donderdag, april 11, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSuriname wil lagere kredietwaardering Moody’s ontlopen

Suriname wil lagere kredietwaardering Moody’s ontlopen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 24 nov – Het nieuws over het voornemen van Moody’s om Suriname lager te waarderen, houdt de gemoederen in Paramaribo aardig bezig. Minister Gilmore Hoefdraad van Financiën wil het niet met gekruiste armen afwachten. Hij vindt niet dat de kredietwaardigheid van Suriname achteruit is gegaan. Er zullen stappen worden ondernomen.

Onder meer is een gesprek gepland. Al begin volgend jaar is er een ontmoeting met vertegenwoordigers van Moody’s. Koste wat kost moet bewezen worden dat de kredietwaardigheid niet is verslechterd. “Wij werken er hard aan”, zegt Hoefdraad tegenover de Ware Tijd. De regering wil tenminste behoud van de B1-waardering. Een lagere waardering betekent dat investeren in Suriname nog riskanter wordt geacht.

De verwachtingen wat betreft de nationale inkomsten zouden juist positief genoeg zijn. Hoefdraad vindt dat maatregelen getroffen zijn om de economie te verbeteren. Die maatregelen beginnen hun effect reeds te tonen. De regering verwacht al in januari een ‘herziene prognose’ te kunnen presenteren. “Om te bewijzen dat we op de goede weg zijn en dat het steeds beter gaat met de economie en financiën.”

opening
Fernandes Express
BODO Party

25 REACTIES
 1. ddb en gang moeten gewoon aangeven hoe de vlag van Suriname ervoor staat. Het is te begrijpen dat ze dit niet willen doen om hun vege lijf te redden en het Surinaamse Volk totaal voor de gek houden. Gelukkig dat de omstandigheden, financieel, economisch, sociaal, criminaliteit duidelijk aan iedere Surinamers dit laten zien in zijn/haar eigen leven.

  ddb en gang:
  – You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time.

  Volk van Suriname, Surinamers
  Get up, stand up, don’t give up the fight!

  Preacher man, don’t tell me
  Heaven is under the earth
  I know you don’t know
  What life is really worth
  It’s not all that glitters is gold
  Half the story has never been told
  And now you see the light
  You stand up for your rights

  ddb en gang

  One of these days when you hear a voice say come
  Where you gonna run to

  You’re gonna run to the rock for rescue
  There will be no rock
  You’re gonna run to the rock for rescue
  There will be no rock..

  Alle macht berust in een democratische rechtsstaat bij het Volk, zie:
  Zimbabwe

  Sranansma!
  Oe Wiki No!
  Woi, woi, woi, Oe Wiki No!
  A So A Dé!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 2. Minister Gilmore Hoefdraad van Financiën wil het niet met gekruiste armen afwachten. Hij vindt niet dat de kredietwaardigheid van Suriname achteruit is gegaan.

  Dat komt omdat boeffie , net als zijn schoonvader in zijn eigen realiteit leeft, en Moody’s in het heden


  Maak melding
 3. “Wij werken er hard aan”, zegt Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën, om tenminste de huidige ‘B1-rating’ van Moody’s te behouden.
  Hoefdraad zegt:
  Met een ‘B1’ worden investeerders juist afgeraden om geld aan een land te lenen of hooguit tegen heel hoge rente, vanwege het risico dat de situatie zodanig kan verslechteren dat de lening niet terugbetaald kan worden. Als Suriname van ‘B1’ naar ‘B’ gaat, zal het nog zwaarder worden om meer te lenen in het buitenland.

  Als je begroting voor 2018 heel heel slecht eruit ziet en er geen uitzicht is op verbetering hoe wil je Moody’s dan overtuigen dat Suriname de B1 moet behouden?

  Ben ik dom of benne gij dom?
  Hoezo ziet 2018 er rooskleuriger uit dan 2017. dit terwijl het begrotingstekort 1,4 miljard SRD bedraagt tegen de huidige koers van 8,80 is dit circa 160 miljoen euro, terwijl de begrotingstekort 2017 1.2 miljard SRD bedraagt tegen een koers van 9,65 is dit 125 miljoen euro.
  Dus een verslechtering van 35 miljoen euro terwijl de uitgaven van 2017 hoger zijn dan 2018

  Hoefdraad blijf, net als Misiekaba, maar hopen op een 2e Dubai / B rating van Moody


  Maak melding
 4. Dit is het zelfde als de waarheid ontlopen. Hoe kunnen die oerdomme debiele idiote aanhangers nog steeds niet inzien dat alles wat met ddb te maken heeft of in aanraking komt corrupt crimineel vervloekt is? Ongelofelijk dat ze de nationale dieven partij oerdom blijven aanhangen en anderen de schuld geven van hun falend beleid. oma nanga opa taki, zelf een geestelijk gehandicapte is van nature slimmer dan de doorsnee oerdomme ndper. Wat een dom stront paars misdadig corrupt minnend volk. A waarheid tranga, maar a ooktoe troe.


  Maak melding
 5. Het kan verkeren!? In de periode voor 2010 hebben degenen die nu aan het bewind zijn alles eraan gedaan om Surinamers te laten geloven dat ratings onbelangrijk zijn. In bedoelde periode werden de ratings om de haverklap omhoog bijgesteld.Ook de stabiliteit van onze munteenheid was in die tijd voor de toenmalige oppositie een vies woord (we kunnen stabiliteit niet eten?!). Dat de minister van financiën alles eraan wenst te doen om Moody’s op andere gedachten te brengen siert hem. Immers gaan de ratings verder omlaag dan zullen investeerders helemaal geen vertrouwen meer hebben. Dat zou heel slecht zijn voor land en volk. Het is wel te hopen dat veel Surinamers hiermee wel een les hebben geleerd. Met name dat politieke propaganda enerzijds en daadwerkelijk besturen van een land anderzijds verschillende grootheden zijn.


  Maak melding
 6. Dat wordt weer een paar maanden creatief boekhouden door de paarse maffia, om straks een poging te wagen om Moody’s met list en bedrog om te tuin te leiden, Dat is de strategie van deze criminelen. En als de rating idd omlaag gaat, zal het ongetwijfeld de schuld van Nederland zijn. We kennen onze pappenheimers inmiddels wel.


  Maak melding
 7. Boefdraad vind niet,dat de kredietwaardigheid achteruit is gegaan, hoe serieus moet je deze nepeconoom nog nemen, dit geld trouwens voor dat hele paarse geboefte die reeds bewezen hebben, er geen snars van te snappen,want dit land glijd steeds verder af richting afgrond, hun geloofwaardigheid is 0,0 geworden, en probeerd boefdraad met al zijn leugens de boel recht te praten rerwijl dit land straks de junckstatus bezit.


  Maak melding
 8. Wat een prutsers zijn het toch, de leden van de Paarse Roversbende.

  In amper 7 jaar tijd een land volledig naar de kloten helpen…. voor de 3de keer….


  Maak melding
 9. Brazilië helpt je er wel uit, of, we hebben het aan België gevraagd, aan China, Rusland, Marokko, Venezuela, Cuba, Antillen.

  Nederland niet doen daar zit teveel geld en te veel kennis, die gaan zich er gelijk mee bemoeien (inmenging waar suriname zo bang voor is) want veronderstel stel dat die bakras er achter komen dat we het hele zooitje naar de kloten hebben geholpen, en miljoenen in onze zakken hebben laten verdwijnen.

  Die gaan eisen dat we alles moeten terug geven, wat we ons hebben toegeëigend, zou toch wel jammer zijn, al het land kwijt al het goud kwijt, alle olie kwijt, kunnen ze ook geen bruine bonen met rijst meer weg geven, voor stemvee, geen vinger meer in de pap hebben, de kontrole verliezen, en als de noordzee terug zou komen.

  En dan zouden we niet weten in welke bochten we ons moet wringen van schaamte.
  Maar troost je Holland wil suriname niet meer terug, voor niks niet meer, geld gooien in een bodem loze put hebben we suriname niet voor nodig.

  En voor de rest niet zeuren het gaat uitstekend in Suriname.
  Boefdraad gaat naar moodys,, en zal ze wel even vertellen waar ze de moet vandaan halen om de kredietwaardigheid te verlagen, het is sinds 2008 nog nooit zo goed gegaan, vanaf 1945 tot 1975 2 hfl voor 1 sfl voor 1 euro krijg ik 10 sdr.
  Suriname een van de rijkste derde wereld landen in de jaren 70

  Ver woorden tot suribabwe wie het tegen deel beweerd snapt het.
  Zo is het toch economen van suriname, kun jullie mij dit uitleggen, Robg@ kom er maar in


  Maak melding
 10. -Aldus de geweldige deskundige econoom van Suriname die Boef-draad

  Er worden nu al berichten naar buiten gebracht met harde feiten dat het de familie in Nederland is die hun familie in Suriname een bordje eten geeft, anders vallen er onnodig doden vanwege de honger.

  Die vloek is Bouterse en co en niemand hoeft te vertellen dat het niet zo is. Bouterse heeft zijn lessen van Maduro en Chavez goed geleerd.

  Venezuela nummer 2


  Maak melding
 11. Beste Hoefdraad u kunt de SURINAAMSE bevolking 7 jaar voor de gek houden maar niet moodys. U scoort op de volgende punten zeer slecht: produktie, aanpak corruptie, drugs bestreiding, internationale relatie met ontwikkelde landen. U heeft leningen genomen om alleen overheids uitgaven af te lossen. Als het in 7 jaar niet is gelukt gaat het ook niet in 70 jaar lukken met uw regering en adviseurs.


  Maak melding
 12. @@ Passant!! De vlag van Suriname is ondersteboven en dat dank door de Paarse roversbende leden!! De zon komt nu op van westen en gaat naar de oosten!!

  De volk van Suriname kan niet meer get up and stand-up!! Kan niet meer wakker worden!! De paarse strontvliegen hebben hun besmet!! ze zijn nu machteloos!!! Dus no spang nanga ding kah volk!!! Na ding srefi suku!! Da bung dji ding!!! Sa yu prani, dati i sa vreet!! Te if yu saai winti, da na storm yu sa oogst!!

  Tek a dey switi mi brada!!!


  Maak melding
 13. GILMORE bedelt bij MOODY’S , hij zegt :

  %% Wij hebben een lage staatsschuld !

  %% Wij hebben economische groei !

  %% Wij hebben wel wat ongedekt geld gedrukt !

  %% Wij bestrijden alle corruptie !

  %% Wij hebben geen OLO-OLO-begroting met, alle dekkingen zijn solide !

  %% Onze export stijgt ! Importen dalen !

  %% Aflossing Schulden aan bedrijfsleven op schema !

  %% Wij lenen alleen het noodzakelijke tbv productie !

  MOODY’S moet niet ouwehoeren, ik ga hen aanspreken en met PAARSE cijfers om de oren slaan !

  DENG NO LAW, MEK MOODY’S UPGRADE A RATING FU SRANAN !


  Maak melding
 14. Suriname zit op de glijbaan lang saam helemaal naar beneden in de put om er nooit meer uit te komen met dank aan de grootste prutser ooit desi delano bouterse dit komt nooit meer goed stop deze regering stop stop stop want het is bijna over voor surinaame eens waren wij een voor beeld in zuid amerika met alles waren wij beter nu zijn we bijna haiti voorbij zo slecht staan we er voor er komt na deze regering geen kans meer om het weer op te bouwen want zo veel schuld dat is nie te over zien nu moet het stop nu zelf venetiaan vindt het veel te lang duren hij heeft bijna niet wat gezegt maar dit gaat te ver mensen van surinaame stop deze regering het kan nie mag niet genoeg is genoeg stop het nu


  Maak melding
 15. Wat wil Boefdraad nog veranderen dan? Daar is de tijd veel te kort voor. Hij heeft 7 jaar de tijd gehad en ons de ene devaluatie na de andere voorgeschoteld. Ja. Moody’s i gek. Deze cijfers zijn allang klaar voor publicatie.


  Maak melding
 16. IK ben het niet helemaal met je eens dat het de schuld is van de kiezers, het Surinaamse Volk dat Suriname er nu zo hopeloos eruit ziet.

  Er zijn vele oorzaken voor dit gevolg.

  Enkelen:
  – El Vene wilde op 25 mei 2010 niet meer met El Somo van de PL samenwerken, hierdoor viel het Nieuw Front uit elkaar en was dit voor El Somo en Bravo om met NDP samen te werken.
  – bij de verkiezingen van 25 mei 2015 is het wel degelijk gebleken dat het Surinaamse Volk ongeschoold is en niet rationeel kan denken en daarom misleid zijn geworden door ddb en gangsters met de valse beloften,
  – overlopers van de huidige oppositie naar de ndp,
  – zijn deze verkiezingen eerlijk verlopen bij de telling van de zetels in het binnenland van Suriname,
  – het kiesstelsel is ook niet de juiste, voorbeeld Coronie met een weinig stemmers, daar hoef je niet veel stemmen te hebben om een zetel te behalen, evenzo voor het binnenland van Suriname in tegenstelling van Paramaribo, Wanica, enz.

  Surinamers zijn politiek nog niet bewust wat ze willen en nemen genoegen met bijzaken die geen enige toegevoegde waarde of betekenis heeft voor hun leven.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs

  enz., enz., enz.,


  Maak melding
 17. Passant@
  Wat was de aanleiding dat vVene niet met ElSomo wilden samen werken, je gaat kort door de bocht, ik moet me een mening kunnen vormen snap je, oja ik heb een hogere opleiding genoten en ik ben niet zwakzinnig, op deze manier maak je geen vrienden, ik ben serieus


  Maak melding
 18. SURINAMERS wakker worden ons land is leeg geplunderd we zijn falliet weg jagen deze gasten we hebben moodys nietnodig om ons te komen vertell dat we bankroet zijn zelfs een kleuter weet dat dus SURINAMERS stand up for your right


  Maak melding
 19. Ik mis de bijdrage aan dit forum en onderwerp van de pseude econoom RobG.
  RobC zal blijven beweren dat Moody’s het verkeerd ziet en Suriname gezien al haar rijkdommen en pretenties (dus geen potentie lezers) een AA rating verdiend.
  RobG zal dit ragfijn uitleggen aan de gasten van Moody’s

  RobG
  Suriname wacht op je


  Maak melding
 20. Wat denk je nu Bigi Sma, RobG is direct op het vliegtuig gestapt om daar Boefdraad bij te staan, en Moody’s even flink de oren te wassen ,wat denken ze wel, zo’n geleerde en alwetende heer even met een kluitje in het riet te sturen, of….zit deze Grononger koekwaus zijn paarsgekleurde grijze hersencellen te pijnigen om hier ons weer met veel woorden en geblaat van zijn gelijk te overtuigen


  Maak melding
 21. Volgens welingelichte kringen is de opper NDP-troll RobGestoord naar Sinterklaas op zoek. Hij verzoekt een zak met Duiten voor zijn armlastige regeerders. Maar hij zal in zak van Piet worden gestopt en in Spanje aan het werk worden gezet. Daar zal hij de pepernotenmolen draaiend moeten houden als een Ezel. Wie het ziet zal het verschil daartussen niet opvallen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES