zaterdag, juni 15, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijActiviste Neus ‘adopteert’ kindertehuizen in Suriname

Activiste Neus ‘adopteert’ kindertehuizen in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 21 sep – Drie kindertehuizen mogen rekenen op de steun van Maisha Neus. De activiste heeft zich voorgenomen goed te maken wat de overheid nalaat. De drie tehuizen hebben geen subsidie ontvangen van het ministerie van Sociale Zaken & Volkshuisvesting. Die subsidie is veelal de levenslijn van menig sociaal onderkomen in Suriname. Neus weigert aan te kloppen bij de regering.

Dat mag dan wel verwacht worden van een activiste die zich het lot aantrekt van de noodlijdende delen van de samenleving. Maar eerder heeft zij een petitie ingediend bij Sociale Zaken & Volkshuisvesting om te vragen dat de subsidie alsnog vrijkomt. Het ministerie heeft nooit gereageerd. “Het is kwalijk dat de subsidie uitblijft. Het gaat om een kwestbare groep”, zegt Neus tegenover de Times of Suriname.

De tehuizen zitten intussen dringend verlegen om middelen. Voeding en onderdak is nog het enige dat de kinderen gegarandeerd kan worden. Maisha Neus heeft de tehuizen steun toegezegd waar mogelijk. De laatste weken heeft zij duizenden schoolschriften verdeeld. Behalve de kinderen van de tehuizen, is ook de jeugd bedacht van de Inheemse gemeenschappen Witsanti en Bernharddorp.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

29 REACTIES
 1. Niks anders dan respect voor deze vrouw. Gelukkig lopen er nog mensen rond in Suriname die wel hun verantwoordelijkheden nemen. Bouterse en Co moeten de ogen uit hun kop schamen.


  Maak melding
 2. bevooroordeling is en blijft een dierlijke mentaliteit. op deze manier leeft en denkt een Hollander. pesten en terroriseren is een uitvinding van de Nederlanders of anders gezegd een aangeboren kwaal. ze leven in een valse veronderstelling, dat zij de perfecte volk zijn! nog geen een euro per maand verhoging op de zorgverzekering, dan moet je ze horen blaffen. in Nederland is geld de opperkoning/oppergod.


  Maak melding
 3. Gelukkig dat de orkanenen Su niet op hun pad hebben. Anders was Su niet meer leefbaar.

  Ik wens Maisha veel geluk met haar project. Ik hoop dat het bedrijfsleven en partikulieren haar kunnen ondersteunen met donaties. Ook vanuit NL. Su regering is waadeloos.


  Maak melding
 4. Maar dat wil de Surinaamse regering juist. Ze willen anderen voor hun karretje spannen om het probleem van de kindertehuizen op te lossen. En dan hebben ze een probleem minder. Maisha probeer als jouw beloning politieke munt hieruit te slaan. Niets vind ik mooier dan een stelletje omhooggevallen kerels die uit angst voor een vrouw schijten in hun broek. Maisha, onze hedendaagse Janey Teterie, ga zo door. Wil je ook het nummer van een bankrekening publiceren voor de donaties. Ik steun een ieder die Bouterse ten val kan brengen en nog meer als die persoon een vrouw is.


  Maak melding
 5. Paul kennelijk is begrijpend lezen lastig voor je. Waar staat dat ik moeite heb met het initiatief van Mevr Neus ? NERGENS !!!
  Waar staat dat Mevr Neus een beroep doet op donateur ? NERGENS !!!

  Laat 1 ding duidelijk zijn ik zal nooit een overheids gelieerde project steunen. Niet in Nederland en helemaal niet in Suriname. En jij weet dondersgoed waarom. Als Mevr Neus een beroep wilt doen op donateurs dan horen we dat via de media zelf wel.

  In plaats van mij te bekritiseren hou jij je angstig stil tav het beleid van Bouterse. Laatst genoemde noemt zichzelf een patriot. Welke patriot laat kinderen nu wegrotten in een kindertehuis. Niemand vraagt je om geld over te maken maar ieder mens met een beetje fatsoen zou dit sterk veroordelen. Dus stop aub met je hide and seek games. Je makker RobG is tenminste duidelijk.


  Maak melding
 6. Mevr.Neus moet geen taken op zich nemen die eigenlijk de regering toekomt.Vooral geen noden verlichten.Anders gaat de regering mooi weer spelen terwijl zij geen vinger heeft uitgestoken om die mensen in nood te helpen.
  De regering stuurt liever goederen naar Antigua en Cuba dan haar eigen volk te helpen.Het streelt de ijdelheid van de regering dat de wereld toekijkt hoe de kleine Sur. met eigen vliegtuig landen in nood helpt.


  Maak melding
 7. Deze actie van mevrouw Neus is niets anders dan een amateuristisch populistisch initiatief. Ze heeft enkel en alleen politieke ambities. Mevrouw Neus denkt over de ruggen van de arme weesjes in het parlement te komen. Als de kindertehuizen openheid van zaken geven m.b.t financiën is er geen vuiltje aan de lucht. Deze informatie weigeren de directies aan de belastingdienst af te staan omdat zij boter op hun hoofd hebben. Het binnenhalen van gelden via donaties van bedrijven en rijke mensen in en buiten Suriname en van internationale NGO’s is een lucratieve bezigheid voor de directies. De overheid wil inzage in deze geldstromen en dat weigeren de directies van de kindertehuizen. Een andere bijkomstigheid is dat de directies in zee zijn gaan met een ” besmet persoon “. Mevrouw Neus heeft zich mijn inziens onmogelijk gemaakt bij de autoriteiten in Suriname. Zij heeft een samenwerking met de autoriteiten tot een onmogelijke voor haarzelf gemaakt.


  Maak melding
 8. Wat goed is noemen ndpers slecht, wat krom is noemen ndpers recht, wat waarheid is noemen ndpers leugen, wat roof is noemen ndpers met geweld lenen, wat moorden is noemen ndpers bescherming van eigen leven, wat fris is noemen ndpers onfris etc eindeloos zijn hun paars dwaze kronkelige redeneringen van hoog tot laag binnen en buiten de vervloekte misdaad partij ndp. Een politieke partij opgericht door moordenaars, drugsbazen, rovers, dieven. Alleen oerdomme aanhangers die besmet zijn met het vervloekte ddb misdadig virus voelen zich aanhangers van deze bedriegers. Zelfs Meyetje, Misikatje en Dodtje zijn te beklagen voor hun bedriegerijen. Met didibri aan de macht wordt het land een oord van rust, vrede, voorspoed en Dubai. opa kosi, ai tang taki, na soso kakkalakka.


  Maak melding
 9. @Robje-de-eeuwige-slaaf-van-Opa-B, kijk even naar de poliiteke ambities en daden van uw Paarse vrienden !

  Vaccins voor babys zijn doodgewoon weer op, wegens betalingsachterstanden, plus een Paarse NEP-staatsbegroting met grote dekkingsgaten !!

  Paarse Ongedekte Bankbiljettendrukkerij (circa DRIE MILJARD !) heeft ons land FAILLIET gemaakt !

  Sranan geeft noodhulp aan derde landen terwijl het volk, al jaren, ook is getroffen door een zware Paarse RAMP ! Vanwege honger en wanorde wordt dagelijks GEROOFD en GEMOORD !

  Bevolking is via de Paarse devaluaties en prijsmanipulaties beroofd van circa 70 % van haar KOOPKRACHT !

  Dit zijn de verworvenheden en politieke ambities van de Paarse Machthebbers, Robje-de -slaaf/analist !

  PS : De Paarse sabotage van Rechterlijke Macht en Rechtsstaat gaan intussen onverminderd voort !

  Heeft communistisch CUBA de pres een draaiboek meegegeven om Sranan om te vormen tot een soort nep-democratie a la Venezuela ??????????

  Paars de-koloniseert, zullen de Paarse zetbazen binnenkort ook de KOLONIALE staatsgreep van Desi en de Ned koloniaal kolonel Valk, afwijzen en alles wat daaraan herinnert ook WEGVAGEN ?????


  Maak melding
 10. Mw.Neus je staat op voor de kinderen mijn complimenten. Ga zo door.Het wordt tijd dat de kindertehuizen openkaart spelen en hun boekhouding laten controleren. Waarom ook zo geheimzinnig doen? Een rein geweten vreest geen aanklacht. Eerlijkheid duurt het langst. De ministeries moeten ook niet zo laks zijn om de kinderen in de steek te laten.Zij hebben de toekomst. Trouwens waarom zoveel ministeries? Werkt alleen belangen verstrengeling en fraude in de hand.


  Maak melding
 11. Neus heeft geld nodig om te gokken.
  Ze vergokt Alle geld dat ze te pakken krijgt.
  Ten koste van die arms kinderen gambelen.
  Zwak hoor! Neusje!?
  Mvg
  Boy

  Ps
  Ben je er morgen weer
  Waar, vind je al dat geld!!!


  Maak melding
 12. Ook Ludwig foe abrabroki, stop met wiet-roken. Je kraamt onzin. Mevrouw Neus weet dat de weeskes een schitterend decor zijn voor haar klaag-komedie. Over de ruggen van de arme en zielige kinderen denkt zij met rommelige acties wat centjes en voedsel voor de kindertehuizen te verzamelen. Ze is berekend bezig terwijl we allen weten dat ze aan het mis calculeren is. Neus denkt in termen van politieke winst terwijl we nu al weten dat haar acties op een debacle zullen uitlopen. Machia hoopt met haar acties opnieuw rumoer teweeg te brengen onder de marginale groep aanhangers van VHP en NPS. Zij is erop uit om de achterban van VHP en NPS weg te kapen.


  Maak melding
 13. Srafu, je bent een lopende en klagende eigenheimer, een zuurpruim van het ergste soort. Het zal me niet verwonderen als je vrouw vreemdgaat omdat zij zich gelukkiger voelt bij een andere man. Hoe meer je klaagt des te meer geeft zij zich over aan andere mannen. Een genot voor de mannen in de buurt van je vrouw. Srafu, voorheen dus onder Venetiaan zorgden Nederlandse ontwikkelingsgelden voor de aankoop van deze medicamenten. Hoe durf gij dan op te scheppen over de luchtkastelen van Venetiaan.


  Maak melding
 14. @Robje-G-Desi-slaafje : Hoi Paarse dreamer, ik heb het totaal NIET over Venetiaan gehad ! U hallucineert !! Komt WEER niet met inhoudelijke argumenten !

  De Piki-Piki-Pley-regering van uw Opa D is al ZEVEN JAAR aan de macht (waarschijnlijk als gevolg van het Paarse faillissement en uit wanhoop) babbelt u nog steeds over VENE !
  INDERDAAD heeft hij ruim een MILJARD aan reserves aan opa D overgedragen !

  Maja, alla un monnie nanga alla reserves, VERDAMP, heeft Paars zelf aangegeven !

  Koop uzelf vrij, lees wat boeken en besef dat u hallucineert !

  Uw Paarse baasje en trawanten grossieren in luchtkastelen Robje (NIET VENE !!!!!!!!!!) :

  17.866 Paarse volkswoningen, diepzeehaven, Cassave-fabriek en industrie, fly-overs, Paarse voedselschuur, huursubsidie, ziekenhuizen etc etc etc

  PS : Deze Paarse ORKAAN gaat helaas, rustig verder met het VERNIETIGEN van de rechtsstaat, het land en het Volk !


  Maak melding
 15. RobG
  Srafu, je bent een lopende en klagende eigenheimer, een zuurpruim van het ergste soort. Het zal me niet verwonderen als je vrouw vreemdgaat omdat zij zich gelukkiger voelt bij een andere man. Hoe meer je klaagt des te meer geeft zij zich over aan andere mannen. Een genot voor de mannen in de buurt van je vrouw.

  Ik denk dat je de plank lelijk misslaat RobG
  Want de vrouw van Srafu zal niet aan heer trekken komen bij jou want jij hebt steeds een slap (ge)lul waardoor jij alleen maar kan kijken en hijgen naar een ander.
  Dus hou je wijze economische woorden voor jezelf.


  Maak melding
 16. Bigi Sma, die Srafu van jou is daadwerkelijk een klagende eigenheimer maar met jou is het veel erger gesteld. Jij bent een val vol met somberheid. Maar je gedraagt je als een hypomaan als figuren als Neus jou valse hoop geven.


  Maak melding
 17. De noodzakelijke vaccins voor babys zijn door Paars WANBELEID helaas niet te krijgen in Sranan !

  De medicamenten van Robje de Paarse slaaf zijn helaas ook op !

  Fu stop a delirium :

  Zuster, aub dji Robje wan spoiti !!!!!


  Maak melding
 18. En welk deel van haar agenda voert M Neus nu uit?, in opdracht van wie? Uitzetten als ze nog 1 keer de straat op gaat, en in haar Nederlands paspoort een dikke stempel
  Verdwijn achter de horizon, en kom nooit meer terug.


  Maak melding
 19. Welke agenda voert de Nederlandse HUURLING Sandew H uit ?? Wie betaalt deze Nederlander om zich te bemoeien met binnenlandse Sranan aangelegenheden ????????

  Welk ander land staat toe dat een BUITENLANDER zich mengt in haar staatszaken en dat die buitenlander ook nog de Rechtsstaat en de Rechterlijke macht tracht te DESTABILISEREN ???????

  Deze saboteur Sandew H had allang Suriname uitgezet dienen te worden met stempel in zijn NED paspoort : ONGEWENST !!!!!

  PS : Paarse bobo’s start maar met uitzetten Ongewenste Vreemdelingen !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES