Opborrelende dissidentie in Surinaamse regeringspartij BEP

17

PARAMARIBO, 3 feb – De meningsverschillen rond deelname in een regering Bouterse waren er al bij aanvang. Maar deze waren nog nooit zo omvangrijk en fel als nu. Regeringspartij BEP staat anno 2018 voor haar ergste uitdaging. Eind vorig jaar was het al merkbaar. Partijvoorzitter en parlementariër Celsius Waterberg zag zich genoodzaakt bestuursverkiezingen uit te stellen. Nu de verkiezingen toch en weer voor de deur staan, laten doorwinterde partijprominenten zich horen.

Het zijn niet de eersten, de besten. En ze halen ongekend genadeloos hard uit. “Waterberg heeft de BEP behoorlijk geschaad”, zegt Caprino Allendy tegenover Dagblad Suriname. De voormalige ondervoorzitter van het parlement kan zich niet langer inhouden. Hoewel hij zich ooit terug trok uit de actieve politiek, voelt hij zich gedwongen terug te keren. Wat vooral steekt, is het stiekeme karakter van het huidige partijbestuur.

Met de achterban en het kader is er nauwelijks contact. Van communicatie over de kwaliteit van het coalitiegebeuren is nauwelijks of geen sprake. “Het kan zijn dat zij bepaalde mensen informeren. Maar de massa binnen de BEP wordt zo slecht geïnformeerd dat het beleid van de partij helemaal niet wordt uitgedragen. Ik weet ook niet wat er gebeurt”, aldus Allendy. Hij wil bij de bestuursverkiezingen dan ook geduchte tegenstand bieden.

Bekijk ook:


17 REACTIES

 1. Is er geen ander politiek talent binnen de partij? Ik wordt zo moe van al die politieke partijen met steeds dezelfdeoude lullen.Somo, Bouterse, Rusland, Santhoki enz. Ook als jeverkiezingen verloren hebt moet je opstappen. Afgewezen doo het volk. Ga lekker iets anders doen. Dewereld veranderd, wedden dat de meesten niet thuis zijn in de moderne thechnologie. Dat zegt al hel wat. Alleen in Suriname blijven deze figuren tot hun dood in de politiek. Jammer genoeg blijven mensen dit pikken.


  Maak melding

 2. Opheffen die djoeka zooi en aansluiten bij de NDP. NDP gaat de verkiezingen ruim winnen en Bouterse wordt opnieuwd herkozen als president. Zo simpel liggen de zaken.


  Maak melding

 3. Het moet niet gekker worden; een Djoe ka die van de andere djoeka vindt dat het een djoeka zooi is.
  Adjoekadjoekadjoeka (die djoeka heeft die djoeka gedjoekt).


  Maak melding

 4. @ Parbo,

  Begin je zelf op te heffen !!
  Je ziet toch dat jouw Bouta niet meer in staat is de “Kaboela-dans” uit te voeren !!!
  Laat hij de corrupte NDP opheffen !!


  Maak melding

 5. BEP betaalt de prijs voor de samenwerking met de NDP.

  Waterberg en Breeveld waren gretig om aan de regeringstafel te zitten want daar wordt de koek verdeeld. Zoals verwacht hebben ze een paar kruimels gekregen voor zichzelf en niets voor hun achterban kunnen betekenen. De achterban die crisismaatregel na crisismaatregel opgelegd krijgt terwijl de partijvoorzitter een vorstelijk salaris ontvangt. De achterban is dus weggelopen. Van beide partijen is vrijwel niets meer over. Soso bruja en elkaar bevechten.

  Te joe njang bouta njang njang joe sa pai bouta paimang
  Laat dit een les zijn voor andere partijen die nog toch nog met Bouterse in een regering willen.


  Maak melding

 6. Te Bouta barie tap a podium in OCER, ‘a mannetje-stonboerikie” de drachtig/ a zwanger, dan schreeuwen de NDP-achterban: “ja volks pres, mi pikien-ingi-boi, na so a de, lek-fa-joe takki !!
  Te bouta takki; a-boerikie na joe pappa! Dan a gepeupel in Ocer,nanga Misjieka-bakka nanga Doekhie
  e-bari: na so a de, lek-fa joe ,.oenoe volkspresident takki !!
  Oeng no mang pai wang begrafenis moro: Ja pres, na s0 we lobi !! Opa nanga Oma kan dede gwe !!


  Maak melding

 7. Parbo

  Opheffen die djoeka zooi en aansluiten bij de NDP. NDP gaat de verkiezingen ruim winnen en Bouterse wordt opnieuwd herkozen als president. Zo simpel liggen de zaken.

  Joe moes de a voorzitter foe de grootste nationale debielen partij, want a domheid sa joe e etaleer is paarsdom grenzeloos. Wang Buriki moro kono moro alle na dongsma partij samen bij elkaar.


  Maak melding

 8. Weer zo een waardeloze zogenaamde politieke partij met ongeschoolde krachten die denken hun zakken te vullen met gemeenschapsgeld.Welke opleiding hebben deze mensen. Hebben zij politicologie op een Universiteit etc.. gestudeerd?
  Elke aap kan een groep verzamelen die hen volgt. Het zijn juist degene die hard lopen te schreeuwen BEP en vele anderen hebben geen kaas van de politiek gegeten. Ze kunnen niet instaat hun eigen schoenen te veteren. Hun eigen huishouding op een nette manier te runnen. Ze hebben geen brand,inboedel, auto, bromfiets of een begrafenisverzekering. Hebben moeite met het vinden van een baan, Zijn niet getrouwd en onderhouden hun kinderen niet.Zitten vaak alcohol te zuipen en willen gezien en gehoord worden.BEP gaan jullie een opleiding volgen en een nette baan zoeken. Help thuis met het goed opvoeden van jullie kroost. Ze leven maar op los en zijn een grote last voor de gemeenschap. Suriname zal niet vooruit komen met nog een partij erbij. Dit is letterlijk de kolder in je kop hebben.De media moet zijn tijd niet verdoen met het kenbaar maken van informatie die kant nog wal raakt.


  Maak melding

 9. Prakserie yu prakseri bun. Ma na wan sari tori yu no abi koni nanga sabi.
  Ik merk uit uw betoog en mening over de BEP en haar achterban wordt ingegeven door uw eigen beperkte kennis en kennelijke vooroordelen.
  Het is zeer positief dat u een bijdrage levert aan de discussie. Tegelijkerd is het jammer dat het niveau te wensen over laat.


  Maak melding

 10. Prakserie yu prakseri bun. Ma na wan sari tori yu no abi koni nanga sabi.
  Ik merk uit uw betoog en mening over de BEP en haar achterban, dat deze wordt ingegeven door uw eigen beperkte kennis en kennelijke vooroordelen.
  Het is zeer positief dat u een bijdrage levert aan de discussie. Tegelijkerd is het jammer dat het niveau te wensen over laat.


  Maak melding

 11. BEP achterban zal vrijgesteld worden van belasting betalen !!
  Alleen de stadscreool,Cihinees,Hindostaan,Libanees en Javanen in de stad en de kustvlakte moeten belasting betalen !!!
  Waarom bezoekt hun minister DIKAN geen plaatsen waar Javanen en Hidostanen en afstammelingen van vrij veklaarde slaven in de kustvlakte wonen om enige verbetering te helpen brengen in hun leefomstandigheden ??
  Deze mensen betalen zijn salaris via belastinggelden !! Niet de Djoeka’s van BEP en ABOP !! Die krijgen alles “kratis” !!
  Hele Latour-gebied, Nieuw Weergevondenweg,Rahamel Buiten,Sunny Point en omgeving waar ze neerstrijken maken ze onveilig !!!


  Maak melding

 12. parbo

  jou bouta zal geen enkele verkiezing meer winnen

  als je speech van abrahams de rover hebt beluisterd te pokigron dan heb jij begrepen dat bouta op zijn sterfbed ligt


  Maak melding

 13. @ Parbo
  “Opheffen die djoeka zooi en aansluiten bij de NDP. NDP gaat de verkiezingen ruim winnen en Bouterse wordt opnieuwd herkozen als president. Zo simpel liggen de zaken.”

  Parbo hoe lang schuift de NDP haar bestuursverkiezingen al voor zich uit. Bouterse is al miniaal 2 jaar voorzitter zonder volgens de statuten gekozen te zijn.!!!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.