donderdag, februari 22, 2024
HomeNieuws uit SurinameMinister: landuitgiftebeleid in Suriname moet te volgen zijn

Minister: landuitgiftebeleid in Suriname moet te volgen zijn

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 12 okt – De uitgifte van land moet zo overzichtig mogelijk. Dit zegt minister Roline Samsoedin van Ruimtelijke Ordening, Grond & Bosbeheer, ROGB. Er zijn al heel wat stappen ondernomen om het zo ver te krijgen. Vanaf het aanvragen tot aan het afstaan van een stuk domeinland moet te volgen zijn.

“Het transparante beleid dat momenteel wordt uitgevoerd op het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond en Bosbeheer zorgt ervoor, dat corruptieve praktijken op dit departement worden weggewerkt. Het digitaliseringsproject waarbij het heel proces vanaf grondaanvraag tot toewijzing voor een ieder te volgen is, is daar een voorbeeld van”, zegt Samsoedien tegenover het Nationaal Informatie Instituut, NII.

In het verleden is er veel fout gegaan. Mensen hebben kans gezien “in een oogwenk” miljonair te worden. Grond die deze lui kregen toegewezen, werd voor andere doeleinden gebruikt. Samsoedin zegt de kritiek te begrijpen en verzekert, dat haar departement er alles aan doet om een correct grondbeleid uit te voeren. Achterstanden in de behandeling van aanvragen worden ingelopen.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

8 REACTIES
 1. Al de huur percelen die niet voor economische doeleinden wordt gebruikt moet terug naar de stad. Kijk op via2000 er zijn huur percelen tekoop voor meer dan een miljoen euro, terwijl hun de percelen gratis heeft gekregen. Ze mogen alleen de onderhoudkosten en investeringskosten terug vragen.


  Maak melding
 2. Goed initiatief dat er eindelijk aandacht is hiervoor.want er wordt flink gerommeld met de afgifte van grond en percelen. Dit soort praktijken moeten groot gepubliceerd worden met namen erbij. Wie deze mensen zijn zodat anderen niet erin trappen om met ze in zee te gaan om zaken te doen. Heel streng optreden en schade vergoedingen eisen voor de geleden schade en oplichting. Want zien doen,gaan doen. Wie zijn deze kapitalisten die de boel hebben belazert of nog belazeren
  Hang ze aan de schandpaal.


  Maak melding
 3. Ach, deze dingen zijn toch wettelijk makkelijk af te dichten.
  Bij toekenning gronden twee afspraken maken.
  1. De grond moet binnen een jaar of 10 in cultuur zijn gebracht, anders onteigenen.
  2. De grond mag niet binnen 10 of 20 jaar worden verkocht, anders wordt de opbrengst tegen het hoge tarief inkomstenbelasting belast. De staat mag ook iets daaraan verdienen.


  Maak melding
 4. Dit verhaal van openheid is altijd te horen geweest.Het heeft de schijn van dat Suri’s gedurende mijn leven geen enkel nieuw woord bijgeleerd hebben.
  Al maar dezelfde slaapwekkend gezang van moet beter…..


  Maak melding
 5. Terwijl er grond en woningnood is in Suriname, bezetten sommige individuen net zoveel onbenutte huurgrond, dat al deze mensen voorzien kunnen worden van een stukje huurkavel.

  Onbenutte huurgrond wat bijna gratis verkregen is terugvorderen indien er geen economische activiteiten plaatsvinden, aub.

  Ook speculanten van gestolen huurgronden moeten aangepakt worden. Laat die wet maar komen. Ik geloof er niet in want de grootste dieven zitten in de regering en in de oppositie.


  Maak melding
 6. Als Samsoedin met de digitalisering en zichtbare stappen van verkrijging van land ook nog zoning wetten maakt zou dat geweldig zijn. Landbouw grond en woonwijken.Of veeteelt grond en weiden. Of industrieel grond.

  Grond als politieke beloning moet stoppen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES