‘Gron Fanowdoe’ stelt grond ter beschikking aan gemeenschap

6
Vereniging 'Gron Fanowdoe' stelt grond ter beschikking aan gemeenschap

Vandaag, dinsdag 6 maart, vindt in Suriname de introductie plaats van de Sociale Vereniging ‘Gron Fanowdoe’ i.o. Het doel van de vereniging is om minder draagkrachtigen in Suriname te helpen aan een stukje grond. De vereniging begrijpt, dat het voor dergelijke burgers geen gemakkelijke taak is om een stuk grond te bezitten door de lange wachttijden bij het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond en Bosbeheer en de dure grondprijzen van particulieren. Het motto luidt dan ook ‘Gron dyi alla sma.’

Na een screeningsproces zal de vereniging 400 m2 grond in het district Para aan grondbehoeftigen beschikbaar stellen. Het desbetreffend screeningsproces zal bestaan uit een aantal basis vragen om te bepalen of degene op kort termijn zijn opstallen zal neerzetten zodat het “project” op natuurlijke wijze kan uitgroeien tot een nieuwe gemeenschap.

De Vereniging Gron Fanowdoe i.o bestaat uit 3 bestuursleden, te weten Rob Kensmil(voorzitter), Chanelle Simons(penningmeester) en Steven Dragtenstein(secretaris). De vereniging is geen verkavelingsbedrijf nog projectontwikkelaar, maar stelt de aan haar geboden grond ter beschikking van de gemeenschap. De introductie vindt plaats middels een persconferentie op dinsdag 6 Maart om 12.00u in ’t Vat 2 etage Ondernemershuis Paramaribo.

Bekijk ook:

6 REACTIES

 1. Als ik de namen check zie ik nergens dat ze ervaring met financiele en juridische uitvoering van een dergelijk project hebben. Er komt wel iets meer bij kijken dan enkele pikketpalen slaan waar de landmeter een grenssteen moet plaatsen. Denk aan afspraken en aanleg van nutsvoorzieningen, goten, wegen, etc.
  Ik hoop dat ze zich goed bewust zijn van hun verantwoordelijkheden en dat het geen debacle wordt.


  Maak melding

 2. Waar zijn die 18000 huizen van bouta gebleven. De plee-si-dent heeft weer eens jullie intelligentie zwaar beledigd. Blijf maar op hem stemmen want hij gaat jullie nog gras laten eten.


  Maak melding

 3. dit is geen zuivere koffie

  De vereniging is geen verkavelingsbedrijf nog projectontwikkelaar, maar stelt de aan haar geboden grond ter beschikking van de gemeenschap.
  5 december mop.

  waar van het district Para = het in de buurt van chan-dri-ka perceel??????


  Maak melding

 4. Misschien een goed plan, echter de vrees is dat het weer zo’n project wordt dat halverwege blijft steken in chaos. stukjes grond zonder de nodige voorzieningen met hier en daar een krot erop, zonder onderhoud etc etc. Dit komt, omdat de overheid in gebreke is gebleven om op fatsoenlijke wijze het grondprobleem in Suriname stevig en deskundig aan te pakken. Dus burger initiatief is goed, maar de omstandigheden maken dat de chaos alleen maar erger wordt. Weg met Bouterse, en laat de jeugd de zaak overnemen.


  Maak melding

 5. Het is een project alleen voor Djoeka’s en Creolen.Niet voor Javanen die op Somo lijken;niet voor Indianen die op Artist lijken;niet voor Hindostanen die op Asis Gajadin lijken;niet voor Chinezen die op Tsang lijken !Niet voor Libanezen en Joe,s die op de Issa’s lijken !!!
  No so-a-de !!!


  Maak melding

 6. Sinds wanneer is kensmil bevoegd para gronden uit te besteden ?
  Hij is nieteens rechthebbende…zn voorouders hadden zich terug getrokken uit de koop.
  Rotòp man…probeer op een andere manier aan kapitaal te komen….leegloper!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.