donderdag, februari 29, 2024
HomeNieuws uit SurinameAdviseur Surinaamse president: Van der San in de war

Adviseur Surinaamse president: Van der San in de war

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 8 jun – De als minister van Justitie & Politie ontslagen Eugène van der San is waarschijnlijk ‘in de war’. Dit zegt Melvin Linscheer, veiligheidsadviseur van de president en voormalig directeur van het Bureau Nationale Veiligheid. Van der San heeft feiten door elkjaar eghaald tijdens zijn verkeerd afgelopen persconferentie. Van extra financiering voor anti-misdaadcampagnes is geen sprake. En van het ‘lekken van informatie’ evenmin.

Het laatste zou Linscheer doen in zijn contact met oppositieleider Chandrikapersad Santokhi (VHP). “Santokhi en ik hebben jarenlang internationaal geopereerd Ik heb contact met politici van alle politieke partijen. Mijn deur staat open voor iedereen, de ene keer heb ik een vraag, de andere keer hebben zij dat”, zei Linscheer tijdens een eigen persconferentie. Dat Van der San hem beticht van het lekken van informatie, blijft niet blauwblauw.

De ex-minister krijgt mogelijk een kort geding aan zijn broek. Van der San vindt dat Santokhi hem het werken haast onmogelijk heeft gemaakt. Dat kon hij omdat hij goed geïnformeerd was. Ook werd de misdaadbestrijdingscampagne Octopus uitgevoerd achter zijn rug om. Er was zelfs driekwart miljoen dollar vrijgemaakt om de campagne te financieren. Linscheer zegt dat het geld niet voor de campagne was, maar om materieel voor de politie te kopen.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES