Nationale Partij Suriname hekelt chaos in de gezondheidszorg

17

PARAMARIBO, 22 jan – “Onze huidige regering grossiert in het niet nakomen van betalingsafspraken en verwacht van dienstverleners dat men continu begrip moet tonen voor de precaire situatie waarin zij is beland. Dit stelt de Nationale Partij Suriname, NPS. De hele chaos in de gezondheidszorg is terug te brengen tot dit stukje onvermogen. Het “funeste” financieel-economisch beleid van de regering maakt het ene slachtoffer na het andere.

Het geval van de zes in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo overleden zuigelingen, wordt ook aangehaald. “In de nieuwsbulletins van binnen- en buitenland wordt het trieste verhaal over de baby’s, die recent zijn komen te overlijden als gevolg van een ziekenhuisbacterie, breed uitgemeten. Dit mag nooit meer gebeuren”, stelt de NPS. Het is hoog tijd dat de regering het parlement informeert over de problemen in de gezondheidszorg.

Dit zal desnoods achter gesloten deuren moeten gebeuren. De nood is hoog. “De regering heeft populistische programma’s geïntroduceerd voorafgaand aan de verkiezingen van 2015 en is daarmee succesvol geweest om kiezers ervan te overtuigen dat er enorme verbeteringen zouden komen in onder andere de gezondheidszorg. Nu merken we dat zorg in grote en ernstige problemen is komen te verkeren”, aldus de NPS.

Bekijk ook:


17 REACTIES

 1. Bouta, fokt dat hele land op !
  E van hem zelf hoor je niks alsof hy op een sterfbed ligt!
  Zolang deze debiel ongeschoolde awari aan de macht is gaat het bergafwaarts met dit land!
  De koers is weer aan het stijgen en alles wordt met de dag duurder!
  Winkelsluitingen en veilingen zijn aan de orde van de dag!
  En opa desi slaapt netals een roos!
  Wel blijf slapen hoor desi dan is heel su verlost van armoede!


  Maak melding

 2. Hun allemaal zijn een grote potnat, geen enkele politieke partij of leider is opgewassen dit land tot welvaart te brengen. Zijn amateuristisch bezig en stelen als ratten. Bouterse zou als hij de verkiezing wint hij die en die zou laten opsluiten. Wat zien wij gebeuren hij wint de verkiezing en gaat een regering vormen met Ronny Brunswijk vijand nummer 1 en vijand 2 Paul Somohardjo.
  Wat voor alternatief heeft het arme volk?

  Vanaf toen heb ik een afkeer gekregen van de geboren leugenaar. Vijand 1en 2 hebben volop de kans van Bouterse gehad om zich te verrijken. Van Voorzitter van de Nationale Militaire Raad NMR tot kapitalist en villabezitter. Zeggen en Schrijven heeft Bouterse de politiek misbruikt om zich te verrijken.

  Dat het land vandaag de dag naar de haaien gaat komt door de onbewustheid van het arme volk die opzoek zijn geweest naar een beter leven. En Bouterse heeft hiervan misbruikt gemaakt.

  Hij heeft zich op een zeer misleidend en laffe wijze verrijkt. Personen die een bedreiging vormen voor deze man werden omgekocht. Een van de medeverrader zit bij hem op het secretariaat als adviseur om zo met z’n valse praktijk door te gaan. Manipulatie voor machtsconcentratie en machtsbehoud. Dat is de werkwijze van Bouterse.

  En vergist je niet hij weet ook dat niemand hem wat zal kunnen doen ook de rechters van de decembermoorden niet. Bouterse heeft van dit land een zootje gemaakt. Tot dus ver heeft Bouterse geen moer betekent voor land en volk. Alleen maar misère op ellende.
  Deze man is echt een mislukking en stelt geen fluit voor.

  VHP, NPS, PS, ABOP, DA9, SPA Enz. Zijn deze (oude schurken) opgefokte partijen de alternatief?
  Men mag met een gerust hart dit land afschrijven.


  Maak melding

 3. ontwikkelingshulp goed werd besteed
  21 januari 2018 – 19:46
  Indien de ontwikkelingshulp goed werd benut, was Suriname vandaag de dag veel verder. Dit zei Financiën-minister Gillmore Hoefdraad vrijdag jongstleden tijdens een structurenvergadering van de Nationale Democratische Partij (NDP).

  Het doel van deze bijeenkomst was om de structuren te informeren over de actuele politieke alsook de economische en financiële situatie in het land.

  Hoefdraad zei dat Suriname in totaal 3,5 miljard Nederlandse gulden aan ontwikkelingshulp had gehad. Desondanks is de basis niet gelegd. Indien dat het geval was, hadden we de crisis van 2015 beter kunnen opvangen, hield de minister de aanwezigen voor. Het geld is gratis geld geweest dat Suriname van het voormalige moederland, Nederland, heeft gehad.

  “Indien dit geld doelmatig was gebruikt, hadden we vandaag de dag betere bruggen, goede wegen, betere landbouw, veeteelt- en visserijontwikkeling, goede havenfaciliteiten, gestructureerde en betaalde gezondheidszorg, onderwijs gericht op de behoefte van de arbeidsmarkt en een betere sociale sector.

  In de periode 2010-2015 is er een behoorlijke inhaalslag gemaakt door de huidige regering om sociale vraagstukken op te lossen. Daarnaast heeft de regering aan de infrastructuur gewerkt. Te midden van deze hervormingen heeft Suriname te maken gehad met de externe wereldeconomische crisis. Suriname is niet het enige land dat de crisis heeft ervaren. Zeventig andere landen in de wereld moesten overgaan tot devaluatie, meent Hoefdraad.

  Hij liet weten dat de indruk wordt gewekt alsof de crisis die Suriname heeft getroffen in 2015 door de regering is gecreëerd. Wat de nekslag voor Suriname is geweest, is de daling van de prijzen van grondstoffen op de internationale markt. Deze externe crisis zou vanwege het ontbreken van een goede basis niet makkelijk opgelost kunnen worden, beweert de Financiën-topman.

  Het kelderen van de olie- en goudprijs is een behoorlijke tegenslag geweest. Het wegvallen van Suralco in Suriname heeft de regering ook de das omgedaan. Door deze uitval heeft Suriname ruim 250 miljoen Amerikaanse dollar moeten missen, aldus minister Hoefdraad.

  Aldus naar waarheid geschreven ??????????
  Jammer dat men er na 35 jaar achterkomt


  Maak melding

 4. De NPS is dat niet de partij die Suriname jarenlang aan het lijntje hebben gehouden. Nu hebben ze zgn een stok gevonden om mee te slaan. Ipv roeptoeteren kan men beter eerst afwachten op de uitslagen van de onderzoek.


  Maak melding

 5. Zo lang Bouterse de president is van Suriname komt het nooit meer goed in het land.Deze domkop heeft geen verstand van zaken.Hij is een ezel omdat hij geen hoge opleiding heeft gehad.Hij weet niet wat economie betekend en denkt alleen maar aan wapens om te doden.In 1982 heeft hij het laten zien om 15 tegenstanders op te ruimen.


  Maak melding

 6. @ Dendoe,
  Wat mij verbaast is dat steeds Chinezen en Hindostanen worden overvallen ! Dit is het geval vanaf de achterban van Misiekaba zich heeft gevestigd in bepaalde buurten die vroeger heel veilig waren, ook met de achterban van de “paarse partij” is mijn buurt onveilig geworden !
  Kijk naar Magenta, Santo Boma, Leidingen,Sunny Point,Texas en nu ook Commewijne !! Wie durft nog in de buurt van Latour,Mijnzorgweg,Nieuw Weergevondenweg een woning te kopen ???
  En nog steeds hebben we een “Wnd Minister van J/P “.


  Maak melding

 7. Allen raak punten die hij opnoemt ,heeft hij onze top econoom persoonlijk om zeep geholpen .
  Verdere uitleg is niet nodig ,daar is al genoeg over geschreven.
  Valt me mee dat hij niet over het koloniaal bestuur heeft ,zoekt hij weer toe benadering soms


  Maak melding

 8. @ Haco,

  Niet lullen over ontwikkelingshulp !! Daar heb jij (“ston-boerkie”) geen kaas van gegeten !!
  Wie heeft de lopende grote projekten in 1980 stop gezet en alle gedane investeringen laten vernieigen, vooral in West-Suriname ??Ja, goed gezien ,Haco !! Het was PALU die alle grote projekten door het Militaire Bewind heeft laten stopzetten(West-Sur: vernietiging van ca 147.000.000,–):
  Caldeira,Krolis etc.!!
  A No Mie tak so: alles staat op papier !!


  Maak melding

 9. Oerdom tot in het binnenste van hun botten zijn alle ndper’s die de gesel ddb als misleider aanbidden, die hen paars laat lijden. Opa taki tjies deng dong ndper’s mooi beet.


  Maak melding

 10. A NO MIE@
  Met wie palu in de oppositie juist met de NDP EN WAS GEEN 147000000 MILJOEN 350000000miljoen de rails locomotieven shoffeles deadlines en rails ligt ligt er nog en worde overwoekerd door de Bush,a no MIE wel alles lezen en niet alleen wat jou goed uitkomt


  Maak melding

 11. Dat deze regering missers maakt vind ik op zich eigenlijk niet eens zo erg. Want ik onderschrijf het cliché dat alleen hij die niet werkt geen fouten kan maken. Wat wel heel verwerpelijk is dat men de fouten niet erkent en altijd toeschrijft aan anderen. De wereldcrisis waarover de president en zijn regering het steeds over hebben is alleen in Suriname bekend. Men heeft m.b.t. de gezondheidszorg overhaaste slecht doordachte besluiten genomen. Aan de andere kant heeft men zich op een grove manier schuldig gemaakt aan allerlei corrupte praktijken waardoor de financiële middelen van het land zijn opgeraakt. Het is te hopen dat de vergadering die de oppositie heeft aangevraagd om in DNA uitvoerig te praten over de zorgsector enkele lichtpunten zal opleveren. Gezien de houding van de regering om alles wat mis gaat aan externe factoren toe te schrijven heb ik echter weinig hoop. In elk normaal bestuurd land zou de hel uitbreken als in een ziekenhuis veel pasgeboren kinderen (6,7,8,9?) in korte tijd kwamen te overlijden, niet in Suriname! Kennelijk gelden in Suriname andere normen en waarden. Niemand lijkt hiervoor verantwoordelijk te zijn. Die ziekenhuisbacterie is natuurlijk de schuldige, geheel ten onrechte heeft die een reis naar Suriname geboekt.
  Het is beangstigend om mee te maken hoe lamgeslagen de mensen zijn. Alles lijkt langs de schouders van een ieder te glijden. Niemand lijkt zich druk te maken om wat dan ook. Zelf mensen die moe waren lijken niet meer moe te zijn of is het oververmoeidheid? De vakorganisaties kunnen geen vuist maken, de oppositie partijen lijken ook opgebrand en de regering weet niet hoe te regeren en is verworden tot een soort van brandweer en blust alleen maar brandjes.
  Op welke partij zou je als verantwoordelijke kiezer in 2020 moeten stemmen? Aan welke van deze figuren moet je dit land toevertrouwen?


  Maak melding

 12. @ Haco,(ston-boerikie),
  Ik heb het specifiek over “west-Suriname” projekt coceptie van Dr.Ir F.Essed.(spoor,loco’s,haven,gebouwenl-loods,dienstwoningen politie etc.,50 ha oliepalm(obe),infra-structuur.!47.000.000,– en niet over 3.2000.000.000,— !!!!!!
  Ken je het verschil tussen: 147.000.000,– en jouw 147.000.000 miljoen(van Clevia-skoro) !!
  Go leer skrivie: 147 miljoen = 147.000.000,– !!
  Vraag het aan de oude garde van NPS !!
  Alfabetisering van jou zou op zijn plaats zijn !!!


  Maak melding

 13. A NO MIE @WEST Suriname is toch Apoera bakhuisgebergte overslag haven energie dammen het van Apoera gefinancierd uit de ontwikkeling pot van Nederland 350.000.000,dit keer heb ik de puntjes niet vergeten.
  Dit project werd door bouta gestopt en als jij het over 147.000.000 miljoen hebt waar is dan de rest gebleven een kleine 200.000.000 milj en doe je niet slimmer voor dan dat je bent


  Maak melding

 14. @ Haco,(de Slimmerik)
  Hele ontw. hulp was 3,2 miljard.(restfondsen 2e VJP/TJP/NHAS).Hieruit is 147 miljoen besteed in West-Suriname.
  Door de Militairen op advies van de PALU ,die alleen kleinschalige projekten wilden laten uitvoeren (Krofaja en in Coronie bv.),is alles naar zijn mallemoer gegaan in West Suriname (alles stpgezet); het beheer/inventarislijst van alle materialen/goederen was in handen van Illes ,gesteld!!
  Ga de correspondentie nog een keer na !!
  Maar goed dat tenminste jij toch interesse hebt voor hetgeen heeft plaats gevonden !
  Ook gehoord dat de militairen van 500 miljoen uit ontw. hulp
  hadden gekregen na hun coup ? Wat hebben ze daarmee gebakken ???
  Als ik mij niet vergis had iemand van Planbureau in 1985 een hele uiteenzetting gegeven op STVS uitzending(vraag aan Borger Breeveld ) naar het bandje !!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.