SLM levert Boeing 737-300 vandaag in

23
SLM levert Boeing 737-300 vandaag in

De Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) levert vandaag haar Boeing 737-300, met de naam Marowijne, in bij de leverancier. Het toestel wordt rond het eind van het jaar vervangen door de modernere 737-700. Dat zegt SLM-directeur Robbi Lachmising aan Starnieuws Suriname.

De drie Boeing 737-300 toestellen van de SLM worden ingezet op de regionale routes. Het huurcontract van de Marowijne, welke reeds acht jaar in gebruik is, verloopt vandaag. De maatschappij uit Suriname zal het voorlopig moeten doen met twee toestellen, aldus de directeur.

De contracten van de andere twee toestelen vervallen binnen zes maanden. De SLM zal deze bestaande huurcontracten niet verlengen, maar nieuwe contracten afsluiten voor modernere machines. Daarnaast wil de maatschappij haar vloot uitbreiden met een eigen vrachtvliegtuig. Dit alles past binnen de strategie van het bedrijf om haar vloot te vernieuwen en uit te breiden.


23 REACTIES

 1. Whuaaahahahaha, lachimising wat een grootheidswaanzin heb je. W a t voor ka vrachtvliegtuig voor wie en voor wat. Of denk je nu buffels en varkens te gaan vervoeren. Het moet niet gekker worden. Jullie redden het niet eens met een passagiers vliegtuig laatstaan met een vrachtvliegtuig. Ik zie maar een ding voor me: baas zegd het gaat economisch heel goed , misschien wil hij dat waarmaken met het vervoeren van zijn cocaïne vracht. Ik ben benieuwd!


  Maak melding

 2. Een strategie zou iets moeten zeggen over hoe de SLM van plan is om te overleven als bedrijf en te groeien in de markt.

  In dit artikel wordt het aanschaffen/huren van nieuwe vliegtuigen als een strategie gezien.

  ‘Vliegtuigen’ zijn slechts de tools in de bedrijfsvoering en niet het doel.


  Maak melding

 3. Lachmising is nu echt de weg volledig kwijt,

  Een extra vrachtvliegtuig?

  Er is al een enorme overcapaciteit aan vracht.

  Keep on dreaming……

  Hij wil zeker op zijn 78ste nog verlenging van zijn contract aan het einde van het jaar.

  Zijn er echt geen SLM toppers onder de 70?

  Dit wordt echt gênant.


  Maak melding

 4. Wat voor primitieve ACHTERLIJKHEID is dit alweer?

  Een Varken is en blijft een Varken. Al geeft je deze een Wasi met de duurste eau de toilette parfum of met d’dibri K
  zal deze altijd zijn onwetendheid, onbegrip en een averechte, misvormde opvoeding blijvend verraden.

  één moment van onvoorzichtigheid kan maken dat men jaren schreit.


  Maak melding

 5. Dacht ik al.Er word niks geproduceerd in Suriname,niks word geexporteerd en een vrachtvliegtuig??!!
  Lachmising is net als bouta en dat is geloven in je eigen fantasie.


  Maak melding

 6. Mensen, mensen. Misschien is dit toch niet zo’n slecht idee.
  We moeten niet alleen aan een freight carrier van en naar PBM denken, maar misschien is er ook genoeg cross freight in de regio.

  Het zou kunnen dat zo’n vliegtuig weken lang vracht buiten Suriname vervoert, hetgeen betekent dat het land netto valuta’s verdient in het buitenland.

  Ergo, niet zo negatief denken over dit voorstel van Lachmising, want hij zal ook wel een studie hierover hebben gemaakt.


  Maak melding

 7. @milton
  Jaja de trein gaat komen.de snelwegen gaan komen.Weg naar Brazilie gaat komen.dubai2 komt nog….ken je het tragische verhaal van staatscassave bedrijf?!
  Plannen maken en de ndp..
  laat mij niet lachen.het zijn ndp fantasie plannen..gewoon een hoop nonsens.


  Maak melding

 8. @ Milton

  Vrachtvliegen in de regio is een droom en een partij met een enkel klein vliegtuig is een nobody. De packetjes partijen als DHL, UPS, TNT hebben elk honderden vliegtuigen.
  Voor de bijzondere Luchtvracht heb je ook specialisten die alle Jumbo’s en widebodies ouder dan 30 jaar opvliegen denk daar bij aan Avio Bridge, Kaloti etc.

  Luchtvracht heeft of haast (exotische groente, vis, garnalen, machine onderdelen) of is heel waarde vol (Chipmachines, Dure Smartphones, Chips). In geen van die segmenten gebeuren in de buurt van Suriname dingen die een vrachtvliegtuig van SLM een interessante propositie maken.

  Het is een droom en dat is niet negatief bedoeld maar gewoon de realiteit.


  Maak melding

 9. De vrachtvliegtuig is een persoonlijke investering van Desi en kornuiten. Het is bedoeld om ook coke rechtstreeks op de plaats van bestemming te bezorgen aan land en of op zee te droppen voor Desi en ndp boeven


  Maak melding

 10. hmolenaar2016.

  “De SLM zal deze bestaande huurcontracten niet verlengen, maar nieuwe contracten afsluiten voor modernere machines. Daarnaast wil de maatschappij haar vloot uitbreiden met een eigen vrachtvliegtuig. Dit alles past binnen de strategie van het bedrijf om haar vloot te vernieuwen en uit te breiden”.

  Ik lees iets anders.
  Contracten worden niet verlengd.
  De maatschappij wil
  Strategie


  Maak melding

 11. Beste Robbie,
  even terug in de tijd toen jij nog op de administratie op Zanderij werkte…
  Weet nog dat ook toen de SLM een freighter had, n dat de SLM hierdoor bijn falliet is gegaan?
  Dat wil je toch niet weer!!
  Doe iets aan die belachelijk dure ticketprijs in het hoogseizoen.
  Gemiddeld 1500 euro voor een retour!
  Jij als boekhouder weet dat dit ronduit belachelijk is.
  Waarom niet 1 prijs voor het hele jaar???


  Maak melding

 12. Prof. Misababoi,
  Het antwoord zal luiden:
  In bepaalde periodes vragen wij een hogere prijs om het verlies dat wij in een andere periode lijden te compenseren.
  Dit noemt men interne subsidiëring.
  Lulkoek
  Wij weten wel beter.


  Maak melding

 13. een vracht vlieg in eigen beheer is de beste van alles..

  op de weg wordt je gepakt, over zee idem die ook alle ladingen verdwijnen maar het buitenland, niks komt binnen,, maar met een eigen vliegtuig zal alles onder controle zijn..

  nu de baas zelf bijna goed en gezond gerepareerd is , zijn onderhoud beurt gehad heeft ,, kan hij zeker nog 20 jaren mee in het systeem..

  dus laat de inkomsten maar komen via de lucht coke , onder de grond olie, goud , alles in eigen beheer wel te verstaan..


  Maak melding

 14. En ook aan denken om nieuwe cabine personeel aan te nemen.Met al de oude bedienend personeel krijg wel eens medelijden.Ze lopen net niet met een rollator.


  Maak melding

 15. Goed standpunt van de heer Lachmising: besturen is vooruitzien en deze stap is onderdeel van de nieuwe strategie van de SLM en geen doel op zich. Draagt uiteraard uiteindelijk wel bij tot de algehele doelstelling van de onderneming SLM. Ga zo door heer Lachmising. De beste stuurlui staan aan wal -;).


  Maak melding

 16. Ze leveren wel goede diensten in de regio.
  Zelfs als oplossing voor andere landen en vliegmaatschappijen, denk maar aan insel air dat echt slecht is.

  Duss.. ik zou me maar eerst verdiepen in feiten ipv jouw afgunst en jaloezie, frustratie en krachtermen te uiten.


  Maak melding

 17. Geen slecht idee van de SLM om de Boeing 737-300 in te ruilen voor de Boeing 737-700. De Boeing 737-700 heeft een groter vliegbereik en zuiniger in gebruik. Met dit toestel moet het mogelijk zijn om vanaf het noordelijk deel van Zuid Amerika een luchtverbinding te onderhouden met o.a. New York. Een vrachtvliegtuig is zeker een aanwinst. Dit toestel moet ook een stimulans zijn voor de exportbevordering van Suriname. Producten uit Suriname kunnen met dit toestel vervoerd worden naar markten die verder weg liggen. Maar het toestel kan ook ingezet worden voor vervoer van producten van andere landen in de regio naar diverse bestemmingen in en buiten de regio.


  Maak melding

 18. Smatje
  Goed standpunt van de heer Lachmising: besturen is vooruitzien en deze stap is onderdeel van de nieuwe strategie van de SLM en geen doel op zich. Draagt uiteraard uiteindelijk wel bij tot de algehele doelstelling van de onderneming SLM. Ga zo door heer Lachmising. De beste stuurlui staan aan wal -;)

  —-

  Dat is het probleem bij de SLM: er zijn helemaal geen lange termijn doelstellingen . Dat komt door een verouderd en politiek gekleurd kader dat nog leeft in de jaren 80.

  Jij hebt het over de ‘nieuwe strategie van de SLM”

  Leg eens uit wat die ‘nieuwe strategie’ dan precies is.Of verwijs naar een uitgewerkt en gepubliceerd plan van de SLM/

  Dat kan jij niet wat dat bestaat helemaal niet. Dus lul niet over ‘de nieuwe strategie van de SLM’


  Maak melding

 19. @ RobG

  “Met dit toestel moet het mogelijk zijn om vanaf het noordelijk deel van Zuid Amerika een luchtverbinding te onderhouden met o.a. New York. Een vrachtvliegtuig is zeker een aanwinst.”

  Best RobG om New York te kunnen bevliegen zal er wel sprake moeten zijn van de uitvoering met ER er achter of wel extended range (die heeft 6.000 km als bereik). New York ligt op bijna 5000 km en dat is het dubbele van waar de 737 normaal voor ingezet worden.

  Het is natuurlijk niet economisch om een machine die voor de langere afstand in ontwikkeld het meer en deel op lokale korte vluchten in te zetten.
  RobG SLM vertilt zich weer aan niet realistische ambities die meer in de prullenbak terecht kommen.
  SLM zou verstandig zijn met Braziliaanse maatschappijen samen te werken en hun in de vloot keuze te betrekken . Dan denk ik aan TAM en Gol .
  Met een dergelijke keuze kunnen ze noord west Brazilie als thuis markt gaan beschouwen voor mensen die naar Europa of de Caraiben of de VS willen. Voor die mensen ontstaat bijna een dag tijd winst als ze dagelijks via Paramaribo kunnen vliegen.

  Specifiek vracht vliegen met een klein vliegtuig is vanuit Suriname 100% onzin omdat er onvoldoende vracht of vrachtpotentieel is of te ontwikkelen is.

  Alleen groentes en verse vis voor Europa heeft luchtvracht potentie.
  Zie hoe groente en bloemen uit afrika naar Nederland gevlogen worden met lowcost operators of de reserve ruimte bij KLM, Kenya, ZAS, Ethiopian, Turkish.etc,


  Maak melding

 20. Jojo,
  Ik ben het niet met je eens, wat betreft je opmerking:
  “Alleen groentes en verse vis voor Europa heeft luchtvracht potentie”.
  bananenchips en pindasaus.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.