Maisha Neus vecht voor mensenrechten in Suriname

21
Maisha Neus vecht voor mensenrechten in Suriname

Eerder dit jaar was activiste Maisha Neus te horen in een reportage tijdens een bliksem bezoek aan Amnesty International, over de mensenrechten situatie in Suriname. Prompt kreeg Neus de waarschuwing dat er ‘corrigerend’ tegen haar zou worden opgetreden… Dat bleek achteraf mee te vallen… maar het was weer de zoveelste dreiging…

Voor het Nederlandse radio 1 programma ‘De Ochtend’ van KRO-NCRV, zocht verslaggever Sam Jones haar in Suriname op. Niet zeuren en bij de pakken neerzitten, maar in actie komen! Zo zou je Maisha, die vorige week nog drie weeshuizen ‘adopteerde’, misschien het best kunnen typeren.

Hoe is het nu met Maisha Neus? Sam Jones zocht haar thuis in Paramaribo op:


21 REACTIES

 1. Veiligheidsdiensten moeten deze onruststoker de cel in gooien. Altijd maar met het vingertje wijzen naar de regering.
  Wat Neus niet vertelt is dat de besturen en de directies van de kindertehuizen veel geld hebben. Dit geld zit opgepot bij de directies en dit gaat ten koste van de arme kinderen. De liefdadigheid organisaties zijn niet zo liefdadig als men zou denken. Het is allemaal big business. Het gaat Neus helemaal niet om de kinderen. Deze mevrouw heeft een eigen agenda.


  Maak melding

 2. Haha eindelijk iemand die het naald in een hooiberg kan zien. Ten aanzien van de directeuren van liefdadigheid instellingen annex kinderen tehuizen, moeten geen millimeter geld krijgen. Net als die schurken van DSB moeten ze allemaal opgesloten worden en in een trens met rioolpoep verzuipen.

  Mevr Neus wens ik veel succes toe, agenda of niet ik denk niet dat je genoeg draagvlak heb om te winnen van Bouterse.


  Maak melding

 3. Parbo: Veiligheidsdiensten moeten deze onruststoker de cel in gooien. Altijd maar met het vingertje wijzen naar de regering”

  Wat ben jij toch een goor en zielig mannetje.

  Deze vrouw heeft meer hart voor Suriname dat de Bouta maffiaclan en de Paarse Roverbende bij elkaar


  Maak melding

 4. off topic

  ‘Waas van geheimzinnigheid’ rond terreurverdachten in Suriname

  Leven deze twee aangehouden verdachten nog?
  zo ja!, hoe verloopt hun zaak?
  zo nee?, wat is er dan gebeurd enz

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs

  het is zo muis stil geworden? Wat doet Nederland, want als ik het goed begrepen had waren het Nederlandse onderdanen.


  Maak melding

 5. Laat mij dit voorop stellen, dat ik niet tegen bent met wat deze dame onderneemt voor de kleintjes in de tehuizen. maar wel tegen de amateuristische werkwijze zaken tot stand wil realiseren. Ik krijgt het gevoel dat zij niet van bewust is waarmee ze is begonnen. Ze wil graag iets voor de weeskinderen van betekenis zijn. Maar op deze wijze/manier doorgaan is tijd verspillingen. Als ze niet door anderen in het buitenland gesteund wordt kan ze dit onmogelijk alleen verzetten/opzetten. Dat Nederland zich opdringerig voordoet/opstelt roept zeker vragen op. En geeft de mensen van de regering groot gelijk om deze dame en anderen te waantrouwen. Wat mij ook is opgevallen is dat die dame begint te rotzooien over de regering. Het is het recht van alle regeringen over de gehele wereld, dat als mensen zich niet stoort/houd aan wet en recht deze het land wordt uitgezet en terecht ook.


  Maak melding

 6. Heel nobel en een heel goed initiatief van mevrouw Neus, want tja, je moet ergens beginnen, ondanks de hoge mate van corruptie in zowat alle geledingen binnen de Surinaamse samenleving (politici, directies kindertehuizen, bankbestuurders, politiefunctionarissen, …… zucht, de waslijst wordt steeds langer, zucht).
  Supertop hoor mevrouw Neus – zet ‘m op (keep up the good work!!) .


  Maak melding

 7. De agenda van deze mevrouw en haar financiers zijn te vertalen in inmenging in interne zaken van een soevereine staat.Ik heb begrepen dat ze een buitenlands paspoort heeft.

  Stempel in haar paspoort, donkerrood en vertrekken.
  Ze is gast in Suriname en van de Surinamers.


  Maak melding

 8. START met het natrekken van de Nederlands koloniale huurling Sandew H, met Nederlands paspoort !

  Ingehuurd door de Paarse Machthebbers voor destabilisatie Rechterlijke Macht en voor het SABOTEREN van de een lopend Strafrechtsproces !

  Doel : Onze Surinaamse Rechtsstaat moet KAPOT !

  Is voor 100% een geval van het zich inmengen in INTERNE AANGELEGEN-HEDEN van de soevereine staat SURINAME !

  PS : STOP DE REDI_MUSU SANDEW, FRI SRANAN !!!


  Maak melding

 9. Ndp heeft grote delen van het volk bedrogen. Hen die geloofden tot tweemaal toe op die oude sluwe bok van een misdadiger, zijn oerdomme paarse debiele ndper’s. Zeer domme mensen, waarvoor men net als hun lijder uit de weg moet gaan. Ze zijn paars misdadig vervloekt besmettelijk met het ddb misdadig virus. Eenmaal besmet werken je hersenen niet meer goed.


  Maak melding

 10. Ndp heeft grote delen van het volk bedrogen. Hen die geloofden tot tweemaal toe in die oude sluwe bok van een misdadiger, zijn oerdomme paarse debiele ndper’s. Zeer domme mensen, waarvoor men net als hun lijder voor uit de weg moet gaan. Ze zijn paars misdadig vervloekt besmettelijk met het ddb misdadig virus. Eenmaal besmet werken je hersenen niet meer goed. Ndp nooit ben bun en nooit sa doe bun, behalve foe lee nanga foeroe en kiri.


  Maak melding

 11. mw Neus go for it . zulke jonge leiders heeft Su nodig . maakt niet uit welk paspoort je hebt . je hebt hart voor Su en daar gaat het om .

  power Lady .


  Maak melding

 12. @ Ouwe

  Respect moet je verdienen, en dat in dit geval niet !
  Wat doet de Regering voor de bevolking dat je ze moet respecteren ? Ze zitten daar voor eigen belang, en belangen van en voor hun familie vrienden en kennissen.
  Ik heb gewoon respect voor Mw; M. Neus, zij heeft en toon haar ballen. Dat kan men niet zeggen van de vele slampampers
  die zogenaamd het volk en land vertegenwoordigt.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 13. RESPECT voor de FAILLIETMAKER van Sranan ?????

  RESPECT voor een Mede-MASSAMOORDENAAR met een Strafeis om zijn nek van TWINTIG JAAR ????????

  RESPECT voor een onherroepelijk veroordeelde internationale harddrugscrimineel ???????????

  PUR A SRAFTENG SAN DE INI UN EDE !!!!!

  NO PURPLE SLAVERY IN SURINAM !!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.