Oppositielid bezorgd over besteding miljoenenkrediet voor Suriname

10

PARAMARIBO, 3 feb – Suriname mag een krediet van de International Islamic Trade Finance Cooperation, ITFC, opnemen. Het geld, dertig miljoen dollar, is voor het dekken van dringende en noodzakelijke behoeften. Parlementslid Mahinder Jogi (VHP) maakt zich zorgen om de ‘invulling’. Nogal wat vragen doemen op, zoals wie gaat inkopen en wat.

Formeel is het ministerie van Handel Industrie & Toerisme aangewezen als inkoper. Daar kunnen wat kanttekeningen bij geplaatst worden. “Wat gaat het ministerie kopen? Wij hebben eerder vijf en twintig containers met inferieure spullen van China ontvangen en wij weten niet eens waar deze spullen zijn. Mensen die geen verstand hebben van wat zij moeten kopen, moeten zich daar niet mee bezighouden”, zegt Jogi tegenover Dagblad Suriname.

Het gaat niet om een klein beetje geld. Geld dat ook nog terug betaald moet worden. Volgens afspraken met ITFC is het geld bestemd voor de import van grond- en hulpstoffen en verpakkingsmateriaal voor productie van basisgoederen. Ook medicamenten en productiemiddelen voor land- en tuinbouw mogen betaald worden. Jogi maakt zich vooral zorgen om wat gekocht zal worden voor de landbouw.

10 REACTIES

 1. Weer een smak geld naar een land waar de transparantie ver te zoeken is, onlangs weer naar beneden bijgsteld en wat hoog op de wereldranglijst staat wat betreft corruptie, het een staat beslist niet los van het ander, de paarse dirigent en een stel orkestleden zullen er wel weer flink de strijkstok langshalen


  Maak melding

 2. Wie krijgen de opdrachten om de spullen te leveren?

  Dilip Sardjoe en vrienden van Bouta zullen het grootste deel leveren tegen prijzen die tweemaal hoger zijn dan normaal


  Maak melding

 3. Ja!! Feest vieren . Lets go party all the time.
  Niks mee te maken; baby’s mogen dood gaan en oudjes van ashiana idd.
  Er is ook 1 feest vierende onder ons nu.


  Maak melding

 4. Opa taki, zeker weten zal een groot deel verdwijnen in de zakken van ddb en Boefdraad. Oma taki, geen enkele US nikkel krijgen die oerdomme verarmde paarse debiele ndper’s te zien. Alles verdwijnt aan consumptie goederen en paarse administratiekosten. Ndp es de meest vervloekte criminele moordenaars partij sinds 1987 en alle ndper’s zijn medeverantwoordelijk aan de steeds groter wordende paarse ellende en misdaadvloek. Ndp na wang mpp dagu religieuze sekte olv de twee grootste awariedomries van verworden Suribabwe, Meyje SteAnus en MissiKaDubai. Na didibri handlangers.


  Maak melding

 5. De oppositie behalve Paee Somo moet niet klagen en mopperen.. Want hun volgelingen moeten toch eten , drinken en dansen van produkten welke gehaald moeten worden uit buitenland zoals kip ,gele erwten , blom, aardappelen en masala voor de rotie en kip, bruine bonen, zoutvlees, bakkeljauw voor de stampot Bruine Bonen met Rijst en ook Nike schenen en kleding voor de dansie. Maar de wong Jowo klaagt niet. Ze gaan juist profiteren van het kredietgeld van de overheid. De overheid kunnen de miljoenen krediet goed gebruiken om bij wong jowos voedsel te kopen voor de hongerige Simba( ouderen) en anak anak(kinderen) bij belaardenhuizen resp.kinderhuizen en ook de hongerige suries. En Paee Somo is zeker blij met deze krediet van de overheid . Paee somo en de mensen die op hem lijken gaan zeker mee profiteren daarvan. Want wong jowos hebben de kunst van het maken van voedsel welke geproduceerd wordt van lokale grondstoffen. Dus Wong Jowo is blij en de suries ook. want er is werk in de warungs en genoeg bamie , nasi, pitjil, telo enz en dawet voor idereen. Dus neks no fout van besteding van miljoenenkrediet. Anders is Sarie torie


  Maak melding

 6. Eerste prioriteit is om materialen te importeren voor een grand moskee. Deze wordt gebouwd op het Onafhankelijkheidsplein, dat hernoemd zal worden tot Afhankelijkheidsplein.


  Maak melding

 7. Ik had gelezen te hebben dat de bank de gewenste goederen bij een leverancier tegen favourable prijzen kocht. De leverancier geeft de goederen Dan aan de eind bestemming.De Islam banken werken zo volgens het artikel. Su dat is Boutetse ziet geen geld. Hebben ze de regels gewijzigd met tjoekoes?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.