maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenEconomieRegering kan DSB niet terugbetalen: faillissement dreigt

Regering kan DSB niet terugbetalen: faillissement dreigt

-

Does Travel - naar Suriname

Onder leiding van president Desi Bouterse leende de overheid in Suriname veel geld bij De Surinaamsche Bank N.V.(DSB). De schuld bedraagt een half miljard Surinaamse dollar, omgerekend 60 miljoen euro. Als de overheid deze leningen niet terugbetaalt aan DSB, gaat de grooste bank van Suriname gewoonweg failliet schrijft Dagblad Trouw vandaag.

De krant baseert dit op uitspraken van de Nederlandse financieel adviseur Hans Moison. Hij maakte in 2016 een jaar lang deel uit van het directieteam van DSB en geeft in de krant aan dat de situatie in een bankencrisis dreigt uit te monden, als de failliete overheid de grote sommen geleend geld niet kan terugbetalen aan de bank.

Volgens Moison wordt nog steeds niet goed begrepen hoe ernstig de situatie in Suriname is. Bron/Lees verder bij Dagblad Trouw

UPDATE – deze verklaring werd gisteren als reactie verspreidt:

Op social media circuleren berichten over DSB. De lezers worden voorgelogen n.a.v. een bizar slecht geinformeerd artikel in een Nederlandse krant.

Deze berichten zijn dan ook niet anders op te vatten dan dat ze bedoeld zijn om kwaadwillig chaos te creëren. Het is zeer kwalijk dat er zo wordt omgegaan met de goede naam van een bank en een gezond financieel stelsel. De samenleving mag weten dat vele banken weer flinke winsten maken, en ook dat DSB herstellende is door de inzet van de DSB Directie, de RvC, de CBvS en de Overheid.

Het geld is veilig bij DSB en blijft gegarandeerd veilig onder het oog van de toezichthouders. Deze tendentieuze berichtgevers trachten het imago van de instituten, die juist met oplossingen zijn gekomen voor een interne issue bij DSB, in diskrediet te brengen.

Overigens zijn de monetaire reserves van de CBvS stevig en hoeven deze helemaal niet ingezet te worden voor dit soort akkefietjes. Dat is kolder.

U wordt opgeroepen u niet van de wijs te laten brengen en zomaar in paniek te raken.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

91 REACTIES
 1. Hoefdraad weet wel degelijk hoe het schip ervoor staat. Hij heeft zelf gezegd enkele weken geleden dat hij niet kon voorspellen hoe de economie van SU ervoor zou staan.
  Als de minister van Financiën het niet weet, dan weet niemand het.
  De volgende forse waardedaling van de SRD staat voor de deur.
  Maar men heeft het IMF niet nodig


  Maak melding
 2. De Puinhopen Van 7 Jaar Desie Bouterse.

  De Houdini Act heeft Zijn Slag Ook Bij Deze Bank Geslagen.

  De Houdini Act Houd In.. Zo Gauw Mogelijk Laten Verdwijnen. Is De Verdwijn Truk Van De NDP beste mensen.

  Dat Staat In De Regeerakkooord Van De NDP

  Er zijn Enkelen BATAVIEREN Van Het Germaanse Ras Op Deze Site.. Ik Ben Benieuwd Naar Hun Germaanse Beoordeling Van Dit gebeuren.


  Maak melding
 3. Het volk moet zich eens gaan afvragen, of dit nu wel de juiste personen zijn,waarop ze gestemd hebben , die enige betekenis hebben voor dit land, want dankzij hun achtergrond en visieloze gedragingen, glijd dit land steeds verder af, met als gevolg banksluitingen, bedrijven die moeten sluiten, verdere devaluatie van de Srd ,toename van criminaliteit en armoede, en zo kun je nog wel even doorgaan.


  Maak melding
 4. No Spang. Niks aan de hand…. We gaan proberen te lenen bij Turkije en Marokko. O ja, we hebben toch zoveel meer goud gevonden!!! Bouta life long president net als Mugabe.


  Maak melding
 5. Jawel en toch vieren wij op zijn grootst onze onafhankelijkheid met pom en pastei, bier etc. op 25 november as. Wij feesten tot wij er bij neervallen. De straten en pleinen worden versiert en Bouta en aanhang dansen met ons mee. Niet jaloers worden jullie daar in Nederland. De Surineds brengen toch de euro”s voor ons binnen. De toestellen van de SLM en KLM zijn volgeboekt. Anderen reizen zelf via Curacao en New York.
  Het zij zo en daar veranderen wij niets aan.Terwijl er gefeest wordt op straat staan de inbrekers op de loer om je huis leeg te roven.


  Maak melding
 6. Een paar jaar geleden gaf de Directeur van de DSB de heer Proeve aan dat deze regering een prudent financieël beleid voert.

  Hij vertelde er alleen niet bij dat het geld waarmee de regering zo kwistig mee aan het strooien was, kwam van de DSB die dit geld tegen zeer gunstige voorwaarden uitleende aan de staat en wanneer terug betaald moest worden dat dan maar verder in de toekomst bekeken moest worden.

  Dit prudent financieël beleid volgens de heer Proeve en Hoefdraad, zal nu het einde worden van de DSB.

  Uiteraard, zal de moederbank deze schuld gewoon gaan verrekenen met de DSB door gewoon geld te scheppen maar dat betekent dan weer opnieuw een flinke devaluatie van de srd.

  Hopelijk voordat iedereen zijn geld gaat halen bij de DSB, want anders bestaat de bank er voor het einde van het jaar al niet meer.

  Kortom, alles wat Bouterse aanraakt gaat kapot, deze man weet niet eens een voetbalclub te leiden en al die NDP mensen die willen profiteren van de steun die zij geven, kosten geld … heel veel geld.


  Maak melding
 7. Jongens sorry, maar ik moet even mijn emoties kwijt. Die ma pang pangs hebben de beste bank van Suriname kapot gemaakt. Elke staat hoort in de financiële problemen verkerende banken te redden, alleen onze ka regering maakt stabiele banken juist kapot. Lenen en niet terugbetalen. Brevet van politiek onvermogen. weg met hen.
  Een forummer had gezegd dat onze regering op houtluizen in een houten huis lijkt. Ze vreten alles kapot. Mijn nieuwe naam voor deze klootzakken is dus oedoe losso.
  Overigens een kleine drukfout. Het is niet 60 miljoen maar 600 miljoen. Bouterse, jouw dagen als president van Suriname zijn geteld. Verlaat samen met jouw koeparies in stilte Suriname, want Surinamers kunnen dit niet langer pikken. Er zulle nu doden vallen en nu aan jouw kant Jij bent de grootste klootzak van Suriname.


  Maak melding
 8. Bouterse,bouterse wij laten u echt over voor de natuur!
  U ja u meneer bouta heeft het land letterlijk naar de klote gebracht!
  Overal hoor je falliet en veilingen zijn aan de orde van de dag!
  Mijn God, hoepel toch op man awari sakasaka moordenaar!
  Geen drupje respect heeft men niet meer voor u volksbedrieger!


  Maak melding
 9. Ai geef hem een kans en nog een kans en die kans heeft hij gekregen alstublieft hahahaha overal faillissement devaluatie van valuta kortom een en al ellende ze waren gewaarschuwd en een gewaarschuwd mens telt voor 2 maar dit volk telt voor 10 hahaha kies deng mooi wie niet horen wil moet voelen domme Suri’s.


  Maak melding
 10. Suriname zeker 500 meter onder water zetten!! famirie lowe,,, long, gratie en lib a kondre!!!! zoek je heil elders!! HOLLLL land??? de beste!
  Straks is het Mugabe kondere!! is goed voor jullie!!


  Maak melding
 11. Su moet rekening houden met een defaluatie ronde.
  NDP gaat voor altijd de geschiedinisboeken in als partij die het land failliet heeft gemaakt. Mogen ze op school als voorbeeld gebruiken hoe het niet moet.
  En geeft ze tof voor de komende jaren om uit te zoeken hoe het ooit heeft kunnen gebeuren. En ervan leren en zogen dat het nooit meer zover komt.


  Maak melding
 12. Geld lenen moet men niet zien als een bacoven/bananen winkel er gaan vele dingen vooraf voordat men dat geld ter leen krijgt.

  Als men zich niet heeft gehouden aan de bank voorwaarden dan hebben de bank directeuren het spelletje samen met Bouterse gespeeld. Dan is de Suri-kartel bezig geweest de spaarders, beleggers de gestorte pensioen gelden van de ambtenaren bij DSB misbruikt.

  Er moet gewoon beslag gelegd worden op de privé bezittingen van de directeuren en van Bouterse. Plus dient men de verdachten achter slot en grendel te plaatsen.
  .


  Maak melding
 13. Het erge van dit alles is iedereen zag het aankomen.
  Mensen hebben al heel lang hub spaargeld in het buitenland of op meerder banken. Leven gaat gewoon door.
  Lijkt Zimbabwe wel. Mensen halen schouders op en zeggen ach. En gaan verder met leven.
  Als of het ze niet boeit. Want is toch niet hun geld of zij hebben hun geld veilig.


  Maak melding
 14. En Surinamers deden een plas en alles bleef zoals het was……

  Elk volk krijgt de leider die het verdient…

  Het overgrote deel van Suriname heeft doelbewust gekozen voor de Roverspartij ondanks dat men wist van haar reputatie en dat men een moordenaar en drugsdealer koos al president.

  Karma is e bitch…


  Maak melding
 15. Zijn jullie dit verhal vergeten?

  Kleine spaarders lichtten gisteren veel
  geld bij Vervuurtsbank In de kommuniké’s van zaterdag hadden de Regering en
  de Raad van Kommissarissen van de Vervuurts Bank een
  beroep gedaan op de spaarders bij deze bank hun 9®!°
  daar te laten. De regering had namelijk alle credit-saldi
  gegarandeerd, om de bank in de gelegenheid te stellen
  haar solvabiliteits-problemen te boven te komen en het
  vertrouwen van de spaarders te behouden. Helaas is deze wens van de regering en de Raad van
  Kommissarissen niet in vervulling gegaan. Al omstreeks zeven
  uur ’s morgens hadden zich mensen verzameld voor
  het bankgebouw aan de Dr. Sophie Redmondstraat, om
  hun geld te lichten, zodra de bank om acht uur open ging.
  Zowel in het hoofdkantoor en de beide filialen was het
  de hele dag druk, en op een bepaald moment leek het
  zelfs een rush. Het is ons niet gelukt te achterhalen hoeveel
  geld gisteren werd gelicht, maar insiders vertelden
  ons dat het beslist een paar ton is geweest, hetgeen bijzonder
  hoog is. Het waren hoofdzakelijk de kleine spaarders,
  eenvoudige mensen, die bereid waren urenlang in
  de rij te staan om tot een maximum van 500 gulden te
  kunnen lichten. Door de bank is namelijk bepaald dat spaarders gisteren
  slechts een maximum Van 500 gulden konden opnemen, vandaag weer 500 gulden en over een week de rest.
  Wat het giraal verkeer betreft (cheques, overmakingen j. enz.) kon deze beperking niet worden gemaakt, aangezien
  dit credit-saldo onmiddellijk tenvolle opeisbaar is.
  Hoe het gisteren met het giraal-verkeer bij de Vervuurts
  Bank stond, hebben we niet kunnen achterhalen, maar de
  verwachting is dat ook hierbij veel meer geld buiten dan J. binnen stroomde. Het is te hopen, dat de Vervuurts Bank i.
  gisteren het ergste heeft gehad en dat er evenwicht komt
  tussen stortingen en lichtingen.
  Anders zal de drie miljoen gulden, die de regering gereserveerd
  heeft voor steun aan de Vervuurts Bank, totaal
  onvoldoende zijn om de opvragingen te betalen.
  Spaarders en rekening-couranthouders hebben totaal 25
  miljoen gulden bij de Vervuurts Bank liggen en dit bedrag
  is zelfs voor de regering te veel om eventueel uit te keren. |-
  Tenzij de regering een obligatielening gaat sluiten bij de
  andere banken, waar tenslotte het grootste deel van het
  geld dat bij de Vervuurts Bank wordt gelicht, MOET terechtkomen.
  Bron De vrije stem van Dinsdag 8 mei 1973.


  Maak melding
 16. Jullie doen een vergeefse poging om De Econoom RobG aan de praat te krijgen.
  Deze pseudo econoom weet kennelijk geen raad in deze situatie terwijl het pretendeert alles te weten van delfstoffen en wereld markt prijzen tot oplossingen van politieke problemen etc.

  RobG waar ben je?
  Ze hebben je nodig


  Maak melding
 17. De Paarse elite is alles in Sranan, al enige tijd LEEG aan het eten ! Ons Geld, Goud en Deviezen zijn allemaal VERDAMPT ! Staatsschuld is ONGEKEND HOOG !

  De Machthebbers maken zoveel mogelijk SCHULDEN en zorgen voor een langdurig Sranan FAILLISSEMENT !

  Net als in Venezuela en in Zimbabwe is ALLES in Sranan ook gericht op Uit De Gevangenis houden van de leider, machtsbehoud, onderdrukking Volk en het Land leeghalen via CORRUPTE REGERINGSDEALS !

  Productie is nul komma nul, de Machthebbers LENEN overal geld, dat direct wordt verkwanseld door de Paarse eliteclub.

  Net als bij DSB zijn ook andere bedrijven de dupe van het Paarse corrupte wanbeleid. Zie oa het totaal leeggehaalde bedrijf Staatsolie !

  Over waar de pensioengelden van oa Sranan-ambtenaren zijn veiliggesteld zal ik het maar niet hebben, omdat door Paars zelfs is gegraaid in het PENSIOENFONDS van de werknemers van staatsolie !

  De PAARSE Machthebbers hebben het steeds over BUITENLANDSE BEMOEIENIS EN INFILTRATIE ! Terwijl het de Sranan Machthebbers zelf zijn die Ons Land DESTABILISEREN EN FINANCIEEL VERNIETIGEN !

  PS : STOP THE PURPLE SLAVERY IN SURINAM !


  Maak melding
 18. Inside informatie:
  Er wordt overwogen om de DSB bank morgen niet te openen. Men verwacht een rush van mensen die hun spaargeld komen ophalen. Omdat zo,n besluit als een bom zal neerkomen op de samenleving denkt men aan een variant waarbij de DSB bank wel open gaat, maar met de restrictie dat men geen grote bedragen mag opnemen.


  Maak melding
 19. Deze Hans Moison kan het wel mooi aanpakken. Hij was voor een jaar als adviseur bij de bank betrokken en verdiende daarmee enkele honderdduizenden Euro’s. Natuurlijk……! Zijn verhaal heeft tot doel om zijn vroegere broodmeesters vrij te pleiten van mismanagement. Ook hij Hans Moison heeft er een rotzooitje van gemaakt. De problemen bij de bank zijn niet van vandaag. De directie of een deel daarvan is een aantal jaren terug vervangen wegens fraude, malversaties en andere onduidelijkheden. Waarom doen andere particuliere banken het wel goed? Deze banken hebbennde zaakjes goed op orde. Bij de Surinaamse Bank is het een puinhoop en Hans Moison heeft de puinhoop alleen maar groter gemaakt.

  De bank heeft grote risico’s genomen. In het verleden zijn zonder een gedegen controle zijn ze risicovolle belegging in binnen-en buitenland aangegaan. Daarnaast heeft men risicovolle leningen verstrekt aan partbuiten. De schuld van de overheid bij de bank is maar een schijntje van de totale schuld die de bank heeft bij particulieren. De beleggingen in fondsen hebben ook niet de winsten opgeleverd die de bank had verwacht.

  Het verhaal van Hans Moison is een eenzijdig verhaal.Hij is zijn onkunde aan het schoonpraten. Dat de overheid het zeer krap heeft is duidelijk. Tegenvallende inkomsten zijn er de oorzaak van deze moeilijke periode. Dit is een probleem waarmee heel veel landen mee zitten.


  Maak melding
 20. RobG,

  JIJ bent de regering aan het schoonpraten,

  een regering die niet aan zijn
  FINANCIEELE VERPLICHTINGEN jegens de DSB bank voldoet, waardoor deze in de problemen komt,

  wat ben jij een ontiegelijke oetlul zeg


  Maak melding
 21. Regering gewoon extra geld laten drukken,wand deze problem is tijdelijk volgende jaar gaat echt goed..trowens su heeft extra good voorraad alles wordt vergeten en vergeven…gewoon door gaan su heeft niemand nodig..


  Maak melding
 22. Het wordt morgenochtend heel druk in de H. Arronstraat.
  De regering zal in het diepste geheim vandaag bij elkaar komen om de scenario,s te bespreken voor morgen.


  Maak melding
 23. Bouterse weet het Suriname is al failliet gemaakt door hem.
  Een voorbeeld die 1.3 miljard USD reserve die verdwenen is uit de Staatskas is nooit verantwoord geweest aan het volk en parlement van Suriname.Deze boef moeten ze oppakken en opsluiten voor al zijn daden in het verleden.Maar men is bang dat hij weer naar zijn wapen grijpt en mensen oppakt in dood schiet en wat ik weet als Surinamer dat ze bang zijn.


  Maak melding
 24. Johan:
  RobG is al vele jaren het spoor bijster!
  Rationeel denken is hem vreemd, in zijn blinde adoratie aan en voor Bouterse, is hij niet ontvankelijk voor de realiteit!
  Kan alleen maar meewarrig lachen om zijn geleuter!


  Maak melding
 25. RobG “Tegenvallende inkomsten zijn er de oorzaak van deze moeilijke periode. Dit is een probleem waarmee heel veel landen mee zitten”
  ===

  Noem eens 5 landen dan die met het zelfde probleem zitten….
  En geef nu eens een rechtstreeks antwoord.


  Maak melding
 26. Alles wat ik 7 jaar geleden voorspelde over de puinhoop waarin Bouterse Suriname als president zou veranderen is uitgekomen.

  Na morgen wordt de keurs 1: 12.

  Wat alleen door bijdrukken van srd’s kan Bouterse boel weer paar maanden rekken


  Maak melding
 27. Er is in het geheim veel goud en valuta naar Eguatorial Guinea
  overgebracht. Dit is geparkeerd voor de familie van Bouterse. Als ze de helft ervan terug halen is het probleem van Suriname opgelost.


  Maak melding
 28. Robje-huisslaaf-van-Desi : Natuurlijk komt u NOGMAALS met de SCHULD bij anderen neerleggen, oa op de boodschapper, hr Moison !

  PAARS heeft geld geleend bij DSB en heeft kredieten laten verstrekken (door hun Paarse handlanger Proeve) voor overheidsleveranties !

  PAARS zorgt niet voor terugbetaling en Paars kan nog
  steeds ook VELE ANDERE leveranciers van producten en diensten NIET TIJDIG betalen !

  Zelfs inhoudingen ten behoeve van derden op salarissen van ambtenaren, houden de Paarse machthebbers, tijdelijk in EIGEN ZAK ! DANG FA DANG ????????????

  Kinderbijslag kan niet worden uitbetaald aan ouders, omdat de PAARSE MACHTHEBBERS, miljoenen hebben doen VERDAMPEN !

  PAARS bedelt nu om NIEUWE KREDIETEN/LENINGEN via Turkeye en Marokko !

  Sranan is door het Paarse WANBELEID en FAILLISSEMENT, steeds meer aangewezen op louche geldverstrekkers en dictatoriale regiems !

  De gevolgen van dit wanbeleid worden, helaas, afgewenteld op het gehele Sranan Volk !

  Slaafje Rob, de financien en de economie van Sranan worden door Paarse CORRUPTIE KAPOT gemaakt, met als enig doel : uw baasje uit de gevangenis te houden !

  WAN LO SMA E PINA !!!

  HOE LANG NOG ? O LANGA ETE ??????

  PS : PAARSE indoctrinatie via Limbosing, de destabilisatie door de Paarse infiltrant Hira, mag niet worden benoemd !


  Maak melding
 29. Als DSB failliet gaat ,dan is dat hun eigen schuld. Hoe kan je zoveel geld lenen aan een regering die niet in staat is terug te betalen? Ik vind dat de directie van DSB is dat geval ook vervolgd moeten worden wegens wanbeheer.


  Maak melding
 30. Beste mensen uit zeer betrouwbare bron heb ik vernomen dat de kans zeer groot is dat DSB dit jaar failliet gaat. Er komt een regeling om niet meer dan 500 srd per dag op te nemen. Ook de particulieren banken kan DSB niet redden. Het beste is dat jullie zsm al het geld van de bank afhaalt, zoniet hebben jullie straks een grote probleem.


  Maak melding
 31. Dat dit er zat aan te komen was voor een ieder helder.
  Daarvoor hoef je geen hoge economie gestudeerd te hebben.
  Jaar in jaar uit is er een een onverantwoord financieel beleid gevoerd. Ongelimiteerd geld lenen bij al die vage landen en daardoor de staatsschuld onnodig opvoeren. Een enorme last waarmee de komende generaties worden opgescheept.. Waar is de tijd dat wij een Telting hadden als president van de centrale bank die wel wist wat evenwichtig financieel beleid was.Het probleem met Suriname is dat functies waar echte zwaargewichten nodig zijn worden vergeven aan vriendjes zonder enige kennis of ervaring. Neem maar de minister van openbare werken als voorbeeld. Een voormalig monteurtje en een heel slechte ook die geen enkele middelbare of universitaire studie heeft genoten. En zo gaat het over de hele linie. En het klopt dat Surinamers nog niet echt goed doorhebben hoe slecht het land ervoor staat.Met list en bedrog wordt het volk zoet gehouden en een groot deel trapt er in.


  Maak melding
 32. @@RobG, jij hebt het altijd over samen werken, maar volgens mij weet jij gewoon niet wat het inhoud.

  Hans Moison heeft op vele internationale banken gewerkt en heeft GEEN negatieve status vandaar dat hij uitgenodigd was om de bank te helpen om hoger op te komen. Baas Bouterse en co hebben wel een negatieve status en begin naar hem te kijken en al die gasten die zich een geweldige econoom noemen.

  Hans Moison heeft geholpen om de bank op grote hoogte te brengen, maar men wilde niet luisteren, omdat men vond dat Boefdraad de beste keuze was en de beste info weergeeft. Die vuile was van Boefdraad mag niet maar buiten komen.

  Jij gaat terug naar het verleden en als mensen steeds terug gaan zullen zij ook NOOIT voorruit komen als het probleem niet wordt opgelost. Zie waarom het niet goed gaat in Suriname. Het lijkt wel een wedstrijd wie het beste gedaan heeft, dit om hun ego te strelen.

  Bouterse en co mogen aan een boom opgehangen worden.


  Maak melding
 33. RobG je respt met geen woord over hoe de regering de schuld gaat betalen. Stop met je hide and seek games Rob. Het is game over voor de NDP en de DSB. De volgende die over de kop gaat is Staatsolie. Mark my words.


  Maak melding
 34. Geen schuldgevoel regering over De Surinaamsche Bank
  5 oktober 2017 | 42 reacties | Nieuws uit Suriname |
  PARAMARIBO, 5 okt – Als de vraag gesteld wordt wie schuldig is aan de crisis bij Suriname’s grootste handelsbank, voelt de regering zich niet aangesproken. Minister Gilmore Hoefdraad van Financiën weet wel hoe het komt. Het heeft met verkeerd economisch beleid en wanbetaling niets te maken. (VAN DE REGERING?)
  Hoefdraad zegt tegenover de Ware Tijd dat de crisis bij de bank veroorzaakt is door de economische crisis. (NOG STEEDS?) Ook besluiten bij de bank ‘die verkeerd zijn uitgepakt’, moeten als oorzaak worden gezien. Informeel wordt nogal wat beweerd. Volgens sommigen hebben veel ondernemers geld geleend bij de bank. Met de leningen is geïnvesteerd in projecten die betaald zouden worden door de overheid. Na de uitvoering is nooit (DOOR DE OVERHEID) betaald.
  De ondernemers waren dan ook niet in staat hun leningen te voldoen. Uiteindelijk moest De Surinaamsche Bank zelf betalen. Dat heeft geleid tot enorme verliezen. Ook zou de regering zijn monetair zijn gefinancierd nadat de Centrale Bank van Suriname dat niet meer mocht. Hoefdraad ontkent het dus. In plaats van naar schuldigen te zoeken, vindt Hoefdraad het belangrijker te kijken naar manieren om de bank in ere te herstellen. (DOOR JOUW SCHULDEN TE BETALEN).

  Ik vind dit persoonlijk het beste bewijs van onkunde en het mooiste voorbeeld van gedekte aftocht (a no mi syndroom) door onze paarse regering. De bank beschuldigen van wanbeleid terwijl door toedoen van onze wanbetalende regering de problemen bij de bank zijn ontstaan. Ik vind dat de volgende regering de politieke onschendbaarheid van deze politici moet afschaffen. Voor hun wanbeleid moeten deze klootzakken opgesloten worden.
  Over besluiten die verkeerd zijn uitgepakt:
  1. DSB had de Surinaamse regering nooit geld mogen lenen (chantage, bedreiging of intimidatie door onze regering?)
  2. Het Surinaamse volk had nooit op deze zakken moeten stemmen. Ze zijn bedrogen.
  Het voordeel van dit alles: deze regering komt nooit meer terug. Dus vaarwel paars. Wij zullen u missen als kiespijn.
  Hopelijk komt er een grootschalig en grondig onderzoek hiernaar.


  Maak melding
 35. Er is in de afgelopen weken op creatieve manieren getracht om inkomsten te verwerven, maar de meeste exporten zijn onderschept wat een behoorlijke tegenvaller is. In het buitenland is men momenteel erg alert op alles wat uit Suriname komt. Het wordt nu wel erg lastig voor de regering om het volk rustig te houden.


  Maak melding
 36. De leugens van popki patoe econoom Hoefdraad en de incompetente NDP top dat het goed gaat met de Surinaamse economie worden telkens weerlegt door de harde realiteit die laat zien dat de toestand lands financiën rampzalig is.

  Solide banken en bedrijven van weleer worden meegezogen in de run naar de bodem van de financieel-economische put. Hoogste tijd om het roer om te gooien. Maar deze NDP regering volhardt in het rampzalig hap snap beleid die de staat van de Surinaamse economie alleen maar verergert.

  Ik verwacht dat deze regering binnenkort weer gaat flirten met het IMF omdat er geen reële alternatieven meer zijn.Lenen op de internationale kapitaal markt lukt niet meer. Monetaire financiering is dermate destructief dat ik geloof dat ze dat niet meer zullen proberen. Niemand met gezond verstand gaat willens en wetens voor Zimbabwaanse toestanden .
  Het IMF zal de duimschroeven extra hard aandraaien en het volk de broekriem met als resultaat een volksopstand. Misschien kan Bouterse samen met Mugabe in ballingschap gaan bij hun mede despoot Obiang

  Het worden spannende tijden. Komt er een bankrun ? In welke mate zal een eventueel faillissement van de DSB de andere banken financieel ontwrichten? De CBvS en de particuliere bankensector moeten snel met antwoorden en concrete oplossingen komen om de onrust te bezweren.


  Maak melding
 37. Dat Suriname failliet is geen nieuws, dat de regering geen geld heeft is ook geen nieuws, wat wel nieuws is is dat de lijder van NDP al een vluchtplan voor zijn familie en naasten klaar heeft. Deze moordenaar gaat met de staart tussen de benen het land in chaos achterlatend zijn heil bij een andere bevriende boef zoeken. Dat is waar hij 37 jaar lang voor gevochten heeft, zijn eigen kas volspekken; clown van Suriname.


  Maak melding
 38. de enige redding voor het land is,, s me se regering moet onmiddellijk I am gold en de New mont nationaliseren in boezem van de staat plaatsen net z.a. die moordenaar zelf had gezegd voor de verkiezing..

  dan heb je tenminste inkomsten uit eigen land/grond gebied die niet weg stroomt naar het buitenland..

  geef die buitenlanders een stuk commissie anders kunnen ze oprotten..

  nu kan het nog desi gebruik je cocobé verstand..


  Maak melding
 39. ‘Niets aan de hand’ met De Surinaamsche Bank

  19 januari 2017 | 45 reacties | Economie | Nieuws uit Suriname
  45
  PARAMARIBO, 19 jan – Met De Surinaamsche Bank, DSB, is er totaal niets aan de hand. Directeur Sigmund Proeve is nog steeds op post en de bank is niet failliet. Op sociale media gaan de wildste geruchten rond.
  Onder meer werden berichten gelanceerd over een faillissement van De Surinaamsche Bank (DSB) en ontslag van directeur Proeve. Surinamers werden opgeroepen hun geld zo snel mogelijk op te nemen. Proeve zelf heeft via STVS ontkend dat de bank failliet is. Glenn Gersie, president van de Centrale Bank van Suriname ontkent ook. Volgens Gersie worden alle bankinstellingen scherp gecontroleerd. (DIT IS ACHTERAF EEN FUCKING LEUGEN GEBLEKEN).
  Van een faillissement is in elk geval geen sprake, zei Gersie tijdens de nieuwjaarsviering van de Vereniging van Economisten in Suriname. Er is geen reden tot paniek. De Centrale Bank van Suriname werkt nauw samen met alle handelsbanken, aangezien de gevolgen van de crisis merkbaar zijn in alle sectoren van de economie. De Surinaamsche Bank is Suriname’s grootste bankinstelling.


  Maak melding
 40. Laat het maar zover komen. Velen oerdomme ndpers hebben hun geld bij deze bank. Wanneer ze straks niet meer over hun geld kunnen beschikken, zullen hun oren en ogen eindelijk opengaan, maar dan is het te laat. Want ook de grootse aanbeden misdadiger die ze tot president van het land wilden zal hen meedogenloos verder de paarse misdadige verdoemenis inleiden. Oma taki, nu gaan die oerdomme debiele idiote ndpers eindelijk inzien dat alles wat hun misdadige baas didibri hun heeft beloofd, gewoon paarse leugens zijn geweest. Wee Stef Meyje de valse didibri profeet, wee misikeba, de valse geldgierige lelijke apostel, wee Dodgson, de grootste bobo en ddb billelikker, wee alle vervloekte criminele corrupte paarse adviseurs. Opa taki te wojo o jagi wo sjie moro…………..ndpers zijn de ware oorzaak van de paarse misdaadvloek ddb en co.


  Maak melding
 41. Beste RobG

  Uw analyse ia altijd dat iedereen gek is behalve Bouterse, Hoefdraad & RobG. Statistisch (wetenschappelijk) gezien is dat onmogelijk.

  U stelt Moison voor als een non valeur, Wie heeft hem naar de DSB gehaalde en waarom werd hij weg gestuurd. Als de man niet voldeed dan zijn zij die hem inhuurden ook verantwoordelijk.

  De teksten van Moison over zijn Surinaamse ervaringen waren klip en klaar en duidelijk niet geschreven door een malloot. Hij moest weg omdat hij rapporteerde wat nu gebeurt.

  Beste RobG met wijzen naar anderen wijzen er drie vingers terug. U ontgaat het reële probleem waar het omgaat. De Staat Suriname kan maar liefst (echte) $ 60.000.000 (=SRD 400.000.000 = 5% van de jaar begroting) niet terug betalen. Dat is wat het dilemma is. Niet dat er van alles misgegaan is jaren geleden.

  Voeg aan dit probleem van SRD 400.000.000 toe alle ondernemers die niet betaald zijn en nu ook DSB niet meer kunnen betalen en DSB dat 90% van haar EV al kwijt geraakt is door slechte leningen en u zou moeten beseffen dat de regering op brandstof damp vliegt en elk moment kan neer storten en dan de hele economie vernietigd. Velen hebben dit al sinds 2012 voorspelt.


  Maak melding
 42. De PAARSE NEP-nieuwsdienst van LIMBOSINGH : hr Moison is een infiltrant en wil ons beschadigen !

  DSB is niet failliet, de bank STRUIKELT een beetje, het komt door de PAARSE WIND in Sranan !

  PS : Paarse elite moet nog leren ALLE SCHULDEN OP TIJD TE BETALEN ! Opnieuw ongedekt GELD drukken, zal de Sranan-SRD nog verder vernietigen !

  A Paarse slogan “NO SPANG, MONNIE DE, NEKS NO FOUT !”, JOKKO NDP, NANGA OPA DESI !!!


  Maak melding
 43. Voor wie het nog steeds niet willen geloven, ddb is het duivelse beest, Styef me Anus Meyie, de valse apostel en Missiesosoka de valse profeet. Ddb het duivelse beestmens heeft met de hulp van deze twee valse christenen heel goedgelovige christenen geestelijk misleidt. Zo stemden ze oerdom op Ddb, het beestmens, wiens zonen ook beesten zijn van mensen. Het land wordt waarlijk geregeerd door paars demonisch bezeten ddb en duivelse trawanten. Wo ka.


  Maak melding
 44. Ik had het al voorspeld. Op lange termijn is het hongersnood, voedselpakketten, meer roofovervallen….

  De samenstelling van suriname is ernaar… Heb medelijden van de andere groepen die slachtoffer gaan worden…


  Maak melding
 45. Uit Trouw:

  ”De bankdirectie had daar (bij CBvS) geld geleend, om dat vervolgens weer te kunnen uitlenen aan de overheid. Dat is niets minder dan indirecte, monetaire financiering, iets waarop in heel wat andere landen bij wijze van spreken de doodstraf staat.”

  RobG
  Hier gaat het om. Proeve heeft zich laten misbruiken om via een omweg door te gaan met monetair financieren. Nu spat die ballon ook uit elkaar.

  Dit heeft alles met Bouterse en Hoefdraad te maken en niets met de andere zaken die u aandraagt om uw chef vrij te plijten.


  Maak melding
 46. @@RobG, er is een anti corruptiewet aangenomen in de DNA, maar het is gewoon een papieren tijger, omdat baas Bouterse het NOOIT heeft ondertekent.
  Het volk wordt gewoon misleid


  Maak melding
 47. Ano
  Ik zal je vraag proberen te beantwoorden met een wedervraag.
  Als ik een schuld heb bij DSB van SRD 100.000, dan heb ik een schud/probleem.
  Als ik een schuld hebt van € 1.000.000 bij DSB wie heeft dan een schuld/probleem.

  Rob,
  een paar opmerkingen
  1. Het is de schuld van Moison.
  Twee opties
  a. Wel waar
  b Niet waar
  Bij niet waar zijn we klaar toch, als het niet waar is zijn er anderen schuldig. Jij beweert echter wel waar. Hij is schuldig. Daar ga ik dan maar op in
  Dus de directeur laat een passant de leiding over nemen? Zo maar een ingehuurd mannetje is ineens de baas. Geloof je dit zelf?

  2. In de rest van je posting zeg je twee dingen
  a) je geeft ronduit toe dat het een zootje is en dat de bank er gruwelijk beroerd voor staat. Maar dan val je de directeur en de minister van Financiën af. Immers Hoefdraad beweert dat er niets aan de hand is . Het enorme verlies was voornamelijk ontstaan door het treffen van voorzieningen en de staat had maar voor € 600 miljoen schuld bij DSB volgens insiders (bron dwtonline.com).
  De Centrale Bank heeft zeker ook niet gefaald bij het controleren???? (een van haar taken).Zij beweert nog steeds dat er niets aan de hand is.
  starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/44228
  b) je beweert dat het voornamelijk schuld is van particulieren. Ja dus? wie heeft die leningen verstrekt en wie zijn er verantwoordelijk. Wederom DSB, de centrale bank en de minister van Financiën
  Volgens de bankiersvereniging is er niets aan de hand, maar jij beweert van wel> wie moet ik nu geloven.
  (bron starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/44218)
  Wederom de Centrale Bank.
  Zij beweert dus dat er niets aan de hand is. Onderschrijf je dit?, maar dan snap ik je posting niet.
  In onderstaand artikel gepubliceerd hier op Waterkant staat dat DSB niet failliet is wel behoeftig.
  Uit dit artikel heb ik een deel geknipt en geplakt
  “De Stichting Administratiekantoor Stabiliteit Financiële Sector Suriname, Asfiss, moet de stabiliteit bewaken. “Het doel hiervan is om bijstand te verlenen en kapitaal aan te trekken en dat kapitaal, waar nodig, vervolgens uit te zetten om de soliditeit van de financiële sector te bevorderen.”

  Dus DSB heeft alleen een klein solvabiliteitsprobleem en de Asfiss is op zoek naar geld en gaat hiermee de soliditiet van de financiële sector bevorderen. Waar zal dit geld vandaan moeten komen?
  Gaarne een kort antwoord. Puur economisch. maximaal 2 zinnen


  Maak melding
 48. Jojo,
  Je posting van 20.18 uit Trouw
  ik heb dit zo vaak gezegd hier op waterkant. Ik heb echter het idee dat in de assemblee heel weinig mensen weten wat monetaire financiering is. Ik hoorde de president april 2017 op de TV dit horen vertellen en ik dacht toen, hè?? ze weten niet wat monetaire financiering is.

  Vraag aan een ieder die het met zekerheid kan zeggen (is van belang voor monetaire financiering en juridische aansprakelijkheid) kan je bij DSB alleen een spaarrekening openen?


  Maak melding
 49. De pseudo-economen Abdoel en Misiekaba-Dubai, gaan dit varkentje even wassen op a.s. maandag !! Ze gaan zich opstellen bij Surinaamse bank om iedereen uit te betalen !!
  Sinterklaas doro ondersteund door peterbazen Limbo en Missiekaba-Dubai !!


  Maak melding
 50. =Beste mensen:::vandaag werd er met bewijsstuk en in een vorm van andere woorden aangegeven dat Abrahams in het verleden jonge meisjes en jongens verhandelde voor sex. Sommige ouders hebben hun kinderen nooit meer gezien. In het verhaal werd hij zelf pedofiel genoemd.
  Velen die het gevolgd hebben via de media weten het nu ook al.

  Er zal “misschien” een onderzoek komen, maar het zijn deze NDPérs die voor het zeggen hebben en rijk worden.

  Simon haar naam is ook genoemd in zaken waar het niet pluis is en gaat. Corruptie ten top.

  Triest dat er nog mensen zijn die achter deze schoften staan. Ik wens ze een lang leven met heel veel ellende en pijn toe.


  Maak melding
 51. “topdeskundige fu kondre” meneer Gilmore Hoeffie heeft Sranan tezamen met de Paarse elite-crew ZWAAR FAILLIET gemaakt !

  De deskundoloog Hoeffie drukte toen de staatskas leeg was gerommeld, meer dan DRIE MILJARD aan ONGEDEKTE SRD bankbiljetten !

  Nu zit Sranan in een nieuwe Paarse LEEN-ECONOMIE ! Productie is niet nodig, wij LENEN MAAR ! Hoe dictatorialer een regiem hoe beter ! Ooit betalen wij wel terug !

  Door Paars wanbeleid is de DSB in gevaar ! Van HOGERHAND werd door PAARS opdracht gegeven om geld te lenen aan de Paarse overheid en om kredieten te verstrekken aan Paarse leveranciers van de overheid !

  EINDSTAND : Kondre FAILLIET ! BANGI E VOLG !!!

  De Paarse deskundoloog Hoeffie tracht zoveel mogelijk buiten Sranan te vertoeven, voor het geval de Paarse FINANCIELE BOM BARST !

  PS : Sranan volk lijdt onder de mensenrechten-schendingen tegen vakbonden, betogers en tegen de pers !

  Intussen vallen tientallen DODEN bij voedseldistributie in MAROKKO, ons nieuwe broederland, dat Sranan zal ASSISTEREN om uit de Economische en Financiele MISERE/RAMP te komen !


  Maak melding
 52. Jojo / Pico,

  Niemand kan het ontkennen. Er zijn inderdaad problemen bij de Surinaamse Bank. Deze problemen hebben mijn inziens met meerdere oorzaken te maken. Het is een N + N + N verhaal. Het grootste verwijt kan gemaakt worden richting het management van de bank. Zij hebben verkeerde beslissingen/besluiten genomen door o.a. makkelijk leningen te verstrekken aan particulieren die hun betalingsverplichtingen niet na kunnen komen. Zij hebben niet goed op hun eigen toko gelet. Het verwijt dat de schuld bij de regering ligt lijkt me sterk overdreven.

  Het was trouwens deze Hans Moison die in maart de Centrale Bank van Suriname verweet dat hun toezicht op de Surinaamse Bank te wensen overliet. Deze Hans Moison is een omstreden figuur. Hij was werkzaam als accountant bij Ernst & Young. In een kranten artikel trok hij vel van leer tegen de Autoriteit Financiële Markten in Nederland. Hij verweet hen van slechte controle op Nederlandse banken. De bankenwereld en ook de AFM was verbijsterd over het artikel. Het bestuur van Ernst & Young was ook ‘ not amused ‘ met dit artikel en Moison moest ‘ afscheid nemen ‘ bij deze accountantsorganisatie.


  Maak melding
 53. De Paarse deskundoloog, HOEFFIE heeft als Governor Centrale Bank tegen een Mega-salaris, “TOEZICHT” gehouden op de Sranan Banken en tegelijkertijd op bevel van HOGERHAND leningen en kredieten afgedwongen bij DSB, ten behoeve financiering Paarse ONZIN-aankopen en Paarse projecten !
  De directeur DSB was een Paarse pion !

  PS : Zelfde constructie is bij EBS gebruikt om gelden toe te spelen aan bevriende Paarse “handelaren” !

  In OBILIS affaire kocht EBS op bevel van HOGERHAND PEPERDURE GENERATOREN, die voor ongeveer de helft van de door Paars-EBS betaalde prijs, in de winkel te koop zijn !

  De betrokken directeur van EBS heeft in het openbaar verklaard dat hij van HOGERHAND opdracht had de corrupte deal te tekenen, waarbij ook nog een rente van meer dan TWINTIG PROCENT aan EBS in rekening is gebracht !

  Na een korte schorsing is deze EBS-directeur weer in zijn functie teruggeplaatst !

  PS : Paarse trollen vallen hr Moison aan, echter de CORRUPTIE en het FINANCIELE wanbeleid tov DSB, is gewoon een van de vele streken/werkwijzen van de PAARSE regeringskliek !

  A SRANAN VOLK NO DE NA TEL NA PAARS !

  “NEKS NO FOUT” DENG PAARSE FAILLIETMAKER E
  BARI !


  Maak melding
 54. RobG , niemand, dus ook jij niet, kan ontkennen dat de regering problemen heeft met het terugbetalen van schulden, zoek daar de oorzaak en schuldigen eens bij i.p.v. dat je weer de aandacht daar van probeert af te leiden door weer een lulverhaal over de bank , de grootste fout is de lening die ze hebben verstrekt aan een stel notoire wanbetalers in paarse outfit, die hun verplichtingen niet nakomen,


  Maak melding
 55. Eerder vandaag werd de ‘vader des vaderslands’ afgezet als partijleider van zijn regeringspartij ZANU-PF. Zijn vrouw Grace werd door het centrale comité uitgestoten als leider van de vrouwenbeweging in de partij. Dat meldde persbureau Reuters op basis van bronnen binnen ZANU-PF.

  ====================================

  Bouterse moet ook op donderen. Surinaamse mollitairen graag in grijpen in suriname. Zet Bouterse aub af.


  Maak melding
 56. Deze regering staat voor de grootste schande wereldwijd.
  Lenen, lenen en nogmaals lenen. Tonnetje Hoefbildraad is de grootste phatologische leugenaar aller tijden.Dat grietje Yldiz ronselt andere landen om van te profiteren, Het draait allemaal om geld en wie moet het gelag betalen onze nakomelingen.
  Deze gasten moet je naar weg naar zee brengen en op de brandstapel leggen.De misbaksel Misiekaba aap met zijn broodje aap verhaal dat mijn land de 2e Dubai wordt ik wacht nog steeds daarop. Hij heeft zijn slangentong ingeslikt want hier praat hij niet meer over. Ik laat mij niet misleiden door mooie praatjes van deze misbaksel. Yidiz Marokko of Turkije zijn jouw thuis landen. Ga daar wonen en binnen de kortste keren woon je ook in Nederland. Want daar gaan de inwoners van deze landen heen voor een betere toekomst.


  Maak melding
 57. DSB is niet meer failliet. Integendeel. Hij maakt winst. Dat is wel het bottlen waard. Na verlies volgt meestal een periode van break-even. Daarna wordt er weer winst gemaakt. Maar deze bank gaat van faillissement direct door naar winst. Ra ra. Hoe kan dat?


  Maak melding
 58. Ik zou mijn geld liever vandaag daar weghalen dan morgen.
  Als de bank failliet gaat ben je al je geld kwijt.

  Waar rook is, is er ook vuur. Deze regering is keer op keer onbetrouwbaar gebleken. Bouterse heeft drie keer gezegd dat hij de koers omlaag zou brengen, ander wo dede in a film.

  Misschien is het de tijd daar. Het einde van de film is in zicht.


  Maak melding
 59. Ze hebben flink gebeest en gefeest toen deze regering de verkiezingen had gewonnen.
  Ze hebben zich klem gevreten gratis bruine bonen met zoutvlees. Live kaseko band, de dames hebben flink met hun kont geschud alsof ze onder stroom stonden. Maar de volgende dag werden ze wakker en ai boi, zeiden ze: ik heb honger heb jullie nog een gratis portie bruine bonen met zoutvlees?

  Maar wat ze vergeten is dat ze hun ziel aan deze regering hebben verkocht voor gratis portie vreten !!!!!!

  Ba suku ba feni, ba tjari !!!!

  Niet zeuren Surinamers wacht tot 2020 !!!


  Maak melding
 60. @ John,
  Jouw “postings” zijn het lezen waard !!
  Tenminste krijgt de lezer wat achtergrond info(uit jouw archief)!!
  Tenminste geen vieze vuile scheldkannades zoals we dat gewend zijn van de paarse duivels onder leiding van Misiekaba-Dubai !! Misschien moet DSB ,gezegend worden door Carl de Judas en Stef Anus !!
  Wat de “volkspresident” ons had toegewenst komt nu werkelijk uit :Desie had ons slapeloze nachten toegewenst”!
  Alle spaarders bij DSB hebben nu “slapeloze” nachten, en de criminele achterban van Misiekaba-Dubai(ook van Belly) staan bij de DSB-banken met mobieltjes om door te seinen wie allemaal geld opnemen !!
  Vooral de oudjes en weerloze vrouwen worden in de gaten gehouden !!!


  Maak melding
 61. RobG
  Bij bureau voor staatsschuld kunt u zien/ vinden hoeveel er officieel door Suriname bij DSB rechtstreeks geleend is. Dat is veel in verhouding tot de omvang van DSB
  Voeg daar aan toe dat ondernemers die geld van de staat krijgen een vorderingen aan de DSB gecedeerd hebben voor leningen om te overleven.
  Voeg daar aan toe dat voor grotere projecten die nu opgedragen worden met de aannemers vrij kortlopende leningen met die aannemers aangegaan worden.

  Zakelijke leningen zijn in Suriname heel duur omdat de Surinaamse bank enorme bedragen niet productief bij de CBvS moeten stallen.

  Niet de kredieten maar het stuwmeer van Schulden dat Hoefdraad gecreëerd heeft is het probleem.
  De regering moet maandelijks betalen. Als dat geld niet bij DSB binnen komt heeft het vrijwel direct een cashflowprobleem.
  En ja de zakelijke kredieten zijn door het wanbetalen van de regering nu ook een probleem geworden


  Maak melding
 62. @JoJo doorgaans ben jij goed geïnformeerd. Enig idee hoe lang DSB nog heeft ?

  Hoefdraad gokt op de miljardenlening van de islamitische Bank. Dan zal hij er voor moeten zorgen dat aan de voorwaarden voldaan wordt, iets wat deze regering niet kan doe. Deze regering is niet van de plannen maken en dingen op papier zetten.


  Maak melding
 63. Rob,
  ik ben blij te lezen dat je toegeeft dat de overheid schuldig is.
  “Het verwijt dat de schuld bij de regering ligt lijkt me sterk overdreven”
  Sterk overdreven ok. misschien klopt dit. Dan is het sterk overdreven, maar het is dus wel zo.!

  Ik lees nu het jaarverslag van DSB en herken een gezicht (hij is dik geworden) een man die ik nog heb geholpen bij zij studie aan de HES in Nederland (grappig).
  Wat valt mij als eerste op:
  DSB heeft veel meer krediet verstrekt aan de overheid in 2016 (van 107mln naar 340 mln verdrievoudigt!)
  toename kredieten aan het bedrijfsleven is amper toegenomen (waarom zouden zij lenen? er is geen afzet, dus je hoeft niet te investeren) (van 2.3 mld naar 2.9 mrd)
  In geld dus meer (hetgeen logisch is, maar het gaat om toename in percentages!)

  Moison,
  Het geeft geen pas, om de doopceel van deze man te lichten. Of het accountantskantoor blij met hem was of niet doet niet ter zake, omdat we de ins- en outs niet weten.
  Misschien was hij een luis in de pels. Misschien was hij een klootzak, misschien wilde hij niet sjoemelen. (Accountantskantoren zijn mondiaal op hun bek gegaan)
  We weten dit niet en kunnen danook geen uitspraken hierover doen.
  Echter,
  Zijn opmerking dat er sprake is van monetaire financiering is geheel juist.


  Maak melding
 64. Onderstaand artikel uit de ” Ware Tijd” dd 19-1-2017 weerspreekt een faillissement van DSB.

  De DSB-leiding stelt dat het verbeteringstraject dat is ingezet al vruchten afwerpt. Zo is over het eerste halfjaar van 2017 een winst geboekt van SRD. 16.3 miljoen vóór aftrek van belasting. De cijfers zullen binnenkort worden gepubliceerd in het halfjaarverslag 2017. Onder andere verbetering van de rentemarge hebben bijgedragen aan het herstel. Ook zijn de beheersmaatregelen omtrent de kredietportefeuille aangescherpt.

  Check onderstaande link
  http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2017/11/19/dsb-bank-maakt-weer-winst/

  Peace out,

  Kwamma (de Saamaka)


  Maak melding
 65. Meneer Hoefdraad is kwaad nav van eventuele gevolgen van een krantenartikel ! Volgens hem klop er niets van !

  Hoefdraad, DUUR BETAALDE DESKUNDOLOOG van Opa Desi, BETAAL DAN VANDAAG NOG, DE ENORME OPENSTAANDE SCHULD die DE OVERHEID HEEFT BIJ DSB !

  Dan is het probleem opgelost !

  MA NO KON NANGA TAKTAKI !

  PS : Let wel deze Deskundoloog Hoeffie heeft als governor CBvS en als minister, deze ENORME en GEVAAR-VORMENDE overheidsschuld aan DSB helpen creeren !

  STOP DE PAARSE VERNIETIGING VAN SRANAN !


  Maak melding
 66. Pico,

  Ik herken deze man dus ook hij heeft stage bij mij gelopen in Suriname bij Telesur die oom zijn eerste werkgever werd.

  En ja inderdaad monetaire financiering en wel 2 soorten.
  geld lenen en de drukpers aangezet.


  Maak melding
 67. Voormalig dsb directeur Proeve is mede schuldig. Die gaf toestemming voor de leningen ondanks dat hij wist dat het allemaal in een bodemloze zou verdwijnen.


  Maak melding
 68. Koos

  Mijn informatie is openbaar plus gezond boerenverstand.

  Ik denk niet dat DSB om zal vallen. Dan zal Boefdraad of Gersie op moeten treden of dat middels een SNS achtige constructie (onteigen) of ABN AMRO achtige methode (koop aandelen) en herfinancieren met geld uit de pers van CBvS, China, Israel, India, Turkye, Aserbijdjan of Rusland is een vraag van dan.
  Bij het laatste zal Basel ook wel actief worden omdat dan het risico van een “systeem”bankje in handen van Witwassers natuurlijk heel groot wordt. Het redden van een Bankje als DSB is natuurlijk heel goedkoop. Kost minder dan een marginaal voetbal clubje of een weekje vakantie van een koninklijke familie uit het midden oosten.

  Ik denk dat onder zware voorwaarden DSB officieel gered gaat worden. Gersie en Boefdraad gaan een keer betalen!


  Maak melding
 69. de hoofdschuldige is niet boefdraad maar gersie ,want hij alleen is de president v d centrale bank

  dus geef boefie niet de schuld hij is gewoon een kei op vakgebied a no boefie ma na gersie

  een djadja ndp er


  Maak melding
 70. De PAARSE CLAN is HOOFDSCHULDIGE :

  Grote Schulden gemaakt bij DSB !
  Miljarden aan ongedekt geld gedrukt door Hoeffie (governor CBvS) en Desi !
  Miljoenen weggehaald bij Staatsolie !
  Miljoenen weggehaald bij EBS !
  ELK Paarse jaar weer, enorme Begrotingsoverschrijdingen !
  Grote schulden gemaakt bij vrijwel het gehele Sranan Bedrijfsleven !
  Bijna dagelijks Nieuwe Dure Leningen sluiten voor ONPRODUCTIEVE overheidsuitgaven, bij landen, banken en organisaties over de hele wereld !

  DE PAARSE regeringsclan WEIGERT te bezuinigen op de overheidsuitgaven ! Hef bijv het VEEL TE DURE kabinet vd president op !

  De Paarse regeringsclan weigert zelfs openlijke CORRUPTIE aan te pakken, hetgeen ten koste gaat van de staatsinkomsten en gelden !

  Van wie waren de BOEVEN-GAARKEUKENS vh Project Naschoolse Opvang ?????? Ik meen dat parlementsfiguren zijn genoemd als Gaarkeuken-eigenaren-uitbuiters !

  PS : STOP DE PAARSE VERLOEDERING !

  WAN LO SANNI FOUT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES