zondag, oktober 24, 2021
HomeNieuws uit SurinamePertjajah Luhur wil 200 kernen installeren in Suriname

Pertjajah Luhur wil 200 kernen installeren in Suriname

-

- Advertisement -

De politieke partij Pertjajah Luhur (PL) wil vóór haar twintigste verjaardag, op 5 december dit jaar, in heel Suriname ruim 200 kernen installeren of hebben geïnstalleerd. Deze kernen zullen een belangrijke rol spelen bij de bestuursverkiezingen van de partij, die eind dit jaar worden gehouden. Volgende week zal al een start worden gemaakt met de installatie van nieuwe kernen en de herinstallatie van bestaande kernen. De partijstructuren hebben dit besluit zondag genomen op een drukbezochte vergadering(FOTO).

- Advertisement -


16 REACTIES

 1. Gaat het Paulina Somo lukken om dat te halen want de partij is flink uitgedund. Misschien zal hij de bejaarden van SiMBA betrekken. De overlopers Sapoenie, Cheat-tan en Moer-zalm gebruiken lokaasjes om jampas af te romen van Pertjajah.


  Maak melding

 2. Niet alleen somo die hele oppositie moet 1 bundeling vormen met 1 presidentskandidaat die een goed scholing heeft net Vene zo om suriname uiteindelijk te redden van deze moordend situatie hier!
  Alles is inelkaar gestort zelfs de economie en koopkracht is er helemaal niet meer dit alles dankzij 1 persoon te weten moordenaar killer aka desi opa bouta!
  0,0 is hy!
  Hy heeft geen kaas gegeten hoe een land te besturen!


  Maak melding

 3. Breaking news!!!!!!!!
  Bouta is weer ziek!
  Opa ligt in rkz en daarom schuift hy blillenlikker vp naar voren!
  Iem volg!
  Karma mie boi!
  Wie wil nog meer frauderen met de verkiezing????
  Karma ligt op de loer!


  Maak melding

 4. Weer een loos gebaar van somo. Weer een nieuwe poging om de Javaanse kiezer te belazeren. Die kiezers laten zich toch zo gemakkelijk voor de gek houden.
  200 kernen elk bestaand uit 1 man en een handjevol ja-knikkers.
  De kiezers weten niet eens wat zo’n kern voorsteld. Somo die net als bouterse een even grote looser/bedrieger is gaat voor de Javanen even alles rechttrekken?
  Als mensen maar niet willen begrijpen dat Somo voor eigen financieel gewin,machtsgeilheid en gelogen vaderlandslievendheid staat.
  Dan zeg ik mensen laat je maar weer door boef somo belazeren. Ik begrijp het niet maar als Javanen zich liever door een Javaan laten belazeren dan moet het maar.
  Domheid verdient niet beter.


  Maak melding

 5. Pertjajah Luhur/Paultje de idioot
  Wie probeert je alweer te overbluffen?
  Deze is ook een van de verraders uit de NPS. wat deze klote Javaan toen met Jopie Pengel gedaan heeft was echt niet eenvoudig. Dan lult hij over Sapoen. Veel van de parlementariërs zijn geschikt om haaien gelukkig te maken.

  Het nationale assemblee is een theater vol met clowns en jaknikkers.


  Maak melding

 6. @ Krimp Slim,
  Vergis je niet !! De javanen zijn slim en sluw in de politiek !!
  Niet voor niemandaal zijn ze altijd in 2-groepen verdeeld !
  Zou zorgen ze dat ze altijd in de Regering zitten en hun achterban goed kunnen regelen !!
  Ze zitten op alle belangrijke posten bij overheid en kunnen het bestuur straks gewoon overnemen !
  De “strijders “die opgeleid worden hebben bijvoorbaat een al een”beleidsadviseur” post!!
  Als de “kleine Somo” niet door Bouta wordt beloond als d.c-secretaris, verlaat hij ook weer de NDP !!
  A No Mie tak-so ! Het zijn kenners van de politiek die Soemiita,Nain,Sapoen,Somo e.a. hebben gevolgd in hun doen en laten !!Weet je hoeveel percelen deze mensen stilletjes aan hun achterban hebben gegeven ??


  Maak melding

 7. Alles wat javaans is, is gewild in Suriname zoals menskracht, poltiek,leefwijze, voedsel . cultuur en vooral de sierlijke vrouwen. En ik ben helemaal met broeder A No Mie mee eens dat javanen altijd in de regering zitten en dat ze ook overal actief zijn in de maatschappij. EN Somo motiveert de javanen ook om te presteren in alle sectoren voor zelfvoorzienend- economie. Crisis of geen crisis de javanen in Suriname hebben een betere positie dankzij de traditie, cultuur , werkethos ,huisnijverheid en de culinaire rijkdom. neks no fout met wong jowo. Ze zullen voor altijd leven lang gelukkig en vredig in Suriname.


  Maak melding

 8. @ moksie metie,

  Mie sref wan-tessie soms deng slanke “ma-is”, maar me frede a frou foe me, dat ze erachter komt !! En dat ze gelijk gaan vragen om iemand van hun groep te regelen op een kantoor !!


  Maak melding

 9. @Michael
  Breaking news!!!!!!!!
  Bouta is weer ziek!
  Opa ligt in rkz en daarom schuift hy blillenlikker vp naar voren!
  Iem volg!
  Karma mie boi!
  Wie wil nog meer frauderen met de verkiezing????
  Karma ligt op de loer!
  /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

  Jij hebt last van een behoorlijke black-out in die domme cocosnoot op je nek ,…jo koe !


  Maak melding

 10. Hallo Wajang Kulit. Je weet wie javanen zijn. Ze zijn autonome en zelfvoorzienend volk. Ze leven in Gotong Rojong/samnwerken en hebben eigen waarde die buigzaam is als riet. Met hun lacht ,vriendelijkheid en zelfstandigheid zijn ze overal welkom. Wees niet bang voor Somo broeder Wajang Kulit. Kom op 9 augustus as in marienburg bij de dag van wong jowo. Eten en drinken in overvloed en gratis.En het is geen bla bla.maar samen zijn ze sterk.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.