Door Surinaamse politie verminkte burger werkloos

25
politie in Suriname

PARAMARIBO, 16 mrt – Leandro Akkerhof (33) zit sinds kort zonder werk. Tuinieren en koken, zijn voornaamste inkomstenbronnen, zijn ineens buiten bereik. Akkerhof is door een politieman beschoten, zijn middelvinger is verbrijzeld. Het is de ergste verwonding die hij overhoudt aan een avondje stappen. Een niet geüniformeerde agent zag hem voor dief aan. Er is gelijk gericht geschoten op de auto die Akkerhof bestuurde.

“Ik zag plotseling iemand op het wegdek die begon te schieten”, zegt Akkerhof tegenover de Ware Tijd. Geschrokken en bevreesd drukte hij het gaspedaal in. En wie zou dat niet doen, met al het nieuws over berovingen op straat? Een dame die zich in de auto bevond liep een schampschot op. Zelf liep Akkerhof ook verwondingen op aan zijn arm en in de borststreek. Opname in het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Dat leefde ook nog een rekening op van vierduizend Surinaamse dollar (ongeveer vierhonderd euro). De rekening staat nog open. Akkerhof wil zijn lot verhalen op de staat. Hij heeft al een klacht ingediend bij de afdeling Personeelszaken van het Korps Politie Suriname. Onlangs is een jongeman doodgeschoten toen hij hard wegreed met zijn auto. De politie verdacht hem van diefstal. De familie overweegt juridische stappen.

Bekijk ook:

25 REACTIES

 1. Als ik dit bericht dat via de Surinaamse Media gevolgd hebt, dan heeft het er veel van dat deze heer een Nederlander is van Surinaamse afkomst. Als dat zo is moet deze heer als Nederlander ondersteuning zoeken bij de Nederlandse Ambassade in Suriname. Ook zou het misdaad verslaggever Peter R de Vries kunnen inschakelen. Die lust er wel pap van.

  Ook de verslaggever John van den Heuvel van de sensatiekrant Telegraaf.

  Hierdoor kan hij zijn verhaal ook in Nederland onder de aandacht brengen en wellicht geld voor ontvangen voor kosten voor levensonderhoud, medische verzorging, een advocaat in de arm te nemen, vergoeding voor zijn auto enz. in afwachting tot deze zaak helemaal bij de rechtbank in Suriname is afgehandeld en hij in het gelijk gesteld wordt en de staat Suriname voor alle kosten opdraait.

  Als je Nederlander ben, ga dan naar de Nederlandse Ambassade in Suriname laat die je in deze zaak ondersteunen?

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 2. @passant, John van der heuvel en P. r . De Vries is geen optie.En waarom niet?Hun hebben de status van programma makers.Als het gaat om een Nederlandse Stadsburger dan is het de taak van de Nederlandse overheid.Onderzoek bij de Surinaamse scootoe, hahahahaha is pure tijdverspilling.Z Uggij hebben de volledige regie in eigen hand.wellicht als Nederland en Suriname echte Mattie’s zouden zijn, dan was het andere koek.


  Maak melding

 3. Het zal dhr.Akkerhof nog heel veel pijn en moeite gaan kosten om zijn gelijk te halen in een land waar mensenrechtenschendingen aan de orde van de dag is, en fouten toegeven is een illusies, laat staan een eventuele schadevergoeding.


  Maak melding

 4. Akkerhof, Leandro Roy Marciano
  Denk niet dat hij kans maakt om z’n beklaagt te doen bij de Nederlandse Ambassade. Hij is intussen afgevoerd uit de bevolkingsregistratie (bevolkingsregister) te Leeuwaarde met onbekende bestemming. Dus als deze geen Nederlander is geweest maar een verblijfsvergunning had. Dan heeft hij een probleem.


  Maak melding

 5. Weet jij niet dat jij in Suriname bent….is al in de doofpot.gezet…als burger heb jij geen recht….recht….wat is dat….het is schaamteloos hier in Suriname….alle hoog geleerden hier kijken andere kant op….praten over burgers waar voor zij dienen en gekozen zijn bull shit


  Maak melding

 6. in een oorlog vallen er altijd onschuldige slachtoffers dit moet ingecalculeerd worden om de rovers bende in suriname een halt toe roepen.
  al deze leed pijn achterdocht allende trauma zowel bij de
  handhavers als slachtoffers is de schuld van deze vervloekte rovers hun moet je alle schuld geven..
  bevolking is zo getraumatiseerd door nalatigheid van het rechtsysteem en regering die laat de bevolking letterlijk stikken wat veiligheid betreft..


  Maak melding

 7. De zoveelste onschuldige burger die slachtoffer is van een domme schietgrage agent. Domheid en zelfoverschatting overheersen in het corps politie. Eerst schieten en dan kijken of de juiste is neergeschoten ook in gevallen waarbij schieten totaal overbodig is.


  Maak melding

 8. Jullie horen alleen een kant van het verhaal,maar de andere kant niet.
  Als hij zo onschuldig is dan moet hij aangifte en tevens een recht zaak beginnen tegen de recht doende agent(hij is ook de wet)en niet naar de krant stappen,heeft geen zin.


  Maak melding

 9. Ik ga mijn vingers niet branden in Suriname. John van den Heuvel waarschijnlijk ook niet, want hij is een verdachte crimineel, verdacht als kinderontvoerder.


  Maak melding

 10. Dus niet geüniformeerde agenten lopen ook al gewapend rond ,en we noemen het een democratisch land,het moet gekker worden lekker bezig in suriname


  Maak melding

 11. @Haco,

  Je moest eens weten hoeveel agenten in Nederland in hun vrije tijd rondlopen met wapens en mensen kunnen arresteren/neerknallen. Twijfel je hierom aan de democratie in Nederland?


  Maak melding

 12. Deze man kan ook minstens 36 jaar op gerechtigheid gaan zitten wachten, evenals de nabestaanden van slachtoffers van DESIRE DELANO BOUTERSE, die specialist is het verminken…martelen…folteren en standrechterlijk vermoorden van onschuldige en ongewapende landgenoten.


  Maak melding

 13. @Kaf
  “ Jullie horen alleen een kant van het verhaal,maar de andere kant niet.
  Als hij zo onschuldig is dan moet hij aangifte en tevens een recht zaak beginnen tegen de recht doende agent(hij is ook de wet)en niet naar de krant stappen,heeft geen zin”

  De man heeft aangifte gedaan en begint een rechtszaak tegen de staat om de schade te verhalen. Bron : dwtonline


  Maak melding

 14. Sinds 2010 zijn corruptie, fraude moorden, roven, stelen, liegen en bedriegen de paarse na dedesma partij tool geworden om je naaste medemens te vernietigen. Nog veel meer misdaad en armoede liggen in het verschiet voor die oerdomme ndper’ s.


  Maak melding

 15. Wel alle inspanningen ten spijt voor deze man, De politie is een onderdeel van de overheid. Zolang de overheid geen schuld bekend zal deze meneer nooit smartenmonie ontvangen. Was het in Amerika gebeurd dan hoefde hij waarschijnlijk nooit meet te werken. If monie no de’ waar moet het geld dan vandaan komen? Het is net als bij de verzekering maatschappijen , je mag premies betalen, maar als ze moeten uitkeren gaan ze allerlei creatieve middelen zoeken om maar niet te hoeven uitkeren. Zolang de aansprakelijkheid niet bewezen is , wordt het een langa beri tori. Juridisch kunnen zij lang volhouden. Jij zal halverwege ( advocaat kosten) geld gebrek de procede’ staken. Dat is hun strategie. En dit is wat een overheid ook doet.


  Maak melding

 16. Heel spijtig nieuws, nu kan deze meneer geen middel vinger opsteken voor de politie en ontevreden klanten die zijn gekookte maaltijden niet waarderen.


  Maak melding

 17. alle rover zijn in repenroer ook hun achterband in de DNA
  de criminelen advocaten gooien het allemaal op mensenrechten en een heel bullshit.

  neer knallen die criminelen je hebt ze in alle rassen allemaal neer knallen………….wetshandhavers jullie hebben mijn steun
  soms heb je geen steun van jullie criminele hoofden cq leidinggevende…zelfs de rechters geven de criminelen een straf waarbij de oma een diarree van krijgt. alleen omdat de gevangenissen vol zijn. de regering pakt de criminelen die de burgers terroriseren niet hard genoeg aan..

  bij de rechters huilen smeken,,,,,, deze burgerterroristen voor een kans die ze verkrachten……………


  Maak melding

 18. Hier schieten we pas als de situatie bedreigend wordt. Bij verzet tijdens een arrestatiebevel plaatsen wij een klem in je nek tot dat je dr rustig van wordt.

  En ik moet eerlijk zijn, bij de meeste gevallen blijven ze liggen.

  Rust zacht vriend.


  Maak melding

 19. In het artikel staat geschreven dat het om een politieman in burger ging, die gewapend was. Voor de schreeuwers die roepen dat alleen koelies en sneesies en jampas worden overvallen door rovers, zie hier een voorbeeld van één van de vele creolen die ook worden overvallen door rovers of door politiegeweld. Wat zijn sommigen toch narrow minded zeg.


  Maak melding

 20. Goh, het lijkt Amerika of Nederland wel, zomaar iemand overhoop schieten, verschil is er wel, in Nederland en de States schiet wit op zwart in Suriname zwart op zwart, wat is erger?, voor de geen die beschoten word zal het weinig uitmaken


  Maak melding

 21. Suriname is nu geen switie Sranan meer en dat moeten de suries weten, Su is een bakba en rotie land en crimi boeven gewapende crimi boeven machten zijn hier de baas. Het is dan niet verwonderlijk dat dit mexicaanse taferelen gewoon in Su op klaarlicht dag gebeuren. Sarie torie voor de Suries die beweren dat Su switie Sranan is


  Maak melding

 22. @ Johan
  Ik wil je even attenderen dat wat je schrijft niet klopt :
  Volgens jou schieten witten op zwarten in NL, Cor van Hout
  is niet door een zwarte neergeschoten. En zo zijn er meer van die afrekeningen die niet, door een zwarte is gepleegd !!

  @ Politie Nederland.

  Ja ik ken dat, zo is Rodriques in Den Haag (Zuiderpark ) is
  door de politie vermoord met een nek klem !
  En de betrokkenen ( agenten ) zijn door de rechter en OM vrij gesproken, dus het klopt wel dat de politie je beste vriend is !!!! Ze passen de nek klem gratis tot je de pijp uit bent, stelletje ……….. !!!!!!!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 23. Wel over swetie Sranan gesproken, is een illusie geworden.zelfs die moksie metie smaakt van ellende niet meer van wat het was.en dan niet te spreken over de poepbacterie eethuisje
  .brrrrrr,,,


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.