Goedkoop begraven in Suriname bestaat niet meer

44

PARAMARIBO, 3 feb – Goedkoop begraven is in Suriname een utopie. Zo iemand nog geloofde dat het toch mogelijk was, dan is er nog altijd de kille realiteit. Wie dacht met een subsidie van de overheid (overheidsbegrafenis, red.) goedkoop uit te komen, betaalt een hoge prijs. De restanten van de overledene zijn overgeleverd aan de genade van de begrafenisondernemer. Zoals onlangs nog bleek bij het transport van babylijkjes.

Volgens afleggersvereniging Michaël zijn de lijkjes in de achterbak geplaatst van een vrachtwagen. Met dezelfde trip werden ook geamputeerde armen en benen vevoerd. Michaël spreekt er schande van. Niemand die er echt wakker van ligt. “Bij een overheidsbegrafenis heb je geen keus. De ondernemer met wie er een overeenkomst is, beslist wanneer en hoe laat je wordt begraven”, zegt een ambtenaar tegenover de Ware Tijd.

De ‘overheidsbegrafenis valt binnen het domein van het ministerie van Sociale Zaken & Volkshuisvesting. “Als de financiële middelen er zijn wordt het bedrag uitgekeerd, anders niet”, aldus de ambtenaar. De meeste begrafenisondernemers doen geen zaken meer met het ministerie. Het duurt te lang voor ze hun geld zien. Veelal komt het op genadebrood eten aan. Michaël en andere gevoelige geesten zullen dus vaker moeten slikken.

Bekijk ook:


44 REACTIES

 1. Dit is het resultaat van NDP,’ers het is koekjes van eigen deeg. Juist deze groep mensen had op NDP gestemd, mensen die afhankelijk zijn van de overheid en voedselpakket en niet geschoold zijn. Straks krijgen jullie ipv voedselpakket diarree van hoefdraad en bouterse als bruine bonen.


  Maak melding

 2. Begraafplaatsen in Suriname zijn te erg voor woorden, toch doe ik het, het is een vreselijke aanblik zoiets daar wil je niet begraven worden het is vreselijk dat Familie er geen onderhoud plegen de graven zien er uit als een enge film
  De verslaafden zijn daar de baas, als je iets vraag moet je naar een verslaafde toe, zij vertellen wat je wil weten, er is geen toezicht , alles wat je neer zit bij een graf wordt gestolen.
  Wat een zooitje, ik zou me dood schamen om mijn moeder daar te begaven.


  Maak melding

 3. Zelfs doodgaan is een dure grap in Suriname. Een eenvoudige begrafenis bestaat niet meer voor uwe ziele rust.Een regelrechte belediging aan het adres van de overledene en zijn nabestaanden,Net een harde ndp klap in je gezicht!Bidden mensen om nooit ziek te worden.!


  Maak melding

 4. Alle dode ndper’s verdienen het om zo te worden vervoert. Alle levende verarmde oerdomme ndper’s hebben eindelijk na tweemaal gestemd te hebben op de duivel ddb hun misleider en ware gedaante gezien waaronder land en volk te lijden hebben. Misdaad op misdaad is wat de gehele ndp regering op haar naam heeft. Corruptie op corruptie, liegen, bedriegen en misleiden. En dat allemaal om de paars verdorven duivelse afgod ddb. Door een man gaat een hele natie ten onder en ook door maar een man zal ze worden gered, maar dat is geen ddb en co, zoals leugenprofeet Stef Anus Meyje het ganse volk en zijn domme paarse sekteleden dat gegin 2010 voorhield, ook tijdens zijn awariedomries preken op de TV. Oma en opa kunnen nog steeds niet begrijpen dat hij heeft gezegd dat dat ddb, Dino en Meriba zijn bekeerd en dat er nog mensen zijn die naar hem luisteren. Zodra deze awariedomrie op de tv verschijnt zappen oma en opa naar een andere zender. Die man houdt de gehele samenleving net als zijn baas ddb finaal voor de gek met zijn valse paarse profetien over rust, vrede en voorspoed. Oma taki, na wang tienden eisende kerkboef.


  Maak melding

 5. Het is een grote schande voor ons volk.
  Al die uitvoerende serenades met dansende lijkkisten op straat die op Facebook worden gepresenteerd met muziek en al en de mooie danspasjes van de lijkdragers. Er is geen enkele kerkhof die er fatsoenlijk uitziet.
  Echt voor een horror film uit de oertijd.
  Waarom worden de gevangenen niet ingezet om zich nuttig te maken. Met beveiliging de begraafplaatsen schoon te maken. Families zijn nalatig.Het is ook hun taak om hun overledenen hun graf te onderhouden
  De zwervers opbergen in LPI. Die maken er ook een zooitje van. Het is de taak van de Overheid om erop toe te zien dat verwaarlozing niet wordt getolereerd. Werkverschaffing is ook de taak van Sociale Zaken. Dat er veel geld wordt gevraagd om je overledenen te begraven heeft letterlijk te maken met de ene zijn dood is de andere zijn brood. De toeristen kunnen ook mooie plaatjes schieten van onze begraafplaatsen.
  Dit kunnen ze ook in Europa promoten op de beurzen. Hier krijg je plaats vervangende schaamte voor.


  Maak melding

 6. Als je sterft dan wordt je weer één met de natuur. Overledenen in kisten stoppen en opbergen in een gemetseld graf is niet natuurlijk. Begraafplaatsen worden niet onderhouden is de klacht. Het is wel begrijpelijk, wat heb je daar nog te zoeken? Je dierbare is daar niet.

  Misschien zou cremeren populairder moeten worden. Niet zoals de Hindoe’s het doen aan de Weg Naar Zee, maar in een crematorium. Dat is goedkoper dan begraven.

  Sommigen strooien daarna de as uit op plaatsen die van betekenis waren voor de overledene. Sommigen mengen het door grond en planten er een boompje in als herinnering, sommigen laten er sieraden van maken, sommigen bewaren het in een urn.

  Er zijn vele mogelijkheden om de dierbare een laatste rustplaats te geven en de herinnering levend te houden.

  Als je in God gelooft, het is de ziel die voortleeft, niet het lichaam.


  Maak melding

 7. Helemaal eens net hansie zonder broek.
  Mindset van velen van ons moet eerst veranderen.
  Al dat cultoeroe gedoe belemmert veel meer dan je denkt.
  Terwijl het simpel is,het lichaam hoeft niet voort te leven


  Maak melding

 8. De ziekenhuizen en hun mortuariums mogen op een respectvolle manier omgaan met lijken.Dat de overleden baby’s hun lijkjes in een vrachtwagen worden gedumpt met geamputeerd armen en benen van anderen is niet respectvol.
  Met dit gedrag geeft men duidelijk aan dat er ook geen respect is voor het leven. Je trapt de ouders van deze overleden baby’s nog meer op hun ziel. Het mortuarium van het AZ stinkt een uur in de wind. De gasten die er zelf werken kloppen geld uit verdrietige mensen hun zak, als de mensen hun overledenen willen zien. Schaamteloos gedrag. Ik vraag mij af wat deze onmensen hier doen. Het is bij de beesten af. Mentaliteit en gedragsverandering die onbeschrijflijk is. Wat bezielt deze mensen vraag ik mij af.
  Zelfs lijken moet je met respect behandelen.Het is iemands kind of familie geweest. De begraafplaatsen kunnen ook opgeruimd worden. Die worden ook niet onderhouden.Cremeren in een crematorium is beter voor het milieu.Wanneer je tracht sommige mensen in het reine te brengen, dus bewust te maken van hun handelen,krijg je een grote mond. Ze willen niet leren en ook niet van elkaar leren. Het is een corrupte bende ook met het omgaan met lijken.


  Maak melding

 9. Begraven worden in Suriname is altijd al duur geweest. Het is zelfs zo erg dat omstreeks 1800 mensen zonder kist werden begraven. Reden: een kist kostte toen 17 gulden en 10 stuivers. Een vermogen en vele malen meer dan een maand salaris uit die tijd. Dus vandaar die beslissing om mensen zonder kist te begraven. De regering heeft toen een resolutie uitgevaardigd. Wordt je betrapt dan kreeg je een boete van 300 gulden.
  Mijn advies: wordt begrafenisondernemer. Vooral nu met die slechte gezondheidszorg van Suriname. De kans op een nijpend tekort aan stoffelijke overschotten is daardoor uitgesloten.


  Maak melding

 10. Goedkoop begraven bestaat wel. Vraag het aan wong jowos. Ze hebben de gotong rojong . Gotong Rojong is samen helpen, steunen, doen en aanpakken). Vraag het ook aan Paee soemita somo, sapoen en ralim Ze weten wat Gotong rojong is. Dus niet klagen en mopperen . Dit is nex no fout maar wel sarie torie.


  Maak melding

 11. @Hans van den Broek,

  Wat is er ms met de manier waarop Hindoes cremeren te Weg naar Zee? Het hout dat ze gebruiken kunje weer aanplanten (bomen), maar kun je de olie waarmee electriciteit voor een crematorium wordt gewekt weer aanmaken in de grond? Denk na voor je als een ezel balkt. Je balkt vaker en vaker. Ben je ziek?


  Maak melding

 12. Zeemansgraf is goedkoop. Bovendien ook nog goed voor het milieu. De roofvissen hoeven dan al die sardientjes niet op te peuzelen. Dat mogen de roofmensen doen.


  Maak melding

 13. In de Bijbel staat dat de lijken uit het graf gaan opstaan en de mensen gaan aanvallen. Dus cremeer ze beter of geef ze als voer aan vissen, vogels en tijgers.


  Maak melding

 14. @ B. Waqoof: Wat loop je weer hard van stapel. Wat ik bedoel is dat die manier voor de meeste mensen te confronterend is. Weinig mensen zullen het aangenaam vinden om hun overleden dierbare op een brandstapel te zien verbranden. In crematoria gebeurt dat op een hygiënische manier in een gesloten oven en blijft er alleen fijne as over.

  Veel religieuze en andere culturele gebruiken hebben hun oorsprong in een tijd die honderden, zo niet duizenden jaren achter ons ligt. Toen hadden ze een functie, nu niet meer. Waarom die gebruiken zo zijn weet niemand meer, niettemin wil men ze niet ter discussie stellen. God wil het zo, dus moet de mens gehoorzamen.

  In Europa heeft men dat wel gedaan en dat leidde tot grote wetenschappelijke vooruitgang nu men niet meer geremd werd door de wetten van de kerk. Dat is de echte reden dat de Europeanen de wereld veroverd hebben, en niet andersom. Dat is ook de reden waarom de islamitische wereld in wetenschappelijk opzicht niets voorstelt. Als je mensen verbiedt te denken dan stopt elke vooruitgang.


  Maak melding

 15. Hier in Holland, wil een Pia Dijkstra, dat jouw lichaam: lees Organen, na jouw dood, als vanzelfsprekend, in een ander begraven worden!? Groter Heiligschennis bestaat niet. Idd, jouw as in een putje verwerken en daar overheen een boompje, lijkt ideaal!


  Maak melding

 16. Over Pia Dijkstra gesproken. De hooligans van D666 (duivel 666) gaan over 2 jaar een wetsvoorstel indienen dat eenzame mensen moeten copuleren met (huis)dieren en dat iedereen een chip krijgt in de belangrijkste en meest gewilde organen zodat men constant op de hoogte is van de orgaanstatus van een ieder en a la minute een orgaan kan oogsten bij overlijden, zelfs als de persoon nog hersenactiviteit heeft.
  Nederland ontpopt zich als een duivels land met veel zieke neigingen op heel veel gebieden.


  Maak melding

 17. Over Pia Dijkstra gesproken. De hooligans van D666 (duivel 666) gaan over 2 jaar een wetsvoorstel indienen dat eenzame mensen zich moeten vergrijpen aan (huis)dieren en dat iedereen een chip krijgt in de belangrijkste en meest gewilde organen zodat men constant op de hoogte is van de orgaanstatus van een ieder en a la minute een orgaan kan oogsten bij overlijden, zelfs als de persoon nog hersenactiviteit heeft.
  Nederland ontpopt zich als een demonisch land met veel ziekelijke neigingen op heel veel gebieden.


  Maak melding

 18. Deze wet gaat het niet halen, mevrouw wil alleen enkel scoren met het voorstel. Stel dat het toch doorgaat, dan kan men allerlei delen uit de lichaam halen tot voortzetting van leven in een andere lichaam. Wel als de persoon in kwestie een levensverzekering had , dan hebben de nabestaanden een probleem want de ziel is niet helemaal dood. Een gedeelte ervan leeft immers voort. Een verzekering keert uit indien iemand 100 procent dood is. Het is even een doordenkertje, IQ van mevrouw is kennelijk beperkt.


  Maak melding

 19. @ Prophet: U gelooft ook werkelijk alle onzin die ze u wijsmaken. Ik zou eens naar de dokter gaan vanwege uw hallucinaties. In andere tijden zou u misschien geëerd worden als een profeet, maar nu krijgt u een pilletje en als u dat regelmatig in neemt heeft u nergens meer last van.

  @ Eigen Menig Democraten: Ik moet u iets vertellen waar u misschien van schrikt, namelijk, de ziel bestaat niet.
  Wie u bent, uw persoonlijkheid, wordt bepaald door de structuur die u gedurende uw leven hebt opgebouwd in uw hersenen. Als uw hersenen gedurende een bepaalde tijd onvoldoende zuurstof krijgen bestaat u als persoon niet meer, al kan de rest van het lichaam nog in leven worden gehouden..
  De lichaamsdelen die getransplanteerd kunnen worden bevatten niet meer ziel dan de onderdelen van een auto die je kunt gebruiken om een andere auto te repareren.

  Als u in Nederland woont hoeft u niet bang te zijn dat uw lichaam geplunderd wordt als u dat niet wilt. Gewoon aangeven dat u dat niet wilt en klaar is het.
  Om zeker te zijn moet u zien te overlijden op een plaats waar geen dokters in de buurt zijn.
  U weet toch, de meeste mensen die nu dood zijn hadden kort voor hun overlijden contact met een arts of verpleegkundige!

  Overigens denk ik dat men zich beter kan richten op het kunstmatig kweken van organen. Daar worden al proeven mee gedaan. Dan is al dat transplantatiegedoe niet meer nodig.


  Maak melding

 20. @Hans van den Broek,

  Denk je echt dat als je in Nederland woont, je organen veilig zijn?

  Denk hier eens over na: iemand sterft, heeft z’n ‘nee-bewijsje’ niet bij zich, de computer waar de arts wel- of geen toestemming gegeven moet checken doet het (zgn) niet, wat denk je dat een arts gaat doen? Die organen eruit halen natuurlik.

  Het is een bijzonder knap opgezet wetje die een maximum aan orgaanoogst moet opleveren. Alleen al doordat zeker 25% van de mensen die tegen zijn, dit niet gaan registreren!


  Maak melding

 21. Koos.
  Ik ben het niet met je eens. Jouw zin luidt:
  “Gewoon aangeven dat u dat niet wilt en klaar is het”.
  Te weinig mensen weten hoe dat moet.
  Mijnoverheid.nl enz
  Ik vind het een grof schandaal dat D’66 met zo’n wetsvoorstel is gekomen.
  De tweede kamer is nipt akkoord gegaan.
  Hoe durven zij te zeggen: je lichaam is bij je dood van mij en niet van jou, niet van je nabestaanden, niet van je schepper

  De Eerste kamer heeft vragen. Mevrouw Dijkstra weigert haar voorstel miniem aan te passen.
  De aanpassing betreft het recht van de nabestaanden om toch te voorkomen dat de organen van hun geliefde ter beschikking wordt gesteld
  Het enige wat Dijkstra wil doen is dat als nabestaanden hele goede argumenten hebben dan worden je organen niet ter beschikking gesteld.
  Daar zit de crux. De dokter zegt: ik vind je argument niet zwaarwegend genoeg.
  De nabestaanden hebben dan het nakijken.
  Walgelijk.
  Om de discussie zwart-wit te maken (een geliefd onderwerp hier).
  Zullen doktoren nog vechten voor het leven van een zwarte (iedereen die niet blank is!!), als ze weten dat een blanke je organen nodig heeft.


  Maak melding

 22. Koos excuses, ik had mij tot Hans vd Broek moeten richten.
  Bij deze.

  Haco
  En dat is nu juist het probleem.
  Nederland wil voor God spelen.
  Naast alle ethische en morele bezwaren krijgen we
  over een paar jaar een financieel bezwaar:
  mensen leven te lang. We kunnen de pensioenen helemaal niet meer betlaen


  Maak melding

 23. Pico@
  Ik heb van middag buitenhof zitten kijken ,het wat genuanceerder dan het zwart wit wat jij uit legt de nabestaande hebben ten alle tijden het laaste word en zeggenschap over het donor codicil ,wacht maar af


  Maak melding

 24. Pico@
  Ik wil niet flauw doen maar als over ethische en morele bezwaren hebben zal binnen nu en 5 jaar alles op de schop gaan .
  Wel de discussies bij houden ,terug moment het boven staande ,we leven niet in Suriname waar alles geslikt wordt als zoete koek.er heerst in Nederland geen hangmat mentaliteit


  Maak melding

 25. @ HACO
  Ik heb het debat in de Kamer gevolgd. Uit de eerste hand en niet het buitenhof
  Dijkstra wil geen aanpassingen, omdat dan de Tweede Kamer opnieuw moet gaan stemmen.
  Zij is als de dood dat de Tweede Kamer nu tegen stemt.
  De Tweede kamer was namelijk nipt vóór het voorstel.

  Enkele leden van de Eerste Kamer wilden in de wet verankerd zien dat familieleden het laatste woord hebben.

  Je organen zijn van de Staat. Behalve!!!!! als je zwaarwegende bezwaren hebt. (te bepalen door de arts!)
  Dit is het volledige en 100% eerlijke verhaal. Niets anders

  Dijkstra weigert!!!

  Wat je tweede posting betreft: discussies zijn subjectief.
  Daarom volg ik het rechtstreeks vanuit de Eerste Kamer.
  Objectief!
  Je zit er naast


  Maak melding

 26. Haco,
  ik zie dat mijn reactie niet geplaatst is. Waterkant heeft het zeker te druk.
  Ik denk dat je het niet begrepen hebt.
  Lees dit artikel heel goed dan zal je zien dat ik gelijk heb.
  Alles lezen!

  trouw.nl/home/pia-dijkstra-geen-vetorecht-voor-nabestaanden-bij-orgaandonatie~a45223f7/


  Maak melding

 27. Haco
  Dan is het te laat.
  Merkwaardig dat alles geplaatst wordt, maar een posting van mij, waarin ik je uitleg dat D66 met een mooie kop komt, maar dat de inhoud van de wet zeer discutabel is en uiteindelijk de dokter de beslissing neemt. (na geluisterd te hebben).
  Het gaat om de kleine letters!!

  Moderator
  Verklaar je nader


  Maak melding

 28. De Tweede Kamer kan een minister vragen om aanpassingen in een wetsvoorstel.
  Het recht van Amendement.
  De minister kan dit tamelijk vlot doen. Daarna stemt de Tweede Kamer
  De Eerste Kamer heeft dit recht niet.
  Als zij het oneens is met een wet of delen van een wet, dan moet die gehele wet opnieuw in de Tweede Kamer worden besproken. Met alle risico’s van dien.
  Daarom houdt Dijkstra haar poot stijf


  Maak melding

 29. wederom een poging
  @ HACO
  Ik heb het debat in de kamer gevolgd. Uit de eerste hand en niet het buitenhof
  Dijkstra wil geen aanpassingen, omdat dan de 2de Kamer opnieuw moet gaan stemmen.
  Zij is als de dood dat de de Kamer nu tegen stemt.
  De 2de kamer was namelijk nipt vóór het voorstel.
  Enkele leden van de 1ste kamer wilden in de wet verankerd zien dat familieleden het laatste woord hebben.
  Je organen zijn van de staat. Behalve!!!!! als je zwaarwegende bezwaren hebt. (te bepalen door de arts!)
  Dit is het volledige en 100% eerlijke verhaal. Niets anders
  Dijkstra weigert!!!
  Wat je tweede posting betreft: discussies zijn subjectief.
  Daarom volg ik het rechtstreeks vanuit de Eerste Kamer.
  Objectief!
  Je zit er naast


  Maak melding

 30. Achterlijke reacties weer, wat kan mij het schelen wat er met mijn lichaam gebeurt als ik de pijp uitga, ik heb het niet meer nodig, misschien kan iets ervan nog voor een ander van nut zijn. Wel lopen deze infantiele mensen te bleren als er voor hun zelf of een familielid een orgaan nodig is omdat ze anders mogelijk doodgaan, denk maar aan niertransplantaties, en dat er dan geen donornier voorhanden is, heel goed mogelijk dat er onder veel posters hier een hersentransplantatie plaats moet vinden onder het motto hersens in de aanbieding , nog niet of maar weinig gebruikt, en laat dat godsdienstig gezwam ook maar achterwege, staat er niet “heb uw naaste lief gelijk uzelfe”, maar ze mogen mijn verder niet meer gebruikte organen niet hebben.


  Maak melding

 31. Die arme paarse gasten leren het toch nooit dat pina hun 2x is overkomen. 2020 dan zul je zien wat deze paarse domme gasten doen. Respect vr de doden is verleden tijd. Honger armoede ziekte diefstal dat is aan de orde van de dag. Landloperij. Ontvoering vn jonge meisjes .beroving. aids besmetting dat is erin het land . Eris geen vooruotgang


  Maak melding

 32. Wel ik kan je 1 ding vertellen,stel dat die wet er doorheen komt,dat betekent dan een gat in de markt. Import export: menselijke organen met garantie. En de bedrijven schieten als paddenstoelen uit de grond.In dit geval zijn de Surinaamse boevengilde extra de lul.Doodschieten van die boeven betekent KASSA!Een win-win kwestie dus, en wordt de begrafenis in Suriname betaalbaar.


  Maak melding

 33. Johan.
  Stel je ligt in het ziekenhuis.
  Je in leven houden middels een operatie is duur. Daarbij moet je misschien revalideren.
  Ziektekostenverzekeraars zullen artsen onder druk zetten om die operatie niet te doen.
  Bovendien en dit moet je niet onderschatten kunnen ze je organen schenken aan een ander die nu verpleegd wordt en te duur is.

  Het draait weer om geld.
  Walgelijk


  Maak melding

 34. Pivo precies wat je stelt, hypothetisch niet waar,
  stel je ligt op de operatie tafel te wachten op een nieuwe nier en je krijgt te horen dat deze op het laatst niet meer voorhanden is , wat gaat er dan door je heen?


  Maak melding

 35. Johan
  Ik vrees dat je de macht van zorgverzekeraars onderschat.

  Jaren ’60 ’70 ’80 toen hadden we hier twee zorgverzekeringen:
  Ziekenfonds en particulier
  Je was verplicht verzekerd voor het ziekenfonds als je inkomen beneden een bepaalde grens lag. Verdiende je meer dan was je particulier verzekerd (veel duurder)
  Dit werd op een gegeven moment afgeschaft. Ik heb toen ook zo vaak geroepen: let op wat gaat gebeuren. Men stemde massaal op de VVD en ja hoor we kregen onze nieuwe wet.
  Om de bevolking te paaien werd gesteld: je krijgt een bonus als je geen gebruik maakt van ziekenhuiszorg.
  Men trapte er vol in.
  Na een jaar zeiden zorgverzekeraars: dit is niet te betalen, we maken te weinig winst. Gevolg; weg bonus. Het werd nu een malus.Een eigen bijdrage, die elk jaar wordt verhoogd.
  Net goed denk ik dan.
  Medicijnen minder vergoed en tweede keus. Ik hoef je niet verder te vertellen wat er allemaal is gebeurd en nog staat te gebeuren.
  Op deze site wordt wel eens geroepen hoe stom de aanhangers van Bouterse zijn, het is hun eigen schuld. Welnu, hier gebeurt dus hetzelfde.

  Wat je posting verder betreft,
  ik heb geen bezwaar als iemand vrijwillig zijn organen afstaat aan een ander (ik doe dit zelf zeker niet!), maar waar ik wel bezwaar tegen maak is het feit dat de overheid het bepaald. Ze willen de wet omkeren.
  Iedereen MOET afstaan, als je het niet wilt moet je dit tijdens je leven kenbaar maken. Velen, die het nieuws niet volgen, die niet weten hoe of wat zijn de klos.
  Het is jouw lichaam. Jij of je nabestaanden mogen bepalen en geen D66.
  Als dit in Su zou gebeuren zou je de mensen horen.
  Bouterse speelt voor God. Hoe durft hij.

  Weet je trouwens dat als je nu overlijdt en je hebt toegezegd dat je donor bent, je niet alleen bijv je nieren beschikbaar stelt, maar dat je ook op de snijtafel voor studenten komt?


  Maak melding

 36. @ alle posters !!!
  Het gestelde “dat nabestaanden” kunnen beslissen ???
  Waar ga je alle nabestaanden kunnen optrommelen om toestemming te krijgen ???
  Vergelijk “een boedelverdeling” bij versterving !!!
  Welke zoektocht moet er niet allemaal gedaan worden om d “nabestaande erfgenamen ” te vinden !!!
  En hoeveel “nabestaanden” moeten akkoord gaan !!
  Allemaal bull-shit ,dat nabestaanden kunnen bepalen !!

  Komt nog bij, dat op de dag des oordeels/opstanding, er doden zullen opstaan zonder bepaalde organen !!!


  Maak melding

 37. Atheïst
  Je laatste zin gebruik ik niet in de discussie, (je hoeft immers niet het alles te zeggen wat je vindt). Ik heb het op feiten gehouden.
  Ik ben wel blij met je posting Beide elementen!
  Maar, nu begrijp ik je nickname niet.


  Maak melding

 38. Waar ging het over? Precies . Begraven is duur. Ik verwijs naar de oplossing . Er is genoeg bos in Suriname om een body-farm op te richten. Voor diegene die niet weten wat een body-farm is kijk even op Youtube . je moet wel een sterke maag hebben . Wat de essentie is van zo’n body-farm moeten jullie zelf uitzoeken op internet. Wel kan ik je verzekeren na het zien, de eerste dagen geen moksie -metie zal lusten heheheh . De vrachtwagens met lijken kunnen de eerste paar jaren gewoon blijven rijden, goedkoop en nuttig voor de anatomopathologie studenten. Hoeven ze niet meer naar Amerika


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.