Jaarlijkse Herdenking Decembermoorden in Suriname

12
Jaarlijkse Herdenking Decembermoorden in Suriname

Het Comité Herdenking Slachtoffers Suriname organiseert komende vrijdag de jaarlijkse 8 Decemberherdenking in de Boekmanzaal in het stadhuis van Amsterdam, Amstel 1, 1011 PN Amsterdam. Traditiegetrouw is er vooraf aan de Herdenking Decembermoorden in het stadhuis van Amsterdam een korte plechtigheid bij het Consulaat – Generaal van Suriname in Buitenveldert/Amsterdam.

Om 17:45u zal er verzameld worden op de hoek Amstelveenseweg/ De Cuserstraat, Buitenveldert, Amsterdam. Om 18:00u wordt er gelopen naar het Consulaat-Generaal aan De Cuserstraat. Voor het Consulaat-Generaal vindt er een korte herdenkingsplechtigheid plaats.

Om 19:30u is de fakkelloop naar het 8 December-monument aan de zijmuur van de Mozes en Aäronkerk aan het Waterlooplein – waar in een korte plechtigheid bloemen zullen worden gelegd. Na de plechtigheid is om 20:00 de herdenking in de Boekmanzaal.

Programma:
Na het zingen van het Surinaams volkslied zal er voor alle slachtoffers die omkwamen tijdens het militaire regime 1 minuut stilte in acht worden genomen.

Sprekers
• Loco burgemeester wethouder Arjen Vliegenthart
• Tweede Kamerlid (SP) Sadet Karabulut
• Tweede Kamerlid (PvdA) Lilianne Ploumen
• Tweede Kamerlid (D66) Vera Bergkamp
• Journalist-schrijver Rudie Kagie
• Dave Ensberg- Kleijkers
• Joy Baboeram, nabestaande
• Publicist Henry Does
• Advocaat Gerard Spong

Muzikale bijdrage:
• Zangeres Denise Jannah
• Trompettist Marlon Tjon Akon


12 REACTIES

 1. Als ik nabestaande was zou ik liquideren van bouta opeisen!
  Dan zijn niet alleen de nabestaanden maar heel suriname verlost van deze duivel bouta!
  Wat een mens sjonge!
  Wat een uitspraak go dok? Neen mang ik schaam
  Mij diepppppp!


  Maak melding

 2. Andre. als je je diep schaamt, dan veronderstel ik dat het is voor op z’n zachts gezegd de stommiteit en flauwekul die jij als “reactie” geeft. Evenzo jou evenknie Mama kindje Lobo Patrick Kensenhuis.

  Om Gordon Rahman, de broer van wijlen Leslie Rahman, te volgen, die niet de NEO-KOLONIALE weg kiest ofwel de weg van de MINSTE weerstand, daar moet je echt BALLEN voor hebben. Jammer dat jij die ONTBEERT.

  “Verbeter de wereld, begin bij jezelf”. Dit devies komt van een echte nabestaande. Met ouderwets NEO-KOLONIAAL (wan)gedrag schiet zelf de (ex)KOLONISATOR niets mee op.

  How CAN you STOP, the SUN from SHINING?

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 3. Meneer André, u hoeft zich niet diep te schamen hoor…
  Die laffe moordenaar tevens cokesnuivende dealer moet zich diep schamen….
  Welke pres in de wereld zegt zoiets(go dok)…
  Deze lafaard heeft heel veel slechte dingen op zn geweten…


  Maak melding

 4. Vanmorgen in manten taki, geesteszieke Hira en labiele Rahman, 2 nabestaanden van de 8 decembermoorden, die na al die jaren tot de conclusie zijn gekomen, dat ze zijn gaan geloven in de onschuld van die moordenaar, daar die psychopaat in een face to face interview met de moordenaar van zijn broer, deze is gaan waarderen voor zijn openheid en eerlijkheid. En nu voor verzoening gaan, zonder berechting van de daders.


  Maak melding

 5. Heel goed gedaan .Laat de slachtoffers zien dat wij ze niet niet zijn vergeten en dat we hun moordenaar nooit gaan vergeven.Hun moordenaar verdiend straf!!
  Geen enkele amnestie of waarheidscommissie gaat hem redden van zijn straf.Waar de ene zal falen dan hebben we gelukkig nog De Natuurwet en die faalt nooit!


  Maak melding

 6. Een geliefde van jou zou geexecuteerd moeten worden op deze dag,of laat maar je zou toch achter de moordenaar als een trouwe straat hond achter hem lopen..Sandew hira ,de hond,doet hetzelfde.


  Maak melding

 7. Oerdomme debiele idiote dwaze aanhangers van de moordenaar ddb zien het anders. kijk noh baas hebt ons gesegt dat it is hun of hem of wat dan, neks no fout. Kijk noh in 2010 hebt baas gesegt dat eeh hij gaat afreken met Nederland want eeh et nis haar schult geweest dat al deze dinges is gebeurd. baas hebt gest dat er sinds 2010 een nieuwe wing gaat kome over ons geliefde soso lobi deng dong moro buriki aanhangers. Is ook daarom we hebt op hem weer fo vijf gestemt, want hij is onze egte lijder en lijdsman en de grote redder van land en volk hebt Stef mijn Anus Meyje en Mi E SJie Soso Ka Dubai geprofeteerd en gepredikt in de kerk van ddb aan de Verl keizerstraat. Gots Bazuin. Meyje hebt ook goudconcessie gekreeg van baas. Maa wij wachte nog op gratis ete, drinke en kabouterhuisje paars geverfd. Ieja baja is neks erg als we al zeve jaar wachte op baas didibri zijn valse belofte aan ons, oerdomme debiele idiote dwaze ndp aanhangers. Soso lobi onze grootste geliefde moordenaar. hij hebt niemand gedood anders had got hem nooit pleziertent late worde. Neks no fout. Stree de foe stree a wiens wi e pina paars no ka, baas na mang soso lobi. Wahahaha ndpers oe tang ka dong.


  Maak melding

 8. Met alle respect voor de omgekomenen/vermoorden.
  Kunnen de gasten nog niet inzien, dat dit verloren tijd is. Ik kan mij nog steeds niet terug vinden in dit soort onofficiële vertoning of zo je wilt piki piki plei van een stelletje elite figuranten/demonstranten met een verborgen gevoeligheid voor fisti waka.

  Deze mensen (vluchteling) hebben serieus begeleiding nodig. Dit is echt niet om te grappen de mensen vertonen symptomen van overspannenheid/verwardheid.
  Ook is duidelijk bij de mensen te merken dat zij behoorlijk oud zijn geworden en vraagt aan mezelf hoelang nog?


  Maak melding

 9. Een geliefde van jou zou geexecuteerd moeten worden op deze dag,of laat maar je zou toch achter de moordenaar als een trouwe straat hond achter hem lopen..Sandew hira ,de hond,doet hetzelfde.

  @do the wrong thing.


  Maak melding

 10. Ik zou haast willen zeggen dat het te verwachten was dat de herdenking weer bijzonder zou zijn. Nu veroorzaakt door de dood van de heer Rozendaal en nog kersvers het aansluiten van de heer Rahman bij de groep van Sandew Hira. En dan gebeurt er altijd weer iets typisch. Veel posters klagen het gehele jaar erover dat Suriname een bananenrepubliek is en geen rechtstaat. Vervolgens eisen dezelfde posters het opknopen of anderszins liquideren van de heer Bouterse..hmm, moeilijk te rijmen. Zowel voor als tegenstanders van de verdachten zouden het moeten toejuichen dat uiteindelijk de rechter een uitspraak zal doen in deze zaak. Hoe de uitspraak ook zal luiden een ding mogen we wel verwachten. Voor- en tegenstanders zullen het ook dan weer met elkaar oneens zijn. Ik heb in ieder geval waardering voor de organisatoren van de herdenking zowel in Nederland als in Suriname. Een gebeurtenis als deze (8/12/82) mag in een ware rechtsstaat niet onberecht blijven. Goed dat men onder andere door deze herdenking de politiek zover heeft gekregen dat de dreigende verjaring is gestuit. Zolang in deze geen recht is gesproken zal het helaas onrustig blijven in Suriname en kan de ontwikkeling niet daadwerkelijk ter hand worden genomen.


  Maak melding

 11. In het schaakspel is de Koningin (wellicht) de belangrijkste schaakstuk in het spel, die beschermt moet worden door alle andere schaakstukken evenals in een democratische rechtsstaat het Volk alle macht heeft en nationaal door de grondwet en internationaal door internationale mensenrechten verdragen beschermd dient te worden.

  Niemand staat boven of onder de wet. De (Grond)wet en Internationale mensenrechten verdragen zijn voor iedereen gelijk.

  Herdenken moet om normen en waarden, respect, grondwet, Internationale mensenrechten verdragen in stand te houden. Dit moet voor alle Surinamers duidelijk zijn en hierdoor zichtbaar te zijn in een democratische rechtsstaat voor misdaden tegen de menselijkheid. De rechter/s van de rechtbank/krijgsraad beoordelen strafzaken en doen een vonnis in een strafproces in een rechtsstaat..

  Laat het geen op 8 december 1982 in Suriname gebeurd is, evenals de Moiwana 86 moorden en alle andere misdaden tegen de menselijkheid in Suriname voor de Surinamer een waarschuwing zijn en een heel wijze les hieruit te leren. Het was eens maar nooit weer. Suriname moet daarom een democratische rechtsstaat zijn met internationale mensenrechten verdragen.

  Leve:
  – de rechtsstaat,
  – democratie
  – Internationale mensenrechten,
  – het Surinaamse Volk

  Hoera, Hoera, Hoera!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.