zo 18 feb 2018 04:05
post thumbnail

Surinaamse haven laat te veel door, levert te weinig op

PARAMARIBO, 12 okt – Minister Gilmore Hoefdraad van Financiën wil korte metten maken met de wildwesttoestanden op de Jules Sedney haven in Paramaribo. Er gebeuren te veel rare zaken. Die brengen de haven steeds weer in het nieuws. Aan de andere kant blijft de overheid minder verdienen dan zou moeten. Beide kanten hebben de aandacht.

Weliswaar hebben zoveel ministers van Financiën eerder een strakkere aanpak beloofd. Veel is er kennelijk niet veranderd. In een toespraak tot douanepersoneel zei Hoefdraad dat er veel recht getrokken moet worden. Hij zinspeelde op de grote drugsvangsten. Maar ook het gedrag van sommige burgers, die “zich gedragen alsof de haven hun eigendom is.” Een van deze personen heeft de douane onlangs opgelicht.

De man zag kans een ongedekte bankcheque aan te bieden. De cheque moest goed zijn voor twee miljoen Surinaamse dollar (ongeveer tweehonderd duizend euro). Het was de vergoeding voor het inklaren van goederen. De man mocht zijn spullen van de haven afhalen. Pas daarna werd ontdekt dat er vals was gespeeld. Hoefdraad zegt te overleggen met de justitie om de haven veiliger te krijgen.

<- klik hier om te reageren op dit bericht


15 Reacties | Plaats Reactie

 1. Een diepzee-haven is de beste optie. kan een brug naar Matapica – de futuristische plaats bij uitstek voor remigranten, en toekomstige booming town of Surinam – geslagen worden!!
  Mooie mensen. Je weet toch?! Matapica, drape mi wan di.

  donderdag 12 oktober 2017 om 14:13 uur.
 2. Boef zoekt boef te pakken!! Wie zal slimmer en binnen zijn?? De slimmere is in elk geval met de kluif er vandoor!!!

  donderdag 12 oktober 2017 om 14:37 uur.
 3. Er gebeuren te veel rare zaken, sinds 2010. Maar wat aan het licht komt is slecht het topje van de paarse ijsberg. Het paars volk verdient ddb en zijn criminele roversbende als leiders die hen doen lijden. Het de afgelopen jaren een normale gang van zaken geworden in het gehele land dat drugssmokkel door vele ndpers als middel wordt gezien om brood op de planken te brengen. Bloedbrood. Ook normaal als er wordt geroofd door ndpers. Hoezo, simple ddb, zoon en stiefzoon zijn het voorbeeld. WO ka. En Boefdraad blijft een bankboef.

  donderdag 12 oktober 2017 om 15:50 uur.
 4. De grootste oplichter Boefdraad praat over oplichting, terwijl deze oplichter op de Centrale bank, en nu als minister van financīen, het hele land en de economie naar de verdommenis heeft geholpen, daarom vragen diverse topeconomen hier in Suriname zoals Samson, of hij misschien als tuinman heeft gefunctioneerd, tijdens zijn periode bij het IMF, maar wel maandelijks 80.000 opstrijken voor falend beleid, waarbij komende generaties de rekening mogen betalen, dankzij deze grote mislukkeling.

  donderdag 12 oktober 2017 om 16:26 uur.
 5. Die man / vrouw dacht als de overheid ongedekte cheque
  kunnen uitschrijven kan ik ook, en trouwens de douane is toch hiervoor verantwoordelijk ? Ik neem aan dat ze weten wie die man / vrouw is ! Het is gewoon die man / vrouw opsporen en aanhouden wegens fraude, waar je U tegen zegt. De fraudeer heeft een behoorlijke tjoekoe betaald, en dan is de kous af, de douane blij en hij /zij ook.

  sari tori

  Jacko

  donderdag 12 oktober 2017 om 17:30 uur.
 6. Er gebeuren rare zaken in de haven, hoezo raar, hij is daar toch
  bekend mee, corruptie staat in zijn bijbel

  donderdag 12 oktober 2017 om 18:44 uur.
 7. Hoefdraad is 1 van de grootste minkukel die rondloopt in suriname.

  donderdag 12 oktober 2017 om 19:51 uur.
 8. Als je een cheque bied van srd 2000,000 .dan moet douane ambtenaar tot informeren bij de bank.maar ze hebben gewacht tot al die goederen afgevoerd zijn.grondig uitzoeken hoe kan dit allemaal…. sari Tori

  donderdag 12 oktober 2017 om 20:08 uur.
 9. Zelfs de douane is niet te vertrouwen dacht in 1 keer rijk te worden. De containers worden niet gecontroleerd op inhoud een ieder doet maar. Geef steekpenningen en er wordt een oogje dicht geknepen. Er lopen van die kleine zwarte rotzakken rond in de binnenstad die toeristen aanhouden en vragen of zij hun willen wisselen tegen een veel hogere koers. Vals geld. Ze hebben pakketjes met geld in hun handen, die hun handen niet eens kunnen dragen. Dan vraag ik mij af hoe het zit met de politie in burger? Waar blijft de alartheid om de toeristen te beschermen? De hele regio centrale markt, maagdenstraat, veel.oplichters met een petje op. Brunswijk gasten.

  donderdag 12 oktober 2017 om 21:36 uur.
 10. 2 dingen.

  1. Je kan een cheque door de bank ter garantie laten fiatteren. Dit hoort de douane toch te weten,

  2. De douane had een keertje gestaakt. En wat gebeurde er. De inkomsten uit de haven namen gigantisch toe. Overduidelijk het bewijs dat er aardig wat geld aan de strijkstok van de Douane blijft hangen. Mijn advies: laat de douane toch staken,

  donderdag 12 oktober 2017 om 21:58 uur.
 11. @ moiboi,na grap yu ey meki efu dren ye dren. Matapica smara,a no dipi nofo. da pe yu wan go Matapicakanaal swampu modro. modderbank. mi syi keba.

  oplichterij je weet wie het is, oppakken, opsluiten berechten. straf laten uitzitten. of ken de minister hem al te goed.

  donderdag 12 oktober 2017 om 23:47 uur.
 12. Killmore Boefdraad is een incompetente idioot als hij een check van 2 miljoen srd liet kaatsen. Waarschijnlijk voor vriendje of familie van bouta.

  Laat die man toch even wachten voor de inklaring en stuur een bode met 20 srd met een taxi naar de bank om de check te certificeren.

  Soso fatoe in de bananenrepubliek met apen aan de macht.

  vrijdag 13 oktober 2017 om 05:53 uur.
 13. #Tjali
  Nooit mi ai sji Matapica! ma skinfiri! Thanx!

  Ai moiboi tron moiman, en oen no wraak, no djaroezoe.

  vrijdag 13 oktober 2017 om 12:42 uur.
 14. aanvulling:
  3. Alle belastingen moeten toch bancair zijn betaald. Afgifte van een Cheque is geen bankbetaling.

  vrijdag 13 oktober 2017 om 20:56 uur.
 15. Met andere woorden hij wil een dikkere vinger in de pap, en hij duldt geen concurrentie . Er volgt binnenkort een advertentie waarin gevraagd wordt naar een incomptente , niet snuggere figuur, die leugen en bedrog hoog in het vaandel moet hebben zitten, en vooral bereid zal moeten zijn om aan het handje te lopen . Zijn /haar credo moet zijn : a no mi . Voor deze “”geschikte “” kandidaat zal een ruime salariering in het vooruitzicht staan , met alles erop en eraan.Sollicitaties te richten aan het ministerie van financien, t.a.v . g. boefdraad.

  zaterdag 14 oktober 2017 om 21:32 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ads:
Bezoek ook:
www.suriname.nl

Adverteer ook op:
www.suritrade.com