Programma ‘Iedereen Verlicht’ met Narsingh Balwantsingh

1
Programma 'Iedereen Verlicht' met Narsingh Balwantsingh

‘Iedereen Verlicht’ is een nieuw programma van de NTR gepresenteerd door Narsingh Balwantsingh. In zijn tuk tuk reist hij het land door op zoek naar mensen die op een of andere manier op zoek zijn naar persoonlijke verlichting. Voor de een betekent dat een leven in meer spirituele zin, voor de ander een leven meer afgestemd op maatschappelijke duurzaamheid en voor een heleboel andere mensen iets daartussenin. Zijn we uiteindelijk niet allemaal op zoek naar balans, geluk en liefde?

In Iedereen Verlicht zien we persoonlijke verhalen van mensen die op de een of andere manier een persoonlijke ontwikkeling hebben doorgemaakt die heeft geleid tot ‘verlichting’ of een zekere mate daarvan. Mensen die spiritueel bezig zijn of zich bezighouden met maatschappelijke duurzaamheid. Hierdoor brengen zij hun leven naar een dieper en/of hoger niveau met als doel zichzelf of de wereld te verbeteren. Wat bezielt hen en hoe zijn zij tot hun nieuwe inzichten, tot ‘verlichting’ gekomen? “Wat ik heb gemerkt tijdens mijn gesprekken, is dat de zoektocht naar verlichting vrijwel nooit over rozen gaat. Dat ellende toch vaak de brandstof is om deze zoektocht te starten.” Aldus Narsingh. Soms begrijpt de omgeving deze zoektocht en ontwikkeling heel goed, soms is het ook iets persoonlijks waar anderen niet direct raad mee weten.

In het Hindoeïsme, de bakermat van de Oosterse filosofie, wordt de mens geacht zich spiritueel te verheffen en verbinding te zoeken met de natuur, wat zou kunnen leiden tot zelfrealisatie of ‘verlichting’. Sommige hoofdpersonen zijn geïnspireerd door het Hindoeïsme. Anderen zijn dat niet expliciet. Presentator Narsingh Balwantsingh gaat op zoek naar de verhalen, geheimen en dillema’s van iedereen die naar verlichting streeft of die wellicht bereikt heeft.

Narsingh Balwantsingh is presentator, cabaretier en acteur. Hij werkt als televisiemaker voor de NTR en speelde in diverse series, films en theatervoorstellingen.

Uitzending: Elke zondag van 15 okt t/m 26 nov, 16.25 uur, NPO 2


1 REACTIE

  1. Budha heeft er toen voor gekozen diep door het stof te bijten. Het aardse op te geven, en zo verlichting, Nirvana te bereiken. Algeheel Gelukzaligheid!!
    Alzo zelfs anderen geinspireerd, Goddelijk beinvloed.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.