Activiteiten rond geboorte- en sterfdag Clark Accord

4
Activiteiten rond geboorte- en sterfdag Clark Accord

Vandaag, 6 maart, is het de geboortedag van schrijver Clark Accord (1961) en op 11 mei 2011 was zijn sterfdag. De Clark Accord Foundation Suriname (CAFS) houdt het gedachtegoed van Accord in stand en markeert ook dit jaar weer een belangrijke periode van 6 maart tot en met 11 mei 2018. Dit begint vandaag met een kranslegging op de RK begraafplaats.

De CAFS stelt zich onder andere ten doel om jongeren bewust te maken d.m.v. verschillende activiteiten zoals de Sori Yu Talenti schrijfwedstrijd en het geven van presentaties op scholen. Ook blijft de Foundation de literaire erfenis van Clark promoten.

Dit jaar zijn er een 3-tal activiteiten; de scholierenvoorstelling voor VOJ en VOS scholen welke start op 15 maart, de Clark Accord lezing op zijn sterfdag​ (11 mei) en de presentatie van de 2e verhalenbundel van de Sori yu Talenti schrijfwedstrijd.

4 REACTIES

  1. Accord zal vooral bekend blijven als de man die Wilhelmina Angelica Adriana Merian Rijburg alias Maxi Linder, Suriname’s beroemdste prostituee weer levend maakte.
    Anders was ze voor altijd begraven geweest.


    Maak melding

  2. Ja Maxi Linder was beroemd, altijd klanten om zich heen. Heeft vele arme kinderen van voedsel voorzien en heeft zelf hun studie betaald in Nederland. Toen ze oud en ziek werd, keek niemand meer naar haar. Op Katwijk heeft men haar beroofd van haar sieraden en de eigendomsstukken voor een appel en een ei van haar, onder bedreiging, gekocht. Ze is eenzaam, berooid en verdrietig heengegaan.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.