dinsdag, april 23, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaamse onderscheiding voor topman China Dalian

Surinaamse onderscheiding voor topman China Dalian

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 12 okt – De voorzitter van het Chinese civieltechnisch bedrijf China Dalian International Group, Zhu Mingyi, is benoemd tot Groot Officier in de Ere Orde van de Gele Ster. De regering wil met deze onderscheiding waardering uiten voor de bijdrage van China Dalian aan Suriname’s ontwikkeling. Het bedrijf is net begonnen aan zijn vierde grote project.

Alle projecten betreffen vernieuwing van asfaltwegen of het verharden van zandwegen in verschillende delen van Suriname. In achttien jaar tijd is ruim duizend kilometer aan wegen voorzien van een asfaltlaag. Ook zijn honderden woningen gebouwd. Bij de aanvang van het vierde asfaltproject is de onderscheiding toebedeeld. Vicepresident Ashwin Adhin sprak waardering uit voor de bijdrage van China Dalian.

Het vierde asfaltproject van China Dalian kost Suriname tweehonderd en vijf en dertig miljoen dollar. Het geld is geleend bij de China Exim Bank. Er zal ruim honderd kilometer aan wegen worden hersteld of voorzien van een asfaltlaag. Ook zullen vier bruggen worden aangelegd. De Martin Luther Kingweg, ook ‘highway’ genoemd, zal worden verbreed. De weg krijgt vier banen, twee meer dan er nu zijn.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

14 REACTIES
 1. Voor de NDPers is asfalt de beste en enige vooruitgang voor Suriname. Asfalt hier en daar is infrastructuur en fundering. Hoe kortzichtig ben je dan ??

  Trouwens het is weer met geleend geld 235.000.000 $$$.


  Maak melding
 2. Als de Chinezen het zo goed doen waarom leren zij de werklozen het vak niet dan kunnen ook zij de handen uit de mouwen steken en hun brood verdienen in.plaats dat zij gaan roven, noord en en stelen. Geen ze een opleiding hierin. Dan hebben wij de Chinezen niet meer nodig.


  Maak melding
 3. wat is beter een Chinese kolonie of een Afrikaanse staat ?

  toen die Hollanders daar waren ,was het ook niet goed . 50% is toen vertrokken naar Blanda en hebben het niet slecht gedaan . Suri’s hebben het heft in eigen hand genomen en kijk wat ze ervan gemaakt hebben . so so ellende.

  een rovershol.


  Maak melding
 4. Maakt geen moer uit of het China, India, Indonesia maar van die hyena’s in Afrika hoef je geen moer te verwachten. Zij hebben nauwelijks te eten en weten niet eens met een bladerhark om te gaan. Van een kikker kan je geen veren plukken! Dus voortaan minder lullen uit jullie nek. Zo de voorouders zo de nakomelingen in Suriname.


  Maak melding
 5. Als is su een zoogenaamd een gebouw of iets wordt gebouwd moet eerst een hele show komen voor de start.
  Daarna gaat het in een doof pot.
  Want geld is al op.
  Eerst eten drinken geld opmaken
  Dan nadenken.


  Maak melding
 6. Laat ik toch altijd gedacht hebben dat de onderscheiding tot Groot Officier in de Ere Orde van de Gele Ster alleen was bestemd voor Surinamers of mensen van Surinaamse afkomst.
  Al die tijd dus een verkeerde gedachte van mij.

  Suriname laat zich wel inkapselen door China en dat is ook waar het China om gaat. Eenmaal stevig voet gekregen op de Surinaamse bodem, zal Suriname zich moeten gedragen naar wat China te vertellen heeft.

  .


  Maak melding
 7. Suriname is toch al Chinees, waar maak je je druk om, China is de nieuwe kolonialisator, nog 5 jaar bouta, niet klagen maar dragen, de die niets zegt hun kop in het zand steekt hun zakken gevult, waar moet het heen, Beweer het tegendeel maar, de gevestigde orde niet meer de kans geven om te gaan regenen, ze zijn allen het zelfde, het zit ingebakken, het duurt 2-3 generatie om dit uit te roeien, in sur hebt je 2 soorten mensen tweeten slechte en hele slechte, aan jullie de vraag wie verder mag


  Maak melding
 8. Werkelijk te zot voor woorden om zulke mensen een lintje geven. In nederland kunnen bestuurders van BAM, Heijmans, Van Wijnen en Ballast Nedam een lintje op hun buik schrijven. Dit komt natuurlijk uit de paarse koker.


  Maak melding
 9. Nadat Paars Sranan SKEER heeft gemaakt met haar WANBELEID (gelddrukkerijen, corruptie etc ), heb je hoegenaamd geen keuzes meer !

  Dure leningen worden je als land door de strot geduwd voor werken die Sranan ZELF kan uitvoeren ! De kennis en de arbeiders zijn er !

  Dat deze projecten als prachtig voor Sranan worden aangemerkt door Paars is logisch !

  Srananmans die Nadenken zien evenwel het FAILLIET van Sranan weerspiegeld in deze koloniale projecten !

  Door het Faillissement wordt het Land steeds afhankelijker van internationale Lijkenpikkers en Leningverstrekkers-geboefte !

  PS : Dit terwijl de werkloosheid onder de Sranan arbeiders TORENHOOG is !!!!


  Maak melding
 10. @ Jiyani,

  Ik ga mijn surinaams paspoort inwisselen tegen paspoort “China Kolonie Suriname ” !!
  Bouta en de adviseurs op het kabinet en Eugene “Jo Koe”, hebben beloofd om hetzelfde te doen !!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES