Regering Suriname heeft alleen geld voor vaste lasten

54
Koopkrachtversterking ambtenaren Suriname niet om vingers aan te branden

PARAMARIBO, 5 dec – De regering Bouterse heeft alleen nog geld voor het betalen van vaste lasten. Alleen salarissen, subsidies en schulden kunnen worden beetaald. Het spoedberaad tussen president Bouterse, de regering en leden van de NDP-fractie in het parlement was gericht op de situatie van het moment. Er is geen geld voor allerlei programma’s en projecten. De focus is nu op het binnenhalen van extra geld.

Bronnen van inkomsten die tot nog toe niet werden aangesproken, zullen nu worden geactiveerd. Volgens vicepresident Ashwin Adhin zal onder meer gekeken worden naar ‘grootverdieners en grootgrondbezitters’. Die wisten tot nog toe de dans vrijwel geheel te ontspringen. De regering overweegt voor deze groep speciale maatregelen door te voeren. Gedacht wordt aan hogere energietarieven.

De regering wil ook af van de energiesubsidie. Die kost minstens een half miljard Surinaamse dollar (ongeveer vijfhonderd miljoen euro) per jaar. Ook publieke bedrijven die miljoenen opslokken aan subsidies worden tegen het licht gehouden. “We hebben de operationele kosten per ministerie al teruggebracht tot vijftigduizend Surinaamse dollar (ongeveer vijfduizend euro). Dat is ongekend”, zegt Adhin.


54 REACTIES

 1. dhr. A Zunder had het mooi en pakkend gezegd: Wanneer Holland niet 400 jaar van uitbuiting vereffend, blijft die kunu op Suriname, en zal de achterstand nooit meer worden ingelopen.
  De bal is toch echt bij Holland. Bunatwaswasi!


  Maak melding

 2. Nu pas, nu het water aan de lippen staat worden maatregelen getroffen . Nergens kan er meer geleend worden, ik zou zeggen.. streep eerst eens dat levenslange ziekenfonds en gegarandeerd inkomen van oud parlementariers, zo ook het salaris van Mw.Bouterse (nergens ter wereld krijgt de vrouw van een staats hoofd een inkomen) en ga zo maar door.
  Het is een schande dat terwijl allerlei waarschuwingen van ondernemers, financiele deskundigen en anderen erop gewezen hebben dat dit zo niet langer kan men toch de schijn wilde ophouden.
  Heren buig uw hoofd en maak uw excuses aan de bevolking en kom je afspraken NU wel waar zodat er vertrouwen komt over en weer, maar vooral wees bescheiden in uw houding.


  Maak melding

 3. Beste Ashvin,

  gestolen geld terugvorderen van Boeva en consorten!
  gestalt geld in Zwitserland, Panama, Guyana etc terugvorderen.

  toon lef, en stuur de PG hierachter aan.


  Maak melding

 4. De PAARSE miststrooiers zijn ten einde raad, de OLLO-OLLO-begroting, zonder geloofwaardige dekkingen, wekt zelfs internationaal verbazing !

  SCHRAP het BEJAARDEN-kabinet van de president en je bezuinigt in een KLAP , EEN HALF MILJARD !

  Hun enige prestatie is tot nog toe, verhoogde Corruptie van Paarse politici, verhoogde zware Criminaliteit en een Sociaal en Financieel, FAILLIET Land !

  PS : SCHOON HET LAND OP, WEG MET ALLE CORRUPTE POLITICI en HUN VRIENDEN !
  VOER PERMANENTE SCREENING IN VOOR ALLE POLITICI EN AMBTENAREN !


  Maak melding

 5. Met andere woorden terug naar de stenen tijdperk. Nog 5 jaar toch …whahaaaaaaa…. oooh wacht even…. hoor ik daar de pakjesboot aankomen. En ja Jos Steeman Shipping gaat voor Sinterklaas spelen.

  Langs deze weg wens jullie naive Suri’s een fijne pakjes avond.


  Maak melding

 6. Die kost minstens een half miljard Surinaamse dollar (ongeveer vijfhonderd miljoen euro) per jaar. (koers 1 op 1) ????

  Ik dacht dat een half miljard vroeger hetzelfde was als 500 miljoen.

  Dit artikel komst waarschijnlijk rechtstreeks van de rekenkamer van de Surinaamse bank en regering.


  Maak melding

 7. Begin al die gestolen miljoenen terug te halen die afgelopen jaren door Ndp toppers zoals Abrahams gestolen zijn, nu het water tot aan de lippen is gestegen, is er paniek in de gelederen van dat paarse geboefte, en zien hun einde naderen van beloftes en misleiding en het verder roven van de staatskas.


  Maak melding

 8. Die vaste lasten zijn voor het overgrote deel de salarissen van ddb en roverheid en de paarse ambtenarij. Aflossen van schulden aan de DSB en overige schuldeiser no mang moro. In plaats van af te treden blijven ddb en duivelse trawanten land en volk paars onderdrukken en paars corrupt tergen. Wacht maar, alle oerdomme paarse stommelingen, want de jaren tachtig breken weldra aan vol van schaarste en paarse onredelijke decreten en geboden. Koste wat kost moet een heel land en volk bloeden voor een duivelse man en zijn schare aanbidders en vereerders, die hij ook nog paarse laat schijten. oma taki, ndp is ddb en zijn de werkelijke oorzaak van alles wat nu verkeerd gaat in het land. Maar nog meer vervloekt zijn die oerdomme aanhangers die de vloek ddb hebben gewild door op deze duivelse afgod te stemmen, sa e meki heri kondre ka.


  Maak melding

 9. De Puinhoop Van 7 Jaar Desie Bouterse

  Beste Mensen

  Bouterse had al die jaren maar 1 wens )doel).. eens de Rijkste man van Suriname worden…. Tussen 2010 en 2015 is het deze beste heer gelukt..

  Deze beste man heeft het Surinamse volk als middel gebruikt om zijn doelen te bereiken.

  Ik aanschouw de DNA als een Koffie Shop..
  Daar komen die smokko mangs van ons geliefde land in nette pakken bij 1 niet alle maal

  Soh soh Smokko mang takkie eh tak dapih.

  Ik zie geen meerwaarde daar.


  Maak melding

 10. De Nationale Assamble Is Een Koffie Shop

  Conserfatief Suriname.

  Ik blijf dit zeggen.. In het regeer akkoord van de NDP staat Dat het Surinaams volk onder ontwikkeld is.. ze mogen bedrogen worden..

  Beste Mensen.. Daar hoef je geen HBO op leiding voor te doen om dit te beseffen .. Is een makkie.. Wij het Surinaams volk worden op alle fronten door de NDP voor de gek gehouden.

  Wat doet de oppositie daar in de DNA.. Die zien.. ze kijken er naar en doen nix… af en toe bleren ze wat.

  Surinaams DNA Is een Koffie Shop… Poppen kas


  Maak melding

 11. Suriname is skeer!
  De ziekenhuizen ontvangen geen subsidie,winkels sluiten elke dag,vee-,kippen en groenteboeren die zijn nagenoeg doodgebloed,buschauffeurs krijgen geen subsidie….zo wat is de ndp regering van plan?!Is het van plan om de bevolking leeg te zuigen om hun zak te vullen?!
  Geef me een brik…de ndp heeft alle subsidies geschrapt,gestolen van sectoren die recht maken om subsidie te ontvangen.Alles heeft de criminele ndp regering van hun gestolen en nu willen ze achter de handelszaken gaan die met het weinige moeten doen?!
  Iedereen moet eerst maandelijks staken om hun loon in ontvangst te nemen.,Suriname is skeer!!


  Maak melding

 12. Zodra een land zwart uit begint te zien van deze mensen blakamang. Dan moet je er wegwezen zsm. Dat hadden velen goed gezien in 1975.

  Overal waar deze koeparies komen wordt t land vernietigd. Net als sprinkhanen op een stuk land alles vernietigers. Die ingi desi moeten ze snel koud maken, want daar vegint t bij


  Maak melding

 13. -Bouterse heeft in die 7 jaren dat hij aan de macht is MEER geld binnen gekregen dan het ontwikkelingsgeld die Nederland aan Suriname heeft gegeven.

  Een paar laffe mensen die geen beleid weten te maken en dat geld in eigen zakken stoppen, zoals een jaar voor Bouterse werken en later thuis zitten met een vet salaris, ook Bouterse zijn vrouw Ingrid die niets voorstelt ontvangt GRATIS geld van de staat.
  Zie nu al die problemen die de kop opsteken.

  -geen geld voor de bus en boothouders
  -schulden kunnen niet afbetaald worden aan particulieren
  -kinderbijslag kan niet betaald worden
  -zorgkosten kunnen niet afbetaald worden, etc

  Bouterse en co en vooral schoonzoon Boef-draad mogen naar de hel kruipen en neer vallen. Al hun bezittingen mogen vernietig worden.

  Ik wens ze allen slapelozennachten toe.


  Maak melding

 14. Regering Suriname heeft alleen geld voor vaste lasten

  5 december 2017 | 13 reacties | Economie | Nieuws uit Suriname | Overheid | Uitgelicht

  PARAMARIBO, 5 dec – De regering Bouterse heeft alleen nog geld voor het betalen van vaste lasten. Alleen salarissen, subsidies en schulden kunnen worden betaald. Het spoedberaad tussen president Bouterse, de regering en leden van de NDP-fractie in het parlement was gericht op de situatie van het moment. Er is geen geld voor allerlei programma’s en projecten. De focus is nu op het binnenhalen van extra geld.

  Wijlen mijn grootvader had eens tegen mij gezegd: John, als je geld hebt kan je huizen bouwen, maar als je geen geld hebt mag je stenen sjouwen. Ik heb me vaak afgevraagd wat hij precies bedoelde met huizen bouwen. Later werd het me duidelijk.
  Je moet investeren, geld verdienen en liefst op de wijze van diversificatie. Je moet dus niet voor één gat te vangen zijn.
  Deze regering denkt net als Venezuela alleen maar aan mijnbouw, mijnbouw en nog eens mijnbouw. Reden: in het verleden hebben we heel veel verdiend aan de mijnbouw. Zoveel zelfs dat wij blind werden voor de andere sectoren. Kennelijk hadden de Surinamers gedacht dat het altijd goed zou blijven gaan met de mijnbouw.Overigens een typische Surinaamse denktrant. En toen donderde de boel in elkaar. Weet je wat wij hadden kunnen doen met het geld : Suriname had best de voedselschuur van het Caribisch gebied kunnen zijn. Dan praat ik niet alleen over landbouw, maar ook veeteelt, visserij, bosbouw etc. in alle facetten.
  What about dienstverlening. We zijn digitaal verbonden met het buitenland. Suriname had best vanuit Suriname o.a. de administraties van grote buitenlandse bedrijven kunnen doen zoals India. Hiervoor is wel een super internet verbinding nodig. Ik had plannen in die richting. We moeten ook zelf dingen gaan uitvinden zoals biologische diesel. Niet alleen voor de auto’s, maar ook om energie op te wekken. Planten en ruimte om te planten genoeg in Suriname en met goedkope energie zouden we best buitenlandse investeerders richting Suriname kunnen lokken. En zo kunnen we door gaan. Maar wat hebben de Surinamers gedaan. Ze hebben het geld in hun eigen zak geïnvesteerd en nu moeten ze op de blaren op hun billen gaan zitten. Eén ding wil ik u nageven en dat is: wat ben ik blij dat ik niet in deze regering zit. Volgend jaar gaan we lachen maar niet van blijdschap.


  Maak melding

 15. Ik zeg niks dan alleen dat ik deze puinhoop heb voorspeld om het moment dat Bouterse als president werd ingezworen.

  Maar iedereen met meer herseninhoud dan een garnaal had dit kunnen voorspellen…..


  Maak melding

 16. Paniek, broeja, ze slaan wild om zich heen. Lantie skeer .

  Lenen om de ellende te verdoezelen lukt niet meer.
  Terug naar het IMF kan maar dat betekent dat ze tot op het bot moeten bezuinigen en dat betekent het einde van de regering Bouterse. Prijzen van nutsbedrijven verder verhogen leidt tot een ongebreidelde inflatie en een verdere daling van de waarde van de srd.

  Extra geld binnenhalen bij grootverdieners en grootgrondbezitters.Laat me niet lachen want moeten al die kleptomane NDPers inclusief Bouterse , Boerenveen , Abrahams eindelijk belasting betalen. Eerst zien en dan geloven.

  Het domme volk dat Bouterse heeft gekozen krijgt nu een bootlading ellende over zich heen, de rekening van 7 jaar wanbeleid, nepotisme en plunderen door Bouterse en zijn clubje kleptomane abangies. Een ieder hunkert nu naar de stabiliteit van Vene. Met de instabiliteit van Bouterse hebben ze niets te vreten.
  Te joe njang Bouta Njangnjang joe sa pai Bouta Paimang.


  Maak melding

 17. henkmolenaar2016

  Ik zeg niks dan alleen dat ik deze puinhoop heb voorspeld om het moment dat Bouterse als president werd ingezworen.

  Maar iedereen met meer herseninhoud dan een garnaal had dit kunnen voorspellen…..

  ========================================

  Hallo Henk, vorige week stond Hoefdraad op zijn achterste benen. Moody’s Investors Service had in een persbericht aangegeven de lange termijn B1-rating van het land in januari naar beneden te zullen bijstellen. Het bureau verwacht dat de staatsschuld van Suriname dit jaar een hoogtepunt zal hebben bereikt van 70,5 procent van het bbp, ten opzichte van 26 procent van het bbp in 2014.

  Volgens Hoefdraad had Moodys bij het verkeerde eind. In tussen heeft Hoefdraad een gesprek gepland met Moodys om ze op andere gedacht te brengen. Nu komt men met het verhaal dat de regering alleen geld heeft voor vaste lasten. Er is geen geld voor allerlei programma’s en projecten, laat staan investeringen.

  LEKKER PAARS SLIM BEZIG !


  Maak melding

 18. Hoefdraad besodemieterd de boel. De man is recent naar de oppenheimerfonds geweest voor een miljoenenlening. Na het gebruikelijke kopje koffie is hij naar de uitgang gedirigeerd. Het land kan nergens meer lenen maar dat vertelt de beste man niet.

  De kans is levensgroot dat de SRD in waarde zal dalen en een valuta crises dreigt. Van koers 1 op 8 naar koers 1 op 15. Dat zal de nekslag zijn voor de bevolking.


  Maak melding

 19. Woeha woeha woeha
  Sranang skeer dus zoals de jaren 80
  Geen wc papier
  Geen maandverband
  Geen suiker
  Geen plastic bekers (gelukkig voor het milieu) en plastic flessen
  Geen zout
  Geen uien
  Geen knoflook
  Geen sigaretten (werden gesmokkeld vanuit Guyana en Frans Guyana en Brazilië)
  Geen sterke drak
  Geen bier
  Geen soft
  Geen olie
  niks zal er zijn voor de minima’s wel voor de rijken zoals de top van de coalitie en oppositie en ondernemers (bloedzuigers)
  Er zal wederom een beroep worden gedaan op de in het buitenland wonende Surinamers (hoofdzakelijk de Surineds)
  al hebben de meesten het ook moeilijk in het buitenland.
  Ai ai jullie waren gewaarskuwd maar tranga mang edé e broko snel


  Maak melding

 20. Dat je een koe bent snappen we nu wel. Alles aan ons zelf te danken dus ook de ondergang. Maar wat een bekrompen de keuze heb jij de Hollanders hebben hier niks mee de maken jo koe.


  Maak melding

 21. Bigi Sma

  Woeha woeha woeha
  Sranang skeer dus zoals de jaren 80
  Geen wc papier
  Geen maandverband
  Geen suiker
  Geen plastic bekers (gelukkig voor het milieu) en plastic flessen
  Geen zout
  Geen uien
  Geen knoflook
  Geen sigaretten (werden gesmokkeld vanuit Guyana en Frans Guyana en Brazilië)
  Geen sterke drak
  Geen bier
  Geen soft
  Geen olie
  niks zal er zijn voor de minima’s wel voor de rijken zoals de top van de coalitie en oppositie en ondernemers (bloedzuigers)
  Er zal wederom een beroep worden gedaan op de in het buitenland wonende Surinamers (hoofdzakelijk de Surineds)
  al hebben de meesten het ook moeilijk in het buitenland.
  Ai ai jullie waren gewaarskuwd maar tranga mang edé e broko snel

  Die oerdomme debiele dwaze idiote moordenaar aanhangers zullen paars kommer en kwel ddb schijten en pissen, alleen zevenmalen erger dan de jaren tachtig, als les en straf voor het vereren en aanbidden van deze afgod die ze verdienen. Do ka en geen enkele Surined gaat familie die ndp verziekt zijn helpen.


  Maak melding

 22. Koos,
  Hoefdraad hoeft niet naar Oppenheimer Fonds om geld te lenen.
  Er is een grote bak met geld onder zijn neus en toch ziet hij het niet!
  Ik heb dit recentelijk al een of twee keer gemeld. Waar, dat laat ik aan hem. Ik heb wel een aanwijzing gegeven: onder zijn neus.
  Ik snap niet dat Hoefdraad cs. het niet zien.

  Ik zal nog een hint geven:
  Nederland heeft het ook gedaan rond 1998

  Nu krijgt de leuze:
  Pe a monie de. Een andere betekenis.


  Maak melding

 23. Dit had als eerste moeten gebeuren, deze mensen hebben ndp ook aan de macht gebracht!en nu worden ze zelf aangepakt. Nu gaat de ondergang van ndp beginnen en gaat men het zinkend schip verlaten met gestolen geld en goud.


  Maak melding

 24. Volgens diverse bronnen gaat het nieuws rond dat er geld is bijgedrukt om schulden te voldoen en NIET hetgeen boefdraad loopt te verkondigen…

  De zeepbel gaat bossen….

  Ba zoekt, Ba heeft gevonden..Ba moet dragen…..


  Maak melding

 25. Doelmatig en eerlijk beleid voeren is hier niet aan de orde.
  Het ontbreekt in Suriname vooral aan een goed werkend belastingsysteem. Laat degenen opdraaien die zicht ten koste van het land schandalig verrijkt hebben. De namen zijn bekend. extreem grote huizen laten bouwen en dure bolides aanschaffen waarvoor er totaal geen wegen beschikbaar zijn Pfffffff. Maar nee hoor “kijk maar wat ik allemaal gekocht heb van jullie centen dom volkje”
  De staat waarin Suriname nu verkeert doet enorm veel pijn. Het wordt tijd dat het volk zich serieus gaat afvragen of dit wel de leiders zijn, die er over vier jaar nog moeten zitten. Ik ben bang dat Suriname zich rond die tijd kan scharen in het rijtje van landen zoals Haïti.


  Maak melding

 26. De regering wil ook af van de energiesubsidie. Die kost minstens een half miljard Surinaamse dollar (ongeveer vijfhonderd miljoen euro) per jaar.

  ???????

  koers 1op 1 tegenwoordig

  de afwaardering door moody”s gaat straks gepaard met devaluatie om de juiste waarde van de munt weer te geven.

  1 op 20 per maart 2018 en daarna 1 op 30

  met dan aan het NDP stemvee dat eigenlijk het stemrecht hoort te verliezen

  laat ze de 700 miljoen euro terug halen van DBB en Abra

  https://www.waterkant.net/suriname/2015/03/08/boek-desi-bouterse-een-surinaamse-tragedie/


  Maak melding

 27. Er zijn zo genaam deskundige die in suriname beleidmaken..duizende mensen wonen in su die Brutto netto ontvangen en geen cent afdragen,dure huizen die geen cent onroerendegoedbelasting betalen,self mensen die meerdere apartmenten in verhuur zijn betalen geen cent.mijn vraag wat doen Al die duizende amtenaren..volgens mijn klopt dat amtenaren werk 7 even.


  Maak melding

 28. En dan wordt er weer gediscrimeerd.
  Maar feit is ..
  Heel veel Hindoestanen steunen NDP en houden NDP groot. Kijk maar goed .. Ashwin Adhin, Hira, Doekhi, Rahman, Kalidien, Sital, etc. etc. etc.
  NDP is een partij door en voor Hindoestanen.


  Maak melding

 29. Off Topic

  Moordzaak Clarissa Boldewijn uitgesteld
  05-12- 2017
  Kantonrechter Ingrid Lachitjaran heeft de behandeling van levensberovingszaak van Clarissa Boldewijn op verzoek van advocaat Murvin Dubois uitgesteld. De raadsman heeft meer ruimte nodig om de telefoonuitdraai te bestuderen. In deze strafzaak staat de verdachte Jonathan L. terecht. Hij verklaarde op de afgelopen zitting dat de 20-jarige Clarissa Boldewijn in zijn armen is doodgegaan. Hij had nooit de dood van Clarissa gewild. Volgens Jonathan had hij 450 gram drugs aan haar overhandigd, omdat zij hem voorhield dat haar vader voor 100 gram Euro 2000 kon regelen. Op 31 december 2016 gaf hij die 450 gram drugs aan haar. Het enige wat hij wilde, is zijn geld. Op 15 januari 2018 wordt de behandeling voortgezet. Op die dag wordt de analyse van de telefoonuitdraai behandeld. De verdachte blijft aangehouden.
  Saskia Bandhan

  Vraag:
  Wanneer wordt de zaak Scheltema van Livorno in behandeling genomen?


  Maak melding

 30. Je reactie is verstuurd maar moet eerst goedgekeurd worden.
  pico
  Koos,
  Hoefdraad hoeft niet naar Oppenheimer Fonds om geld te lenen.
  Er is een grote bak met geld onder zijn neus en toch ziet hij het niet!
  Ik heb dit recentelijk al een of twee keer gemeld. Waar, dat laat ik aan hem. Ik heb wel een aanwijzing gegeven: onder zijn neus.
  Ik snap niet dat Hoefdraad cs. het niet zien.

  Ik zal nog een hint geven:
  Nederland heeft het ook gedaan rond 1998

  Nu krijgt de leuze:
  Pe a monie de. Een andere betekenis.


  Maak melding

 31. Wanneer honderden miljoenenleningen, plus verdwenen reserves en deviezen, miljarden gedrukte Ongedekte SRD-bankbiljetten niet helpen, zal wat geld “onder de neus” van Gilmore, dit MEGA-verkwansel-regiem ook niet helpen !

  De corrupte Paarse bestuurders zeggen ronduit dat Ons geld, Ons Goud en Onze Deviezen zijn V E R D A M P T !

  NEKS NO E JAGGI !

  STOP A PAARS SRAFTENG !!!


  Maak melding

 32. Wat? Krijgt de EBS nog steeds 700 miljoen subsidies per jaar ? Volgens mij moet men een bezem door dit bedrijf halen. De kosten zijn veel te hoog. Ik vermoed dat de kosten van dit bedrijf met zeker 30 % omlaag kunnen. Pas als er echt structuur in het bedrijf is aangebracht mag men verder kijken.
  Kijk, wat gebeurt er als de overheid de subsidiekraan dichtdraait? Wel dan zal de EBS de claim op de Surinaamse samenleving afwentelen. Hoe? Door een omslagstelsel van dit bedrag toe te passen op de gebruiker.
  Vraag: hoeveel electra-aansluitingen zijn er in Suriname?
  200.000? Nou dan moeten deze 200.000 aansluitingen die 700 miljoen Srd ophoesten. Dit betekent dat elke aansluiting gemiddeld srd 3500 per jaar, oftewel srd 300 per maand, meer moet betalen. Ik zeg gemiddeld omdat de ene relatief meer zal moeten betalen dan de ander. Als de EBS dat doet zal de bom in Suriname bossen. EBS ga werken aan een goede oplossing en wacht niet tot het te laat is.


  Maak melding

 33. Jaja,

  het Bejaardenhuis van Opa Desi, het kabinet vd president,

  krijgt ook jaarlijks, een SUBSIDIE van 500 MILJOEN !

  NEKS NO FOUT, MONNNIE LAI !!!!!


  Maak melding

 34. domme arbeidersklasse

  de financiele problemen v su zijn beslist niet veroorzaakt door ddb 2
  het is de vhp die samen met nederland dit heeft veroorzaakt

  daarom vraag ik jullie deze regering te blijven ondertussen kan ik rustig mijn dikke parm\lementaire blijven ontvangen

  dank u dom volk


  Maak melding

 35. @Prof. Dr. Mr. ronald laaghart,

  Citaat: het is de vhp die samen met nederland dit heeft veroorzaakt.

  Leg uit? ………………………………………………………..


  Maak melding

 36. Ook ik ben blij dat mijn ouders dit dierentuin hebben verlaten.
  Een dierentuin kan nooit veranderen in een Dubai, en dat zal ook nooit gebeuren. Alleen zijn de misleiders geen dieren, maar beesten. Voor dieren heb je nog respect en zelfs liefde.

  Op naar de 2e Angola met dank aan 1 moordenaar


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.