Nederlandse studenten TU Delft verkopen kas in Suriname

16
Nederlandse studenten TU Delft verkopen kas in Suriname

Onlangs werd weer de Marowijne Agri & Food Beurs in Suriname gehouden. De maanden voor aanvang van de beurs waren studenten van de TU Delft op Moengo aanwezig om het project ‘Uit Eigen Kas‘ te ontwikkelen en te verkopen. De studenten hebben hard gewerkt om op de Barronschool een plantenkas te plaatsen. Kinderen zullen hier in de toekomst trainingen krijgen over het gebruik ervan.

De beurs was het startpunt voor de verkoop van de kas, dit werd feestelijk aangekondigd met ballonnen en confetti(FOTO). Met een lijstje potentiële klanten kijken ook de studenten van de TU Delft terug op hele geslaagde beursdagen.

Bekijk de aftermovie:


16 REACTIES

 1. Klasse van deze studenten uit de gehate Nederland, als ik Blank was en ze lopen te lullen over mij dan zou ik zeggen njang mi mars !!!!! Ik hoop niet dat ze deze kassen niet gebruiken om wiet te telen. Bepaald figuren en vooraanstaande personen willen niets te maken hebben met de Ptatas dan vraag ik me zelf af wat gaan ze daar lullen.Ik zou zeggen krijgt de …….. maar.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 2. @Zwartmans,

  Ben het helemaal eens met je.
  Sint Eustatius is een nederlands gemeente maar het eilandbestuur heeft er een zooitje van gemaakt net zoals in Suriname. Terecht dat Nederland orde op zaken stelt, en het eiland zelf gaat besturen !!!!


  Maak melding

 3. @JZwartmans en @Sintcorruptius,
  Ik ben zelf blank; laat me dat voorop stellen.
  En natuurlijk haat ik die ptata’s niet; ik haat niemand.
  Maar om bij voorbaat en tot het nederige toe die ptata’s (bij alle topics hier op deze site) de hemel in te prijzen, komt bij mij over als een gebrek aan besef van eigenwaarde.
  Ik had liever iets positiefs van jullie vernomen over mijn mede moengonezen in het filmpje, die ondanks de beperkte middelen die tot hun beschikking staan, er proberen iets van te maken.
  Dat wilde deze blanke even kwijt.


  Maak melding

 4. @ D. Blanker

  Ik ben een zwarte zoals de blanken ons kwalificeren, ik prijs niemand de hemel in, een ieder die het verdient heb ik
  er respect voor ! Wat mij dwars zit in deze kwestie ie dit:
  De meeste Suri”s noemen ons die in Holland zijn land verraders, en ze willen niks van de blanken hebben.
  Waarom laten ze de blanken dan in Su toe dan ??
  Ik heb ook niks tegen de Suri s en helemaal niet tegen de Moegonezen. Ik kom zelf uit Su maar woon en werk hier in Nederland al 52 jaar, 90 % van mijn collega’s zijn blank.
  Als ik ze op hun plaats moet zetten dan doe ik dat ook, dat geldt trouwens ook voor mijn overige collega’s. Ik ben geen racist, ik beoordeel niemand om zijn kleur, maar om zijn gedrag ! Misschien heb jij mijn posting niet helemaal begrepen, lees het nog een keer zou ik zeggen.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 5. Danny Blanker
  Ben je geen albino????????? 🙂
  Ja dan heb je een blanke huid maar je bent eigenlijk een zw…. he.
  Alles wat men zegt of schrijft heeft een zekere nuance nodig dus alles nemen met een korreltje zou en wat echte peper


  Maak melding

 6. Heel goed van de studenten en bevolking groepen in in Suriname .

  Kennis overdracht aan de doelgroepen in Marowijne doorTU Delf .

  Hollandse jongeren leveren een grote bijdragen in Suriname .

  Mensen die geremigreerd zijn leveren ook een grote bijdragen ,onderschat het niet .


  Maak melding

 7. Het is jammer om steeds te zien dat er een bepaalde benadering gehanteerd wordt, vooral een etnische benadering en dan ook vooral een negatieve. Bij stichting de SOIL Masonkondre proberen we met kennisinstituten te werken of ze nou Nederlands zijn of Surinaams zijn om een bepaalde ontwikkeling tot stand te brengen. De projecen die we uitvoeren daar staan we zelf aan de basis van, zie http://soilmasonkondre.wordpress.com.


  Maak melding

 8. Oeiii oeiii. ik heb begrepen dat su zefstandig is. Mooi niet. Kan Su zo,n eenvoudige plantenkas niet zelf timmeren ???. Balachelijk gewoon. Er worden projecten van de grond gestamd, maar die gaan snel weer verdampen. Zou het dan door klimaatverandering/globalwarming of door de luie of domme suries. Ze hebben toch grote mond tegen de witten???. Sarie torie


  Maak melding

 9. Zou iedereen zo denken dan was dit alles niet nodig.
  Er zijn tegenwoordig niet veel mensen meer die elkaar respecteren om hoe ze zijn
  Tegenwoordig telt. Alleen je kleur of afkomst en iedereen voelt zichzelf meer en beter dan een ander


  Maak melding

 10. Misschien kan TU Delf Surinamers helpen en leren hoe ze zonnepanelen kunnen maken.
  Daar hebben we meer aan dan een kas om te planten.😆
  Alles groet al goed genoeg in ons heerlijk klimaat.
  Prijs de Heer.

  Hoe we de zon ☀️ goed kunnen inzetten, lijkt mij interessanter en zijn we beter geholpen.
  Of hoe we een beter riolering systeem kunnen ontwikkelen, zodat Suriname niet blank staat na een buitje.
  Aangezien Ned zo goed is met waterhuishouding.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.