Veel financiers bereid Suriname geld te lenen

81

PARAMARIBO, 12 aug – De regering krijgt veel aanbiedingen binnen voor het aangaan van leningen. Dit zegt minister Gillmore Hoefdraad van Financiën. Hoewel het getuigt van geloof in de terugbetalingskracht van de regering, wordt lang niet op alles ingegaan. De regering kent haar verantwoordelijkheid. “Elke dag krijg ik heel wat opties en voorstellen van zowel de binnenlandse als de internationale markt. Alles wordt goed bekeken”, zei Hoefdraad in het parlement.

Er zal dus niet over een nacht ijs worden gegaan. De regering is de afgelopen tijd enkele grote leningen aangegaan in het buitenland. De laatste betrof een obligatielening van vijfhonderd miljoen dollar. Doordat het wettelijk voorgeschreven leenmaximum reeds is genaderd, is het tempo enigszins afgenomen. Onder meer de Vereniging van Economisten in Suriname, VES, waarschuwt voor de gevolgen van onbesuisd lenen.

Volgens Hoefdraad valt het allemaal wel mee. De regering is op haar hoede. Toch is Mahinder Jogi van de oppositionele VHP er niet gerust op. Volgens de parlementariër is de regering stiekem bezig een lening te sluiten van een half miljard dollar. Hoefdraad ontkent in alle toonaarden: “Mensen horen stukjes en beetjes van een verhaal en maken daarvan hun eigen versie.”


81 REACTIES

 1. Gelul van boefdraad. Daarom viel de IMF lening door de mand. Alleen china geeft ze wat geld voor spiegels en kralen. Daag hem uit laat hem met namen en miljoenen komen. Dezelfde mpp minister killmore boefdraad is ook verantwoordelijk voor al de inflatie van de laatste 7 jaren. Hij heeft wel een miljoenen dollars mansion voor zichzelf kunnen kopen. Alleen in Suriname kan een IMF schoonmaker minister van financien worden.


  Maak melding

 2. A kaolo mpp dong bush joeka boefdraad nanga A kaolo ingi mpp bouta vernietig A kondre.

  Ik heb nooit ter wereld gezien dat een blakkaman en of een ingi een land kan besturen. Kijk naar arron ( de onafhankelijkheid door gedrukt). Als dit soort lieden het voor het zeggen krijgen dan krijg armoede en dictatuur.
  En volgens insiders van de centrale bank is die ezel ezel idioot crimineel boefdraad weer aan het lenen geslagen. De nieuwe regering in 2020 willen ze zodanig belasten, dat regeren onmogelijk gaat worden en er sociale onrust zal instaan.

  Recentelijk heeft de ezel boefdraad een paar containers ongedekt geld bij laten drukken. Daarmee gaan ze de ambtenaren wat extra’s geven. Omdat het ongedekt geld is, zullen de prijzen stijgen en het volk nog meer verarmen. Deze criminelen volgen de systematiek van Chavez. Wie gaat deze criminelen opruimen?


  Maak melding

 3. Oma taki, allen wie onberechte moordenaars, drugsbonzen, schenders van mensenrechten en staatskasboeven en hun stinkend corrupte rijke trawanten blijven geloven, zijn oerdomme paarse debielen.


  Maak melding

 4. Weer zo’n ka grote leugen van Boefdraad. Je denkt toch niet dat ik mijn zuur verdiend geld, onderhevig aan allerlei
  belastingen, ga lenen aan een land als Suriname, dat niet eens in staat is vaccins op tijd te kopen? Pas wanneer een arts klokkenluider wordt, schrikt de regering hierover wakker. Ik vind deze klote regering gevaarlijk bezig omdat ze spelen met de gezondheid van onze kinderen, die de toekomst van Suriname zijn.
  Jawel, ik wil u wel geld lenen als het zwart geld betreft tegen een rentepercentage van 20% . Onze Boefie is gewoon een leugenaar en moet opdonderen. Hij is geen Wonderboy maar een Bad Luck Boy gebleken. Dit lijkt op hun uitlating dat het zwart was van de ondernemers die in Suriname wilden investeren en achteraf als sneeuw voor de zon waren verdwenen. Boefdraad, SVP. Houdt een keertje op met liegen en bedriegen. Het volk wordt wakker. Dit kan tegen jou en de NDP werken bij de verkiezingen van 2020.


  Maak melding

 5. Oja, dat vergat ik nog te zeggen. Het wordt eens tijd dat jullie nu ophouden met geld lenen, maar eindelijk een keertje de juiste koers gaan varen door geld te verdienen. Het leven bestaat niet alleen uit lenen, lenen, lenen en nog eens lenen. Gaan jullie maar een keertje plannen uitwerken hoe jullie geld kunnen verdienen. De regering DDB I en DDB II gaat onze geschiedenisboeken is als de regeringen van de leningen met Boefie, onze expert op het gebied van lenen.


  Maak melding

 6. Weet niet of je goed bij hoofd ben,maar bouterse is geen indiaan. En om het woord kaolo te gebruiken beledig je een bevolking die niks te maken heeft met politiek. Zijn het niet zijn hindoestaanse en creoolse adviseurs die onder zijn leiding Suriname naar de klote helpen.


  Maak melding

 7. Opa taki, wie geld lenen aan onberechte rovers en moordenaars zijn ook oerdomme stommelingen. Oma taki, neks no fout, monie takkie boelshit wakka. ndp na takroe linisma leki baas didibri en roversbende. roven ne stelen liggen in hun paar verworden genen.


  Maak melding

 8. Qoute:

  De regering krijgt veel aanbiedingen binnen voor het aangaan van leningen. Dit zegt minister Gillmore Hoefdraad van Financiën. Hoewel het getuigt van geloof in de terugbetalingskracht van de regering, wordt lang niet op alles ingegaan. De regering kent haar verantwoordelijkheid. “

  Vandaar de vorige obligatielening (500 miljoen USD) met een rente van 9,25%
  Wonderboy Gilmore is een grapjurk. Deze man heb ik nooit serieus genomen.

  Wonderboy is ook lid van de firma List en Bedrog met de veroordeelde Drugscrimineel als CEO


  Maak melding

 9. Ddb heeft ook gezegd dat buitenlandse investeerders in de rij staan om in su te investeren,nu boefdraad gebruikte zelfde term dat mensen staan in de rij geld te lenen aan su..ik denk dat hier gaat om een strategische management..zoveel schuld achterlaten dat wat voor regering ook komt in 2020 regeren onmogelijk wordt….sari Tori… Dat onze su broeders dat niet kunnen zien..


  Maak melding

 10. Een goede financier, aan de noordzee kust, kennis geld, zij zeggen wat ze doen en doen wat ze zeggen, land en en tuinbouw 28 miljard is 1.5 van bruto nationaal product, zet je trots opzij en ga je bezig houden met de agrarische sector, hiervoor hebt je een denk omslag nodig, arbeid, pak het weer op, palmolie rijst suikerriet, cassave, nationaliseren van de goud mijnen, daar kun je nog een hoop geld verdienen


  Maak melding

 11. Ideaal klimaat voor rozen en chrysanten teelt, yucca stammen voor de export draceanastammen ook voor export, de grond bij jullie is goed er groeit alles, zoals papay Mango’s druiven? Perziken pruimen kiwi’s allemaal export producten.
  Zet er een goed management team op, en u zit op rozen.
  Met een minimum aan investeringen en berg geld verdienen, eten is meer waard dan goud


  Maak melding

 12. In cijfers
  Landbouw in Nederland:

  Totale oppervlakte landbouwgrond: 2 miljoen hectare (de helft van het totale landoppervlak van Nederland)
  Aantal boerenbedrijven: 56 duizend, waarvan 28 duizend graasdierbedrijven (vnl. melkveehouderij), 10.800 akkerbouwbedrijven, 7.400 tuinbouwbedrijven en 4.800 hokdierenbedrijven (vnl. kippen- en varkensdieren)
  Arbeidsplaatsen in de landbouw: 267 duizend (2015)
  Totale productiewaarde Nederlandse landbouw: 26,7 miljard euro (2015). Dat is 1,5 procent van het bruto nationaal product)
  Exportwaarde Nederlandse landbouw: 85 miljard euro. Dat is bijna 20 procent van de totale Nederlandse export.
  Belangrijkste exportproducten: Bloemen en planten, vlees, melk en zuivel.

  Bron: Centraal Bureau voor de Statistieken

  Er moet een omslag komen, niks voor niks, iets opstarten en vervolgens weer stoppen schiet niet op, kost handen met geld.


  Maak melding

 13. Allemaal lariekoek van Hoefdraad. Oude schulden worden afgelost met nieuwe leningen. Ordinair gaten vullen dus. Je gelooft zelf toch niet dat deze leningen gebruikt worden voor investeringen. Kwt blijft zeker aan de strijkstok hangen bij de paarse roversbende.


  Maak melding

 14. Boefdraad ziet ze vliegen of hij moet zaken doen met loansharks en Witwas incorporated.

  Natuurlijk wordt er van alles aangeboden aan landen in grote problemen, echter als men bij de voorwaarden en de zekerheden gaat kijken is het altijd de financier die aan het langste eind trekt en voldoende zekerheden verworven heeft,

  Kijk maar terug naar de paniek herfinanciering van Staatsolie omdat men niet meer voldeed aan de aanzienlijk voordeliger voorgaande financieringsafspraken.
  Het gevolg is dat staatsolie nu geen 7,75% betaald maar 9,25% over $ 300.000.000 of wel maar liefst jaarlijks $ 4,500.000 extra afdraagt aan buitenlandse loan sharks in plaats van binnen de Surinaamse economie te kunnen behouden.

  Letwel $ 4.500.000 / jaar is in SRD 35.000.000/jaar dus een substantieel bedrag voor Suriname (Schoolgeld of 1.000 jaar salarissen).

  Suriname kan haar verplichtingen ten aanzien van de financiers nog na komen maar niet ten aanzien van haar eigen bevolking.

  Boefdraad rekt tijd zodat met het geritselde geld Suriname opgekocht kan worden door een of andere …….


  Maak melding

 15. ik wil Suriname ook 5 miljoen lenen tegen 10% terug te betalen in 5 jaar.
  Rente jaar 1 100.00, jaar 2 80.000, jaar 3 60.000 jaar 42 40.000 jaar 5 20.000
  Totaal betaald Suriname terug 5.300.000 een goede investering.
  Hoefdraad je hoeft maar een bericht te plaatsen op Waterkant onder de naam: Ja ik wil lenen.
  Ik zal dan contact met je opnemen.


  Maak melding

 16. De Puinhopen Van 7 Jaar NDP (bende van ellende)

  Beste Surinamers

  Men Kan percies weten wanner deze meneer Hoefdraad wat gerookt heeft wat gedronken heeft of wat geslikt heeft.

  telkens wanner hij onzin loop te mokken is het weer raak hoor..dan ziet hij achter elke boom een engel… Zie maar


  Maak melding

 17. In Holland zeggen ze:
  Let op !! Lenen kost geld.

  De NDP-ers zien dit advies waarschijnlijk als een discriminerende en afgunstige uitspraak van een kolonist.


  Maak melding

 18. Werking van de omgekeerde pyramide, bovenaan het breedst daar Huizen de pleesident en hulp troepen, naar beneden toen het smalst, en dat ben ik, de enige die werkt jammer.
  Het bovenste kwart is stemvee van daar de over bezetting van ambtenaren, wat hebben jullie tegen ambtenaren ze doen toch niks?????


  Maak melding

 19. @Jojo, je schrijft::::::::Suriname kan haar verplichtingen ten aanzien van de financiers nog na komen maar niet ten aanzien van haar eigen bevolking.
  =Je hebt groot gelijk en dit zien velen niet in en maar roepen het volk het goed heeft.

  -Boefdraad, als mensen andere info ontvangen en jij en jou regering NIET transparant zijn, moet je ook niet vreemd opkijken dat anderen jou gaan bekritiseren.

  Stop nou ermee en geef duidelijk aan wat er aan de hand is. Vergeet die deal van IMF niet waar velen jou ook hebben bekritiseerd, dit terwijl jou schoonvader Bouterse halleluja schreeuwde dat het goed komt.
  Op een gegeven moment ben je de hele wereld afgereisd om geld te gaan lenen. Zie daar de bewijzen van 2016.

  Boefdraad::::NIETS IS GRATIS.


  Maak melding

 20. Eerst verzinnen, vervolgens geloven in eigen verzinsel en tenslotte doorverwezen aan bouta : “oh ja zeker er is een lichte groei in de economie ”
  Het oerdomme paarse electoraat geloof nog steeds dat braaksel nog kan veranderen in goud…ga zo door..


  Maak melding

 21. In Suriname en m.n. bij de aanhangers van VHP en NPS heerst er een zeer lage bereidwilligheid om belastingen te betalen. Voor hen is het een ere kwestie en een nationale sport om de belastingdienst te tillen.Er heerst een zeer lage belastingmoraal bij deze groepen. Het zijn egoïsten die continu streven naar het verwerven politieke en financiële macht?

  In feite hoeft de overheid geen leningen te sluiten omdat er genoeg geld valt binnen te halen bij particulieren. Het overheidsapparaat schiet tekort om deze inhaalslag efficiënt uit voeren omdat er veel tegenwerking is vanuit bepaalde machtsgroepen die verenigd zijn in de oppositie.


  Maak melding

 22. Ray, met name bij het managen van overheidsfinanciën gaat het specifiek om het maken van keuzes. In tijden van economische recessie wordt dit proces complexer omdat de overheidsinkomsten minder zijn terwijl er wel uitgaven zijn die niet abrupt afgebroken of stopgezet kunnen worden. Aan de zijlijn zijn er zoveel lieden die pretenderen deskundig te zijn terwijl zij er geen ei van zullen bakken.


  Maak melding

 23. Lenen kost geld…..

  De slechtste president van de Surinaamse Bank en de slechtste minister van Financieren in de geschiedenis van Suriname gelooft in zijn eigen braaksel.


  Maak melding

 24. @Robje-de-Desi-slaaf : Daarom heeft BOUTA zijn DESKUNDIGE neef tot directeur Belastingdienst benoemd ! Na drie weken blijkt hij alweer ontslagen !!!!

  Zie de BOEVERIJ/ROOF van Miljoenen bij de Belastingdienst, echter de Paarse bende heeft justitie/politie NOG STEEDS niet ingeschakeld ! Niemand is nog opgepakt, leerling Paarse propagandist, Robje !

  Kom met het in werking stellen van een Onafhankelijke FIOD in Sranan en wees 100 % transparant en zorg ervoor dat de Belastingwetten op ALLEN efficient/eerlijk worden toegepast !

  Regel daarbij direct dat er PERMANENTE SCREENING KOMT (door een ONAFHANKELIJK INSTITUUT) VAN ALLE HOGERE AMBTENAREN en van ALLE POLITICI, INCLUSIEF DE PRESIDENT !

  Robje, Paarse beschuldiger van ANDEREN, maak je vrij en start met zelfstandig denken ! U hallucineert !

  PS : Hoe staat het met de PAARSE ambassade-fraude in PARIJS ????

  En met de ZESHONDERD MILJOEN USD op de Zwitserse bankrekeningen, tnv. SURINAMERS ??? Daar valt ongetwijfeld Belastinggeld te halen, echter de PAARSE CLAN IS MUISSTIL !


  Maak melding

 25. Borfdraad de goochelaar heeft gesproken.
  Wie in hemelsnaam gelooft deze grote ndp pop nog!?
  @RobG
  Je kan nu ophouden kwaad goed te praten.Belachelijk van jou dat je het opneemt voor een groepje boeven en moordenaars.Doe je het voor een beloning?!


  Maak melding

 26. Die 600.000.000 usd, op diverse banken dat de schuld van de oppositie, en niet elke keer Robje de schuld geven, hij kan het helpen dat zijn baasje veel zak geld nodig heeft


  Maak melding

 27. Als in 2020 een regering komt van nieuwe front of dergelijke een ding moet ze zeker doen alle gestolen geld terug halen en illegaal verkregen van rijkdom verbeurdverklaren met 100% boete bovenop.


  Maak melding

 28. Robg@
  En bij welk bedrag gaat de belasting management 600.000.000 miljoen, maar ja het geld staat op buitenlandse banken. Jammer.
  Wat is er complex aan belasting innen, alles staat geregistreerd, aanslag sturen en innen maar, net zo simpel als in Nederland, corruptie uitbannen en vang je vanzelf alle aanslagen toch, omzet + export – kosten =winst


  Maak melding

 29. De centrale bank is verworden tot een organisatie van pyramide spel. Binnenkort gaat het instorten.
  geld van suri is niet veilig. Bouta en boefdraad wil de buitenlandse valuta afromen/stelen van de suri’s en ook van de kapitaalbezitters.

  valuta op de rekeningen op de banken in suri is absoluut onveilig. Boefdraad wil ze in 1 keer afpakken.
  vandaar de fusie landbouwbank en vcb en straks met de spaarbank.

  alleen maar maffia’s de ndp-ers. Ik heb zelf veel gestolen toen ik minister was van OW. De asfaltplan stond op mijn naam


  Maak melding

 30. @Haco
  Wie moet het werk gaan doen in de landbouw moet gaan doen? Polen of Roemene zeker.

  Er zijn maar een handje vol Surinamers die boer zouden willen zijn.


  Maak melding

 31. Het is absoluut geen schande dat Suriname medicijnen heeft geleend bij buurland Guyana, want ook andere landen lenen medicijnen bij Suriname, zegt minister Patrick Pengel van Volksgezindheid.

  Wat is dan wel een schande? Mi no sabi ma mi sabi dat mi skeer.
  Dus alles mag toch.
  Ooit zei de president:
  We hoeven geen doperwten want we hebben kousenband.
  We hoeven geen paracetamol want we hebben oso dresi
  We hoeven geen geld want wij hebben vrienden Holland hou je geld en ontwikkelingshulp


  Maak melding

 32. BadSanta@
  er zal toch een tijd komen dat nje geen keus hebt batsanta,
  laat ze er maar aan wennen dat ze de handen in de grond moeten steken,wil je je luxe permiteren zal je moeten werken.
  ze moeten in sur belasting heffen op hangmatten


  Maak melding

 33. @RobG, de helft van de particulieren bedrijven zijn al failliet gegaan door Bouterse, omdat de schulden tot heden niet betaald zijn.

  Vergeet ook niet dat er nog zaken lopen bij de Rechter voor werkzaamheden die particulieren bedrijven hebben verricht voor de overheid.

  Hoezo valt er genoeg geld binnen te halen bij particulieren?????


  Maak melding

 34. Als Bouterse niet weet kan hij bij Mudie Indiase president vragen hoe er moet.. simpel.. een inspecteur verdient 13000 rupies per maand.hij had 30 miljoen op zijn rekening staan hij moet even uitleggen hoe is hij aan dat bedrag gekomen zo niet alles gaat naar de staatbank..zo simpel is het!!


  Maak melding

 35. -Men klaagt over Jogi van de VHP, maar lees een stukje tekst wat de econoom Zunder te vertellen heeft.

  Bouterse zijn preek in de DNA, maar geen bewijzen!!!!!!!

  =Terwijl de internationale organisatie United Nations Economic Commission for Latin America and the Caribbean (ECLAC), Suriname in de top drie landen heeft geplaatst waar het economisch gezien slecht gaat (inkrimping van 0,2%), heeft president Desiré Bouterse gisteren in het parlement een bescheiden groei van 0,9% geprojecteerd dit jaar.
  Hij praat over “een keerpunt in de economie”. In dit kader heeft de president cijfers gepresenteerd over de positieve verbetering van de inflatie, de afname van het begrotingstekort en onze deviezencapaciteit.
  Armand Zunder, econoom, gevraagd naar een reactie, geeft aan dat de president niet alleen cijfers moet presenteren, maar ook zijn bronnen bekend moet maken.


  Maak melding

 36. De NDP verkoopt leugens.
  Maar een contract is bindenden.
  Dus wie gaat uiteindelijk de rekening betalen ?
  Niet Hoefdraad noch Bouta ..
  maar wie dan wel ..


  Maak melding

 37. Er zijn veel farao Bouta aanhangers die een hollandse uitkering krijgen. Ze hebben allemaal een grote mond over belasting betalen. WAAROM komen zij niet terug naar Sur om hier de Belastingkas te spekken?! DAT IS PAS VADERLANDSLIEFDE!

  Boefdraad met terug naar de lagere avondschool om opnieuw te leren rekenen!!


  Maak melding

 38. @alle KUMA lovers maar in het bijzonder RobG,

  Het is publieksgeheim dat Ramon Abrahams eigenaar is van een aantal helikopters: Kun je je deskundig licht hierover laten schijnen???


  Maak melding

 39. Hallo stelletje runderen,
  Niemand in Nederland zal onze schulden betalen net zoals ze niet terug betalen wat ze in Suriname hebben gestolen en niet hebben betaald. Het is daarom rund dat Suriname geen fiod heeft. Verder is het zo dat wij die vhp bedrijven die ogenschijnlijk over de kop gaan niet betreuren omdat ze toch zijn ontstaan uit gestolen geld van de Surinaamse overheid. Eerlijk duurt Nog altijd het langst. Als we even de achterstallige royalties van bruijnzeel marienburg Billiton wageningen en alle plantages en de rents daarover innen Dan kunnen we Nog 100 jaren probleemloos leven hier in Suriname en kunnen Jullie daar blijven profiteren van tegoeden vanwege Jullie afkomst. Dwz als jullie het rund zijn afleggen en je toelegt op je rechten.
  Maar omdat wij weten uit wat voor nephout jullie eigenaren zijn gesneden focussen wij ons op Andere inkomens bronnen.
  Maar, let op! Wat in het vat zit verzuurd niet, payback time is coming?!
  Tot die tijd is het geboden dat jullie runderen in het koude weiland zich onthouden van ezelachtig gedoe en een manier zoeken op het koude weiland waar jullie vertoeven, zo comfortable mogelijk te grazen en niet moeten proberen om het gras in prettige en zonnige oorden te misgunnen aan de dieren die wij hier houden. Want aan de mensen hier kunnen jullie niet komen , maar ook van onze runderen Moeten jullie afblijven. Wij weten immers dat jullie melk nimmer hier gedronken is. Wij laten jullie daarom ook het wilhelmus zingen omdat Julie van duitsen bloede zijn en niet van het Surinaamse dus duitse bekken dicht en grazen.
  Mvg
  Boy

  PS
  Julie hebben ook n goslar hier achtergelaten.
  In onze mooie Suriname rivier


  Maak melding

 40. Ray,jij en al die anderen verkopen goedkope roddel aan een ieder die het maar horen wil. Maar ik ben niet jullie klant. Een klant van jullie zal ik ook niet worden. Als de politieke partijen van jou voorkeur het zo goed hadden gedaan was er nooit een NDP regering gekozen. Zo zie je maar weer dat er wel behoefte is aan een NDP in Suriname.

  Ira, in tijden van economische recessie gaan heel veel bedrijven failliet in landen waar er een crisis heerst. Na de economische crisis van 2008 gingen tienduizenden bedrijven in Nederland failliet. Dus datgene wat zich nu in Suriname op economisch gebied voltrekt is niet uniek in de wereld. Het hoort bij het economisch gebeuren. Dat bedrijven failliet gaan behoort tot de ondernemersrisico’s. Dit geldt ook voor ondernemers in Suriname.

  Ik blijf ook bij mijn standpunt dat de overheid via belastingheffingen veel meer geld kan incasseren bij de belastingplichtigen. Kijk maar naar het energieverbruik in Suriname, het autobezit en de verkoop van autobrandstoffen. Dit komt aardig overeen met het verbruik van mensen met een hoge levensstandaard. Of is het allemaal nep wat de mensen in Suriname etiketteren ? Wie wil men bedonderen?


  Maak melding

 41. @RobG,

  Wat is volgens jou de rede geweest voor de veroordeelde Drugscrimineel om zijn beste maat Ramon te ontslaan als mini-ster van OW.

  Dat Ramon eigenaar is van enkele heli’s is geen roddel. In DNA wordt openlijk over gesproken.


  Maak melding

 42. Boefie heeft samen met de massamoordenaar bouterse su
  Suriname naar de afgrond gebracht!
  Heel triest!
  Die mister dubai probeert het nog goed te praten volgens hem is er geen pinarie in su. Deze aap hoort in dierentuin thuis!
  Deze hele ndp bende verdient de doodstraf want ze hebben het su volk zwaar misleid en voor de gek gehouden!
  Bouta ongeschoolde rat een ezel stoot zich niet 2 keer tegen dezelfde steen ookal ga je lullen aan de wetten ma vergeet niet gods molen maalt langzaam maar zeker!


  Maak melding

 43. Als bouta weer de verkiezingen wint verkoop ik me huis
  En vlucht ik voorgoed naar tatta!
  Ma wat verwacht je van een militair?
  Die man is ongeschoold geen universitair niveau!
  Net die maduro die is buschauffeur geweest!
  Deze gasten moet me opruimen want zelf kunnen ze een land niet besturen en heerst er pinarie op hoog niveau!


  Maak melding

 44. @ RobG
  Als jou stelling is dat de aanhang van de vhp en nps geen belasting willen betalen en als ze zouden betalen had de overheid geen financiële problemen.
  Als we in acht nemen dat de meerderheid op ndp heeft gestemd, dan wil dat zeggen dat de ndp uitsluitend uit armoedzaaiers bestaat. Heb je ooit een land op deze wereld gevonden waarbij de leider van armoedzaaiers ontwikkeling heeft kunnen brengen???


  Maak melding

 45. Boy, niet lullen anders stoppen wij ogenblikkelijk met onze geld- en dozen/zendingen/overmakingen. Vergeet een ding niet en dat is: zij die het geld hebben (en dta zijn wij) zijn de sterkste partij. ik heb nog geen oproep gedaan aan de diaspora, maar wij zijn in staat om een politieke verschuiving in Suriname te bewerkstelligen. Mijn oproep komt nog.


  Maak melding

 46. He Briljantje. Geen rekenfout gemaakt? Ik heb jouw cijfers gecontroleerd en kom tot de volgende slotsom. 5 miljoen , af te lossen in 5 jaar tegen 10%.
  Jaar 1 rente 10% van 5 miljoen is 500.000
  jaar 2 rente 10% van 4 miljoen is 400.000
  Jaar 3 rente 10% van 3 miljoen is 300.000
  jaar 4 rente 10% van 2 miljoen is 200.000
  jaar 5 rente 10% van 1 miljoen is 100.000
  we kunnen nog van mening verschillen over gemiddeld kapitaal, post- en pre numerando rentebetalingen, maar Su moet terugbetalen totaal 6.5 miljoen en geen 5.3 miljoen.,
  Sorry voor mijn afwijking in rekenen.


  Maak melding

 47. Boy@
  Kan jij uit leggen wat die Hollanders hebben gestolen, en we praten even niet over de miljarden die die Hollanders in Suriname hebben gespot, ik ben benieuwd.
  Jongetje doe je best


  Maak melding

 48. quote RobG: “In Suriname en m.n. bij de aanhangers van VHP en NPS heerst er een zeer lage bereidwilligheid om belastingen te betalen. Voor hen is het een ere kwestie en een nationale sport om de belastingdienst te tillen.Er heerst een zeer lage belastingmoraal bij deze groepen. Het zijn egoïsten die continu streven naar het verwerven politieke en financiële macht?”

  Kun je het bovenstaande met keiharde feiten/bewijzen onderbouwen?
  Waar je anderen beticht van beschuldigen, doe jij precies hetzelfde.


  Maak melding

 49. Jiyani.
  Een duidelijk voorbeeld is de onroerendgoed belasting. Onroerende goederen zijn o.a. grond, gebouwen,enz. De VHP heeft altijd tegengewerkt dat deze goederen conform de regels van rechtvaardigheid werden belast. De NPS heeft geen keus omdat deze partij een samenwerkingsverband heeft met haar partner VHP. Als de NPS de wet in haar omvang liet implementeren betekende dit een verraad aan de NPS. Deze beide partijen vormen een monsterverbond omdat zij elkaar nodig hebben. Over corruptie gesproken……..?


  Maak melding

 50. @ RobG,

  Staat alles wat jij typt ook ergens vast.
  Ik zou je misschien willen geloven, maar je bent zo rap met de VHP en Santokhi alles in de schoenen te schuiven, dat ik je niet kan geloven.

  Jij doet voorkomen alsof de VHP maar vooral Santokhi nooit iets goed hebben gedaan voor Suriname.

  Ik kan je wel vertellen dat het noch door de VHP noch door de NPS komt dat het merendeel van de Sur. bevolking het weer slecht heeft.


  Maak melding

 51. @Robje-G-Desi-huisslaaf : u babbelt WEER over andere politieke partijen, PAARS is ZEVEN jaar aan de macht ! Waar blijft de FIOD ???

  Waar blijft de Permanente Screening van hogere ambtenaren, politici en van de president ???????

  Waar blijft een overzicht van uw Paarse leiders van hun inkomsten over de afgelopen VEERTIG JAAR, de door hen afgedragen Belastingen in die periode en een overzicht van al hun bezittingen OP DIT MOMENT !

  Dan kunnen wij babbelen over CORRUPTIE, BELASTNG-ONTWIJKING (Belastingfraude), NAHEFFINGS-AANSLAGEN EN BOETES !

  PS : PAARS is niet eens in staat zelfs de reguliere loon-en inkomstenbelasting te heffen en te innen. Onlangs zijn MILJOENEN GESTOLEN/VERDUISTERD door de Paarse belastingambtenaren ! Echter tot en met VANDAAG weigeren uw Paarse leidertjes Gilmore en Desi aangifte van deze mega-fraude te doen bij Justitie en Politie !

  ALLE Srananmans weten WAAROM uw leidertjes zo naief handelen in deze case, zij hebben BOTER OP HUN HOOFD !!!!

  PS : Desi waarschuwt TRUMP om niet in te grijpen in VENEZUELA ! NEEN, NIET UIT VREES !!
  Desi gaat namelijk de tientallen MOORDEN op het Volk aldaar, eigenhandig STOPPEN !!

  De Paarse oorlog tegen de USA nadat DINO was “GEKIDNAPT”, is ook nooit van de grond gekomen.
  Sranan had te weinig oorlogsschepen en gevechts- vliegtuigen !!


  Maak melding

 52. Boefdraad zou zich juist zorgen moeten maken. Blijkbaar hebben buitenlandse instellingen door dat Suriname op zwart zaad zit en bieden ze wurgleningen aan!


  Maak melding

 53. @RobG, je schrijft::::::in tijden van economische recessie gaan heel veel bedrijven failliet in landen waar er een crisis heerst. Na de economische crisis van 2008 gingen tienduizenden bedrijven in Nederland failliet. Dus datgene wat zich nu in Suriname op economisch gebied voltrekt is niet uniek in de wereld.

  Je hebt groot gelijk, maar laten wij eerlijk tegen elkaar zijn om toe te geven dat er wel een puinhoop is gemaakt onder deze regering. Er is geen transparantie en velen om Bouterse heen worden alleen maar rijker, dit terwijl het arme volk moet inleveren.

  In Nederland is het beleid vergeleken met Suriname toch veel overzichtelijker??.
  Ondanks de bezuinigingen is er een goed sociaal opvang waardoor de economie nu weer aantrekt.
  Nu al is er een te kort aan arbeidskrachten in verschillende branches.

  Als het goed is kun je Mark Rutte vaker in de tweede kamer vinden om vragen te beantwoorden, maar dit kun je niet van Bouterse zeggen, waardoor mensen gefrustreerd raken, omdat zij geen antwoord krijgen hoe de stand van zaken zijn.


  Maak melding

 54. Jiyani, Robg, haalt steeds de VHP, het Front etc. (is toch al meer dan 7 jaar terug) om de miskleunen en het wanbeleid van deze regering te verdoezelen, een soort bliksemafleider dus, hij wil of kan niet de realiteit onder ogen zien, is natuurlijk ook moeilijk als je hersens door het paarse virus aangetast zijn en daardoor blikveld vernauwing opgelopen hebt, toch wel ergens een triest figuur dus


  Maak melding

 55. Als de vhp en de nps het “vernieuwen” van het belasting systeem tegen werken.(..of niet meewerken)druk ze het belang door hun strot.Laat Bouterse(gezag) in de krant aantonen aan deze graaiers hoeveel hij allemaal niet betaald aan onroerend goed belasting voor zijn bezittingen.Meneer RobG (emeen) ik denk dat ze zich zullen bezinnen en meewerken.De volkspresident geeft altijd het goede voorbeeld…Surinamers gewoon volgen.


  Maak melding

 56. Ik kan mij nog herinneren dat Bouterse paar jaar geelden Nederland ontwikkelingshulp wilde geven toe er daar een ernstige crisis was…..

  Nederland is uit de crisis gekomen door extra te bezuinigen en en iets harder te werken.

  Bouterse denkt Suriname uit de crisis te halen door extra te lenen en extra geld uit te geven aan een bodemloze put door 60.000 (spook) ambtenaren een cadeautje van 500 srd te geven….

  Bouterse stort Suriname voor 3 generaties in de torenhoge schulden.


  Maak melding

 57. @ RobG

  U blijft maar wijzen naar politieke partijen die al 7 jaar niet meer aan de macht zijn.
  Wat heeft de NDP gedaan om al deze problemen te herstellen of te verbeteren.

  De corrupte VHPers die opgesloten zouden worden zijn niet gevonden en zijn niet aansprakelijk gesteld voor de rampspoed die zij volgens u gebracht hebben.

  De honderden miljoenen die extra binnen gekomen zijn ten opzichte van de periode Vennetiaan is niets van teruggevonden in het land.
  De overheid is enorm gegroeid en nog is er geen realisatie capaciteit.

  Nu krijgt het land beschouwingen over de onvangen hulp zonder te vertellen dat:

  1 >>> een forsdeel van die middelen al voor 1975 besteed waren en het kwijtschelden van schulden betrof.
  2 >>> een forsdeel pariteitsmiddelen waren die Suriname zelf moest inbrengen:
  3 >>> een heel forsdeel met het staken van het West Suriname project, dat men nu weer licht wil inblazen, vernietigd is door een Bouterse regime.
  4 >>> de Bouterse regime’s ongeveer 30% van die middelen als noodhulp of in projecten onder Wijdenbosch ontvangen hebben zonder enig resultaat.

  Beste RobG Hoefdraad heeft de bron ” een belaste relatie” gebruikt waardoor ik toch mag denken dat hij dat rapport betrouwbaar vindt.

  5 >>> De laatste middelen hebben Vene II & III gebruikt om het diepe dal na Wijdenbosch te overleven en weer aan opbouw te gaan denken. Het was echter slechts een marginaal deel van de begrotingen van Vene II en III

  Nu hoor je de president klagen over dat er geen vervangend e gelden waren.
  Beste RobG IAM Gold bracht in 2008 ongeveer $ 50.000.000 op voor Suriname en in 2011 bijna $ 200.000.000 het verschil is heel wat meer dan de Euro 30.000.000 tot 40.000.000 die weg vielen vanuit de hulp gelden.
  Ook Staatsolie draaide toen als cashcow voor de grijpgrage handen van de regering als een tierelier. en stortte honderden miljoenen meer in de staatskas dan gepland.

  Het zijn niet de mensen die kans zien de belasting te ontgaan . Het is de regering Bouterse die dat laat gebeuren en het is ook de regering Bouterse die ongeveer $ 40.000.000 uit het dijkenproject misbruikt heeft voor eigen op pimp projecten en dat nu later moet lenen. Het is ook de regering Bouterse die onder gepresteerd heeft op beleid en desalniettemin alle extra inkomsten heeft laten verdwijnen zonder resultaten.

  Het is de regering Bouterse die nu al jaren bezig is Dalian IV opgang te brengen of een ziekenhuis in Wanica te plannen en helemaal niets voor elkaar gekregen hebben op eigen kracht.


  Maak melding

 58. Robg@
  De belasting moraal bij je paarse vrienden en groot grond bezitters is ook niet te prijzen, privé bossen en goud mijnen, Rob waar heb je het over, je maakt je zelf belachelijk, masoschist, je begint het steeds lekkerder te vinden, leuk z’n discussie die nergens op uit komt, vraag weder vraag daar ben je goed in. Plakken en knippen


  Maak melding

 59. Jiyani, jij beweerd dat velen zich verrijken terwijl er geen harde bewijzen zijn aan te dragen.Het papier is gewillig. Achter de schermen speelt zich een koehandel af dat het licht niet mag zien. Maar ingewijden in de Surinaamse politiek weten waarover het gaat. Ik heb geen loze beschuldigingen geuit. Dit in tegenstelling tot datgene wat vaker voorkomt onder Surinamers. Zij zijn snel geneigd om bij het minste of geringste anderen te beschuldigen van corruptie. Dit verschijnsel is bij jou vast niet bekend.Wel frappant dat jullie politici van VHP en NPS bijna de heiligheid van God willen toedichten.

  Jojo, u somt grote bedragen op die in werkelijkheid niet waren. Reeds in 2010 maakte de nieuwe regering Bouterse bekend dat zij een bijna lege staatskas hadden overgenomen. In 2011 werd de stand van zaken m.b.t.de staatsfinanciën helderder. De staatskas was bijna leeg en de inkomsten van de overheid bestonden voor een groot deel uit de baten verkregen uit de goud-en oliewinning. Dat er 40 miljoen uit het dijkenproject zou zijn aangwend voor andere doeleinden geeft des te meer aan dat de staatskas bijna leeg was toen deze regering het bestuur overnam.

  Johan, jij hebt een primitieve kijk op de Surinaamse politiek en op de economische processen in Suriname.


  Maak melding

 60. @ RobG,

  Typisch van jou dat je mag schrijven over de VHP en de NPS wat jij wilt, maar als anderen dat ook doen over de NDP dan zijn de rapen gaar.

  Zoals ik al vaak heb gemeld en dat doe ik nu weer zijn de meeste Surinaamse politici hebzuchtig en belust op macht.
  Je kunt de politici die deze eigenschappen niet bezitten op 1 hand tellen en dat zijn er dus bitter weinig.

  Met Surinaamse politici bedoel ik dus alle politici van alle partijen. Ik plaats niemand in een hokje.

  Tijdens Bouterse I is er met veel geld geknoeid en dat gaat ook door tijdens Bouterse II.
  De politici die nu al 7 jaar het land regeren zijn allemaal mensen met te grote gaten in hun handen.

  Venetiaan heeft ook niet altijd keurig gehandeld, maar deze man wist wel dat er niet met geld over de balk gesmeten moest worden.


  Maak melding

 61. Jiyani, dat er geld wordt verkwanseld door het overheidsapparaat is een wereldwijd fenomeen. Dit verschijnsel komt niet alleen voor in Suriname. Kijk maar naar de centrale en lokale overheden in bijvoorbeeld Nederland. Miljarden euroś gaan verloren aan mislukte projecten. Wat dacht je van de miljarden die verloren gingen bij mislukte ICT projecten bij o.a. de politie en het ambtenaren project.

  Men zegt ook dat politici niet zijn te vertrouwen. Dat geldt niet voor iedere politicus. Een politicus als Soemohardjo zou ik voor geen cent vertrouwen. Hij waait met alle winden mee zolang zijn eigen belang door anderen goed wordt beloond. Onder de anti politicus Venetiaan heeft het land ook niet veel vooruitgang geboekt. Het zou Venetiaan sieren als hij zich met zijn vakgebied aan de gang ging. Een anti politicus als Venetiaan is zeer behouden.


  Maak melding

 62. Ik snap niet dat iemand hier nog de moeite neemt om met RobG in een discussie te gaan.

  Deze Paarse Propagandist zit zo ver in het achterwerk van Bouterse dat hij er nooit meer uit kan.


  Maak melding

 63. @h; RobG probeert zijn best te doen en beschrijft voortdurend hoe ver hij geraakt is van de harde realiteit van alle dag in Su. RobG heeft een labtop van zijn “baas” zit op brokobana en verkondigd paarse shit.


  Maak melding

 64. @ RobG

  “Onder de anti politicus Venetiaan heeft het land ook niet veel vooruitgang geboekt.”

  1>>> Superinflatie omgedraaid met een waarde vermeerdering van de munt met 25%.
  2>>> De kurk onder de Bouterse economie IAM Gold en Staatsolie vorm gegeven resp. behouden.
  3 >>> De Wijdenbosch Schulden afbetaald incl. steekpenningen.
  4 >>> De economie van $ 1.500.000.000 in 2000 laten groeien naar 4.700.000.000 waar Bouterse kans gezien heeft meer terug te vallen naar ongeveer $ 3.000.000.000/jaar.
  5 >>> Kredietcrisis van 2007 en 2008 netjes opgevangen met een klein dipje.
  6 >>> Deviezen voorraad opgebouwd.
  7 >>> De wisselkoers op niveau gehouden.
  8 >>> De laatste verdragsmiddelen (ongeveer Euro 400.000.000 over 10 jaar) goed aangewend (dijken/ pengel international/ asfalt.
  9 >>> Budget discipline en laag overheidsbudget incl. subsidies.
  10 >>> Waternoodsramp binnenland op gevangen.
  11 >>> Gemalen gebouwd/
  12 >>> Geen beloften gedaan die niet nagekomen kunnen worden.
  13 >>> Ministers veroordeeld voor onhoorbaar gedrag.

  Beste RobG het is beter wat minder politiek charismatisch te zijn en president voor het volk dan en clown die claimt volkspresident te zijn omdat hij grappig denkt te zijn op het podium.

  Nu doen Bouterse en Hoefdraad met leugenachtige analyses zielig.

  1 >>> Het aanbod om gratis Afobakka over te nemen bleek onzin.
  2 >>> De NDP blijkt zelf tegen de Biliton MOU gestemd te hebben.
  3 >>> Ook de analyse van Hoefdraad de Verdragsmiddelen blijkt als men “Een belaste Relatie” leest ronduit belachelijk te zijn en tendentieus. Zo rekent meen in 75 weg gescholden schulden voor het gemak mee, vermeld men niet dat meer dan dfl 500.000.000 door Bouterse vernietigd is en dat Bouterse regimes ruim dfl 950.000.000 aan hulp ontvangen hebben en men telt eigen pariteitsmiddelen ook bij als GIFT. Beste RobG u kunt waarschijnlijk begrijpend lezen. Ik hoop dan ook dat het rapport “Een belaste Relatie” gaat lezen met een openmind.


  Maak melding

 65. @ H

  Je gaat niet in discussie met RobG maar met zijn bazen en de NDPers die op enig moment de realiteit onder ogen moeten gaan zien.
  De realiteit is dat de Limbo en van der San propaganda niet waar zijn en makkelijk weer legt kunnen worden.


  Maak melding

 66. @RobG,
  Johan jij hebt een primitieve kijk op de Surinaamse politiek en economische processen in Suriname

  Eindelijk moet ik je gelijk geven, het moet nl. ook niet zo moeilijk zijn een land met minder inwoners dan een grotere stand in Nl te besturen, tenzij je de boel wilt beflikkeren, zoals jouw baasje en zijn consorten constant aan het doen zijn en jij allerlei moeilijke schriftelijke capriolen uit moet halen om over hun handelswijzes een flink rookgordijn probeert te leggen, alleen jij bent met al je geveinsde intelligentie wel zo naief om te denken dat dat niet doorzien word, net zo als het laakbare gedrag van DDB en zijn gevolg,
  RobG, je bent een paarse idioot wat dat betreft


  Maak melding

 67. Jojo, gij vergeet dat ik economisch ben geschoold en dat ik wel degelijk op de hoogte ben van de factoren die inherent zijn aan het ontstaan van hoge inflaties. Zodra een land dat economisch afhankelijk is van de export van een beperkt aantal producten, op economisch gebied wordt geboycot of de export van die producten voor lange tijd stagneert, ontstaan er ingrijpende problemen.Right……………..?

  Een andere negatieve bijkomstigheid voor die landen is de grote afhankelijkheid van importen voor de voedselvoorziening,enz.enz. Met het bovenstaande zijn alle ingrediënten aanwezig voor het ontstaan van hoge inflaties als de inkomsten voor een deel weg of helemaal komen te vallen. In dergelijke landen kan men het een tijdje volhouden maar als de reserves opraken is het hek van de dam. Met deze eenvoudige beschrijving geef ik aanhield bijvoorbeeld de problemen in Suriname, toen en nu, zijn ontstaan. Het bovenstaande zou ik ook in wiskundige modellen kunnen uiteenzetten, maar dit zou niet meer te behappen zijn voor Srafu, Henk Molenaar, Touwtjie, de simpele geest Haco, Johan en vele anderen.


  Maak melding

 68. @Robje-de-huisslaaf van Desi : U JOKT weer, nu over de VERDAMPTE reserves en gedrukte ongedekte Srd-bankbiljetten !

  Volgens u had regering Bouta geen tegoeden/reserves aangetroffen bij overname van de macht, een grote ONwaarheid !

  Zie maar wat Gilmore Hoeffie, de gelddrukker, zegt in het parlement, artikel in de Ware Tijd van 20 juli 2016 :

  “dat door sterk gestegen overheidsuitgaven de Surinaamse deviezenvoorraad vanaf 2012 is verdampt” !!!!!

  Al onze deviezen, reserves en de goudvoorraad zijn VERDAMPT door wanbeleid van de Paarse betweters !

  PS : Robje, kom aub voortaan met cijfermatige onderbouwing van uw beweringen (met bronvermelding) !

  Vraag uw slavenleider andere argumenten en feiten, het Volk trapt niet meer in Paarse sprookjes en heeft de Paarse leugens door !


  Maak melding

 69. @ RobG

  “Jojo, u somt grote bedragen op die in werkelijkheid niet waren. Reeds in 2010 maakte de nieuwe regering Bouterse bekend dat zij een bijna lege staatskas hadden overgenomen. In 2011 werd de stand van zaken m.b.t.de staatsfinanciën helderder. ”

  Weer zit u er enorm naast.
  Allereerst blameert u Hoefdraad en de regering die het rapport “Een belaste relatie” aanvoeren als bewijs en dus onderschrijven dat het geld er wel was en dat er ook ruim dfl . 900.000.000 naar Bouterse regimes gegaan is (dfl. 150.000.000/ jaar en dus aanzienlijk meer dan de regeringen Venetiaan).

  Natuurlijk vond Bouterse dat de schatkist leeg was want als de verdiencapaciteit van de regering ongeveer SRD 3.000.000.000 IS en je gaat bij je eerste begroting proberen SRD 6.000.000.000 uit te geven dan is de Schatkist snel leeg. Niet omdat hij leeg achter gelaten is maar omdat men zonder goed naar de inkomsten kant te kijken plannen is gaan maken.
  Toen de ministers Bhoedoe en Wijnerman schrokken van het uitgeef gedrag werden ze snel weg gezet.

  “Jojo, gij vergeet dat ik economisch ben geschoold en dat ik wel degelijk op de hoogte ben van de factoren die inherent zijn aan het ontstaan van hoge inflaties.”

  Natuurlijk vergeet ik niet dat u claimt ooit economie gestudeerd te hebben. U zult de theorie en de modellen best kennen echter het gaat er niet om wat u geleerd heeft maar wat u er mee doet.

  De reële economie (de straat) in ontwikkelende landen werkt niet volgens uw theorie maar die van de Hossel praktijkacademie.

  De mensen die onder Prof. Vermeend (BMC) de Surinaamse belastingen in 2012 moesten reorganiseren hebben mij duidelijk gemaakt waarom het project gestaakt is. Dat heeft meer met een Hossel regering te maken dan met gezond economisch beheer volgens de een of andere Theorie.

  U stelt economisch geschoold te zijn, zo ook de Vereniging van Economisten Suriname die aan de alarmbel trekken en door de voormalige Chef Bezemkast Hoefdraad af geserveerd worden.
  De arme man (Hoefdraad) goochelt met spreadsheets die geheel los staan van de realiteit.
  Het laatste zult u zien door het vooruitschuiven van de cijfers omtrent het BNP van 2016 want zodra die er zijn dan valt alles in duigen want dan blijkt dat Hoefdraad met valse cijfers werkt en niet meer is dan een FRAUDEUR.
  Eind 2017 of begin 2018 gaan overal terwereld de deuren dicht voor Hoefdraad tenzij hij Suriname helemaal weg kan tekenen. Net zoals Wijdenbosch de Bauxiet inkomsten als borg stelde voor zijn bruggen. Dat is politiek van na mij de zondvloed

  De oppositie maakt adequaat duidelijk dat zij die handelingen als onrechtmatig zal verklaren.

  Zie aub de explosie van rente en aflossing op de begroting.
  Die is voor 2017 al 60% van de totale begroting van Venetiaan.


  Maak melding

 70. Robg@
  Robg bestaat alleen op papier, er is geen mens op de wereld die het fijn vindt om steeds en continu gecorrigeerd te worden.
  De persoon Robg bestaat niet, jammer gij moet stoppen met snuiven want jij gebruikt weer het woordje gij.


  Maak melding

 71. Ready to be the honest person You are looking for funding to revive your activities either for the realization of a project or for you buy an apartment but alas here is that the bank asks you to conditions which you are unable to without bothered, I am particular that provides loans has all people able to comply with its lender, the rate of interest is 2% per year. Box you need money for other reasons; do not hesitate please contact me by email or our number (+31202416867) (charlespower713@charter.net)

  Klaar om de eerlijke persoon zoekt financiering om te doen herleven van uw activiteiten voor de realisatie van een project of voor u een appartement koopt maar helaas hier dat is de bank vraagt u aan de voorwaarden die u niet kunnen zonder moeite , Ik ben bijzonder waarmee leningen heeft alle mensen in staat om te voldoen aan haar geldschieter, de rente is 2% per jaar. Vak je geld nodig om andere redenen; Aarzel niet Neem contact met mij op via e-mail of ons nummer (+31202416867) (charlespower713@charter.net)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.