Slachtoffers vliegramp 7 juni 1989 herdacht in Suriname

8
Herdenking SLM ramp 28 jaar geleden in Suriname

PARAMARIBO/PARA, 7 jun – In het district Para zijn de slachtoffers herdacht, die op zeven juni 1989 omkwamen bij de vliegtuigramp van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, SLM. Dit meldt het districtscommisariaat Para in een persbericht. Onder meer zijn bloemen gelegd bij het monument dichtbij de internationale luchthaven te Zanderij.

Op de plek stortte het toestel, de Anthony Nesty, op zeven juni 1989 neer, kort voor de landing op de Johan Adolf Pengel luchthaven. De herdenkingsplechtigheid werd geleid door Armand Jurel, districtcommissaris van Para. Hij wenste alle nabestaanden nogmaals veel sterkte toe. Tijdens de vliegtuigramp kwamen honderd en zes en zeventig inzittenden om. Slechts elf passagiers overleefden de ramp.

Het neerstorten van de Anthony Nesty is de grootste vliegtuigramp ooit in Suriname. Het toestel vervoerde onder meer Nederlandse voetballers van Surinaamse origine. Die zouden in verband met de inzamelingscampagnes van de stichting Kleurrijk een benefietwedstrijd spelen in Suriname. Vrijwel alle voetballers kwamen om, evenals leden van de populaire kawinagroep De Draver Boys.


8 REACTIES

 1. 1989, bouta aan de macht, geen geld voor onderhoud vliegtuig / goede piloten maar wel geld voor wapens voor de binnenlandse oorlog
  alleen maar schade en schande heeft deze nietskunner gebracht


  Maak melding

 2. MEMOREER de slachtoffers, dat is de hoofdzaak !

  PS : De ramp heeft kunnen ontstaan omdat er toen wanbeleid werd gevoerd in Sranan en ook bij de SLM !

  Dus ook bij de huidige schandalige gang van zaken in Sranan en bij het wanbeleid is het oppassen geblazen !

  (zie oa de toenmalige verzekeringssituatie van de SLM en de inhuur van ondeskundige en afgekeurde piloten ! )


  Maak melding

 3. De ramp heeft plaats kunnen vinden omdat niemand volmaakt ( perfect ) is.Ik denk niet dat er 1 persoon aan boord zat die dood wilde gaan.Probeer aub eerst na te denken voordat U klaar staat met Uw oordeel over een ander.
  May your souls RIP en KRAKTI gi den wan die tan na bakka.SOSO LOBI


  Maak melding

 4. Ik had echt verwacht iets te lezen over Edu Nandlal, één van de weinige overlevenden van de crash. Tien jaar lang heeft hij omstreeks 7 juni in Nederland aandacht besteed aan de herdenking van de ramp maar dit jaar is hij op uitnodiging van de SLM in Suriname om in zijn vaderland aandacht aan de ramp te schenken. Helaas heb ik tot op heden nergens een artikel gelezen waar Edu voor het voetlicht treedt .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.