Surinaamse voedseltechnoloog: ondeskundigheid bij medicijnbereiding baby’s

21

PARAMARIBO, 21 jan – De directie van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, AZP, mag zich in nog zoveel bochten wringen, er is één doorslaggevende oorzaak voor de dood van zes baby’s. Dit zegt voedseltechnoloog en universiteitsdocent Ricky Stutgart. De ouders van de overleden baby’s en ook de media moeten de AZP-leiding er niet zo makkelijk van af laten komen. Dat de Serratia marcescensbacterie in de medicatie terecht kon komen, komt door niets anders dan ondeskundigheid. Het is de directie van het ziekenhuis zelf die dit bevestigt.

Nu gebleken is dat maar liefst zes kinderen de bacterie in hun bloed kregen, is immers besloten de medicatie af te schuiven naar apothekers. “De vraag is nu: hoe komt deze bacterie op de medicijnen? Het antwoord is vrij simpel: ondeskundigen hebben de hygiëneprotocollen niet opgevolgd. Heeft men de douches, wc-potten en tegels wel onderzocht? Want als de ziektekiem daar aanwezig is en het verplegend personeel de handhygiëne-protocollen niet in acht neemt, dan is het nog steeds water naar zee dragen”, stelt Stutgart.

De conclusie ligt voor de hand. “Dus al die tijd heeft men ondeskundigen de medicijnbereiding laten doen. Dus ondanks het feit dat wij met premature baby’s te doen hebben heeft men amateurs aan het werk gezet om de medicijnbereiding te doen. Als de medicijnbereiding door ondeskundigen is gedaan, wil dat zeggen dat de grondstoffen door het AZP zelf zijn aangekocht. Was degene die de bestelling geplaatst heeft deskundig genoeg om de aankoop te doen?”, aldus Stutgart.

21 REACTIES

 1. Leugens ,leugens, en nog eens leugens,wie probeerde wie te beschermen .
  Allemaal biologen die ook maar gissen wat de oorzaak is,laat het extern onderzoeken ,en kom dan met een oordeel,jammer eerst brullen en dan pas onderzoeken triest.is er wel geld biologische schreeuwers ,de hele gezondheids zorg ligt op zijn
  Rug corrupte klerezooi publiseer het onderzoek rapport als je legf hebt


  Maak melding

 2. Dat er ondeskundigen met de medicatie bereiding zijn bezig geweest spreekt boekdelen. Deze strafbare feiten mogen niet in de doofpot gestopt worden. Familie maak er een rechtszaak van. Dat ze het niet nauw nemen met mensen leven zegt al genoeg. Deskundigheid is ver zoek in heel Suriname. Knoeien met mensen leven. Die arme kinderen hun leven was in een hand van een moordenaar. Heel AZ is vies en goor.
  Plat gooien die smerige zooi. Alle medewerkers een opleiding hygiëne laten volgen en elkaar hierop aanspreken. Teringzooi.


  Maak melding

 3. Loopt er daar wel deskundig personeel rond?
  Weten ze wel wat hygiëne en hygiënisch werken betekent? Er is werk aan de winkel.
  Die arme baby’s dit had voorkomen kunnen worden.


  Maak melding

 4. Is al gebeurd…Alles gaat gewoon verder alsof er niks is gebeurd. Iedereen, die erbij betrokken waren, aanklagen!!!!, zou ik zeggen…. Tenslotte gaat het om je eigen baby….


  Maak melding

 5. Nou blijkt weer dat de deskundigen het land beginnen te verlaten.Zo heeft de pikin ingi boi er voor gezorgd dat niet bevoegden medicijn zijn gaan bereiden.En de gevolgen van die handelingen hebben niet lang op zich laten wachten.


  Maak melding

 6. Amateurs Ziekenhuis Paramaribo, AZP. Dat onze enige Academisch Ziekenhuis Paramaribo is omgetoverd tot wat het nu is. Was te verwachten. De financiële situatie voelt iedereen aan den lijve behalve de genen/collectieve arbeiders met hun voorzitters, dat pertinent weigert om water in hun wijn te doen.

  We weten met ons allen wie de schuldigen zijn en is zeker niet gepast om alleen de directie als de schuldige aan te wijzen. Wat men wel aan de Directie zouden kunnen verwijten is dat deze groep van werknemers hun verantwoordelijkheid niet serieus neemt. De meeste van de directieleden misbruikt hun functie om als lover boy te dienen. De ministers en zelfs de president en politici inbegrepen. Bijna ben ik die vakbondsbestuursleden en voorzitters vergeten.

  Het is geheel en al een troep de gasten weten echt niet wat moraal inhoudt. Waardoor bedrijven over de kop gaan en bij de overheid vriendjespolitiek, regelen, benoemingen en daar gaan onze belastingcenten.

  Om eerlijk te zijn ik ben diep teleurgesteld in de duizendpoot Bouterse. De man die ons beloofd heeft voor een betere Suriname. En wat zien wij gebeuren in plaats dat dit wordt verbeterd wordt het erger en erger.
  De oppositie is een grotere geldwolf dat twee salarissen strijkt. En kunnen hun mond niet vrij en blij openen.

  Wat doet de PG, Deze hebben ook de opdracht van het volk om land en gemeenschap te bewaken en niet mooi weer spelen. Praten helpt niet stuur de opsporingsambtenaar op de schurken/rovers af. En confisqueert al hun onrechtmatige privé bezittingen.


  Maak melding

 7. en we slikken het als zoete koek, de hele gezondheid zorg ligt op zijn rug er is geen de medici krijgen op kloten en de regering wast zijn handen in onschuld ,zij hebben gezorgd dat de ziekehuizen geld meer hebben om adequaat hun werk te doen ,en alle deskundige hier op de waterkant schieten de doctoren af .
  Een troost bouta neemt ons mee naar Cuba,gebruik je hersens kijk naar oorzaak en gevolg,het gaat geweld in onze gezondheid zorg


  Maak melding

 8. Niet alleen de ondeskundigen bij AZ moeten verantwoordelijk gehouden worden maar ook de ondeskundigen van deze incompetente ndp regering!!
  Subsidie is er om de artsen up to date te houden bij het internationaal medische gebeuren ter voorkoming van zulke tragedies.
  Bouta gijzeld die subsidie ,hij steelt het voor zijn eigen huisdokter bezoek in Cuba!!
  Mamapiema bouta,een groot deel van het economisch gebeuren is afhankelijk van subsidie gelden ,geef die instanties hun geld terug ,het is niet van jou!!


  Maak melding

 9. Het een en ander ging dit keer hehoorlijk fout bij de medicijnbereiding. Naar mijn weten kwamen voorheen dit soort incidenten niet voor. Maar waarom ging het nu juist fout?


  Maak melding

 10. Bouta bouta bouta! A mang sie lasssssinggggg
  Jere!
  Erg moro wang boerkie!
  Zelfs een land kan ie niet behoor lijkt besturen!
  Hy hoort daar naast Dino zoonlief thuis!


  Maak melding

 11. @ Ray,
  Tijdens de koloniale tijd werden burgers(een groep)op Fort Zeelandia geexecuteerd onder leding van “bakra” militairen: hun baas kreeg later een hoge onderscheiding(lees de oude kranten van de West) !! Op Marienburg hetzelfde, In India (door Engelsen) en in Indonesie door Bakra’s en in Zuid en Noord Amerika door blanken ,als je je niet liet bekeren !!
  Na VHP/NPS/PL(Pae no law) hebben het gedaan !!


  Maak melding

 12. @RobG

  Waarom gaat het nu mis. Lijkt duidelijk;

  >> de gezondheidszorg wordt al jaren slecht gerund. Niet echt alleen NDP probleem.
  >> door het niet adequaat financieren ontstaat nu een vervolg probleem namelijk dat slecht gerunde organisaties nu ook nog eens moeten improviseren.
  >> wat vroeger als product ingekocht kon worden moet nu samengesteld worden door niet opgeleid ongedisciplineerd personeel


  Maak melding

 13. Ziekenhuis heeft geen geld, regering heeft geen geld, land failliet. Om toch op een of ander manier te blijven functioneren, zelf medicijnen maken, m.a.g.!!!!!! Denk ik hoor……


  Maak melding

 14. Mi Gado, RobG vraagt zich af waarom het juist nu fout ging.
  RobG is toch die quasi geleerde academisch misvormde meneer hier op deze site die alles wat door toedoen van zijn goeroe fout gaat tracht te rechtvaardigen door domme, ongenuanceerde, ingewikkelde en onjuiste redeneringen.
  De theorie dat gebeurtenissen plaatsvinden als gevolg van bepaalde andere gebeurtenissen die daaraan voorafgegaan zijn, ontgaat hem gemakshalve bij dit onderwerp.


  Maak melding

 15. Een voedings technoloog die verstand heeft van medicijnbereiden is als een een elektro ingenieur die vestand heeft van olieboren.

  Waarschijnlijker is dat de bewuste ‘medicijnman’ in zijn vrije tijd ‘skaafijs’ vekoopt. ‘No span, a ijs foe NDP e tan’


  Maak melding

 16. @Robje-G-Huisslaaf van Opa Desi ´Het een en ander ging dit keer hehoorlijk fout bij de medicijnbereiding. Naar mijn weten kwamen voorheen dit soort incidenten niet voor. Maar waarom ging het nu juist fout?´

  Tja, PAARSE NDP-SUKKELS – YO KOEIEN- WAT GING ER MIS BIJ HET DRUKKEN VAN MILJARDEN ONGEDEKTE SRD-BANKBILJETTEN ????????????

  WAARDOOR IS ONS LAND ZWAAR FAILLIET ?????????

  STOP DE PAARSE ONZIN, DE GEZONDHEID VAN VELE SRANANMANS IS THANS IN GEVAAR DOOR VOORTDUREND PAARS WANBELEID !!!!!

  FREE SRANAN !


  Maak melding

 17. Vanaf 1988 ken ik AZP als een onhygiënisch ziekenhuis. Recent naar een personeelstoilet geweest smeriggggg.
  contaminatie was schering en inslag vooral op de afdeling interne .Medische missers ook heden te dage waar het tuchtcollege (lees luchtcollege)niets aan deed nog doet .De gezondheidszorg is altijd een “kind met een zware rugzak” van de staat ,fraude ,zelfverrijking ,wanbeleid, vriendjespolitiek ,”incestueuze lijnen ” en daardoor bemoeilijkte controle op kwaliteit.
  Juist verergerd dan verbeterd!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.