vrijdag, mei 17, 2024
HomeNieuws uit Suriname‘Je kan een ideale minister zijn, maar als je de tools niet...

‘Je kan een ideale minister zijn, maar als je de tools niet krijgt…’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 17 mrt – “Je kan een ideale minister zijn, maar als je de tools niet krijgt, zal je het karwei niet kunnen klaren.” Dit zegt Ronald Assen (NPS), voormalig minister van Planning & Ontwikkelingssamenwerking. De tools of hulpmiddelen zijn momenteel schaars, wat het ambt behoorlijk onaantrekkelijk maakt. Het is dan ook de vraag of reshuffling, herschikking van het kabinet zoveel zin heeft. President Desiré Bouterse schijnt er van overtuigd dat het hoog nodig is.

Assen behoort tot de burgers die hij op het oog heeft. Maar die heeft bedankt, ook omdat hij tot oppositiepartij NPS behoort. Bovendien zijn de omstandigheden bepaald niet ideaal. Een minister zal steeds geconfronteerd worden met klachten van medewerkers over geldgebrek. “Het is toch te gek dat de politie geen brandstof heeft om te kunnen uit rijden en te surveilleren”, zegt Assen tegenover de Ware Tijd.

Of er dus een nieuwe minister komt of niet, de omstandigheden blijven gelijk. “We hebben een kritieke toestand en we hopen dat we er met zijn allen uit komen”, aldus Assen. Bij aanvaarding zou hij minister worden van Justitie & Politie. In de huidige regeerperiode hebben al twee ministers plaats moeten maken op Justitie & Politie. Assen denkt dat hij wel goed werk zou kunnen verrichten op dit ministerie.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

45 REACTIES
 1. Het grootste probleem in deze is, om een criminele president zonder visie en scholing, touls te geven, om te pas en te onpas mensen te reshuffelen, die jij daar zelf geposteerd hebt, en dan het volk het gevoel geeft dat de crisis die je zelf veroorzaakt hebt door wanbeleid, te maken heeft met het functioneren van die ministers, die jij gaat reshuffelen, en als je dan uitgereshuffeld bent in je eigen gelederen, probeer je andere partijen te paaien om deze uitzichtloze puinhoop op te ruimen, gelukkig dat er ook nog mensen bestaan met een hoog moraal, om zich niet aan te sluiten bij deze paarse criminele organisatie, zou zeggen Bouterse geef je mandaad terug aan het volk, want je zit er alleen maar voor je zelf, en ben de grootste mislukkeling uit de Surinaamse geschiedenis.


  Maak melding
 2. Breaking news!
  Eigenaar duikboot met drugs en vliegtuig met drugs blijkt grote sponsor te zijn van opa desi bouterse!
  En zo koopt bouterse een ieder op of maakt hy hun bek dicht met geld!
  God zij met su recht en waarheid maken vrij!


  Maak melding
 3. Wat een slap geleuter. Juist wanneer het moeilijk is moet je de durf hebben om er voor je land te staan. Dit is dus wat de NPS het Surinaams volk te bieden heeft? Willen ze zoals onder hun Nederlandse bazen in een gespreid bedje liggen? Is Gregory Rusland en met hem de NPStop vergeten dat Nederland hun regeringen nooit heeft geholpen? Ik wil deze gasten nooit meer horen roepen: streey de fu streey, wi no sa frede want vaderlandsliefde is hun duidelijk vreemd!,


  Maak melding
 4. ZULKE MENSEN GAAT HIJ NIET ALS MINISTER KUNNEN KRIJGEN DEZE MENSEN WETEN WAT NORMEN EN WAARDEN BETEKENEN EN IN ZO EEN SITUATIE WAARIN HIJ DIT LAND HEEFT GEBRACHT DAN WORDT HET NOG MET DE DAG ERGER EN ERGER..DAN KOMT LIMBO ONS VANDAAG VERTELLEN DAT HUN REGEER PERIODE ECHT NIET ZO SLECHT IS DAN WAT MENSEN BEWEREN..


  Maak melding
 5. Het grootste probleem is dat Bouterse, net als Trump, de minister steeds voord e voeten zal lopen en van hem gaat eisen om dingen te doen die strijdig zijn met zijn en met goed beleid.
  Een goede minister kan ook met weinig middelen veel bereiken als hij maar zijn beleid mag uitvoeren en niet gedwongen wordt om naar de pijpen te dansen van iemand als Bouterse


  Maak melding
 6. WIE GAAT EEN MOON WALK BELEID ONDERSTEUNEN.MISCHIEN WEET DIE KLOOT NIET EENS DAT WANNEER JE MOON WALK DANS DAT JE ALLEEN MAAR ACHTERUIT GAAT….EN DAT IS PRECIES WAT ER NU GEBEURT MET ONS SWITIE SRANANG…WANG MANG NOMO E VERPEST A HERI KONDRE…..EEN MAN VERPEST HET VOOR ONS LAND….


  Maak melding
 7. @Poppekast
  Goed opgemerkt. Dans je de moonwalk, dan ga je alleen maar achteruit. Het gevolg van het moonwalk beleid van Bouterse hebben we de afgelopen 7 jaar ervaren. Achteruitgang op elk gebied maar die klootzak doet alsof dat vooruitgang is.


  Maak melding
 8. Ja, meneer Assen. U heeft gelijk.
  Een minister zonder geld is een KA-minister, want hij kan geen ka ook al heeft hij de hoogste opleiding en de beste kwaliteiten.
  En dat probleem is nog steeds niet doorgedrongen tot onze Ka president. reshuffelen heeft dus geen enkele zin.


  Maak melding
 9. @ Klaas de Groot,

  Er is een groot verschil tussen “weinig middelen” en geen middelen.
  Wie wordt er nu minister onder een president die zich omringd met zakkenvullen, partijgenoten en familieleden (Dynastie Bouta). Als er een zwarte in Nederland een belangrijke functie krijgt spreken ze in Ned over een “excuusneger”
  Well nu Assen en Mw. Levens willen zich in de wetenschap dat ze als “excuusNPS-er” zullen worden gebruikt niet lenen om de puinhopen van paars, het augiasstal op te ruimen.

  Waarom heeft hij deze partijen niet eerder benaderd hij wist/weet toch al lang dat deze mensen zéér capabel zijn?
  H
  Bouterse dacht een slimme zet te doen maar bij de NPS slapen ze niet. Ze willen zich niet medeplichtig maken aan het beleid van een regering die super corrupt is en al jaren wanbeleid voert. (om over de drugstoestanden maar te zwijen)

  Als hij het niet kan en geen goede bestuurders in zijn partij heeft “haar a dan” of wel maak plaats. Schrijf nieuwe verkiezingen uit maar probeer anderen niet in jouw ellende te betrekken.


  Maak melding
 10. de NPS is helemaal naar de klote dat had Bouterse beloofd aan Vene . en zie het overgrote deel van de nops-ers is overgelopen naar de NDP .Bouterse heeft dezelfde strategie toegepast ..geef ze njang drinkie en presirie en ze heb hun geest gekocht . maar nu geeft Desi ze ook nog wat pakketten .

  NPS en PNR hebben ervoor gezorgd dat Su nu failliet is .

  NDP heeft de destructie alleen afgemaakt .


  Maak melding
 11. Een vos verliest zijn haren maar NOOIT zijn streken. De partijtop van de NDP bestaat voornamelijk uit leden die uitmunten in het toepassen van strategieën om politieke munt te slaan uit ELKE situatie.Er is een reshuffle van de ministersploeg op komst maar elke Surinamer weet dat meerdere ministeries al geruime tijd zonder minister functioneren. Waarom wordt er zoooo lang gewacht? De NDP is momenteel regeringspartij in een coalitie met kleine nietszeggende partijen. Na de verkiezingen in 2020 zal de NDP met de VHP samen de kar moeten trekken als er geen bundeling komt TEGEN de NDP. De kleine etnische partijen zijn al ondermijnd maar tegen de VHP is (nog) geen kruid opgewassen. Alleen de NPS kan in de komende maanden theoretisch een obstakel vormen en daar moeten maatregelen tegen genomen worden.Vandaar het lange wachten en de schijnbeweging om NPS-ers te vragen de opengevallen ministersposten te bekleden. Let Op: vanuit diverse podia zal er luidkeels geroepen worden dat de NPS niet kiest voor het LANDSBELANG.


  Maak melding
 12. Niet iedereen wil opdrachten uitvoeren van een moordverdachte en een drugs veroordeelde.Als je zelf respect hebt is dat wel te begrijpen.Bovendien ga je minister spelen
  zoals je huisje speelt want het kabinet bepaald wat er uiteindelijk gebeurt.


  Maak melding
 13. De pikin ingi boi kan geen goede bedoelingen hebben gehad zulke NPSers te willen strikken voor het ministerschap.En dat terwijl hij uit duizenden wakamangs kan kiezen.Jerrycan Miranda was er ook zo eentje die van de straat geplukt was om DC en daarna mini-ster te worden voor bewezen diensten.Hij kon niet met geschoolde mensen omgaan.Daarom waren zijn vrouw en dochter zijn adviseurs.De pikin ingi boi kan zoveel van zulke figuren krijgen als hij hebben wil.Allemaal kandidaten die goed kunnen dodsoneren.


  Maak melding
 14. NPS is al knock out geslagen door Bouterse en komt nooit meer terug in de politieke arena.
  eerst zeikte ze met onafhankelijkheid , 50% volk vertrokken want ze hadden geen believe in deze gasten en dat is gebleken . de mensen die het land hebben verlaten zullen God op hun blote knieen bedanken dat deze ellende ze bespaart is gebleken .
  als Nederland nu zegt ,jongens laatste plane , wie wil mag komen .reken maar dat 99% vertrekt.

  maar er komt meer . niet alleen financieel maar straks als goud en olie op is dan komt er ook nog een milieu probleem


  Maak melding
 15. En de Surinamer is te bedonderd om er iets aan te doen ,we drinken een bier deden een plas en gaan verder zoals het was ,en stop nou eens met elkaar de schuld te geven ,die hollanders hielden de ontwikkeling tegen waarom deze gedachte spinsels is mij niet duidellijkcreolen doen niks de Hindoestanen voelen zich steeds gediscrimineerd de indianen wonen in het achterland en betekenen niks voor het land ,maar de de klote surinamsevolk is in en in verziekt.
  Corruptie zelf verrijking elkaar de schuld geven, terwijl de Surinamer er na 40 jaar ook geen klote heeft gepresenteerd, en maar schelden op elkaar ,je woonde in een prachtig mooi kut dat Suriname heet ,o o o wat hebben we ons land toch lief .
  Als dat zo is doe er dan wat aan ,ziellepoten of het nog steeds de schuld van die bakra.
  Jullie land heet SURINAME en is voor SURINAMERS indianen ,creolen, marrons ,hollanders ,duitsers chinesen ,Hindoestanen,
  Om er maar paar te noemen ,jullie moeten in dat land leven maak er dan wat van ,(samen)in holland wonen zo langzamerhand z’n 140 bevolkings groepen en dat redelijk,economisch gaat het boor de wind ,voorbeeld ,
  Nederland verdien in 29 uur meer geld dan Suriname in een jaar , met alle rijkdommen die in de bodem zitten ,en verkwanseld is door deze regering hadden jullie het veel beter gehad dan nu,
  Uw mag het tegendeel bewijzen ik ben benieuwd


  Maak melding
 16. Alle paars duistere praktijken zullen aan het licht komen, ook al degenen die zich misdadig verrijken en misdadige hand- en spandiensten verlenen aan de duivel ddb. Zoon en stiefzoon zitten al achter de tralies. Zowaar er een Rechtvaardige Rechter si, zowaar zal ook deze duivel ddb en zijn duivelse trawanten verdwijnen achter slot en grendel in de paars stinkende levende cellen van 1 bij 1 1/2 meter in de hel.


  Maak melding
 17. Meneer R.Assen heeft wel een punt, Als minister sta je bovenop en moet je het clubje onder je dirigeren. Maar stel dat er lieden zijn met corruptie neigingen of zakkenvullers, dan heb je als minister een probleem. Kijk maar de VVD hoeveel er niet zijn opgestapt vanwege het feit ze schuldig hebben gemaakt aan een en ander. Ze vallen soms zo hard dat ze van ellende baantjes als ( buschauffeur ) moeten accepteren. Daar gaat je opleiding politiek. HEBZUCHT EN LEUGEN KOMT VAN DE DUIVEL zeg ik altijd .


  Maak melding
 18. Laat ze de door hun zelf veroorzaakte (financieele) bende, met hun wanbeleid van lenen, lenen lenen, niet betalen zelf maar oplossen i.p.v. anderen er bij te betrekken nu het (te) laat is, luisteren wilden ze met hun klote arrogantie niet, nu moeten ze straks op de blaren zitten, het volk dan, want de veroorzakers hebben wel voor een leuke financieele reserve gezorgd, de zelfverrijkers en profiteurs, de gore aso’s


  Maak melding
 19. Iemand die in z’n leven nooit gestolen heeft, als hij kom ergens, dan alle mensen voelen zijn vibes en worden eerlijk.
  Zulke mens is moeilijk t e vinden in Suriname. Alleen zulke mens verdien ministerpost.
  Maar als je heb gelouterde dieve, dan overal waar kom zo’n dief, de mense gaan over tot stelen, want die foerfoeroe vibes activeer ze.
  Dan je kunt nagaan waarom zoveeel foerfoeroemang zit in Sranang.


  Maak melding
 20. Langzaam maar zeker worden de anti surinamers ontmaskerd. Hun partij politiek wordt boven landsbelang gesteld en/of ze hebben opdracht gekregen van hun blanke meesters om de functies niet te aanvaarden omdat dit niet in het belang is van Nederland. Het werk gaat door zonder hun.


  Maak melding
 21. Parbo@
  Kun jij mij uitleggen wat in jou ogen lands belang is, ik denk het niet .
  Jij bent er niet slim genoeg voor ,jij probeerde de Surinamer als dom neer te zetten ,door een gebrek aan jou IQ


  Maak melding
 22. @Parbo,

  Waarom komt Bouterse nu pas bij de NPS uit? Dat had hij gelijk na de verkiezingsuitslag moeten doen. Dan had hij in het belang van het land gehandeld.


  Maak melding
 23. Alee ndper’s zijn oerdomme dwaze idiote debiele paars knettergek ddb Pa-ranoide- Bo. Ndper’ s hun hersenen liggen omgekeerd achterste voren in hun paarse schedel.


  Maak melding
 24. Beste Parbo je slaat de plank mis.

  1) nps zit niet in de regering en kan derhalve geen invloed uit oefenen

  2) leveren van nps bewindspersonen maakt de nps medeverantwoordelijk voor de chaos die al in gang is gezet door Bouterse 1 en 2.

  3) er is geen geld om iets daadwerkelijk iets van te maken. Wat overblijft is op de winkel passen.

  4) met deze actie van Bouterse kun je concluderen van de ndp onvoldoende kader in huis heeft om het land te besturen.

  5) Bouterse heeft nog maar 1 optie. AFTREDEN !!!


  Maak melding
 25. De president had het moeten weten omdat alle NPS’ers broekpoepers zijn, want die mogen en kunnen niks doen zonder toestemming van de (oud)voorzitter !

  Je kunt de geschiedenis vanaf het begin van deze partij nagaan en je zal zien dat ze elkaar steeds opvreten of vernietigen.

  Let wel, binnen elke politieke partij heerst er dictatuur want wie tegen een besluit van de leiding is wordt een paria, of mag vertrekken als diegene volhard.

  Maar binnen de NPS is het schering en inslag ! Ik zal niet veel meer zeggen, maar volg op Google de geschiedenis van de NPS vanaf 1949 uit de vorige eeuw tot op heden !

  Het zijn vreselijke mensen met een vernietigende inslag en insteek binnen deze partij !
  De jongeren binnen deze partij zijn de grootste schijtlijsters want die mogen en kunnen niks doen zonder acceptatie van de leiding. En die acceptatie komt er nooit !

  Wat een stel sukkels van jongeren binnen deze partij zeg !

  Nemen jullie NPS jongeren een voorbeeld aan Julius Malema, voorheen een jongere van het ANC.
  Maar toen hij hij door had dat de leiding vooral corrupt was is hij vertrokken en heeft hij de partij EFF (economic freedom fighters) opgericht.

  En deze EFF is nu een factor in de Zuid Afrikaanse politiek, want zij rekenen af met het ANC !

  Check de debatten van het EFF op youtube !

  Daar kunnen de NPS jongeren een puntje aan zuigen !


  Maak melding
 26. je partij kan o-zo groot zijn, maar verstand van zaken heb je niet ,, slechts herzenloze waka mangs stratiemangs..

  schandalig, dat je niet eens een deskundige in je partij heb zitten voor de verschillende ministeries..

  vervangers zijn er niet..

  man man lever toch vandaag je stoel in er verdwijn uit het poppenkast toneel groep..


  Maak melding
 27. De hele reshuffling gaat geen zoden aan de dijk brengen: Het Is Lood om oud ijzer: Het is van hetzelfde laken een pak. No wan Tjentie no go kong.

  Na Poer brokoe weri brokoe; Dit heet het wanbeleid in de schoenen schuiven van de afgedankte mini-sters.

  A No Mie na deng ministers no e deug. Dit is de Modus Operandi van de van moordverdachte Drugscrimineel die tot 11 jaar is veroordeeld in Blanda en tot 3x in Cassatie bij de Hoge Raad bakzijl heeft gehaald.

  Ik kan mij een uitspraak herinneren van Marcel Zeeuw die in een drugscase voor de rechter verschijnen is verschenen.

  Marcel Zeeuw is in die case vrijgesproken waarbij hij heeft gezegd: In Nederland wordt Recht gesproken.


  Maak melding
 28. Ronald Assen van NPS je hebt goed gehandeld dat je de minister post niet hebt aangenomen.
  Want wanneer het niet goed zou gaan dan zou de NDP, de NPS als schuldige aanwijzen.

  En je bent ook geen overloper, want vergeet de uitspraak van Bouterse niet, die hij in Para gezegd.
  Dat hij alle politieke partijen in Suriname zal paars kleuren.


  Maak melding
 29. We gaan voor nog 5. Domme idioten van paars. Niets krijgen ze voor mekaar. En nu personen die jouw visie niet delen, bedanken zíjn ze a-nationalistisch. Milton ga toch met je fluitje spelen.


  Maak melding
 30. Alle ministers die in de regering zijn hebben idealen. De meerderheid van Su bevolking heeft gekozen voor alle politici met idealen in woorden en niet in daden. En ministers met idealen zwemmen als een vis zonder visiein de surinaamse rivier. neks no fout Maar sarie torie legers hongerige suries die leven voedselpakketten.


  Maak melding
 31. @Sam
  Lees mijn reactie nogmaals. Ik geef feitelijk twee zaken aan.
  -1- Als minister moet je over genoeg middelen beschikken om jouw beleid uit te voeren. Die zijn er niet omdat ze in de begroting niet beschikbaar zijn gesteld en – o.a. door de macht van het Kabinet – een minister over onvoldoende machtsmiddelen beschikt om welke beslissing dan ook zelfstandig te nemen.
  -2- De ministers zijn slechts stromannen die verantwoordelijk zijn maar moeten uitvoeren wat het Kabinet en Bouterse opdragen. Een minister hoort in de gelegenheid te zijn eigen beleid te formuleren en dit ook uit te voeren. Dat zou hij niet zijn. Dodoson is het voorbeeld daarvan..
  .
  Politiek gezien is het een doodszonde als iemand deel gaat nemen aan een regering waar zijn eigen partij geen deel van uitmaakt. Immers hij en zijn partij staan voor een bepaald beleid, voor specifieke keuzes. Die kunnen ze alleen realiseren als ze ook regeringsmacht hebben. Het zijn politici en geen deskundige ambtenaren.
  Deskundige ambtenaren dat zijn mensen die de keuze van een minister zo goed mogelijk trachten te realiseren.
  .
  Het feit dat Bouterse er voor kiest ministers uit oppositie te werven geeft aan dat de NDP blijkbaar niet instaat is een realiseerbaar beleid te formuleren en de problemen op te lossen. Daarmee geeft zij haar eigen politieke falen aan. De eigen ministers van de NDP zijn niet instaat om een beleid te formuleren en realiseren waarmee het land uit de problemen komt. Dat is heel ernstig en het enigste dat de NDP dan kan doen is de handdoek in de ring gooien en vervroegde verkiezingen uitschrijven.
  .


  Maak melding
 32. @Rocky
  Ik denk dat je daar een punt raakt.
  Bouterse is zo gefixeerd op de “Wortel en tak” uitspraak van Veni dat hij nu tracht om de NPS volledig te vernietigen.
  Hij vergeet, – dat gaat zijn belevingswereld te buiten – dat er ook integere en beschaafde mensen zijn die zich niet laten manipuleren en omkopen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES