zondag, maart 3, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijSurinaamse beweging Wij zijn Moe parkeert straatprotest

Surinaamse beweging Wij zijn Moe parkeert straatprotest

-

De Nationale Carrierebeurs

PARAMARIBO, 7 jun – Protestbeweging Wij zijn Moe houdt het even voor gezien wat betreft het protesteren op straat. Dit zegt Bryan Boerleider, één van de leiders van de beweging. Het betekent vooral niet dat de regering nu op beide oren kan gaan slapen. Het voorlopig stopzetten van de straatacties is een strategische stap. Er is lang over nagedacht en gekozen is voor een andere aanpak. Het is alles behalve een stilstand.

Integendeel, de komende tijd zal keihard worden gewerkt. De lessen van de afgelopen straatacties worden meegenomen. Een van de belangrijkste conclusies is dat gesleuteld moet worden aan het bewustzijn van burgers. “We denken ervover na hoe de mensen kritischer kunnen maken om bijvoorbeeld bewust te stemmen bij de komende verkiezingen”, zegt Boerleider tegenover de Ware Tijd. Een strategie dus voor de ietwat langere termijn.

Wij zijn Moe en paraplubeweging, het Burgercollectief, denken al verder dan vandaag. Het straatprotest heeft voordelen, maar het gaat om meer dan dat. “’Weg met Bouterse’ is ook niet het hoofddoel. We denken verder dan dat en willen alternatieven bedenken om mensen bewust te maken. We zijn bezig de zaak structuur te geven”, aldus Boerleider. Vooral jongeren vormen het mikpunt van het bewustmakingswerk de komende tijd.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

46 REACTIES
 1. Goed zo,kom met een nieuwe strategie.
  Gun bouta geen goede nachtrust. Laat hem weten dat jullie nog niet klaar zijn.Aangezien jullie namens het volk vechten gun ik jullie een korte pauze,Gebruik deze nuttig en kom op met nieuwe, frisse en vooral effectieve ideeen.
  Jullie actie laat de wereld zien dat niks goed is in Suriname en daarom dat jullie aanwezigheid bouta de lijder tot wanhoop drijft.Mijn ondersteuning hebben jullie altijd.


  Maak melding
 2. Natuurlijk verwachten we niet van de bevolking dat zij Hofwijks in zijn streven gaan ondersteunen nee die zijn er alleen maar om commentaren te leveren! Hofwijks ga zo door.Op anderen wachten heeft geen zin,jij alleen maakt bouta zenuwachtig genoeg. Bouta is niet bang voor de rest van de bevolking,hij neemt zijn fatoe op hun eenmaal in de maand en daarna is het afgelopen met hun geschreeuw,gehuil en gejammer.Bouta werpt hun een aalmoes om ze zoet te houden voor een maand en de bevolking vergeeft en vergeet ,De volgende maand is het alweer opnieuw beginnen met hun poppenkast!Nee van deze mensen verwacht je geen steun. Ze verwachten gewoon van je dat je namens hun daar staat,zelfs zetten zij hun maandelijkse show voor zonder resultaten,De mensen in Suriname staken en ze weten bliksemsgoed dat ze niet hoeven te hopen op resultaten .Ze vinden het juist fijn elke maand te staken en te bedelen. Hofwijks doe jij het zware werk jongen maak het af,de rest gaan je misbruiken anderen gaan je proberen te breken,maak je niet druk om hun. Jou aanwezigheid doet de lijder van het land beven en daar zijn wij rechtgeaarde surinamers blij mee.
  Hup Hofwijks,hup
  Ps de mensen die zeggen dat jij moe bent……..ik kan nog trots van jou zeggen dat jij het tenminste nog probeert ,zij zijn liever lui dan moe.. .


  Maak melding
 3. @Kevin; je hebt de onhebbelijke gewoonte om altijd voor je beurt te willen praten, zonder dat je erbij stilstaat op wie, wat en met toon je reageert. Ik zou je willen adviseren om je bek van een kaaiman met hersenen van een patakka eens dicht te houden en je te bezinnen op je idioterie. Anders eindig je als die onnozele dwaas; jo kakkerlak!


  Maak melding
 4. Alweer onder een andere naam?

  O by the way: als je de toon niet bevalt ga je toch lekker lezen op het forum van Sesam Straat of zo !? Misschien dat je dat beter begrijpt: Jip en Janneke taal

  Je hebt er wel moeite mee als niet iedereen jou naar je mond praat.
  Dat noemt men dictatoriaal gedrag, misschien ook wel vandaar de naam Oranje? (oeps misschien beter om terug te komen onder een andere naam zoals je gewend bent te doen?)


  Maak melding
 5. Paraman: Curtis werkte bij IAM, maar daar waren ze ook al moe van hem 😉
  Nu weet ik van de HRM-manager van daar dat de straatacties niet de reden was, maar gewoon zijn functioneren.


  Maak melding
 6. Je reactie is verstuurd maar moet eerst goedgekeurd worden.

  Kevin

  Alweer onder een andere naam?

  O by the way: als je de toon niet bevalt ga je toch lekker lezen op het forum van Sesam Straat of zo !? Misschien dat je dat beter begrijpt: Jip en Janneke taal

  Je hebt er wel moeite mee als niet iedereen jou naar je mond praat.
  Dat noemt men dictatoriaal gedrag, misschien ook wel vandaar de naam Oranje? (oeps misschien beter om terug te komen onder een andere naam zoals je gewend bent te doen?)


  Maak melding
 7. Gelijk hebben ze , waarom straatactie,s als Bouterse undercover toch samenwerkt met Santoki, en zijn VHP ?
  Santoki geeft stiekem alle info,s va jullie door aan Linscheer …


  Maak melding
 8. Juist omdat ze een gezin hebben voeren zij actie.
  Het is niet altijd ikke, ikke ikke en de rest kan stikke(n), zoals een welbekend gezegde luidt.
  Enige vorm van altruïsme kan hen niet worden ontzegd.


  Maak melding
 9. Waar zijn jullie?????
  DE Surinaams-Javaanse Jongeren
  De Surinaams-Hindoestaanse Jongenren
  De Surinaams-Chinese Jongeren
  De Surinaams-Libanse Jongeren
  De Indiaanse Jongeren!

  OF zijn jullie nog lang niet moe van die Corruptie, Die ellende, die pina! Blijkbaar vinden jullie het goed zo! Jullie worden straks weer door anderen overheerst!
  Waar zijn jullie!!! ???


  Maak melding
 10. prof. Misababoi: “Waar zijn jullie!!! ???”

  Ze zijn aan het werk! De Afro Surinamers beschouwen zichzelf als de echte Surinamers en degenen die u noemt, weledelzeergeleerde heer, wonen naar hun mening toevallig ook in Suriname maar moeten zich nergens mee bemoeien.
  Dus gaan die personen gewoon hun eigen gang. Ze gaan naar school, ze halen diploma’s, ze vinden werk, ze beginnen een bedrijf en leiden hun leven in harmonie met vrienden en familie.

  Waarom zouden ze zich druk maken als de “echte” Surinamers toch vinden dat ze niet mee mogen doen als het om het landsbestuur gaat?
  Laat die er dan maar een puinhoop van maken. Niets komt er tot stand, zelfs protesteren tegen de regering houden ze niet vol!

  Zij regelen hun zaakjes zelf wel en als het te erg wordt dan vertrekken ze gewoon. Tenslotte hebben ze wel wat geld en vrienden en familie in Nederland.

  In Zuid-Afrika had je gedwongen apartheid, in Suriname heb je vrijwillige apartheid.


  Maak melding
 11. Dit is nu precies het voorbeeld van een tweetal dat het “zo goed voorheeft” met Surname.
  Dit is ook precies het voorbeeld waarom hun ideeen niet gaan werken in Su.

  De een noemt alle bevolkingsgroepen op behave een hele grote, die wordt aan de kant gezet als overheersers

  De tweede zet deze bevolkingsgroep neer als onwillend en niets kunnend.

  Door deze arrogantie krijgen zij het nooit voor elkaar een eenheid te vormen in dit land. Maar wel roepen “We love Su”


  Maak melding
 12. Bouta win bakka, ze moesten beter hebben geweten dat met deze duivel ze van alles kunnen verwachten en kijk hij heeft ze wederom te pakken. Alleen een drie maandenlange vasten en gebed tegen het onrecht zal lukken, want duister paarse demonische machten zijn aan het bewind, bijgestaan door twee awariedomries en hun misdienaar Bobododje. Wo ka.


  Maak melding
 13. Kevin je tettert als een oud wijf overal tussendoor, als je nu eens wat zinnigs te melden zou hebben, je zou net als muskiet platgeslagen moeten worden


  Maak melding
 14. Bastaard zoon van de massamoordenaar en veroordeelde drugscrimineel, is vandaag gehoord. Hij was emotioneel boy, die moordenaar van een Chinees met een hamer en door toedoen van de oppermoordenaar gratie kreeg. Recidive, ze moeten die nietsnut ophangen, daarna de vader en Amerika die andere moordenaar van weerloze daklozen.


  Maak melding
 15. Dat is een goede zaak. De acties hebben niet gewerkt, dus andere strategie toepassen. Uiteindelijk is het een feit, dat als je de oude politiek bij betrekt, kun je het vergeten, want daar is men meer dan Moe van.


  Maak melding
 16. De enige die overal domweg tussendoor tettert en totaal niks zinnigs zegt ben jij….dusssssssss
  Je raaskalt voor jezelf……….
  De pot verwijt……..
  Dom gelul…………..
  Arrogante Jahweh


  Maak melding
 17. Meriba en kompanen emotioneel tijdens laatste woord

  PARAMARIBO – De zittingszaal was dinsdag zoals bij de voorgaande keren wederom propvol met familie en vrienden van de verdachten Romano Meriba, Anthony C., Errol S. en Ruben S. Verder was ook de sterke arm goed vertegenwoordigd. Het viertal nam iets over half tien plaats in de beklaagdenbank en kantonrechter Rewita Chatterpal gaf de advocaten van Meriba en Anthony C. gelijk het woord.
  Tijdens het betoog van de advocaten dinsdag werd er af en toe gegiecheld in de zaal, maar de stemming veranderde op het moment dat de verdachten voor de laatste keer aan het woord kwamen, voordat vonnis zal worden gewezen.
  Anthony C. begon met nogal krachtige stem die gaandeweg zachter en emotioneler klonk. Hij merkte op dat er intussen bijna twee jaren verstreken zijn dat hij vastzit. De beklaagde betreurt dat hij met zijn leugenachtige verklaringen medeverdachte Meriba heeft betrokken in deze zaak. Tot slot deed hij een beroep op de kantonrechter om de onterechte handelingen van de politieambtenaren die de aanhouding hebben verricht onder de loep te nemen. Tegen hem is een straf van tien jaar geëist, maar advocaat Valerie Piqué concludeert vrijspraak.
  Ook verdachte Meriba, tegen wie eveneens tien jaar is geëist, was emotioneel. Hij verklaarde dat hij nimmer een berovingsplan heeft beraamd en dat hij ook geen instructies heeft gegeven aan zijn medeverdachten en daarom vindt hij  het onterecht dat de openbaar aanklager hem in de gevangenis wil hebben. De raadslieden Benito Pick en Raoul Lobo hebben de rechter gevraagd om hem vrij te spreken van de gehele tenlastelegging wegens onder andere gebrek aan bewijs.
  Errol S. kon zijn tranen niet bedwingen en sprak heel zacht. Het memoreren van de twee vrienden die hij tijdens de beroving heeft kwijtgeraakt maakte hem nog droeviger. Hij doelde op zijn twee maten die door de politie zijn doodgeschoten in het vuurgevecht rond de overval. Het Openbaar Ministerie heeft tegen hem acht jaar gevorderd.  Verdachte Ruben S. tegen wie twee jaar gevangenisstraf is geëist was heel kort. Hij heeft spijt van zijn betrokkenheid. Op 18 juli zal de kantonrechter vonnis wijzen.

  Oma taki voor 1980 zou elke familielid, vriend of kennis zich diep schamen en helemaal niet verschijnen tijdens de rechtzitting uit schande. Anno 2017 is het paars misdadig verworden zijn geen schande meer voor hen. kijk maar naar het gros der debiele dwaze idiote aanhangers van de grootste misdadiger die ze weer de vijf hebben gegeven. Soso paarse misdaadvloek e regeri en het gaat erger worden als deze paarse misdadigers geen zware straffen krijgen. In de VS na 30 jaren, maar in verworden misdaadstaat olv van zijn pa didibri komt hij na een een of twee jaren vrij. WO ka.


  Maak melding
 18. Curtis, heeft tactisch gezien de juiste move gemaakt. Hij moet met zijn beweging draagvlak zien te krijgen. Het bewustwordingsproces bij de paarse mensen moet ook opgang worden gebracht. Hopelijk slaagt hij in zijn opzet en komt hij straks krachtiger uit de bus. Power brada, bestrijd de paarse misdaad bende tot op de botten.


  Maak melding
 19. Eigen emoties van Meriba, enz tellen niet, het gaat om feiten waarop de rechters een vonnis gaan doen.

  T.a.v We zijn moedig

  Een goede uitgangspunt om zaken te herzien en actie te voeren, bewustwording van de kiezers vorm te geven, de uitdagingen, mogelijkheden die het land biedt, wie zijn de boodschappers/leiders, de boodschap te brengen/het doel/doelen, hoe zich te bundelen, enz.

  In Suriname heerst er grote armoede, grote werkloosheid, veel jongeren, uitdagingen, koers is zoek, enz.

  Ik wens we zijn moedig het beste toe en dat de jongeren zich gaan/zullen aanmelden bij wij zijn moedig.

  Wij zijn moedig moet kernen overal gaan oprichten en leden registreren. Komt tijd, komt raad wat de volgende stap van we zijn moedig is. Wel op tijd inspelen om de omstandigheden om het uiteindelijke doel te kunnen realiseren.

  Gewoon inspelen op de uitdagingen die er zijn luisteren naar het volk en kijken hoe daarop in te spelen.

  Als het Volk Vindt Dat Ze van ddb en gang af moeten za het Volk zelf op straat moeten komen, zo iets gebeurt niet met/op commando. Samenloop van omstandigheden, het tijdstip en het moment moeten samen vallen om het Kabinet van de President te bestormen en hem/hun af te zetten.

  zie:
  – de Franse Revolutie
  – het Turkse Volk enkele maanden geleden tegen de coupplegers,
  enz,

  Hee Watra Notoo Tide, Maar Droge Tijd A Noi Pikin Ingie Booy’ke, A noi spotoe. Libie Tranga, Me Taigie!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 20. “zie:
  – de Franse Revolutie
  – het Turkse Volk enkele maanden geleden tegen de coupplegers,
  enz,”

  Zoiets als:

  New York, Parijs, Londen, Paramaribo?


  Maak melding
 21. Franse Revolutie, Turkse militaire staatsgreep, enz

  Actie van:

  – Franse Volk,
  – Turkse Volk,
  – enz

  Een Volk Dat Zich Van Zijn Tirannen Wil Bevrijden Zal Zelf Bewust Moeten Zijn, Dat Zij Dat Zelf Zullen Moeten Doen. Die Bewustwording Zullen Ze Zelf Moeten Hebben.

  Jouw reactie zegt meer dan genoeg over jezelf. Zielig!

  Ga meer lezen. Zoek hulp. hulp, helpt

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 22. Fact; De MOORDENAAR kan alleen maar moordend beleid neerzetten. Het volk van Suriname is meerderemalen beroofd van haar toekomst door de roversbende van de MOORDENAAR.
  De toekomst is voor oprechte mensen en die mensen zitten zeker niet in de Nationale Dieven Partij.


  Maak melding
 23. Kevin, gefeliciteerd!
  Het is een feit, jij bent Robg gepasseerd op het gebied van betweterigheid, vooringenomenheid en arrogantie.
  Jij bent met recht “kwallebak” numero uno.


  Maak melding
 24. @ Hans van den Broek,

  Ik ben het ten dele met je eens en deels ben ik het oneens met jou. In tegenstelling tot hetgeen je stelt, zijn het juist de Afro-Surinamers die iedere andere bevolkingsgroep benoemt en erbij betrekt, echter, zijn het niet de andere bevolkingsgroepen zelf die zichzelf geen Surinamers noemen en zich als zodanig ook niet geroepen voelen om het initiatief te nemen tot welk publieke doel of evenement dan ook? Zijn het niet de andere bevolkingsgroepen die zich afzonderen en zichzelf beter vinden dan de rest? Enerzijds kan ik die andere bevolkingsgroepen begrijpen, want het moraal van de meeste Afro-Surinamers laat wel eens te wensen over (denk aan losbandigheid, weinig normbesef, wetteloosheid, overwegend laag educatieniveau, hoge criminaliteitscijfers onder een specifieke groep, kortere lontjes, weinig diepgang, weinig principes enzovoorts). Bottom line is dat iedereen met een Surinaamse achtergrond zich betrokken zou dienen te voelen bij het algemene Surinaamse belang en dat hokjesdenken zou moeten verplaatsen naar een nationaaldenken, dan is er nog enigszins hoop voor Suriname. Men moet out-of-the-box leren denken en dat ontbreekt bij nagenoeg iedere bevolkingsgroep die Suriname rijk is.


  Maak melding
 25. ha , ze hebben Damsco ook weer verlof gegeven, kan hij zijn idioterie hier weer botvieren en een wedstrijdje aangaan in onzin verkopen met ene Kevin.


  Maak melding
 26. De acties van We Zijn Moe zijn gedoemd te mislukken omdat deze beweging geen ruggengraat heeft. Dit clubje presenteert niets anders dan oude wijn in nieuwe zakken. Ze zijn net zo conservatief als VHP en NPS. Daarentegen staat Bouterse voor de nieuwe politiek.


  Maak melding
 27. Arme Curtis,..luister niet naar idioten als Ray,voor hij en zijn voorbeelden ,..bazen moet jij de kastanjes uit t vuur halen ,wordt wakker .zij zijn verloren straks gooien zij jou op groot vuil.dan gaan ze weer een ander gebruiken.jij bent allang moe toch ?kom na 2020 weer terug,bouta gaat weer winnen,gha.


  Maak melding
 28. RobG blijft maar hopen op een uitnodiging van de president, en wie weet? Er zijn nu al zoveel ministers benoemd en ontslagen dat er gebrek aan kandidaten begint te ontstaan.


  Maak melding
 29. Even dit.
  Het binnenland wordt schoongemaakt je mag geen huisvuil meer verbranden enz.. er worden vuilnisbakken geplaatst en die worden opgehaald door de grootste vervuiler van het oerwoud.


  Maak melding
 30. Een hoop mensen die lopen te schelden weten niet dat ze op goud zitten in SWITI Sranan.Wanneer die Chinezen,Hindustanen,Javanen enz enz met de rijkdommen van SWITI Sranan vandoor gaan dan zullen jullie weer lopen schelden dat na den gratie wiri brada nanga sisa wan e profiteer foe SWITI Sranan.Steken jullie zelf de handen uit de mouwen en wordt zelf ook inventief.


  Maak melding
 31. Grappig allemaal hoor,
  wanneer Hofwijks zegt dat hij voor eventjes geen protestacties zal voeren merken de ndpers het gelijk op!Zijn handelingen volgen de ndpers op de voet. Dat wil alleen maar zeggen dat Hofwijks degene is waarvoor de ndpers bang zijn.
  De rest van de bevolking staakt maandelijks en de ndpers zijn er blij mee.Ze weten dat aan het einde van de dag hun lijder altijd nog de lijder blijft en dat de rest de volgende maand zal terugkeren voor de voortzetting van hun maandelijkse show.Hofwijks is de enige waarvoor de ndpers en hun lijder bang voor ze zijn . Hofwijks maakt ze zenuwachtig,Hofwijks gaat nergens ,hij komt terug en zal hard terugslaan.Hij durft het en daar ben ik trots op.
  Hup Hofwijks ,hup,


  Maak melding
 32. Dit is de koptekst van het Artikel:

  Surinaamse beweging Wij zijn Moe parkeert straatprotest

  Dat wordt door een ieder opgemerkt.
  De arrogantie ten top en erg lachwekkend omdat te linken aan “angst” voor Hofwijks.
  Blijf lekker dromen


  Maak melding
 33. Mundo, ik geef je groot gelijk. De vloek van de NPS heeft tal van mensen in de greep. Ze staan aan de zijlijn te schelden of ze lopen achter de achterhaalde ideeën, de hersenspinsels van Curtis Hofwijks terwijl andere groepen kansen zien en de kansen grijpen in switie Sranang.


  Maak melding
 34. astaman, wat moet je nog meer in huis hebben om net zo dom als jou te zijn? Jij gaat een goede discussie uit de weg en dat is een van de vele zwakke punten waarmee je rijkelijk mee gezegend bent. Het blijft bij jou maar bij het produceren van simpele oneliners, simpele soundbites en goedkope Front retoriek.


  Maak melding
 35. Ach Gut, waarom reageer je zo kinderachtig RobG op Astaman, alleen omdat Kevin jou gepasseerd is betweterigheid, vooringenomenheid en arrogantie, je blijft een goede 2e hoor


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES