Ai boi, we hebben hier enkel over de IQ maar what about the EQ? Iemand mag dan wel een hoge IQ van zichzelf hebben , maar als de EQ laag is of zelfs niet in balans is , dan is de Daggoe nog beter af! Het innerlijke ( sociale capaciteiten ) bepaalt de hoogte van de EQ. Enkele voorbeelden:

  Martin luther King, Mahatema Gandi, Nelson Mandela, dat waren mensen met een Hoge IQ en EQ , en dit tegenspreek is gewoon een domme ezel.

  En wie denk te zijn wat ie is , is nog dommer dan een ezel.

  Who’s next!


  Maak melding

 34. Zij die denken dat ik mijn stukken grammaticaal, taalkundig, redekundig, juiste tijden, foutloze teksten, keurige zinnen, samenstellingen, hoofdzinnen, bijzinnen, enz , alles als een trein loopt ga plaatsen, moet ik teleurstellen. Dat ga ik echt niet doen op deze website. Ik ga hier ook geen stukken gaan plaatsen op hbo of academisch niveau. Ik ben geen blaaskaak.
  Daar is deze website niet voor bestemd. Zij die denken dat ze zo goed zijn als ik ben, probeer het na te doen en zien of het jullie lukt het ook in één keer zo goed te doen als ik het doe en het dan niet na te lezen of alles klopt. Als dat je lukt, dan zegt dat genoeg hoe goed je bent.

  Voor de enige die ik het wel jammer vind en die het mij wel kwalijk mogen nemen is de schooljeugd/jongeren, waarvoor de Nederlandse taal goed leren en alles correct is. Ik hoop niet dat zij deze website bezoeken en lezen, want als dat zo is, dan zal ik het wel doen. Ik doe het snel en het gaat mij om de boodschap.
  Maar buiten hen om hoef ik niemand wat te bewijzen hoe uitmuntend of hoe slecht ik het ABN beheerst of kan schrijven.


  Maak melding

 35. “Het is moeilijk bescheiden te blijven , wanneer je zo goed bent als ik”,
  schoot mij ineens door het hoofd, toen ik de laatste posting van Passant las, en dat noemt zich zelf geen blaaskaak, man dat is een Understatement, man probeer eens normaal te doen, dat moet vast wel lukken met die door jezelf toegedichte intelligentie


  Maak melding

 36. Het belangrijkste waaraan wij als mens aandacht moeten geven is ons persoonlijkheid/ego. De Ego heeft, net als alles twee kanten,namelijk goed en kwaad en de middenweg is wijsheid.


  Maak melding

 37. Ik vind dat mensen best wel racisten mogen zijn, maar positieve racisten. Dus trots zijn op je eigen ras en geen onzin uitkraaien over een andere ras.


  Maak melding

 38. Ik ga geen woorden aan je besteden. Ik kan zaken bekijken en alles een waarde geven en daaruit een heel goed beeld krijgen. Het plaatje van jouw voor mij is heel duidelijk.

  Ik zal het hierbij laten.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 39. @ passant houdt tog op mang met je egocentrisch gedoe, je bent volgens mij een oewro Sranan mang ergens in een bejaardenhuis . Je schrijfstijl verraad je , want alleen die oudjes schrijven op deze manier. Die oudjes zullen dan ook nooit afwijken hetgeen hoe ze vroeger onderwezen zijn. Niet negatief bedoeld. Het Nederlands was vroeger op de Surinaamse scholen formidabel , beter dan in Nederland. Helaas is het niet meer zo, ook niet in Nederland. De Nederlandse taal is letterlijk en figuurlijk verbasterd. Passant is gewoon te oud om met de tijd mee te gaan. Heh Passan. (lol)


  Maak melding

 40. @ Eigen Mening Democraten

  Je zit helemaal fout. Stop met op mij te reageren.

  @ Johan

  Stop

  Ook op mijn berichten te reageren.

  Ik ben op deze website voor hele anderen doeleinden. Niet om op berichten van posters te reageren.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 41. Je blijft maar door gaan. Laat anderen in je omgeving datgene wat je opschrijft onder de loep nemen en je een mening over geving.

  succes.

  Ik ben er echt klaar mee, van mij mag je doorgaan.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Surinamers


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.