Rabobank waarschuwt klanten die geld overmaken naar DSB

30
Rabobank waarschuwt klanten die overmaken naar DSB

Klanten van de Nederlandse Rabobank, die onlangs geld naar Suriname hebben overgemaakt via de Surinaamsche bank(DSB), werden door de de Rabobank gebeld hierover. De Rabobank waarschuwde hen middels deze telefoontjes voor de solvabiliteitsproblemen waarmee DSB momenteel worstelt en of ze de geldtransactie desondanks toch wilden laten doorgaan. Dat schrijft Dagblad Trouw vandaag.

In dit uitgebreid artikel besteedt Trouw voor de tweede keer in korte tijd aandacht aan de DSB. Twee maanden geleden schreef de krant dat de grootste bank van Suriname op omvallen stond.

De waarschuwing van de Rabobank komt omdat uit het meest recente halfjaarrapport van DSB blijkt dat de instelling zich nog steeds in de gevarenzone bevindt. Ook de solvabiliteitsratio beantwoordt nog lang niet aan de minimumnorm die de Centrale Bank van Suriname stelt. Lees verder bij Dagblad Trouw.

Bekijk ook:


30 REACTIES

 1. Is niet voor niets dat de Regering plots en met zeer grote spoed 75.000.000 usd nodig heeft, dit natuurlijk om de DSB direct terug te betalen zodat deze bank niet omvalt vanwege de spilzucht en onbetrouwbaarheid van deze overheid.

  Ik zei al eerder dat januari 2018 heel belangrijk gaat zijn voor de DSB, want als de Regering dan nog steeds niet betaald heeft, heeft de DSB een enorm groot probleem.

  Maar gelukkig is er nog de Moederbank, maar ja die kan wel srd’s aanmaken en storten maar dat gaat niet zo makkelijk met usd’s.

  Die Proeve is een echte NDP’er met geld van de klanten deze Overheid financiëren en dit een prudent financiëel beleid noemen … net zo’n prudent beleid als minister Hoefdraad die het land naar de afgrond leidt en dit ontwikkeling van Suriname noemt.


  Maak melding

 2. Ook als je pakketten stuurt naar Dubai, altijd even nabellen of het daadwerkelijk is aangekomen op plaats van bestemming.

  Op de luchthaven van de emiraten van andre keskesikeba werken vele paarse ratten, dus oppassen.

  Groeten van Jos Steenman


  Maak melding

 3. Hier in Suriname willen ze doen overkomen dat er geen problemen zijn met de Dsb, terwijl de stand van zaken anders zijn om te voorkomen dat deze bank omvalt, Boefdraad met al zijn leugens dat het geld van cliěnten op deze bank veilig is,raad ik aan om alsnog het geld massaal weg te halen van deze instabiele bankinstantie,voordat het alsnog een drama gaat worden voor deze cliĕnten, want alles zal in 2018 inėėn storten met dank aan deze paarse criminele organisatie.


  Maak melding

 4. Dacht die Hoefdraad met zijn mooie woorden en vetklep dat dit nooit aan het licht zou komen? Je moet echt een zieke geest hebben om te geloven dat Hoefdraad de waarheid spreekt. Zorgelijke toestanden in dit land.
  Mijn geld staat gelukkig niet op DSB. Onze trots de DSB wordt naar de Filistijnen geholpen. Wat een schaamteloze hersenloze debielen.


  Maak melding

 5. Boefdraad en de ndp bende skeer DSB. Hierna volgt VCB, hakrinbank en postspaarbank.
  Landbouwbank als ter ziele
  de hele economie staat op instorten net als de goslar gaat het inzakken. En de kes kesi misikaba wil nog 5


  Maak melding

 6. Ervaar oerdomme ndper’s het gevolg van jullie oerdomme stemkeuze, zuchte oma tegen de ndper’s in de familie, joe na a sjeng foe a heri famiri, oeng gwe, kmope foe dja. opa mopper, a moro je sori deng dong sma disi, famiri of niet, neks no fout deng krijs bakka.


  Maak melding

 7. Als ik zie hoeveel vet en spek dora op haar lichaam en onder haar kin heeft, en dan zie hoe dun de kinderen in dubai zijn, stijgt mijn woede tot grote hoogtes.

  Hoofdverdachte, al zou jij sterven van de honger, ik zou je niet eens mijn stront voeren, want dat ben je niet waard.


  Maak melding

 8. Iedereen buiten Suriname weet dat het land failliet alleen de paars gekleurden in Suriname geloven heilig dat het land aan het bloeien is !!!

  Het land is niet meer te redden, welke regering het ook in 2020 zal overnemen, zal ook niet in staat zijn om het land te redden daar de schuldenlast te hoog is, en vele generaties moeten deze schulden terug betalen, niet de vernietigers van nu !!!!


  Maak melding

 9. Suriname 30 jaar in geschiedenis geplaatst..dank zij onze slimme burgers.we weten dat bepaalde soorten. Kan een land niet besturen.keer op keer is bewezen en tog die domme groep stemmen en kiezen verkeerde…


  Maak melding

 10. Komt ervan als de mensen die leiding moeten geven bang zijn van de president. Dan vergeten zij alle bankvoorschriften. En handelt als ezels.

  Dat de regering Bouterse 60 miljoen euro schuld uitstaan bij De Surinaamsche Bank komt ongeloofwaardig over. Als dit werkelijk op waarheid berust dan is de bank directeur erg onverschillig geweest. Bouterse mag niet de kans krijgen los van alle bank voorschriften toch geld vrij te krijgen van de bank. Bouterse weet echt niet met geldzaken om te gaan hij is geheel en al een leek.

  Dilip Sardjoe moet ook oppassen dat hij niet naakt gekleed wordt door deze zelfde Bouterse. Hoefdraad is een speelbal van Bouterse hij doet wat hij wil met deze kleinzielige mens.

  Of heeft de Nederlandse Rabobank andere bedoelingen met de regering Bouterse? Welke Nederlandse Surinamer doet nog zaken met de Rabobank? En zijn deze bedragen de moeite waard om zo’n herrie de ether in te sturen?


  Maak melding

 11. Mijn eerste reactie was, wie is de schrijver, mijn tweede reactie was: wat is de bedoeling van Rabo, dit is niet netjes, maar toen bedacht ik mij ineens dat vele jaren geleden de Rabo mij ook persoonlijk waarschuwde voor Icesave.
  We weten inmiddels hoe het met Icesave is gegaan.


  Maak melding

 12. Vandaag is de straatkoers 1 op 9.20 euro…

  Deze volkspresident werkt toch?

  Van 1 op 2.80 naar richting 1 op 10….

  Zo voorspelbaar…..


  Maak melding

 13. Beste Pico,

  Alle Nederlandse banken waarschuwen hun cliënten die grote bedragen willen over maken naar Surinaamse banken,.

  Dat is al maanden aan de gang,

  Rabo-bank is prima geïnformeerd, die trapt niet de sprookjes van Boefdraad en Bouterse,

  89 procent van de Surinaamse bevolking helaas wel….


  Maak melding

 14. Als er op dit forum over de DSB wordt gesproken, lijkt het mij niet dat iedereen denkt dat het over de bank van Dirk Scheringa gaat. Die is inmiddels historie.
  Wat een rare (overbodige) veronderstelling.
  Iedereen weet toch dat men het over de Surinaamsche Bank heeft.


  Maak melding

 15. De PAARSE sukkels verspreiden weer VALSE BERICHTEN en babbelen over Nederland en Witte Mannen, terwijl de PAARSEN ons Land ZWAAR FAILLIET hebben gemaakt !

  TERECHT waarschuwen ALLE BANKEN buiten Suriname, voor de FINANCIELE RISICO’S van het ZIEKE EN voor GEHEEL SRANAN, MOORDENDE FINANCIELE WANBELEID van Opa DESI en zijn corrupte Paarse CLAN !

  ALLE SRANAN BANKEN zijn ERNSTIG IN GEVAAR door de MILJARDEN-illegale-Gelddrukkerij en door de ONDER DWANG verleende KREDIETEN, aan het CORRUPTE REGIEM van de HOOFD-VERDACHTE, die aankijkt tegen een STRAFEIS van TWINTIG JAAR, wegen het MEDE-PLEGEN van MASSAMOORD op ONSCHULDIGE LANDGENOTEN !

  LET OP UW GELD en GELDZAKEN, LAAT U GEEN ZAND IN DE OGEN STROOIEN DOOR DE PAARSE FAILLIET-MAKERS VAN DE STAAT SRANAN !

  PS : AL ZEVEN JAAR STEEDS WEER NIEUWE PLANNEN , maaaaarrrrrrrr “NEKS NO E WORDE”, ALLA SRANAN MONNIE NANGA ALLA GUDU, E VERDAMP INI DENG PAARSE KRABITA-ANU !!!!!

  STOP A PAARSE SRAFTENG INI SRANAN !!!!!


  Maak melding

 16. @ Hoofdverdachte,
  Geen goed/slim advies van jou, dat burgers hun geld moeten weghalen bij DSB !! Liever had je voorgesteld “overmaken” naar een andere solvabele bank !! Niet contant opnemen ,want de achterban van Misieka-bakka. Belly en Brunswijk zitten op de loer, aangevuld door de paarse bende !! Ze staan bij de banken met hun mobiel om door te geven wie de bank verlaat met bv. een tas !!


  Maak melding

 17. Beste Pico,
  Dit wat de Rabo doet vloeit voort uit haar zorgplicht jegens haar cliënten.
  Elke Nederlandse bank is uit hoofde van deze externe regelgeving (wet, DNB en AFM) verplicht haar cliënten te wijzen op de gevolgen van eventuele risicovolle transacties: ik ben ook vaak genoeg gebeld door mijn bank als mijn effectenorders enigszins afwijkend zijn t.a.v. mijn beleggersprofiel. Als ik daarmee instem, dan is er geen vuiltje aan de lucht en heeft de bank in elk geval aan haar zorgplicht voldaan.


  Maak melding

 18. Het komt ervan als men een JOKER op financien zet die dsb nu heeft leeg gelunderd WIE WEET HEEFT DIE MAN ZIJN VLUCHT PLANNEN AL KLAAR ALS HIJ ZIET DAT HIJ IN GEVAAR KOMT. ……. ZIJN BAAS HEEFT ZIJN VLUCHT PLAN AL GEREED…….. DUS …SU WAKE UP … DEZE MENSEN VERRIJKEN ZICH OM VRVOLGENsS TE VLUCHTEN UIT HET LAND…MARK MY WORDS.


  Maak melding

 19. Graag wil ik weten als de Rabo bank ook al haar klanten in taataa gaat bellen/mailen als de bank in de problemen is.Laten we maar naar de geschiedenis kijken.


  Maak melding

 20. Ik las wie de schrijver was van dit stuk en ja hoor. Onze gevluchte lafbek Pieter van Maele. Wat een laf stuk stront is deze man. Nog even van buiten de landsgrenzen natrappen.


  Maak melding

 21. robles@; hoeveel jaren heeft deze witte man vrijelijk binnen suriname, zijn shit gedropt? Wie is er nou een stuk stront?!
  Eens kom ik terug! Tang wachtie! Holland is trouwens niet zo ver meer; Zeker voor monimans als die robles! Dus tjago! mpp


  Maak melding

 22. Oma taki, altijd en overal waar er rook is, hoe klein dan ook is er een vuur. Opa taki, ach zeg dat niet aan die oerdomme paarse ndper’s die hun geld op De Suribabwaanse Bank hebben liggen. Neks no fout heeft Boefdraad gezegd dus………dan is dat de paarse waarheid voor ons. Ondertussen schijten vele verarmde domme ndper’s dagelijks een paars ddb schijtbuffel hoe te overleven. Paars overleven is je naaste beroven en bestelen zoals Ddb en Boefdraad dat doen van land en volk.


  Maak melding

 23. Peter van Maele, de jounalist van Belgie die er alles aan heeft gedaan om de NDP in een kwaad daglicht te stellen.

  Zijn vriendin (beter gezegd ex buitenvrouw) is de dochter van een vooraanstaand VHP lid. (A haa, valt het kwartje al?)

  Geheel objectief is deze journalst dus niet. En heeft inmiddels Suriname halsoverkop verlaten. Maar dat had uiteraard niks te doen met zijn eerdere poging de DSB onderuit te schoffelen. Overigens een artikel waar zo links en rechts wel wat aan schorte.

  Hoaxt: Geen Stijl.NL schreef niets voor niets al eerder (2015):”Trouw, misschien wel de meest verzonnen krant van Nederland, hoaxt er weer op los”

  Als men niet bij de Panaroma, RTL Boulevard of Prive aan het werk kan ga je roddelen bij Trouw.

  Succes sufferds dat jullie er weer ingetrapt zijn! Ja jullie die weer achterloos geloven wat de media schrijft.


  Maak melding

 24. @Miss Asranti
  Mooie satire (smiley)

  Voor degenen die het verhaal niet geloven:
  Enige tijd terug is er in de VS een privé vliegtuig neergestort met daarin een Surinaams gezin. De echtgenoot/vader had miljoenen uitgegeven via zijn creditkaart (van DSB). Hij was volgens de persberichten bijzonder ver buiten zijn limiet gegaan……rara hoe kon dat gebeuren?
  In Suriname gaat vriendjespolitiek heel ver. Het zit diep geworteld in de samenleving en verziekt deze. Op deze generatie politici en wellicht ook de volgende moeten we niet rekenen. Zij zullen niet in staat blijken te zijn om dit te veranderen. It’s a bloody shame!!!!!


  Maak melding

 25. De Telegraaf,

  hecht jij vooral geloof en waarde aan de leugenachtige paarse propaganda-maffia. Vandaar dat Suriname financieel / economisch / moreel op sterven na dood is. Die witte mannen hebben hun zaakjes uitstekend voor elkaar en de economie draait weer als een tierelier in Nederland.


  Maak melding

 26. Zingen jullie met mij mee?

  We gaan voor nog vijf!!!
  A volk abi now spijt!!!
  Dat deng mang stem NDP
  En now now allamang e creey

  Dat krijgt je als je indianen verhalen geloof


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.