zondag, mei 26, 2024
HomeNieuws uit SurinameSuriname’s Polytechnisch College mag geen extra collegegeld eisen

Suriname’s Polytechnisch College mag geen extra collegegeld eisen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 23 mei – Het Polytechnic College, PTC, is terug gefloten. Volgens de Ware Tijd mag het vrijwel geheel door de overheid gesubsidieerde onderwijsinstituut het collegegeld niet verhogen. De directie had de maatregel aangekondigd, juist omdat het water haar tot aan de lippen kwam. De subsidies komen of erg verlaat binnen of helemaal niet. Het PTC wilde de Bachelorprogramma’s iets duurder aanbieden.

De verhoging zou jaarlijks ongeveer tweehonderd en vijftig doollar bedragen. Met de verhoging zou het collegegeld neerkomen op minimaal zeventienhonderd en vijftig dollar per jaar. De verhoging zou geleidelijk aan worden doorgevoerd tot het collegejaar 2021-2022. Nu is ingegrepen van hogere hand. De verhoging is aangehouden na een gesprek tussen vicepresident Ashwin Adhin en het collegebestuur.

Het ministerie van Onderwijs Wetenschap & Cultuur had al te kennen gegeven dat er geen toestemming was voor de verhoging. Intussen is een overzicht geëist van de uitgaven en inkomsten van het college. Volgens de studenten laat de kwaliteit van het onderwijs aan het PTC te wensen over. Sommige opleiding zijn niet geaccrediteerd. Een knelpunt is het collegeld zelf, dat veel te hoog uitvalt vanwege de grillige wisselkoers.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

9 REACTIES
 1. Een school der paarse misdaad bestaat zonder dat men het beseft en de lessen zijn live en gratis te volgen via de handelingen en wandelingen van de grootste misdadiger, zijn corrupte adviseurs en roverheid. Plaats de steeds groter wordende paarse misdaad maatschappij waarin ze leren overleven door te roven, te stelen, te liegen en bedriegen en erger te moorden. Alle oerdomme paarse volgelingen zijn studenten op het paarse college, de nationale dieven plee. Ze gaven hun meester misleider een tien door twee keer te stemmen vo vijf.


  Maak melding
 2. Staking of protesten het is laat heeft geen zin en zal niks uit halen sur is kapot met deze ndp club allemaal moeite voor wat niks het volk van sur koos bouterse en dat is wat je krijgt 20 mei wat een grap jammer voor de mensen die echt zo hun best hebben gedaan voor het land en dat die moeten toe zien hoe het land kapot wordt gemaakt de echte president van surinaame venetiaan leve nieuwfront


  Maak melding
 3. Het volgende regering moet een wet nemen,zoals amenesti,soepoen en chitan in dna houden…maar deze wet moet all rijkdom die niet op normal manier Kan verklaren terug vorderen..all grond die uitgegeven zijn terug Halen en als klap op de vuurwerk buitenland rekeningen tegoeden terughalen,Kan su nog Dubai Worden…


  Maak melding
 4. Waarom niet nu onder deze regering?
  Iedereen (dus dan ook echt iedereen) die niet kan aantonen waar zijn “rijkdom” vandaan komt “leeg plukken”
  Mmmm interessante gedachte………..ik zie nu al hele villa’s en villa wijken in elkaar storten. Geen grote bedrijven meer in Su alleen nog de marktkraampjes langs de weg…terug naar de natuur…geen Nas Kip, Mac of Burger King meer….Ik denk dat iedereen vlucht


  Maak melding
 5. Omdat deze regering diefstal, corruptie, nepotisme en vriendjespolitiek stimuleert. Praat over de villa van 700.000 usd van Boefdraad. Praat over de helicopters van Abrahams. Praat over de illegale goudwinning van Dino te Afobaka, praat over de bunker te Brokobaka….dan klinkt het logischer.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES